X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć w szkole rodzenia. Temat "torba do szpitala" mają nam na maila wysłać prezentację która dzisiaj była pokazana. Jak dostanę ją na maila, a któraś z was by chciała sobie zobaczyć to dajcie znać. Postaram się tutaj wstawić jakoś a jak nie to na maile porozsylam

Kasia24, Magda lena, Est, She86, Vincent, Renka88, Lilou1984, Falon, Martita88, Andriel, Kate84, kofeinka, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - zapisałaś się do szkoły rodzenia? Ja czekam z wykupieniem rzeczy do pielęgnacji póki nie skończę mojej szkoły - przynajmniej nie będę zielona - bo teraz jestem tak samo jak Ty albo i bardziej bo nawet nie wiem gdzie taką sól można dostać :-P

Gośśś - odezwij się bo się martwimy troszkę

Dziewczyny jak u Was ze spaniem ?A.Kasia - wspominałaś, że też masz kłopoty. Ja już od kilku nocy śpie bardziej na czuwaniu a jak mi się siusiu zachce i wstanę to potem przed godzinę zasnąć nie mogę... za to w ciągu dnia, jak coś zjem - to nic tylko bym spała

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy - ja bardzo chętnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - sól fizjologiczna służy także do przemywania oczek. Często niemowlakom oczy ropieją i można je przemywać tą solą lub po prostu herbatką z rumianku. A do noska to tylko jeśli jest wydzielina gęsta i nie można jej wyczyścić. W każdym razie może Ci się ta sól przydać a może nie, najlepiej kupić sobie w aptece dosłownie kila ampułek tak w razie "W".

Karolina@ lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - nie zapisałam i nie mam w planach. Byłam tylko na takiej bezpłatnej "szkole rodzenia w pigułce" w moim szpitalu, która trwała 3h :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolina@ - sól fizjologiczna służy także do przemywania oczek. Często niemowlakom oczy ropieją i można je przemywać tą solą lub po prostu herbatką z rumianku. A do noska to tylko jeśli jest wydzielina gęsta i nie można jej wyczyścić. W każdym razie może Ci się ta sól przydać a może nie, najlepiej kupić sobie w aptece dosłownie kila ampułek tak w razie "W".

Dzięki, zaspokoiłaś mnie :D Czyli warto ją mieć, ale tylko do użytkowania jakby się działy jakieś "grubsze" sprawy.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy ;) ja bardzo chętnie - gdyby była taka możliwość ;) to nie będę już musiala szukać po internecie ;).

No i oczywiście witam na forum bo nie miałam okazji Cie jeszcze przywitać ;). Ostatnio jakoś dużo mniej się udzielam, nie wiem chyba brak czasu - a jak jest czas to poświęcam go na spanie ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą jak już jestem to się pochwalę ;).
    12 listopada (w moje urodzinki zresztą) idziemy z bliźniakami na USG :), liczę że uda się podejrzeć kto mieszka w brzuszku ;)

edyś, Est, baassiia, A.Kasia, krówka_muffka, d'nusia, domiii, Mania1718, Karolina@, Lilou1984, Izoleccc, Martita88, Karka, wiewiórka17, Andriel, Kate84, Kajola, Hannia123 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia , ja tak jak dziewczyny pojechalabym na IP. Daj znac jak tam.

Ja szkołę rodzenia zaczynam dopiero 7.01. A chcialabym juz!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś dopiero wróciłam :)

No to u Nas tak: wychodzi, że na 70-80% dziewczynka! czyli moje przeczucia się chyba nie sprawdzą, ale się cieszę!

Nastawiona byłam na chłopaka, a teraz chyba będzie mała księżniczka :)

Poza tym wszytko dobrze, lekarz na wszytko mówił, że ok, szyjka twarda, serduszko jak dzwon i żeby dalej tak trzymała formę :) Dzidziuś waży 415g. Dostałam skierowanie na glukozę, także ruszę sie w przyszłym tygodniu.

W poniedziałek mam prenatalne więc płeć potwierdzę już chyba na 100% :)

Później Was nadrobię bo się muszę trochę ogarnąć po powrocie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:02

A.Kasia, krówka_muffka, Est, Kasia24, Teresa1992, edyś, paola87, d'nusia, She86, Mania1718, Karolina@, Vincent, Renka88, Karka, Andriel, Kate84, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pochwalę, też dziś byłam na pierwszych zajeciach z szkoły rodzenia. Temat : Fizjologia porodu, metody łagodzenia bólu porodowego. I ogółnie jestem bardzo zadowolona, następne zajęcie we wtorek bedzie pilates dla ciężarnych. Zajecia bede dwa razy w tyg do połowy grudnia :)

baassiia, krówka_muffka, Karolina@, Est, Karka, Andriel, Kajola, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę chyba kupować detektor tętna/oddechu ad szumisia, to warto zaczekać do porodu, żeby zobaczyć zwyczaje dzidziusia. W sobotę byłam u cioci i jej 4-tygodniowa córeczka ignoruje wszelkie hałasy i rozmowy śpi, je, śpi, je:) więc po co takiemu dziecku szumiś :P

ad. wolnego czasu to ja z tego powodu jestem zadowolona, że chodzę do pracy jeszcze. Ja mieszkam tylko z mężem, a on często wraca koło 20, więc nie wiem co bym tu wyrabiała cały dzień :P w pracy czas szybko leci i dużo mniej koncentruje się na ciążowych sprawach.

