X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odnośnie urządzania pokoiku dla dzieci, tutaj jest fajny blog, można podejrzeć dużo inspiracji z linkami.
    http://www.dekoratoramator.pl/
    26Asia fajnie twój pokoik wygląda :)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na osobny pokoik, więc muszę w naszej sypialni jakiś fajny kącik dla maluszka osobno wydzielić :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie monitor oddechu dziecka? Ja bym chciała kupić ale zastanawiam się czy to nie jest zbędny gadżet jeśli Milena nie będzie wcześniakiem. No i jaki kupić jeśli już kupować? Jakiej firmy i model???

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na osobny pokoik, więc muszę w naszej sypialni jakiś fajny kącik dla maluszka osobno wydzielić :)

To tak jak my :) ale jest tyle fajnych pomysłów :) też będzie ślicznie

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia szafa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90111391/
    przewijak http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/
    komoda http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    A.Kasia - A na kosmetyki jakiej marki się zdecydowałaś i co dokładnie kupiłaś? :)

Jest tego trochę ale wkleję:

CANPOL patyczki higieniczne 100 sztuk
    CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk
    NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
    OCTENISEPT, Płyn, 50ml
    Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
    CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
    NUK nożyczki dla niemowląt
    BABY ONO, termometr kąpielowy, Żabka
    CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby
    UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    EMOLIUM, emulsja do kąpieli, od urodzenia, 400ml
    BEAMING Baby, woreczki na zużyte pieluchy, biodegradowalne, zapachowe, 60 worków
    Linomag, maść, od urodzenia, 30g
    LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
    Bepanthen Baby, maść ochronna, 100g + BEPANTHEN BABY EXTRA 30 G GRATIS !

To takie pierdółki głównie, kosmetyki do pielęgnacji wszystkie z Hipp kupuję ale w Rossmanie bo mam zniżki i wyjdzie mnie taniej. Pampersy na początek mam od siostry bo dużo jedynek dostała i nie zdążyła użyć. Właśnie sobie uświadomiłam, że nie kupiłam kremu ochronnego do twarzy ale nie wiem jeszcze co wybrać, muszę poczytać.

krówka_muffka, Andriel lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamowilam kosmetyki Dla malenstwa Ziajka :) Znalazlam apteke polska w UK i ceny sa bardzo fajne. Zamowilam poki co kremy do twarzy i ciala od pierwszego dnia zycia i emulsje nawilzajaca do kompieli, dodatkowo wzielam zasypke Alantan do pupy. Dokupie sudocrem i maka ziemniaczana to podstawa :)
    Jakby ktoras z zagranicy miala mozliwosc zamawiac w argosie to polecam butelki Tommee Tippee antykolkowe. Jest mega promocja :) Ja juz zamowilam :)

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/1399600.htm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:11

Andriel lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia a gdzie zamawiałaś? W gemini? Ja właśnie w niej 2x robiłam zamówienie, jeszcze mi polecano doz.pl i natura24.pl :)

Ja właśnie kończę zmieniać moją wyprawkę, muszę to jeszcze na kompa przenieść i wtedy poprawię u nas na 1 stronie w pliku, bo tam też wklejałam :) Może się komuś przyda.

Mania1718 też o tych butelkach myślałam.

Andriel lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a podpowiesz jaki rozmiar podkładów poporodowych kupiłaś? Ja kupiłam 34x9 też z Belli. Wyglądają jak pielucha ... ale w sumie to chyba normalne, że muszą tak wyglądać :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, a czy Ty juz po wizycie?
    Kasiu, gdzie robilas zakupy? Ja sie waham pomiedzy aptekami doz i gemini, no i jeszcze ten polecany sprzedawca z allegro Magmaris.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie spisałam sobie wszystko co potrzebne dla malucha, no i dla mnie do szpitala. Zaraz mam obiadek, a po nim, mam zamiar usiąść i przejrzeć wszystkie ciuszki które zakupiłam dla maleństwa, zobaczyc czego brakuje. Jutro mam wizyte - usg polowkowe i wizytacja u mojego gina. Okaże sie co z szyjka, kurde boje sie strasznie. Na szczescie maz bedzie ze mna :) takze jutro o 15-tej trzymajcie kciuki :)

