X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Gośśś że się odezwałaś. Cieszę się że z maluszkiem jest dobrze :D

Taka piękna dziś pogoda. Byłam już na porannym spacerku. Zaraz lepiej się czuję.
    Teraz może jakaś książka :D

:-* Miłego dnia rybki

Est, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - wspaniale, że dzieciaczek zdrowy a Ty teraz leżysz i się nie denerwujesz! Co dostałaś na tą infekcję? Dwa tygodnie szybko zlecą, założą Ci krążek i będzie ok. Kazała Ci jeszcze zrobić posiew przed wizytą? Przykro mi, że musisz się męczyć z tymi zastrzykami ale jak mus to mus, dla dziecka wszystko. Buziaki kochana :*

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka
    Przepraszam, ze musialyscie tyle czekac i dziekuje kochane, ze martwilyscie sie o mnie :*

A wiec u nas tak, z przyjemnych rzeczy to to, ze moj misiaczek ma sie dobrze i wazy juz 510gram <3 kawal chlopa mi rosnie <3 przeplywy ma dobre i serduszko bije jak dzwon <3 heh za to z mniej przyjemnych to to, ze moja szyjka ma tylko 25mm niby trzyma i sie nie rozwiera, ale jest juz na granicy wiec mam nakaz lezenia calkowitego :/ mam nic kompletnie nie robic :/ powinnam miec juz zalozony pesser, ale mam jakiej cholerne bakterie, grzyka i musze to wyleczyc... Ostatnio wam pisalam, ze mam bakterie w posiewie moczu i ze przy sikaniu mnie brzuch boli i przy wkladaniu luteiny, bakterie wyleczone sa ale brzuch dalej mnie boli i p dr stwierdzila, ze moze to byc od pochwi i zrobila mi posiew, tak samo stwierdzila, ze te bakterie ktore wychodza mi w ogolnym bad moczu moga byc zwiazane z pochwa, teraz musze czekac na wynik posiewu i za 2 tyg mam kolejna wizyte i najpierw wyleczyc musze wszystko i dopiero mi zalozy ten pesser... Co do tych d-dimerow to mowila zeby az tak sie tym nie przejmowac, bo w ciazy moga skakac ale ze wzgledu na to ze u mnie wzrosly trzy krotnie to zwiekszyla mi clexan na dawke 0,6 :/ (masakra jaka wielka szczykawa :/ ) heh ogolnie nie jest za ciekawie :/ Ale zaciskam nogi i leze i nic nie robie, byle przetrwac jak naj dluzej...

Gosieńsko, wiedziałam że się odezwiesz :)
    Przede wszystkim gratuluję, że syneczek ładnie rośnie i jest zdrowy jak ryba. To jest najważniejsze! A dla niego zrobisz wszystko i jak trzeba, to będziesz leżeć. Mam tylko nadzieję, że bliscy zapewnią Ci wszystko, abyś musiała wstawać tylko za potrzebą. Fajnie, że masz taką lekarkę, która faktycznie martwi się Tobą i widać że nie zlewa Cię. Gdybym mieszkała bliżej, to codziennie bym Ci świeże bułeczki nosiła :) :)
    Dbaj o siebie! :*

A.Kasia, Est, ksanka, RudyTygrysek, Martita88, domiii, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super ze dzidzia zdrowa :) trzymaj sie i odpoczywaj :)

Gośśś, Lucky lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka
    Przepraszam, ze musialyscie tyle czekac i dziekuje kochane, ze martwilyscie sie o mnie :*

A wiec u nas tak, z przyjemnych rzeczy to to, ze moj misiaczek ma sie dobrze i wazy juz 510gram <3 kawal chlopa mi rosnie <3 przeplywy ma dobre i serduszko bije jak dzwon <3 heh za to z mniej przyjemnych to to, ze moja szyjka ma tylko 25mm niby trzyma i sie nie rozwiera, ale jest juz na granicy wiec mam nakaz lezenia calkowitego :/ mam nic kompletnie nie robic :/ powinnam miec juz zalozony pesser, ale mam jakiej cholerne bakterie, grzyka i musze to wyleczyc... Ostatnio wam pisalam, ze mam bakterie w posiewie moczu i ze przy sikaniu mnie brzuch boli i przy wkladaniu luteiny, bakterie wyleczone sa ale brzuch dalej mnie boli i p dr stwierdzila, ze moze to byc od pochwi i zrobila mi posiew, tak samo stwierdzila, ze te bakterie ktore wychodza mi w ogolnym bad moczu moga byc zwiazane z pochwa, teraz musze czekac na wynik posiewu i za 2 tyg mam kolejna wizyte i najpierw wyleczyc musze wszystko i dopiero mi zalozy ten pesser... Co do tych d-dimerow to mowila zeby az tak sie tym nie przejmowac, bo w ciazy moga skakac ale ze wzgledu na to ze u mnie wzrosly trzy krotnie to zwiekszyla mi clexan na dawke 0,6 :/ (masakra jaka wielka szczykawa :/ ) heh ogolnie nie jest za ciekawie :/ Ale zaciskam nogi i leze i nic nie robie, byle przetrwac jak naj dluzej...

