X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! rzadko się odzywam, ale jestem z Wami na bieżąco :) widzę, że dołączyło do wątku kilka nowych mam: witam się więc ciepło! :)

edyś ja właśnie dlatego troche boję się swojego zwolnienia. jestem szczęśliwa, że nie mam żadnych poważnych wskazań do l4, ale z drugiej strony 8 godzin w pracy, milion spraw do załatwienia a do tego dojazdy dają mi ostatnio w kość i z jakąś nadzieją wyczekuję tego momentu. moze znajdź sobie zajęcie? na mnie czeka maszyna do szycia, gimnastyka i kilka fajnych przepisów :) głowa do góry to dopiero półmetek :)

we wtorek mam badania połówkowe i skonsultuję z lekarzem kwestię echa serca. w sumie chodzę co miesiąc do lekarza prowadzącego moją ciążę na nfz, więc może to nie byłby problem jakby dał mi skierowanie... wiecie może czy jest jakiś wyjątkowo odpowiedni moment na to badanie?

z wyprawkowych zakupów nie mam ani pół rzeczy. w ogóle nie widać, że w naszym domu pojawi się dzidziuś. cały czas się boję i odkładam zakupy na później. do tego wiem, że sporo dostanę od siostry. no, ale czytam was i koduję wszystkie Wasze rady :)

z żali, to niestety mam kryzys w związku i jestem w wieeeelkim szoku, bo byłam przekonana, że to będzie między nami fantastyczny czas, a okazuje się, że no niestety... szału nie ma, a wręcz odwrotnie. strasznie się zawiodłam i jakoś tak straciłam radość życia. jak ostatnio czytałam jak wasi partnerzy o Was dbają to szczerze pozazdrościłam :) także kochane doceniajcie swoich mężulków :)

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - ja oczywiście też marzę o parce - wiem, że płeć nie powinna być taka istotna ;). Najważniejsze żeby były zdrowe ;). Ale Parka będzie moim dodatkowym spełnieniem marzeń ;). Jak będą dwie dziewczynki też będzie cudownie, jak dwóch chłopców - też będę się cieszyła ;). Już się nie mogę doczekać 12.11 ;)

baassiia, Est, Martita88, Lucky lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak rozprawiałyście na temat kosmetyków i w tesco na stronie mają taniej niż w gemini kosmetyki:

http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Search/List?searchQuery=hipp&Szukaj=Szukaj&Hierarchy=Department%3A11568%3APieluchy%20i%20piel%C4%99gnacja

też będę rozważała zakup Hippa :)

Olatychy - chętnie kuknę na prezentację :)

Lucky lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perło, niestety nie widze dla siebie zadnego zajecia, szyc nie umiem, zajec sportowych dla ciezarnych raczej w mojej miejscowowsci nie prowadza, ksiazki juz czytam... a poza tym w domu caly czas jest cos do zrobienia. Jak napisalam wsparcie ze strony narzeczonego jest znikome, dla mnie nieodczuwalne. Takze u mnie szalu rowniez brak, wiecej nerwow niz milosci. Dlatego lacze sie z Toba w cierpieniu i trzymam kciuki zeby wszystko sie ulozylo :)

Lucky lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 ja sobie zapisałam żeby mieć na wszelki wypadek, jeśli miałabym trafić do innego szpitala jednak, bo w 1 chcą spiryt, w 2 metoda sucha i raz dziennie octanisept, a jeszcze czytałam, że woda z mydłem przy kąpieli i wytrzeć do sucha ręcznikiem... idzie zgłupieć jak najlepiej.

ksanka moja Hania też ma dni gdzie mało się udziela, też mnie to zastanawia, ale staram się nie martwić! :)
    Ja zajmuję się czytaniem i poprawianiem wiecznie swojej wyprawki ;)

Martka89 współczuję leżenia w szpitalu, ale dasz radę i trzeba być dobrej myśli :)

niecierpliwaa też miewam te bóle podbrzusza. Ale przechodzą po czasie spokoju, nie są na tyle uciążliwe żebym z tym gdzieś jechała, na szczęście.