Jutro jedziemy kupić łóżeczko i materac. Zdecydowałam się jednak na to za 470zł, wiem, że dużo, ale ja dostałam dużo rzeczy za darmo, więc chociaż łóżeczko sobie kupie takie jak mi się podoba :P No i jutro reaktywuje też siłownie, przed ciążą dużo ćwiczyłam, a teraz... już mi brakuje ćwiczeń, więc trzeba się ruszyć :)

Jeszcze kiedyś był temat tapet, u kuzyna ostatnio widziałam welurową i naprawdę fajnie wyglądała, jest troszkę droższa, ale wygląd na +

Przykład: http://allegro.pl/dmuchawce-naklejka-welurowa-naklejki-na-sciane-hit-i4805543150.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:01

Est lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - trzymam więc zatem kicuki aby w Twoje urodziny dzidziusie zrobiły Ci prezent i pokazały się z jak najlepszej strony i były okazem zdrowia.

Baassiia - ja mam wrażenie, że lekarze trochę boją się określać płeć jeśli chodzi o wdzięczynkę. Mimo zajebistego sprzętu bo jak się okazuje pomyłki też się zdarzają właśnie w tę stronę - z dziewczynki robi się chłopiec.
    Mnie na 3 wizyach mówili ze tak na 70 - 80%dziewczynka.
    Na prenatalnych potwierdził i mówił, że na 100% a we wtorek mój prowadzący nie był w stanie tego potwierdzić i mówił, że tak na 90 kilka % będzie wdzięczynka - także to pewnie też zależy od tego jak się laseczka ułoży.

Ksanka - moja córeczka dziś dokładnie to samo. Cały dzień milczała - ani kopniaczka ( nawet się zaczęłam trochę martwić ) a jak zadzwoniłam przed chwilą do męża to mnie zaczęła bombać :-D

Kasia24, ksanka lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

wracam, bo mi jakoś Was brak ;) mam nadzieję, że powrócił tu klimat kochanych marcowych Mam.

u nas wszystko w porządku, Miłosz jest kochany <3, komunikuje się i czujemy się dobrze!

buziaki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:15

A.Kasia, RudyTygrysek, Est, baassiia, d'nusia, Kasia24, Karolina@, ksanka, Renka88, Izoleccc, Karka, Martita88, kateee, Kate84, Andriel, Kajola, Magda lena, noelka, Mietka 30:), Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no myślę Vira, że jak tylu lekarzy powiedziało Ci, że dziewczynka to, że nic się nie zmieni pod tym względem ;). Wybraliście już imie? :)
    Ja też mam nadzieję, że zrobią mi prezent i się ładnie pokażą ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadl kryzys. Siedze na zwolnieniu, od rana tylko pranie, sprzatanie, gotowanie, a z wiekszych rozrywek do spacer do sklepu. Narzeczony od 10 do 18 w pracy, jak przyjdzie do domu to nic nie zrobi. Wszelkie prosby, grozby nie dzialaja. Nie wiem juz jak mam wyegzekwowac swoje.
    Poza tym brakuje mi energii, robie sie wieksza, ciezsza i same wiecie co sie z tym wiaze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:17

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o to echo serca - czy każda z nas powinna to zrobić czy tylko jak są wskazania do tego?

Noelka moja lekarka powiedziała, że ginekolodzy oglądają serce pod kątem najczęstszych i najpoważniejszych zmnian, kóre mogą mieć włpyw na przebieg ciąży lub zaraz po porodzie. Mniejszych wad nie są w stanie wykryć dlatego też u nich zalecają konsultację u kardiologa płodowego każdej ciężarnej. A czy zrobisz czy nie to twoja sprawa. Tyle tylko, że to prywatna przychodnia i za wszystko się płaci ;/
    Ja akurat idę na echo z tego względu, że sama mam wadę serca. U nas taka wizyta kosztuje 250 zł.

• Est Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii , super, że jesteś :-)

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super :D
    Gdzie jest Gośś ???

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - jakoś nie możemy z moim mężem dojść do porozumienia w kwestii imienia - albo Sara albo Alicja - chyba, że mi coś odbije na koniec ciąży i jeszcze coś wymyślę :-P
    Alicja mi się podoba ale zdrobnienie Ala już trochę mniej - poza tym odrzuca mnie trochę ciągła popularność tego imienia. Nie chciałabym by moja Alicja była jedną z czterech Alicji w klasie.
    Moja koleżanka jest w 2 tygodnie starszej ciąży i też ma bliźniaki - jak Ty. Marzyła jej się parka i jest parka, mnie się marzyła córeczka i jest córeczka - marzenia się spełniają, życzę Ci by Twoje też się spełniło :-)
    Daj znać jak po badaniach.

Gośśś - uduszę Cie! tyle nam każesz czekać...

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