Kochana, no to teraz leżenie i odpoczynek. Bardzo się cieszę że Twój maluszek już taki duży. A co do szyjki tomnostwo z nas ma nakaz leżenia, jesteś dzielna, zniesie to dla maluszka :*

She86, powodzenia na wizycie! czekam niecierpliwie na wieści od Ciebie :)
    A ja wysepilam wczoraj u lekarza skierowanie na oznaczenie tego nieszczęsnego Igg dla Toksoplazmozy, przynajmniej się dowiem czy mam te cholerne przeciwciała czy nie. No i brrrr mnie też czeka glukoza za jakieś 2 tygodnie :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:09

She86 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, cieszę się że z synusia wszystko dobrze i trzymam kciuki za szybkie pozbycie się infekcji i zapessarowanie. Na pewno będzie dobrze, bo musi być. Musisz leżeć i odpoczywać. Jak maluszek zacznie majdrowac ci w okolicy szyjki to podusie pod bioderka i pozwól mu popływać przy żołądku (i Kasia i ja tak robimy:)
    Musi być dobrze ale musisz być zdyscyplinowana, inaczej być nie może. Ja z moją 1.9 szyjka bym musiała się podlamac, a czegoś takiego nie zamierzam i jak większość z was planuje odciągnąć do 38-40 tc.
    A co my nie damy rady!

A.Kasia, baassiia, Karolina@, Mietka 30:), Lucky, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla dziewczyn , które się nudzą w domu - ja na dziś znalazłam sobie następujące zajęcie - zrobię sobie swoją osobistą listę wyprawkową, czyli co mam i ile oraz czego i ile brakuje :)
    U nas krucho z kasą, więc takie coś będzie dobre, żeby przypadkiem nie przesadzić z ilością tego wszystkiego :)

Lucky lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :) synek cały i zdrowy, nic się złego nie dzieje ale odpoczywam sobie na szpitalnym łóżku. Powiedzieli, że normalnie by nie przyjmowali z czymś takim, ale patrząc że to 5 ciąża to dmuchają na zimne jutro prawdopodobnie do domku

Kokaina, Est, ksanka, domiii, aleksandrazz, kateee, Magda lena, A.Kasia, noelka, Karolina@, Mietka 30:), muminka83, Lucky, Karka, Kate84, Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    jestem :) synek cały i zdrowy, nic się złego nie dzieje ale odpoczywam sobie na szpitalnym łóżku. Powiedzieli, że normalnie by nie przyjmowali z czymś takim, ale patrząc że to 5 ciąża to dmuchają na zimne jutro prawdopodobnie do domku

Asia, to suuuper :)
    Ale powiedzieli Ci skąd te nitki krwi się wzięły?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Est Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, Asia , cieszę się, że z maluszkami wszystko ok.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - super. Teraz już musi być dobrze :-) tylko leż i ani mi się waż gdziekolwiek ruszać.
    26Asia - dobrze, że z maluszkiem ok i jestem pod dobrą opieką.
    3mam kciuki :-)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super że nic się nie dzieje :-) dużo miałaś tych nitek czy jakaś pojedyńcza?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa - Twoja lekarka odpisała Ci na maila?

Niecierpliwa - mimo moich ostatnich bóli nie pojechałam na IP. Mam jakieś opory, blokadę, bez sensu. Szczególnie, że naprawdę sie martwiłam i mocno przestraszyłam. Jeszcze mama nasłuchała sie od koleżanki z pracy dzisiaj, że takie bóle miesiączkowe, szczególnie promieniujące gdziekolwiek mogą być naprawdę niebezpieczne. Twardnienie brzucha, które wczoraj w sumie pół dnia się utrzymywało to też kiepska sprawa. Ustaliłam z mężem, że następnym razem nawet jak będę prostestować ma mnie pakowac do auta i jechać. Poza tym...czy gdyby się coś stało niedobrego, dałybyśmy radę sobie wybaczyć, że nie zareagowałyśmy? No właśnie :/

Perła Ziemi - ja też jestem trochę zawiedziona postawą męża. Myślałam, że będzie o nas dbać jak szalony, rozpieszczać i że chociaż raz w życiu poczuję się jak księżniczka. Że będzie tulił sie do brzucha, słuchał go, mówił do niego. Ale nic z tych rzeczy. Teraz jak wyjechał na 3 dni to pisze mi cudowne smsy. Takie są w nich rzeczy, których na pewno nigdy nie usłyszę na własne uszy :) I też zazdroszczę jak dziewczyny piszą, że mężowie robią codziennie soczki, śniadania przygotowują itd. Fajnie :) Mojego może trochę rozgrzeszyć fakt, że po pracy remontuje mieszkanie i może nie mieć siły po prostu. Ale brzuchem mógłby się zająć :) Ostatnio jak mu opowiadałam, co dziewczyny tu piszą, że czego ich mężowie nie robią to stwierdził, że to nie jest forum marcówek tylko chyba lista życzeń ;)

26Asia - czekam na wieści! Uff, cieszę się, ze wszystko ok! Odpoczywaj sobie i niczym się nie przejmuj :) No ale właśnie, powiedzieli skąd to mogło być?

