Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć w szkole rodzenia. Temat "torba do szpitala" mają nam na maila wysłać prezentację która dzisiaj była pokazana. Jak dostanę ją na maila, a któraś z was by chciała sobie zobaczyć to dajcie znać. Postaram się tutaj wstawić jakoś a jak nie to na maile porozsylam
Kasia24, Magda lena, Est, She86, Vincent, Renka88, Lilou1984, Falon, Martita88, Andriel, Kate84, kofeinka, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Samuel
-
nick nieaktualnyKarolina@ - zapisałaś się do szkoły rodzenia? Ja czekam z wykupieniem rzeczy do pielęgnacji póki nie skończę mojej szkoły - przynajmniej nie będę zielona - bo teraz jestem tak samo jak Ty albo i bardziej bo nawet nie wiem gdzie taką sól można dostać
Gośśś - odezwij się bo się martwimy troszkę
Dziewczyny jak u Was ze spaniem ?A.Kasia - wspominałaś, że też masz kłopoty. Ja już od kilku nocy śpie bardziej na czuwaniu a jak mi się siusiu zachce i wstanę to potem przed godzinę zasnąć nie mogę... za to w ciągu dnia, jak coś zjem - to nic tylko bym spała -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina@ - sól fizjologiczna służy także do przemywania oczek. Często niemowlakom oczy ropieją i można je przemywać tą solą lub po prostu herbatką z rumianku. A do noska to tylko jeśli jest wydzielina gęsta i nie można jej wyczyścić. W każdym razie może Ci się ta sól przydać a może nie, najlepiej kupić sobie w aptece dosłownie kila ampułek tak w razie "W".
Karolina@ lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Karolina@ - sól fizjologiczna służy także do przemywania oczek. Często niemowlakom oczy ropieją i można je przemywać tą solą lub po prostu herbatką z rumianku. A do noska to tylko jeśli jest wydzielina gęsta i nie można jej wyczyścić. W każdym razie może Ci się ta sól przydać a może nie, najlepiej kupić sobie w aptece dosłownie kila ampułek tak w razie "W".
Dzięki, zaspokoiłaś mnieCzyli warto ją mieć, ale tylko do użytkowania jakby się działy jakieś "grubsze" sprawy.
-
Olatychy
ja bardzo chętnie - gdyby była taka możliwość
to nie będę już musiala szukać po internecie
.
No i oczywiście witam na forum bo nie miałam okazji Cie jeszcze przywitać. Ostatnio jakoś dużo mniej się udzielam, nie wiem chyba brak czasu - a jak jest czas to poświęcam go na spanie
-
Swoją drogą jak już jestem to się pochwalę
.
12 listopada (w moje urodzinki zresztą) idziemy z bliźniakami na USG, liczę że uda się podejrzeć kto mieszka w brzuszku
edyś, Est, baassiia, A.Kasia, krówka_muffka, d'nusia, domiii, Mania1718, Karolina@, Lilou1984, Izoleccc, Martita88, Karka, wiewiórka17, Andriel, Kate84, Kajola, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
edyś dopiero wróciłam
No to u Nas tak: wychodzi, że na 70-80% dziewczynka! czyli moje przeczucia się chyba nie sprawdzą, ale się cieszę!
Nastawiona byłam na chłopaka, a teraz chyba będzie mała księżniczka
Poza tym wszytko dobrze, lekarz na wszytko mówił, że ok, szyjka twarda, serduszko jak dzwon i żeby dalej tak trzymała formęDzidziuś waży 415g. Dostałam skierowanie na glukozę, także ruszę sie w przyszłym tygodniu.
W poniedziałek mam prenatalne więc płeć potwierdzę już chyba na 100%
Później Was nadrobię bo się muszę trochę ogarnąć po powrocieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:02
A.Kasia, krówka_muffka, Est, Kasia24, Teresa1992, edyś, paola87, d'nusia, She86, Mania1718, Karolina@, Vincent, Renka88, Karka, Andriel, Kate84, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Ja też się pochwalę, też dziś byłam na pierwszych zajeciach z szkoły rodzenia. Temat : Fizjologia porodu, metody łagodzenia bólu porodowego. I ogółnie jestem bardzo zadowolona, następne zajęcie we wtorek bedzie pilates dla ciężarnych. Zajecia bede dwa razy w tyg do połowy grudnia
baassiia, krówka_muffka, Karolina@, Est, Karka, Andriel, Kajola, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość
-
ja będę chyba kupować detektor tętna/oddechu ad szumisia, to warto zaczekać do porodu, żeby zobaczyć zwyczaje dzidziusia. W sobotę byłam u cioci i jej 4-tygodniowa córeczka ignoruje wszelkie hałasy i rozmowy śpi, je, śpi, je:) więc po co takiemu dziecku szumiś
ad. wolnego czasu to ja z tego powodu jestem zadowolona, że chodzę do pracy jeszcze. Ja mieszkam tylko z mężem, a on często wraca koło 20, więc nie wiem co bym tu wyrabiała cały dzieńw pracy czas szybko leci i dużo mniej koncentruje się na ciążowych sprawach.