26Asia mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku!

Kasia24 też jestem ciekawa jakie bliźniaczki u Ciebie mieszkają :)

Ogólnie co do tej wyprawki kosmetycznej, którą wrzuciłam, to ja spisałam sobie wszystko co może mi się przydać, wiem, że pewnie za dużo, ale przy pierwszym dziecku nie wiem naprawdę co mi się przyda, jak będzie wygodniej, będę przygotowana na wszystko :P Dostałam sporo ciuszków i fotelik, więc w to zainwestować mogę.

Co do sudocremu - też się mega o nim naczytałam negatywów, mimo, że koleżanki używają. Ale jedna zwróciła mi uwagę: przy 1 dziecku smarowała ciągle pupkę i były odparzenia, przy 2 smaruje tylko w razie największej potrzeby i odparzeń nie ma! :)

Ja też nie kupuję monitora i szumisia. Dla mnie to niepotrzebne wydatki akurat.

Ahaaaaa! Przyszło nam dzisiaj łóżeczko, mój od razu skręcił :) Od razu inaczej :)

Ja szkołę rodzenia zaczynam od 13.11, też nie mogę się doczekać :)

Lucky, A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ksanka - biedna, też miewam takie dni i to wszystko przez to leżenie :/

Martka89 - ważne, że jesteś pod opieką i że szukają przyczyny infekcji. Dobrze będzie, już na pewno niedługo będzie wiadomo co i jak :) A chociaż fajne masz koleżanki na sali?
    Dwie sa fajne, jedna średnia :)

Lucky lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mało się udzielam, ale teraz postaram się nadrabiać :) w każdym razie czytam was na bieżąco :)

Dziś mamy o 15:00 połówkowe, i już czuję stresik. Modlę się, żeby wszystko z małym było OK.

Jestem na etapie wybierania koszuli do spania ciążowej/do karmienia. Czy któraś z Was ma coś godnego polecenia? :)

Lucky, edyś, Est, RudyTygrysek, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku trzymam kciuki :) na pewno będzie wszystko dobrze :*

motylek1909, Lucky lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny.
    U mnie dzieje się coś dziwnego... wczoraj leżąc już w łóżku późnym wieczorem nagle dostałam bardzo silnego krwotoku z nos, którego długo nie mogłam zatamować.
    Żadnego wysiłku nie było, który mógł to krwawienie spowodować :/
    Wiem, że Rutinoscorbin jest dobry na wzmocnienie naczyń krwionośnych ale jak widać u mnie nie działa, bo biorę go regularnie od dłuższego już czasu, a mimo to dostałam krwotoku z nosa :/

26Asia - daj znać co wyszło na IP. Czekamy i się niepokoimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:32

Lucky lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w 24 tygpdniu:)

Motylek, powodzenia na wizycie, trzymam kciuki!
    Kofeinka, podobno krwotok z nosa może się zdarzyć w ciazy, ale jeśli są aż tak nasilone to może zadzwoń do gina? Albo porady się internisty?

Asia, też do Ciebie apeluje, uspokoi nas ze wszystko ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:38

motylek1909, Kate84, Lucky, A.Kasia, Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Cześć dziewczyny! Mało się udzielam, ale teraz postaram się nadrabiać :) w każdym razie czytam was na bieżąco :)

Dziś mamy o 15:00 połówkowe, i już czuję stresik. Modlę się, żeby wszystko z małym było OK.

Jestem na etapie wybierania koszuli do spania ciążowej/do karmienia. Czy któraś z Was ma coś godnego polecenia? :)
    Hej motylki, powodzenia na wizycie na pewno będzie dobrze, co do koszulki ciążowej i do karmienia polecam zajrzenia do Italianfashion.pl mają fajne produkty w dobrej cenie.