Gośśś - Gratuluję, niech zdrowo rośnie. Leż plackiem i miej w D wszystko :) Zobaczysz, teraz będzie wszystko inaczej :)

Lucky lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien nie ma co lekceważyć. Mnie też od 3 dni takie wieczorem lekkie męczyły, ale nie wiem czy głównie nie jest to wina mojej psychiki. Co chwila się macam, zastanawiam czy coś boli, czy jest ok. Chyba muszę trochę odpuścić i przestać AŻ TAK mocno wsłuchiwać się w swój organizm. Tym bardziej, że jak się położe, albo po prostu zajmę czymś to nic nie czuję ani nic . Chyba przesadzam. Ale Ty masz nie lekceważyć jak znów będą te bóle promieniowały !

Lucky lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ksanka, Martka, głowy do góry! Martka, na pewno niedługo się wszystko wyjaśni.

A.Kasiu, dobrze, że mi przypomniałaś, też miałam się do Biedronki wybrać po te płyny :D

Olatychy, ja też jestem chętna :)

Ja szkołę rodzenia zaczynam 24.11, już nie mogę się doczekać :D

Basia, super, że wizyta udana :)

Izolecc, dzięki za informację. Oboje z mężem jesteśmy zdrowi, więc jeśli na usg będzie wszystko ok, to pewnie sobie to odpuścimy.

Odnośnie monitora oddechu i szumisia - monitor raczej kupię, ale z szumisiem poczekam tak, jak któraś z Was pisała - może trafi mi się spokojne dziecko :D

Kofeinka, z tego co wiem, krwawienia z nosa w ciąży mogą się zdarzać. Ale zapytałabym lekarza przy najbliższej wizycie, skoro długo nie mogłaś go zatamować.

Alinali, może przejdź się na spacer, jeśli możesz? Bez przesady z tą kontrolą, chyba na zakupy możesz pójść?

Gośśś, dobrze, że się odezwałaś :) super, że z maleństwem ok! I mam nadzieję, że z Tobą też będzie, wyleczysz wszystko, założą Ci pessar i będzie w porządku :)

26Asia, cieszę się, że i u Ciebie wszystko dobrze :)

Wczoraj byłam na spotkaniu Planeta dziecko, było całkiem spoko, ale też cudów nie oczekiwałam. Oczywiście trochę reklam sponsorów, jedną prezentację to już drugi raz widziałam :P ale bardzo fajne były wykłady pani logopedy i pani od chustonoszenia. Tylko wszystko w takim pośpiechu było robione, jak dla mnie to mogłyby być tylko te dwa :P Gratisy to tradycyjnie jakieś próbki, jeden smoczek się trafił, zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce :D i wygrałam kocyk minky, ale niestety różowy :P

• polin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś cieszę się, że synek zdrowy:)
    Co do Ciebie to leż i odpoczywaj jak najwięcej:) Ruszaj jedynie palcem wskazującym:)

Pod tym linkiem mam namiary na fajny konkurs:
    http://bedemamusia.blogspot.com/2015/11/konkurs-na-2-urodziny-bloga.html

Dopiero dla dziecka od 6 m-cy ale można spróbować wygrać i nagroda sobie na użytkownika poczeka:)

Gośśś, Karka lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ty też nie powinnaś :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, cieszę się,że u Was wszystko dobrze z maluszkami:)
    Ja naczytałam się o dobrym wpływie muzyki klasycznej na rozwój dziecka i włączam muzykę np. taką https://www.youtube.com/watch?v=dN1c7-ZmhhU w słuchawkach i przystawiam do brzuszka, jak coś robię na komputerze to Jasio sobie słucha :)

Est lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, Asia, to najważniejsze, że dzieciaczki mają się dobrze :) Teraz obydwie odpoczywajcie :)
    Wczoraj położyłam się spać trochę głodna i Mały w odwecie po 3 nie dał mi spać ;) No nic, zapamiętam tę lekcję ;)

W ogóle, to wczoraj doła miałam, bo przez pierwsze miesiące nie tyłam nic, jak 3 tygodnie temu byłam na wizycie, to miałam 2, 4 kg na plusie, a jak byłam wczoraj, to okazało się, że w 3 tygodnie przytyłam aż 2, 6 kg :( Nie za szybko? A tak się cieszyłam, że tak nie przybieram, miałam nadzieję, że dzięki temu przytyję tak ok 10 kg, ale jak to ma iść w tym tempie :( Odstawiam słodycze, ale jak wtedy żyć :( ?

Lucky lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    No właśnie Ty też nie powinnaś :)

Ja muszę przestać się denerwować i wsłuchiwać, bo przez kolejne 20 tygodni bzika dostanę :D

‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