X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kod mam 2 czyli może chodzić
    tyle że jestem w innej sytuacji niż wy ,
    prowadzę własną firmę i opłaciłam 3 najwyższe składki
    aby duzo pieniążków zgarnąć , i uciekłąm na L4 i księgowa
    jak i koleżanki powiedziały mi że kontrola na 100% mnie bedzie
    odwiedzać , wiec nie ma opci aby z domu wyjść, jedynie do lekarza
    a jak mnie juz odwiedzą a mnie nie bedzie to bede musiała jechac
    na kontrole 50km odemnie z zaświadczeniem ze byłam akurat wtedy na wizycie...

wiec nie jest to takie kolorowe :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - nie rozumiem za bardzo. Przecież masz prawo do spaceru, uczestnictwa w zajęciach dla kobiet w ciąży.
    Pogadaj z ginem na ten temat co Ci wolno a czego nie i czy wystawi Ci zaświadczenie np, że zaleca spacery, baseny etc. Co - do szkoły rodzenia też Ci nie wolno - to absurd. Jeśli masz 2 na L4 to mogą Ci nagwizdać ( jak na moje ). Na stronie ZUSu jest możliwy czat z konsultantem - zapytaj o to, powiedz, że lekarz zalecił ruch a Ty nie wiesz czy możesz wyjść. Tam Ci wszystko wyjaśnią.

Lucky, Est lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny
    ja nadal nie wychodzę z szoku, że nasza księżniczka zmieniła się w synka :)
    Szukam imienia i z tym jest kłopot, bo chłopięce mi się po prostu nie podobają, jeśli już jakieś mi spasuje, to M mówi że dziwne. Dla dziewczynki mieliśmy z 10 pięknych i raczej był problem z tym,które odrzucić

Maluch dziś mało ruchliwy, no i cały czas leży strasznie nisko, co boli po prostu i gniecie.

My mieliśmy wielkie kłopoty z córką przez sudokrem, skończyło się rozklejaniem warg sromowych, ginekolog dziecięca, do której jechaliśmy na zabieg powiedziała że jest to maść zabroniona, szczególnie dla dziewczynek. Wg niej gęsty kit, na siłę reklamowany przez firmy farmaceutyczne a jest masa wspaniałych zamienników.
    Teraz będzie synek, ale i tak tego paskudnego sudokremu nawet za darmo nie chcę.

Perło, przytulam! Wiem, jak może być ciężko, miałam takie chwile przy córce, związek przechodził wielkie doły, wyprostowało się w sumie dopiero gdy córka miała pół roku, jest dobrze, ale co przeszłam, tego nikomu nie życzę. Teraz jest wspaniale i mam wsparcie i opiekę a M zakochany w córce po uszy. Musiał dorosnąć chyba, szkoda że moim kosztem. Trzymaj się ciepło!

Co do krwi na wkładce, to ja za kazdym razem badam dokładnie i papier toaletowy i wkładkę i nigdy nic nie zauważyłam, ale wiem, że gdyby cokolwiek się pojawiło, to bym gnała na IP bez zastanowienia. Wolę dmuchać na zimne

POzdrawiam wszystkie Was

Kokaina, edyś, Karka lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii

Ja jeszcze pracuje, bo tez sie nudy obawiam:P poza tym od lipca mialam podwyzke, wiec tez chce srednia poprawic:p

Ja przez studia prawie caly czas pracowalam, albo staze i od 4 lat caly czas jestem na etacie + dodatkowe zajecia jezykowe czy silownia, takze zupelnie nie jestem typem kurki:p nie lubie sprzatac, gotowac itd.:p

Jak sie nudze w domu to internet, gry komputerowe, seriale online, ogolnie malo produktywne zajecia:p teraz chce chodzic do pracy do wigilii i planuje na L4 przerobic powtornie material z ostatniego kursu z niemieckiego

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sudocremu to mi położna powiedziała że dostane w szpitalu małą próbke i używać jedynie w momencie naprawde dużych odparzeń jak mąka nie da rady bo bardzo silnie wysusza a tak to zwykły puder bo od pieluszki jest wilgoć i wszystkie kremy nawilżające odpadają...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    dzień dobry dziewczyny
    ja nadal nie wychodzę z szoku, że nasza księżniczka zmieniła się w synka :)
    Szukam imienia i z tym jest kłopot, bo chłopięce mi się po prostu nie podobają, jeśli już jakieś mi spasuje, to M mówi że dziwne. Dla dziewczynki mieliśmy z 10 pięknych i raczej był problem z tym,które odrzucić

Maluch dziś mało ruchliwy, no i cały czas leży strasznie nisko, co boli po prostu i gniecie.

