X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek, ale co wskazuje na to, że możesz się martwić, skąd Twoje podejrzenia?

Niecierpliwa, ja zamierzam używać serii kosmetyków Oilatum.
    Dziewczyny jeśli chodzi o sudocrem, to stosuje się go raczej na odparzenia, nie do codziennej pielęgnacji pupki.

Pap Twoje ph nie świadczy o infekcji, ale o tym, że masz teraz dobre środowisko do rozwoju infekcji. Ja miałam takie 2 miesiące temu, gin kazał pić jeszcze więcej i łykać witaminę C żeby zakwasić środowisko :)

Byłam dziś na wizycie, ale nie u mojego gina, bo ma urlop, a potrzebowałam l4 bo miałam do dziś. No i babeczka taka starsza, spoko się z nią gadało, ale mimo obietnic, że będzie delikatna, moje ciało wygięło się nienaturalnie, a pipka boli do teraz ;) Ehh, zawsze miałam z tym problem, próbujemy go z moim ginem oswajać, ale nie jest łatwo, a to badanie dziś... no ałłłć :/ No i nie wiem co ona tam poczuła jak byłam taka ściśnięta, ale powiedziała tylko "szyjka jest, ujście zamknięte", hmm, mam nadzieję, że mogę być spokojna do następnej wizyty.

Est lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia hehehe co racja to racja. ;)

paola87 w sumie nie mam żadnych objawów poza tym, że ostatnio dwa razy miałam biegunkę. Czytając wszystkie informacje na temat listeriozy coraz bardziej się wkręcam, że mogę ją mieć.

Chyba rzeczywiście muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie :P

Gośśś czekamy na info od Ciebie :)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek - tylko czasem doktora House nie oglądaj bo zaczniesz się bać, że masz toczeń ;) To leżenie jest takie upierdliwe, czasem ma człowiek wrażenie, że mu się mózg lasuje i wmówi sobie wszystkie dolegliwości :/ A ta biegunka to tak nie wiadomo z czego?

paola87 - ojj, dla mnie badanie ginekologiczne w ciąży też przyjemne nie jest :/ Współczuję przeżyć ale dobrze, że z szyjką ok. Powiem Ci, że ze wszystkich ginekologów w moim życiu (a trochę ich było) baby były najbardziej niedelikatne ;) Facet to jednak ma lepszą rękę do tych rejonów hehe

Est, paola87 lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę że sudocrem może wyrządzić tyle złego :/ Stosowałam go przy synku i nic złego się nie działo. Większość moich znajomych używa go i nie słyszałam żeby nazekali no ale napewno zwrócę uwagę po stosowaniu jego.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ryjek - A ta biegunka to tak nie wiadomo z czego?

Niestety, nie mam pojęcia, chyba bez powodu. Po prostu zawsze miałam skłonności do biegunki i przed ciążą też mi się zdarzały.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Muszę się pochwalić, że chyba jestem do przodu przed wami z garderobą. Dostałam dziś od koleżanki 3 wielkie wory ciuszków od urodzenia do 6 miesiąca spokojnie. Takie uniwersalne kolorki - białe, beżowe bo ona ma po chłopcu.
    Dostałam też od niej wkład do pościeli ( tzn aż dwa ) poszewki i prześcieradła na gumce :-) i baldachim nad łóżeczko.
    Aż się boje to wszystko rozpakować i posegregować bo mi chyba cała komoda tego nie pomieści.

pH moczu w ciąży może być wyższe - póki bakterie i leukocyty w normie to jest spoko.

A.Kasia, Kasia24, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka też Cię rozumiem, bo i ja miewam takie smutne chwile, mam wrażenie , że nikt mnie nie rozumie itp. Chyba takie uroki naszego obecnego stanu :)

A co do biegunki, ryjkek spokojnie , ważne, że minęła :) Ja też przed ciążą miałam skłonności do biegunki, teraz mam tydzień zaparć, żeby potem jeden dzień biegunki mieć. Ale pytałam gina. Mówi, że póki biegunki nie ma codziennie to jest OK. :)

A dziewczynki u mnie trochę słabo... dziś się oszczędzam, nic nie robię, a bóle podbrzusza są znów... były wczoraj i dziś znów :( Zaczynam się martwić. Wprawdzie są delikatnie i jak się położę to miną , ale jednak się stresuje :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tata wrócił z pracy i co Zosia zrobiła, przywitała się seria kuksancow, a ja przez cały dzień próbowałam ja namówić do kontaktu nawet spiewalam jej krakowiaczka do Marka i Wacka, pieski małe dwa i tak tylko lekko mnie cmyrala, a jak tatę usłyszała to od razu "cześć tu jestem, to ja Zosia we własnej osobie" to robak jeden jeszcze nie jest na świecie a juz córcia tatunia.

