Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 mi też lekarka wczoraj powiedziała, że muszę przystopować ze słodyczami, codziennie zjadam od tygodnia jedno bounty, czy to tak dużo? bo według niej przytyłam w 5 tygodni 4 kilo, a ja w pierwszym trymestrze schudłam 5 i teraz znowu ważę 54 kg, no nie wiem, muszę ograniczyć słodycze, a jest mi ciężko
-
Jak nie macie co robić, to dam Wam zajęcie
Wczoraj chyba przez dwie godziny siedziałam na użytkowniku allegro - aptekawrynku. Sprawdzałam ceny, porównywałam z innymi i myślę, że to atrakcyjny sprzedawca z dobrymi opiniami. Kilka produktów ma w fajnej cenie. Zrobiłam sobie w excelu listę podstawowych zakupów i wyszło mi ok 180zł. Do tego termometr bezdotykowy i będzie 280zł. No ale jak mus to mus.
wiewiórka17 lubi tę wiadomość
-
Karolina dzięki za sprzedawcę. Jestem właśnie na etapie ogarniania tego wszystkiego powoli, więc sobie zerknę
w ogóle czuję się okropnie... jestem tak mało ogarnięta w tym wszystkim... dobrze, że mam Was to chociaż wiem cokolwiekSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dziewczyny w skrócie co jeszcze mogę zrobić z przeziębieniem... jak na razie pije wapno , prenalen w saszetkach , rutinoscorbin i czosnek. Jeszcze coś ? Ogólnie to temperatura 36,6 na szczęście , kaszlu na razie brak. Ale oddychać przez nos nie mogę ;(
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyarien - u mnie też wcale nie jest jakoś bardzo różowo. Mój mąż uważa, że skoro siedzę całymi dniami w domu to on nic robić nie musi. Czasem sam sobie zrobi kolacje czy śniadanie ale mnie nigdy nie zapyta czy jestem głodna czy też czy czegoś potrzebuje.
A jak sprzątam to tak tylko spyta czy mi pomóc - a jak poproszę o tę pomoc to owszem zrobi ale za 3 godziny - po czym i tak zapomina.
Nad brzuchem też się jakoś specjalnie nie rozczula - ze dwa czy trzy razy trzymał rękę żeby poczuć jak kopie ale to nie robi na nim jakiegoś wrażenia.
Generalnie ma usprawiedliwienie - na prawdę dużo pracuje. Wczoraj np o 4 rano wyjezdzał do Grudziądza do klienta - tam spał i dziś tez gdzieś w tamtych okolicach ma klienta - także byłam sama na noc. W niedziele też gdzieś dalej wyjeżdża bo kolejny klient gdzieś dalej i już ma hotel zarezerwowany - ostatnio sporo sama jestem - nawet się śmieje, że pewno sobie jakąś fankę znalazł.
Ale jak może to daje z siebie. Przedwczoraj byliśmy na zajęciach w szkole rodzenia z masażu - i mój mąż uczył się na nich jak masować mi plecy ( ciekawe czy w domu będzie mi te masaże robił ). Dziś idziemy na zajęcia z pierwszej pomocy dla noworodka - też nawet nie zdąży wrócić do domu tylko prosto od klienta jedziemy do szkoły.
No ale poza chodzeniem ze mną do ginekologa i szkołą rodzenia to nie spuszcza się jakoś szczególnie nad tą ciążą.
Mężczyźni tak po prostu mają. Poczują się prawdziwymi ojcami jak się dziecko urodzi - nie wcześniej. Nie martw się - na pewno po porodzie nie poznasz swojego mężczyznyLucky, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vira święte słowa ! Poczują się ojcami jak dziecko się urodzi. My nosimy dziecko pod sercem i kochamy Go już teraz całym sercem . Ale facet nie ma takiej wyobraźni jak my... Ja wiem jak mój M albo chociaż mój tata ,czym dalej w ciąży jestem tym bardziej zdają sobie sprawę z tego, że będzie nowy członek rodziny i tym bardziej robią się bardziej czuli dla mnie
Lucky, Est lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Katar
Stosować 1 łyżkę syropu 3-4 razy dziennie do naparu kaszlowego. Skład syropu - 500 g soku z kapusty czerwonej, 5 g szafranu, 250 g miodu. Zagotować.
nieżyt nosa, katar. Jest to zapalenie zatok przynosowych (jam bocznych nosa). Przyłożyć 3 warstwy liści kapusty. Rano i wieczorem wpuścić 1/2 łyżeczki soku do nozdrzy. Stosować inhalacje z mieszanki olejków eterycznych, z igliwia sosny, tymianku, lawendy, z eukaliptusa, dając 20 kropli do czaszy z gorącą wodą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:46
-
Vira - masz chyba rację. Oni tego nie czują tak jak my, bo to nie oni noszą maleństwa
Poza tym u nas jeszcze ogromną rolę odgrywają hormony. Jestem trochę zawiedziona bo po prostu inaczej ten czas sobie wyobrażałam
I pewnie to trochę próżne, ale po prostu brakuje mi tego, żeby mój mężczyzna mnie trochę porozpieszczał
Ale jak miałam te bóle to następnego dnia przyznał sie, że nie mógł spać bo tak się o nas bał...
-
paola87 wrote:Dziewczyny, które kupiły już Szumisie... Które wybrałyście? Możecie podzielić się opinią
?
Paola nie mam dużego wyboru w UK ale właśnie licytuje owieczke szumisia która ma 4 dźwięki. Dzisiaj poraz kolejny słyszałam opinie mamy ze działa cudapaola87 lubi tę wiadomość
[/link]
-
Aleksandra, woda przestudzona z miodem i cytryną (miodu nie dajemy do gorącej wody czy herbaty), czytałam też, że dziewczyny imbir zalewają wrzątkiem i po ostudzeniu piją. Próbuj wszystkiego, przed Tobą wielki dzień
Aż zazdroszczę, dla mnie to był najpiękniejszy dzień w życiu
Dziewczyny, a jakie termometry kupijecie? Kuzynka miała z microlife, dała ok 100 zł, a była totalna lipa i musieli kupić drugi - diagnostic, jakoś tak, no i ten podobno już super. Zresztą ja sama mam z microlife, ale elektryczny i rzeczywiście nie poleciłabym tej firmy, nie można mu ufać, cuda pokazuje
No a z tą wagą, to serio się martwię, niby w sumie 5 kg, ale "przytyte" w krótkim czasie, a nie od początku ciąży, a podobno to potem przybiera się najbardziej, to czego ja mam się spodziewać? No i niby mówią, że max 0, 5 kg tygodniowo się powinno, a ja 2, 6 kg w 3 tygodnie... -
aleksandrazz wrote:Dziewczyny w skrócie co jeszcze mogę zrobić z przeziębieniem... jak na razie pije wapno , prenalen w saszetkach , rutinoscorbin i czosnek. Jeszcze coś ? Ogólnie to temperatura 36,6 na szczęście , kaszlu na razie brak. Ale oddychać przez nos nie mogę ;(
na katar też polecam wodę morską
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny a co uważacie na temat kosmetyków firmy Johnson's baby ?
Dużo osób mają mega złą opinię na temat tych kosmetyków. Zgodzę się z tym tylko wtedy kiedy dziecko ma problemy skórne (egzema ) Dużo moich znajomych je używa i nie widzą problemu. Siostrze wysyłam kosmetyki Johnson baby od roku i z jej córcia wszystko jest ok. Pięknie pachną zwłaszcza niebieski płyn do kąpieli i fioletowy z lawenda na lepszy sen[/link]