X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupiły już Szumisie... Które wybrałyście? Możecie podzielić się opinią :) ?

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 mi też lekarka wczoraj powiedziała, że muszę przystopować ze słodyczami, codziennie zjadam od tygodnia jedno bounty, czy to tak dużo? bo według niej przytyłam w 5 tygodni 4 kilo, a ja w pierwszym trymestrze schudłam 5 i teraz znowu ważę 54 kg, no nie wiem, muszę ograniczyć słodycze, a jest mi ciężko ;)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie macie co robić, to dam Wam zajęcie :) Wczoraj chyba przez dwie godziny siedziałam na użytkowniku allegro - aptekawrynku. Sprawdzałam ceny, porównywałam z innymi i myślę, że to atrakcyjny sprzedawca z dobrymi opiniami. Kilka produktów ma w fajnej cenie. Zrobiłam sobie w excelu listę podstawowych zakupów i wyszło mi ok 180zł. Do tego termometr bezdotykowy i będzie 280zł. No ale jak mus to mus.

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dzięki za sprzedawcę. Jestem właśnie na etapie ogarniania tego wszystkiego powoli, więc sobie zerknę :)

w ogóle czuję się okropnie... jestem tak mało ogarnięta w tym wszystkim... dobrze, że mam Was to chociaż wiem cokolwiek :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w skrócie co jeszcze mogę zrobić z przeziębieniem... jak na razie pije wapno , prenalen w saszetkach , rutinoscorbin i czosnek. Jeszcze coś ? Ogólnie to temperatura 36,6 na szczęście , kaszlu na razie brak. Ale oddychać przez nos nie mogę ;(

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra skoro nos to może jakieś inhalację wodą morską? Mi pomogły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - u mnie też wcale nie jest jakoś bardzo różowo. Mój mąż uważa, że skoro siedzę całymi dniami w domu to on nic robić nie musi. Czasem sam sobie zrobi kolacje czy śniadanie ale mnie nigdy nie zapyta czy jestem głodna czy też czy czegoś potrzebuje.
    A jak sprzątam to tak tylko spyta czy mi pomóc - a jak poproszę o tę pomoc to owszem zrobi ale za 3 godziny - po czym i tak zapomina.
    Nad brzuchem też się jakoś specjalnie nie rozczula - ze dwa czy trzy razy trzymał rękę żeby poczuć jak kopie ale to nie robi na nim jakiegoś wrażenia.
    Generalnie ma usprawiedliwienie - na prawdę dużo pracuje. Wczoraj np o 4 rano wyjezdzał do Grudziądza do klienta - tam spał i dziś tez gdzieś w tamtych okolicach ma klienta - także byłam sama na noc. W niedziele też gdzieś dalej wyjeżdża bo kolejny klient gdzieś dalej i już ma hotel zarezerwowany - ostatnio sporo sama jestem - nawet się śmieje, że pewno sobie jakąś fankę znalazł.
    Ale jak może to daje z siebie. Przedwczoraj byliśmy na zajęciach w szkole rodzenia z masażu - i mój mąż uczył się na nich jak masować mi plecy ( ciekawe czy w domu będzie mi te masaże robił ). Dziś idziemy na zajęcia z pierwszej pomocy dla noworodka - też nawet nie zdąży wrócić do domu tylko prosto od klienta jedziemy do szkoły.
    No ale poza chodzeniem ze mną do ginekologa i szkołą rodzenia to nie spuszcza się jakoś szczególnie nad tą ciążą.
    Mężczyźni tak po prostu mają. Poczują się prawdziwymi ojcami jak się dziecko urodzi - nie wcześniej. Nie martw się - na pewno po porodzie nie poznasz swojego mężczyzny

Lucky, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksadnrazz - krople do nosa dla dzieci Oxalin dawka 0,025%. Kilka dni możesz używać myślę bez przeszkód - niedotlenienie jest dla malucha groźniejsze niż taka dawka kropli. Mnie ginekolog pozwolił.