A.Kasia, Karka, Andriel, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja o sudocremie nie słyszałam nic dobrego. A jak tylko zapytam jakąś położną o ten krem to chcą mnie zlinczować! Zresztą...SrokaO też nie wypowiada się o tym specyfiku dobrze. Moje dziecko na pewno go nie poczuje na swojej skórze.

Vira, wiem jaka to radość dostać w spadku taką ilość ciuszków. Ja miesiąc temu odziedziczyłam pół samochodu ciuszków dla dziecka do 3 lat. Segregowanie tego zajęło mi jeden dzień. Większość będę używać, część poszła do wyrzucenia, a reszta od rozmiaru 80 i wzwyż poszła na strych :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Właśnie tata wrócił z pracy i co Zosia zrobiła, przywitała się seria kuksancow, a ja przez cały dzień próbowałam ja namówić do kontaktu nawet spiewalam jej krakowiaczka do Marka i Wacka, pieski małe dwa i tak tylko lekko mnie cmyrala, a jak tatę usłyszała to od razu "cześć tu jestem, to ja Zosia we własnej osobie" to robak jeden jeszcze nie jest na świecie a juz córcia tatunia.

Ja jeszcze nie wiem kto mieszka u mnie w brzuszku, ale jest tak samo jak u Ciebie, więc może to dziewczynka ? :)

ksanka lubi tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny szybka porada, zobaczyłam na papierze nitki krwi, sprawdziłam raz jeszcze dalej nitki krwi...nic mnie nie boli...sprawdzałam detektorem wszystko ok..jechać do szpitala?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia bez zastanowienia bym pojechała na IP. Będziesz spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jechać, najwyżej się przejedziesz i wrócisz ale lepiej to sprawdzić.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jedź i się upewnij, że wszystko okej. I przede wszystkim dowiedz się, skąd to się wzięło. Trzymaj się!! :*

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zastanawia ten ból podbrzusza... Ale nie chcę jechać na IP , bo w piątek byłam u lekarza i powiedział, że wszystko ok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny nie zastanawia ten ból podbrzusza... Ale nie chcę jechać na IP , bo w piątek byłam u lekarza i powiedział, że wszystko ok...

Podobno jeśli ból ustaje po odpoczynku to jest ok ale może zadzwoń do swojego lekarza i opisz mu swoje dolegliwości? Mnie też brzuch pobolewa ale nie jest to uciążliwe ani nie przypomina miesiączkowych bólów, więc uznaję to za efekt rozciąganych więzadeł.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, skoro są nitki krwi to jedź na IP. Nie zaszkodzi! A spokojna będziesz. Koniecznie daj znać!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile masz tych nitek? Są grube? Ja raz na kilka dni znajduje jedną taką niteczke albo kropeczke mikroskopijną, ale lekarz powiedział żeby się tym nie przejmować bo wszystko jest okej i jakby każdy robił taką analizę papieru to by coś takiego zobaczył

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu - jedź sprawdzić. Najwyżej wyjdziesz na panikarę ale co Ciebie to obchodzi - przynajmniej spokojnie prześpisz noc.
    Jesteśmy już na taki etapie ciąży, że nie możemy dopuścić do straty więc warto sprawdzić każdy niepokojący sygnał. Z resztą mnie mój lekarz powiedział ze jeśli pojawią się bóle brzucha które nie ustępują po nospie i krwą, lub pojawi się krew - nie zwlekać.
    Daj znać co Ci powiedzieli

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu pytanie z serii "mama bez doświadczenia", który dotyczy soli fizjologicznej/soli morskiej. Widzę, że dostępna jest sól fizjologiczna w takich ampułkach po 5ml i służy do czyszczenia noska dziecka. Codziennie trzeba dziecku wkraplać tą sól? Jak długo trzeba to robić? Miesiąc czy dłużej?

I jeszcze jedno. Czytam, że można stosować zamiennik - sól morską jako spray, co wydaje mi się wygodniejsze?

Jeżeli macie wiedzę w tym zakresie, to proszę o podzielenie się :)
    Dziękuję :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