My mieliśmy wielkie kłopoty z córką przez sudokrem, skończyło się rozklejaniem warg sromowych, ginekolog dziecięca, do której jechaliśmy na zabieg powiedziała że jest to maść zabroniona, szczególnie dla dziewczynek. Wg niej gęsty kit, na siłę reklamowany przez firmy farmaceutyczne a jest masa wspaniałych zamienników.
    Teraz będzie synek, ale i tak tego paskudnego sudokremu nawet za darmo nie chcę.

Perło, przytulam! Wiem, jak może być ciężko, miałam takie chwile przy córce, związek przechodził wielkie doły, wyprostowało się w sumie dopiero gdy córka miała pół roku, jest dobrze, ale co przeszłam, tego nikomu nie życzę. Teraz jest wspaniale i mam wsparcie i opiekę a M zakochany w córce po uszy. Musiał dorosnąć chyba, szkoda że moim kosztem. Trzymaj się ciepło!

Co do krwi na wkładce, to ja za kazdym razem badam dokładnie i papier toaletowy i wkładkę i nigdy nic nie zauważyłam, ale wiem, że gdyby cokolwiek się pojawiło, to bym gnała na IP bez zastanowienia. Wolę dmuchać na zimne

POzdrawiam wszystkie Was

Lucky, ja Tobie jeszcze nie gratulowalam synka :) tak więc gratulacje, wspaniałe że będzie parka :)

Ja też w zasadzie jestem na L4 od początku ciaży, i nie powiem,vsa straszne momenty nudy. Ale zwykle wstaje dość późno, ok 10, jem na spokojnie śniadanie, wychodzę na spacer i ani się obejrzę a tu już 15 się robi :)
    Poza tym czas naprawdę bardzo szybko ucieka.
    Alinalii, może zrób sobie listę rzeczy które w razie nudy mogłabyś robić, na pewno coś tam naskrobiesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:52

Lucky lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• edyś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, waham sie nad szkola rodzenia. W moim miescie przy szpitalu dziala szkola i jest ona bezplatna. Jednak ja zamierzam rodzic w innym miescie, gdzie rowniez maja szkole, ale nie wiem jakie sa warunki uczestnictwa. Musze podzwonic i popytac, moze uda mi sie cos zalatwic bezplatnie...nawet jesli mialabym sama chodzic :]

Lucky lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 24 tygodniu ;) Jeszcze tylko siedem tygodni i po części się uspokoje , ale tylko po części;d Ja też miałam straszną noc. Tak się cieszyłam że zwalczyłam przeziębienie a tutaj katar mnie dopadł ;/ Zasmarkana pójdę na ten ślub. I jeszcze to moje dziecko tak dziwnie się ułożyło że nogi/ręce wyżej pępka nogi lub ręce;d jakby w lewej pachwinie.Nie rozróżniam jeszcze która to część ciała mnie kopie;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie drogie Mamy,

Pozdrawiam Was serdecznie! Czytam wszystko na bieżąco, więc kibicuję wszystkim Waszym przeżyciom ciążowym. Niezmiennie trzymam kciuki za dobre wieści z wizyt i nie tylko.

A dziś chciałam zapytać, czy są jakieś wieści od Gośśś?
    Od wczoraj o niej myślę. Czekam na jakąś wiadomość, ale może coś mi umknęło, albo któraś z Was ma z nią kontakt na priv?

Gośśś,
    Kochana, co u Ciebie?

d'nusia, muminka83, She86 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Kamka, waham sie nad szkola rodzenia. W moim miescie przy szpitalu dziala szkola i jest ona bezplatna. Jednak ja zamierzam rodzic w innym miescie, gdzie rowniez maja szkole, ale nie wiem jakie sa warunki uczestnictwa. Musze podzwonic i popytac, moze uda mi sie cos zalatwic bezplatnie...nawet jesli mialabym sama chodzic :]
    u mnie jedyny warunek to mieć tam deklaracje do położnej co i tak mam bo chce rodzić tam gdzie mój gin jest...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina , polecam:
    Czytanie książek
    Kursy językowe online
    Pilates dla kobiet w ciąży (You Tube) :-)
    Sprzatanie, pranie, gotowanie
    Przygotowywanie pokoiku dla dziecka
    Ja też zrobiłam przegląd moich książek, ubrań, i te, których nie używam, wystawilam na Allegro i Olx :-), a nigdy nie miałam na to czasu
    No i odpoczywaj Kochana :-)

domiii, alinalii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w 22 tygodniu :D

annak niestety nie mamy żadnych wieści od Gośśś

A co do koszul do karmienia piersią to ja kupiłam sobie w sklepie Italian Fashion. Jak byłam w szpitalu to rzuciło mi sie w oczy, że wszystkie dziewczyny na oddziele miały piękne szlafroczki, koszule lub piżamki. Normalnie rewia mody :P

