Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka! rzadko się odzywam, ale jestem z Wami na bieżąco
widzę, że dołączyło do wątku kilka nowych mam: witam się więc ciepło!
edyś ja właśnie dlatego troche boję się swojego zwolnienia. jestem szczęśliwa, że nie mam żadnych poważnych wskazań do l4, ale z drugiej strony 8 godzin w pracy, milion spraw do załatwienia a do tego dojazdy dają mi ostatnio w kość i z jakąś nadzieją wyczekuję tego momentu. moze znajdź sobie zajęcie? na mnie czeka maszyna do szycia, gimnastyka i kilka fajnych przepisówgłowa do góry to dopiero półmetek
we wtorek mam badania połówkowe i skonsultuję z lekarzem kwestię echa serca. w sumie chodzę co miesiąc do lekarza prowadzącego moją ciążę na nfz, więc może to nie byłby problem jakby dał mi skierowanie... wiecie może czy jest jakiś wyjątkowo odpowiedni moment na to badanie?
z wyprawkowych zakupów nie mam ani pół rzeczy. w ogóle nie widać, że w naszym domu pojawi się dzidziuś. cały czas się boję i odkładam zakupy na później. do tego wiem, że sporo dostanę od siostry. no, ale czytam was i koduję wszystkie Wasze rady
z żali, to niestety mam kryzys w związku i jestem w wieeeelkim szoku, bo byłam przekonana, że to będzie między nami fantastyczny czas, a okazuje się, że no niestety... szału nie ma, a wręcz odwrotnie. strasznie się zawiodłam i jakoś tak straciłam radość życia. jak ostatnio czytałam jak wasi partnerzy o Was dbają to szczerze pozazdrościłamtakże kochane doceniajcie swoich mężulków
Lucky lubi tę wiadomość
-
Vira - ja oczywiście też marzę o parce - wiem, że płeć nie powinna być taka istotna
. Najważniejsze żeby były zdrowe
. Ale Parka będzie moim dodatkowym spełnieniem marzeń
. Jak będą dwie dziewczynki też będzie cudownie, jak dwóch chłopców - też będę się cieszyła
. Już się nie mogę doczekać 12.11
baassiia, Est, Martita88, Lucky lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak rozprawiałyście na temat kosmetyków i w tesco na stronie mają taniej niż w gemini kosmetyki:
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Search/List?searchQuery=hipp&Szukaj=Szukaj&Hierarchy=Department%3A11568%3APieluchy%20i%20piel%C4%99gnacja
też będę rozważała zakup Hippa
Olatychy - chętnie kuknę na prezentacjęLucky lubi tę wiadomość
-
Perło, niestety nie widze dla siebie zadnego zajecia, szyc nie umiem, zajec sportowych dla ciezarnych raczej w mojej miejscowowsci nie prowadza, ksiazki juz czytam... a poza tym w domu caly czas jest cos do zrobienia. Jak napisalam wsparcie ze strony narzeczonego jest znikome, dla mnie nieodczuwalne. Takze u mnie szalu rowniez brak, wiecej nerwow niz milosci. Dlatego lacze sie z Toba w cierpieniu i trzymam kciuki zeby wszystko sie ulozylo
Lucky lubi tę wiadomość
-
kasieńka 1985 ja sobie zapisałam żeby mieć na wszelki wypadek, jeśli miałabym trafić do innego szpitala jednak, bo w 1 chcą spiryt, w 2 metoda sucha i raz dziennie octanisept, a jeszcze czytałam, że woda z mydłem przy kąpieli i wytrzeć do sucha ręcznikiem... idzie zgłupieć jak najlepiej.
ksanka moja Hania też ma dni gdzie mało się udziela, też mnie to zastanawia, ale staram się nie martwić!
Ja zajmuję się czytaniem i poprawianiem wiecznie swojej wyprawki
Martka89 współczuję leżenia w szpitalu, ale dasz radę i trzeba być dobrej myśli
niecierpliwaa też miewam te bóle podbrzusza. Ale przechodzą po czasie spokoju, nie są na tyle uciążliwe żebym z tym gdzieś jechała, na szczęście.
26Asia mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku!
Kasia24 też jestem ciekawa jakie bliźniaczki u Ciebie mieszkają
Ogólnie co do tej wyprawki kosmetycznej, którą wrzuciłam, to ja spisałam sobie wszystko co może mi się przydać, wiem, że pewnie za dużo, ale przy pierwszym dziecku nie wiem naprawdę co mi się przyda, jak będzie wygodniej, będę przygotowana na wszystkoDostałam sporo ciuszków i fotelik, więc w to zainwestować mogę.
Co do sudocremu - też się mega o nim naczytałam negatywów, mimo, że koleżanki używają. Ale jedna zwróciła mi uwagę: przy 1 dziecku smarowała ciągle pupkę i były odparzenia, przy 2 smaruje tylko w razie największej potrzeby i odparzeń nie ma!
Ja też nie kupuję monitora i szumisia. Dla mnie to niepotrzebne wydatki akurat.
Ahaaaaa! Przyszło nam dzisiaj łóżeczko, mój od razu skręciłOd razu inaczej
Ja szkołę rodzenia zaczynam od 13.11, też nie mogę się doczekaćLucky, A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
A.Kasia wrote:Ksanka - biedna, też miewam takie dni i to wszystko przez to leżenie
Martka89 - ważne, że jesteś pod opieką i że szukają przyczyny infekcji. Dobrze będzie, już na pewno niedługo będzie wiadomo co i jakA chociaż fajne masz koleżanki na sali?