Jutro jedziemy kupić łóżeczko i materac. Zdecydowałam się jednak na to za 470zł, wiem, że dużo, ale ja dostałam dużo rzeczy za darmo, więc chociaż łóżeczko sobie kupie takie jak mi się podobaNo i jutro reaktywuje też siłownie, przed ciążą dużo ćwiczyłam, a teraz... już mi brakuje ćwiczeń, więc trzeba się ruszyć
Jeszcze kiedyś był temat tapet, u kuzyna ostatnio widziałam welurową i naprawdę fajnie wyglądała, jest troszkę droższa, ale wygląd na +
Przykład: http://allegro.pl/dmuchawce-naklejka-welurowa-naklejki-na-sciane-hit-i4805543150.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:01
Est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia24 - trzymam więc zatem kicuki aby w Twoje urodziny dzidziusie zrobiły Ci prezent i pokazały się z jak najlepszej strony i były okazem zdrowia.
Baassiia - ja mam wrażenie, że lekarze trochę boją się określać płeć jeśli chodzi o wdzięczynkę. Mimo zajebistego sprzętu bo jak się okazuje pomyłki też się zdarzają właśnie w tę stronę - z dziewczynki robi się chłopiec.
Mnie na 3 wizyach mówili ze tak na 70 - 80%dziewczynka.
Na prenatalnych potwierdził i mówił, że na 100% a we wtorek mój prowadzący nie był w stanie tego potwierdzić i mówił, że tak na 90 kilka % będzie wdzięczynka - także to pewnie też zależy od tego jak się laseczka ułoży.
Ksanka - moja córeczka dziś dokładnie to samo. Cały dzień milczała - ani kopniaczka ( nawet się zaczęłam trochę martwić ) a jak zadzwoniłam przed chwilą do męża to mnie zaczęła bombaćKasia24, ksanka lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
wracam, bo mi jakoś Was brakmam nadzieję, że powrócił tu klimat kochanych marcowych Mam.
u nas wszystko w porządku, Miłosz jest kochany, komunikuje się i czujemy się dobrze!
buziaki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:15
A.Kasia, RudyTygrysek, Est, baassiia, d'nusia, Kasia24, Karolina@, ksanka, Renka88, Izoleccc, Karka, Martita88, kateee, Kate84, Andriel, Kajola, Magda lena, noelka, Mietka 30:), Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Mnie dopadl kryzys. Siedze na zwolnieniu, od rana tylko pranie, sprzatanie, gotowanie, a z wiekszych rozrywek do spacer do sklepu. Narzeczony od 10 do 18 w pracy, jak przyjdzie do domu to nic nie zrobi. Wszelkie prosby, grozby nie dzialaja. Nie wiem juz jak mam wyegzekwowac swoje.
Poza tym brakuje mi energii, robie sie wieksza, ciezsza i same wiecie co sie z tym wiazeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:17
-
nick nieaktualnynoelka wrote:Dziewczyny, mam pytanie o to echo serca - czy każda z nas powinna to zrobić czy tylko jak są wskazania do tego?
Noelka moja lekarka powiedziała, że ginekolodzy oglądają serce pod kątem najczęstszych i najpoważniejszych zmnian, kóre mogą mieć włpyw na przebieg ciąży lub zaraz po porodzie. Mniejszych wad nie są w stanie wykryć dlatego też u nich zalecają konsultację u kardiologa płodowego każdej ciężarnej. A czy zrobisz czy nie to twoja sprawa. Tyle tylko, że to prywatna przychodnia i za wszystko się płaci ;/
Ja akurat idę na echo z tego względu, że sama mam wadę serca. U nas taka wizyta kosztuje 250 zł. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia24 - jakoś nie możemy z moim mężem dojść do porozumienia w kwestii imienia - albo Sara albo Alicja - chyba, że mi coś odbije na koniec ciąży i jeszcze coś wymyślę
Alicja mi się podoba ale zdrobnienie Ala już trochę mniej - poza tym odrzuca mnie trochę ciągła popularność tego imienia. Nie chciałabym by moja Alicja była jedną z czterech Alicji w klasie.
Moja koleżanka jest w 2 tygodnie starszej ciąży i też ma bliźniaki - jak Ty. Marzyła jej się parka i jest parka, mnie się marzyła córeczka i jest córeczka - marzenia się spełniają, życzę Ci by Twoje też się spełniło
Daj znać jak po badaniach.
Gośśś - uduszę Cie! tyle nam każesz czekać...