Magda lena, Karka, Martita88, A.Kasia, Karolina@, kofeinka, Hannia123, krówka_muffka, Andriel, Renka88, Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tych podkładów, podpasek koleżanki poleciły firmy Seni Lady, Canpol, Molimed Premium. Chyba im większe tym lepsze :P

doz.pl koleżanka mówiła, że jak mają promocje to wtedy się opłaca.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myslicie o zakupie szumisia? Ja slyszalam duzo dobrego o tej owieczce

http://www.argos.co.uk/static/Search/searchTerm/EWAN+THE+SHEEP.htm

mamy strasznie zachwalaja :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj porownywalam ceny na doz i gemini. I tak np. octenisept 50 ml na doz 23,99 a na gemini 16,59 zl. Tylko apteke doz mam za rogiem, wiec nie trzeba bedzie placic za przesylke.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    A.Kasia szafa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90111391/
    przewijak http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/
    komoda http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/

Tak myślałam bo to ładne i bardzo popularne mebelki :) Będą Wam pasować do wystroju. Sama się nad tą komodą zastanawiam bo jest duża i pojemna :)

Marlena - jeszcze nie zdecydowałam. Nianię na pewno będę kupowała ale czy samą czy z monitorem to zobaczymy. Na pewno z Angelcare jakby co.

Mania1718 - mnie niestety ziaja uczula i już nawet nie patrzę w jej stronę bo boję się, że młody będzie reagował podobnie :/

Karka, edyś - w Gemini bo potrzebowałam też kilka rzeczy dla siebie a one tam były najtańsze. Różnica między Urinalem 60tab w doz i gemini to 17 zł!, MamaDHA premium 7 zł a Emolium ponad 6zł :/ To już nawet długi czas oczekiwania na wysyłkę im wybaczam.

Magda lena - a wiesz, że nawet nie wiem jakie one są duże? Miałam je poprzednim razem i mi się sprawdziły, więc wzięłam i teraz. Ale ja krwawiłam mocno może kilka dni i potem już na zwykłe podpaski i wkładki się przerzuciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:32

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie jakąś konkretną markę kosmetyków , którą polecacie? Bo ja oprócz Octaniseptu i Bepanthenu to zupełnie nie wiem czego będę używać. Te dwa mi poleciła już nie jedna znajoma , a tak to nie wiem... z czego oliwki, szampony itp?

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ja zdecydowalam sie na Ziaje bo moje dzieci uzywaja kremow do twarzy i plynow do kapieli i nie maja zadnych uczulen czy zmian po zastosowaniu. Uwielbiam zapachy kremow dla niemowlat :) zawsze kiedy jestem w PL zaopatrzam sie we wszystko co mozliwe. obecnie zachwalam emulsje z mocznikiem 5% . Smaruje tym brzuszek odkad zaczal rosnac jak szalony ;)
    No i wrazie gdyby synek mial problemy skorne tutaj oliatum do kapieli i kremy przepisywane sa darmo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:36

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest aktywne w zależności od dnia. Wczoraj rano trochę się poruszała potem długo nic, jakieś pojedyncze kopniaki po obiedzie, a jak położyłam się spać tak mnie skopała że kilka razy krzyknęłam z bólu, aż tata do mnie przyszedł zapytać co się dzieje. Dzisiaj znowu od rana prawie cały czas.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im wiecej czytam, tym mniej wiem na temat kosmetykow. Chcialabym jak najbardziej naturalne, ale teraz nawet szare mydlo jest naszpikowane chemikaliami. Jesli chodzi o oliwke to nawet nie patrze w jej strone :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad kosmetykami Linomagu.... Czy któraś z mam ma jakieś informacje?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