Asiu daj znać co u ciebie kochana, wszystkie tu martwimy się o ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:41

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w 21 tyg ciąży :D

Kofeinka - ponoć to normalne w ciąży , bo poszerzają się naczynia krwionośne :)

Kara - właśnie ja też mam takie słabe te bóle i przechodzą po odpoczynku więc jestem spokojna, ale u gina we wtorek powiem mu , że takie były :)

Będę do Was zaglądać w miarę możliwości, miłego dnia ! :)

Lucky, A.Kasia, Kokaina, Kajola, Karka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej motylki, powodzenia na wizycie na pewno będzie dobrze, co do koszulki ciążowej i do karmienia polecam zajrzenia do Italianfashion.pl mają fajne produkty w dobrej cenie.

Asiu daj znać co u ciebie kochana, wszystkie tu martwimy się o ciebie
    o dziękuję! fajne rzeczy mają na stronce :) nie wiedzialam nawet :) dzięki ;)

Lucky lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Mnie dopadl kryzys. Siedze na zwolnieniu, od rana tylko pranie, sprzatanie, gotowanie, a z wiekszych rozrywek do spacer do sklepu. Narzeczony od 10 do 18 w pracy, jak przyjdzie do domu to nic nie zrobi. Wszelkie prosby, grozby nie dzialaja. Nie wiem juz jak mam wyegzekwowac swoje.
    Poza tym brakuje mi energii, robie sie wieksza, ciezsza i same wiecie co sie z tym wiaze :/
    edyś i właśnie z tego względu mój gin mi zaproponował szkołe rodzenia a tym bardziej że mogę ją mieć za darmo...

Lucky lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

kochane proszę was o pomoc !
    3 dzień na l4 a ja dostaje szału, nudzi mi się
    boli mnie głowa , ciągle myślę co w firmie się dzieje
    masakra , nie jestem nauczona siedzenia w domu, w dodatku
    nie mogę się ruszyć gdyż może wpaść kontrol:(
    co ja mam robić :( do końca ciąży zamknięta w domu?

Lucky, Est lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz na zwolnieniu ze możesz chodzić to się nie przejmuj.ja jestem od 6 tyg.ciąży na zwolnieniu i się nie przejmuje ze może kontrol wpaść.jeżdżę , chodzę gdzie mi pasuje.jeszcze teraz mieszkałam chwile u teściów chwile u siebie w domu jak mojego męża nie było .także nie patrz na kontrol :) nic Ci nie mogą zrobić

Lucky, domiii lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry !

ja siedzę na L4 praktycznie od początku ciąży i przyznam, że się nie nudzę. W domu zawsze jest coś do zrobienia, pza tym mam czas na nadrobienie zaległości towarzyskich :) za 2 tyg zaczynam szkołę rodzenia, edukuję się w kwestii noworodka :) i tak czas szybko popitala!

Lucky lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry !

Wiem co czujesz... ja nie nudziłam się też ze 3 dni, a teraz jest masakra... ja zajmowałam się obowiązkami domowymi. Pranie, sprzątanie, gotowanie. Ale teraz mam się oszczędzać i też siedzę cały dzień i się nudzę.

Nie wiem czy lubisz , ale ja np. zajęłam się czytaniem :) No i mam studia zaoczne, więc powoli ogarniam pracę licencjacką. Jak mi się bardzo nudzi to przeglądam strony z rzeczami dla maluszka :D Jak już się wciągnę to dzień mija :D

Lucky lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    ja siedzę na L4 praktycznie od początku ciąży i przyznam, że się nie nudzę. W domu zawsze jest coś do zrobienia, pza tym mam czas na nadrobienie zaległości towarzyskich :) za 2 tyg zaczynam szkołę rodzenia, edukuję się w kwestii noworodka :) i tak czas szybko popitala!

Ja też edukuję się w kwestii noworodka :) Dostałam od siostry ciotecznej takie poradniki :) Przyydatne rzeczy.

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki masz kod na l4??

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