A.Kasia lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

perła ziemi - kryzysy w związkach w pierwszej ciąży są częste, w końcu to jest ogromna zmiana w życiu i niektórzy faceci potrzebują czasu żeby się z nią oswoić. Pocieszę Cię, że mój mąż też mnie specjalnie nie rozpieszcza chociaż niewiele mi wolno i tak naprawdę nie powinnam wykonywać połowy tych obowiązków, które są na mojej głowie. Ale prawda jest taka, że my w ciąży głównie myślimy o dziecku a facet o tym, żeby zapewnić nam jak najlepsze warunki życia i najczęściej albo jego myśli dotyczą pracy albo się zupełnie wyłączają i nie myślą o niczym ;) Gdybym chciała żeby mąż mnie na rękach nosił i we wszystkim mnie wyręczał to ja bym leżała i pachniała a on by się zatyrał na śmierć bo ma ciężką pracę, dużo stresu, kilka dużych kredytów do spłacenia i do tego wszystkiego dochodzi strach o mnie i o dziecko. Co Ci polecam to usiąść i szczerze porozmawiać - powiedzieć wprost co Cię boli i czego byś oczekiwała od swojego partnera. Czasami to co nam wydaje się oczywiste dla naszych mężczyzn jest zupełną abstrakcją i trzeba im wyłożyć kawę na ławę zamiast czekać aż się domyślą i zmienią :) Powodzenia i mam nadzieję, że wszystko się wkrótce polepszy :)

Renka88 - dobrze wiedzieć o tym Tesco :) Chociaż szczerze powiedziawszy cieszę się, że mam Tesco zupełnie nie po drodze bo gdyby było inaczej to zamiast na kosmetykach zaginęłabym na dziale FF dziecięcym i dla kobiet :D

Martka89 - mi się raz trafiła taka, która mega głośno chrapała i jak ją w końcu wypisali do domu to cała sala dziewczyn się cieszyła bo przez nią kilka nocy z rzędu zupełnie nie zmrużyłyśmy oka :D

motylek1909 - powodzenia i kciukasy zaciśnięte, żeby były jak najlepsze wieści :) Co do koszul to polecam tę samą firmę co Ksanka, mam stamtąd dwie koszule i są super, już teraz sobie w nich śpię :D

Lucky - haha, miałam tak samo, tak przywykłam do Jani, że jak Tymek zamachał siusiakiem ze 2 tygodnie się z tym oswajałam ;)

annak - też czekam na wieści od Gosi :/ Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

U mnie od jutra remont łazienki, tata z bratem przyjeżdżają skuwać płytki, później hydraulik będzie miał spore pole do popisu a na koniec fachowiec od całej reszty. Z jednej strony wkurza mnie ten burdel bo remont miał trwać 3 tyg a okazało się, że zejdzie się co najmniej 5 ale przynajmniej coś się będzie działo i czas szybciej zleci. Największy minus jest taki, że będę musiała na okres remontu przenieść się na dół (żeby nie biegać do łazienki 2 poziomy schodów) a jeszcze teściowa będzie unieruchomiona bo idzie na operację nogi i jakoś będziemy musiały we dwie ze sobą wytrzymać przez ten czas. No ale wdech-wydech, herbata z melisy i jakoś dam radę ;)

Renka88, muminka83, Mietka 30:), Lucky lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wczoraj już myślałam, że zwalczyłam choróbsko, a dzisiaj obudziłam się z kaszlem, cholera! Jak tam dalej pójdzie to chyba faktycznie będę musiała się przejść do rodzinnego, aby mnie zobaczył :(

Też się martwię o Gośśś, ale ostatnio jak była na prenatalnych, dała znać dopiero następnego dnia około południa, więc dajmy jej jeszcze czas :)

Alinalii - znam ten ból, bo przeżywałam to samo w lipcu, jak nagle i niespodziewanie musiałam iść na L4. Ale teraz się już przyzwyczaiłam, tzn. rozleniwiłam się i jest mi dobrze. Wszystko przyjdzie z czasem :)

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, mam pytanie, czy można jeść suszona morwe w ciąży? Wiem że owoców goji nie można.
    Chciałam dopytać zanim uruchomie wujka googla.