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira święte słowa ! Poczują się ojcami jak dziecko się urodzi. My nosimy dziecko pod sercem i kochamy Go już teraz całym sercem . Ale facet nie ma takiej wyobraźni jak my... Ja wiem jak mój M albo chociaż mój tata ,czym dalej w ciąży jestem tym bardziej zdają sobie sprawę z tego, że będzie nowy członek rodziny i tym bardziej robią się bardziej czuli dla mnie :)

Lucky, Est lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar
    Stosować 1 łyżkę syropu 3-4 razy dziennie do naparu kaszlowego. Skład syropu - 500 g soku z kapusty czerwonej, 5 g szafranu, 250 g miodu. Zagotować.

nieżyt nosa, katar. Jest to zapalenie zatok przynosowych (jam bocznych nosa). Przyłożyć 3 warstwy liści kapusty. Rano i wieczorem wpuścić 1/2 łyżeczki soku do nozdrzy. Stosować inhalacje z mieszanki olejków eterycznych, z igliwia sosny, tymianku, lawendy, z eukaliptusa, dając 20 kropli do czaszy z gorącą wodą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:46

bl9cuay3kworwxbg.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - masz chyba rację. Oni tego nie czują tak jak my, bo to nie oni noszą maleństwa :) Poza tym u nas jeszcze ogromną rolę odgrywają hormony. Jestem trochę zawiedziona bo po prostu inaczej ten czas sobie wyobrażałam :) I pewnie to trochę próżne, ale po prostu brakuje mi tego, żeby mój mężczyzna mnie trochę porozpieszczał :)
    Ale jak miałam te bóle to następnego dnia przyznał sie, że nie mógł spać bo tak się o nas bał...

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien oni tak mają. Mój też jak mu powiedziałam wtedy o tych kropkach krwi na papierze to tak się denerwował, że w ciągu 5 min był w domu...

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co uważacie na temat kosmetyków firmy Johnson's baby ?

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny, które kupiły już Szumisie... Które wybrałyście? Możecie podzielić się opinią :) ?

Paola nie mam dużego wyboru w UK ale właśnie licytuje owieczke szumisia która ma 4 dźwięki. Dzisiaj poraz kolejny słyszałam opinie mamy ze działa cuda ;)

paola87 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, woda przestudzona z miodem i cytryną (miodu nie dajemy do gorącej wody czy herbaty), czytałam też, że dziewczyny imbir zalewają wrzątkiem i po ostudzeniu piją. Próbuj wszystkiego, przed Tobą wielki dzień :) Aż zazdroszczę, dla mnie to był najpiękniejszy dzień w życiu :D

Dziewczyny, a jakie termometry kupijecie? Kuzynka miała z microlife, dała ok 100 zł, a była totalna lipa i musieli kupić drugi - diagnostic, jakoś tak, no i ten podobno już super. Zresztą ja sama mam z microlife, ale elektryczny i rzeczywiście nie poleciłabym tej firmy, nie można mu ufać, cuda pokazuje ;)

No a z tą wagą, to serio się martwię, niby w sumie 5 kg, ale "przytyte" w krótkim czasie, a nie od początku ciąży, a podobno to potem przybiera się najbardziej, to czego ja mam się spodziewać? No i niby mówią, że max 0, 5 kg tygodniowo się powinno, a ja 2, 6 kg w 3 tygodnie...

• noelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny w skrócie co jeszcze mogę zrobić z przeziębieniem... jak na razie pije wapno , prenalen w saszetkach , rutinoscorbin i czosnek. Jeszcze coś ? Ogólnie to temperatura 36,6 na szczęście , kaszlu na razie brak. Ale oddychać przez nos nie mogę ;(
    Łączę się w bólu, mnie też znowu dopadło przeziębienie :( na katar też polecam wodę morską

• paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Wydaje mi się, że przereklamowane. Kiedyś to byłe jedyne kosmetyki na rynku, teraz jest taki wybór, że na pewno znajdzie się coś lepszego :)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Dużo osób mają mega złą opinię na temat tych kosmetyków. Zgodzę się z tym tylko wtedy kiedy dziecko ma problemy skórne (egzema ) Dużo moich znajomych je używa i nie widzą problemu. Siostrze wysyłam kosmetyki Johnson baby od roku i z jej córcia wszystko jest ok. Pięknie pachną zwłaszcza niebieski płyn do kąpieli i fioletowy z lawenda na lepszy sen :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli opinie są różne. U mnie właśnie znajome sobie chwaliły.
    Ja myślałam o nich właśnie albo o HIPP. I tak oglądam sobie całymi seriami co i jak :) Ale już teraz sama nie wiem co o nich myśleć.

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na wsi i seria HIPP jest bardzo słabo dostępna niestety, a podoba mi się chyba najbardziej.

‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