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Mało się udzielam, ale teraz postaram się nadrabiać
w każdym razie czytam was na bieżąco
Dziś mamy o 15:00 połówkowe, i już czuję stresik. Modlę się, żeby wszystko z małym było OK.
Jestem na etapie wybierania koszuli do spania ciążowej/do karmienia. Czy któraś z Was ma coś godnego polecenia?Lucky, edyś, Est, RudyTygrysek, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami dziewczyny.
U mnie dzieje się coś dziwnego... wczoraj leżąc już w łóżku późnym wieczorem nagle dostałam bardzo silnego krwotoku z nos, którego długo nie mogłam zatamować.
Żadnego wysiłku nie było, który mógł to krwawienie spowodować
Wiem, że Rutinoscorbin jest dobry na wzmocnienie naczyń krwionośnych ale jak widać u mnie nie działa, bo biorę go regularnie od dłuższego już czasu, a mimo to dostałam krwotoku z nosa
26Asia - daj znać co wyszło na IP. Czekamy i się niepokoimy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:32
Lucky lubi tę wiadomość
-
Ja też się witam w 24 tygpdniu:)
Motylek, powodzenia na wizycie, trzymam kciuki!
Kofeinka, podobno krwotok z nosa może się zdarzyć w ciazy, ale jeśli są aż tak nasilone to może zadzwoń do gina? Albo porady się internisty?
Asia, też do Ciebie apeluje, uspokoi nas ze wszystko ok!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:38
motylek1909, Kate84, Lucky, A.Kasia, Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
motylek1909 wrote:Cześć dziewczyny! Mało się udzielam, ale teraz postaram się nadrabiać
w każdym razie czytam was na bieżąco
Dziś mamy o 15:00 połówkowe, i już czuję stresik. Modlę się, żeby wszystko z małym było OK.
Jestem na etapie wybierania koszuli do spania ciążowej/do karmienia. Czy któraś z Was ma coś godnego polecenia?
Asiu daj znać co u ciebie kochana, wszystkie tu martwimy się o ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:41
motylek1909, Lucky lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny w 21 tyg ciąży
Kofeinka - ponoć to normalne w ciąży , bo poszerzają się naczynia krwionośne
Kara - właśnie ja też mam takie słabe te bóle i przechodzą po odpoczynku więc jestem spokojna, ale u gina we wtorek powiem mu , że takie były
Będę do Was zaglądać w miarę możliwości, miłego dnia !Lucky, A.Kasia, Kokaina, Kajola, Karka lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyksanka wrote:Hej motylki, powodzenia na wizycie na pewno będzie dobrze, co do koszulki ciążowej i do karmienia polecam zajrzenia do Italianfashion.pl mają fajne produkty w dobrej cenie.
Asiu daj znać co u ciebie kochana, wszystkie tu martwimy się o ciebienie wiedzialam nawet
dzięki
Lucky lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Mnie dopadl kryzys. Siedze na zwolnieniu, od rana tylko pranie, sprzatanie, gotowanie, a z wiekszych rozrywek do spacer do sklepu. Narzeczony od 10 do 18 w pracy, jak przyjdzie do domu to nic nie zrobi. Wszelkie prosby, grozby nie dzialaja. Nie wiem juz jak mam wyegzekwowac swoje.
Poza tym brakuje mi energii, robie sie wieksza, ciezsza i same wiecie co sie z tym wiazeLucky lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry !
kochane proszę was o pomoc !
3 dzień na l4 a ja dostaje szału, nudzi mi się
boli mnie głowa , ciągle myślę co w firmie się dzieje
masakra , nie jestem nauczona siedzenia w domu, w dodatku
nie mogę się ruszyć gdyż może wpaść kontrol:(
co ja mam robićdo końca ciąży zamknięta w domu?
Lucky, Est lubią tę wiadomość
-
Jeśli masz na zwolnieniu ze możesz chodzić to się nie przejmuj.ja jestem od 6 tyg.ciąży na zwolnieniu i się nie przejmuje ze może kontrol wpaść.jeżdżę , chodzę gdzie mi pasuje.jeszcze teraz mieszkałam chwile u teściów chwile u siebie w domu jak mojego męża nie było .także nie patrz na kontrol
nic Ci nie mogą zrobić
Lucky, domiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:Dzień dobry !
za 2 tyg zaczynam szkołę rodzenia, edukuję się w kwestii noworodka
i tak czas szybko popitala!
Lucky lubi tę wiadomość
-
alinalii wrote:Dzień dobry !
Wiem co czujesz... ja nie nudziłam się też ze 3 dni, a teraz jest masakra... ja zajmowałam się obowiązkami domowymi. Pranie, sprzątanie, gotowanie. Ale teraz mam się oszczędzać i też siedzę cały dzień i się nudzę.
Nie wiem czy lubisz , ale ja np. zajęłam się czytaniemNo i mam studia zaoczne, więc powoli ogarniam pracę licencjacką. Jak mi się bardzo nudzi to przeglądam strony z rzeczami dla maluszka
Jak już się wciągnę to dzień mija
Lucky lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
motylek1909 wrote:ja siedzę na L4 praktycznie od początku ciąży i przyznam, że się nie nudzę. W domu zawsze jest coś do zrobienia, pza tym mam czas na nadrobienie zaległości towarzyskich
za 2 tyg zaczynam szkołę rodzenia, edukuję się w kwestii noworodka
i tak czas szybko popitala!
Ja też edukuję się w kwestii noworodkaDostałam od siostry ciotecznej takie poradniki
Przyydatne rzeczy.
motylek1909, Lucky lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r.