Ok znalazłam, morwa jest ok na laktacje, ale nie jest zalecana w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:29

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    alinalii - nie rozumiem za bardzo. Przecież masz prawo do spaceru, uczestnictwa w zajęciach dla kobiet w ciąży.
    Pogadaj z ginem na ten temat co Ci wolno a czego nie i czy wystawi Ci zaświadczenie np, że zaleca spacery, baseny etc. Co - do szkoły rodzenia też Ci nie wolno - to absurd. Jeśli masz 2 na L4 to mogą Ci nagwizdać ( jak na moje ). Na stronie ZUSu jest możliwy czat z konsultantem - zapytaj o to, powiedz, że lekarz zalecił ruch a Ty nie wiesz czy możesz wyjść. Tam Ci wszystko wyjaśnią.

może i absurd , ale niestety tak to wygląda , gdy kobieta prowadzi własna działalność gospodarczą i podwyższa sobie skłądki , poniekąd mam to na własne życzenie , ale każda z nas gdyby miała taką okazję to by tak zrobiła , w końcu chodzi o duże pieniądze , nie wymyśliłam sobie tego :( wiem to z doświadczenia moich koleżanek , no i na forum tutaj również dziewczyny trzęsą gaciami i wolą nie ryzykować wychodzeniem z domu , wiec niestety tak to wygląda :(

Est lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • She86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Cześć dziewczyny! Mało się udzielam, ale teraz postaram się nadrabiać :) w każdym razie czytam was na bieżąco :)

Dziś mamy o 15:00 połówkowe, i już czuję stresik. Modlę się, żeby wszystko z małym było OK.

Jestem na etapie wybierania koszuli do spania ciążowej/do karmienia. Czy któraś z Was ma coś godnego polecenia? :)

Trzymam kciuki! też mam dziś połowkowe ale o 13 :)

Edit: Gośśś ja też się martwię, daj znać co u Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:07

Karolina@, edyś, A.Kasia, ksanka, Karka, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - ja już od wczoraj musztruje forum w poszukiwaniu Gośśś - zapadła się pod ziemię chyba. Pozostaje czekać.
    Miejmy nadzieję, że po prostu świętuje, ale tak serio to trochę się martwię.

Kate84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - nie panikuj, wychodź sobie normalnie tylko po prostu z każdego takiego wyjścia miej przy sobie paragon ze sklepu czy z apteki :) Jak ja miałam l4 w poprzedniej ciąży i pytałam lekarza jak to z tym jest to powiedział, że przecież coś zjeść muszę, więc na zakupy spokojnie mogę wyskoczyć ;) Moja kuzynka (też ma swoją firmę) została uprzedzona o takiej kontroli przez ZUS. Z resztą miała chyba ze 2-3 takie kontrole ale nikt jej problemów nie robił, nie siedziała w domu a nawet czasami wyskoczyła do klientek na zlecenie bo jest makijażystką i robi paznokcie.

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Przepraszam, ze musialyscie tyle czekac i dziekuje kochane, ze martwilyscie sie o mnie :*

A wiec u nas tak, z przyjemnych rzeczy to to, ze moj misiaczek ma sie dobrze i wazy juz 510gram <3 kawal chlopa mi rosnie <3 przeplywy ma dobre i serduszko bije jak dzwon <3 heh za to z mniej przyjemnych to to, ze moja szyjka ma tylko 25mm niby trzyma i sie nie rozwiera, ale jest juz na granicy wiec mam nakaz lezenia calkowitego :/ mam nic kompletnie nie robic :/ powinnam miec juz zalozony pesser, ale mam jakiej cholerne bakterie, grzyka i musze to wyleczyc... Ostatnio wam pisalam, ze mam bakterie w posiewie moczu i ze przy sikaniu mnie brzuch boli i przy wkladaniu luteiny, bakterie wyleczone sa ale brzuch dalej mnie boli i p dr stwierdzila, ze moze to byc od pochwi i zrobila mi posiew, tak samo stwierdzila, ze te bakterie ktore wychodza mi w ogolnym bad moczu moga byc zwiazane z pochwa, teraz musze czekac na wynik posiewu i za 2 tyg mam kolejna wizyte i najpierw wyleczyc musze wszystko i dopiero mi zalozy ten pesser... Co do tych d-dimerow to mowila zeby az tak sie tym nie przejmowac, bo w ciazy moga skakac ale ze wzgledu na to ze u mnie wzrosly trzy krotnie to zwiekszyla mi clexan na dawke 0,6 :/ (masakra jaka wielka szczykawa :/ ) heh ogolnie nie jest za ciekawie :/ Ale zaciskam nogi i leze i nic nie robie, byle przetrwac jak naj dluzej...

muminka83, d'nusia, She86, Est, ksanka, Martita88, Karka, edyś, Renka88, Kate84, Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