❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
I am waiting for a miracle wrote:Kochane moje jestem załamana 😭😭😭
Już jesteśmy w domu, z dzieckiem wszystko w porządku, serduszko pięknie miarowo bije...
Ale pojawił się krwiak, który zagraża życiu dziecka... mam bezwzględnie leżeć, bo może mi oderwać jajo płodowe i zabrać maleństwo 😢😢😢
Nie mam już siły...
Jak zacznę znów krwawić to mam wrócić do szpitala...
Słuchaj! Będzie dobrze! Wiesz? Musisz naprawdę w to uwierzyć ❤️ Ja byłam tak samo rozczarowana, rozgoryczona, bezsilna, dlaczego moja ciąża, której tak pragnę przebiega w taki, a nie inny sposób... Na którą tyle czekałam. Każda wizyta w toalecie była na tyle stresująca, że prawie przestałam pić. Leżałam i nie podnosiłam się. Rodzina się mega zmobilizowała. Leż, myśl tylko i wyłącznie o Was, włącz Netflixa i ... może zabrzmi to śmiesznie, bo nie jestem wielce praktykującą, ale w tamtej chwili, przez całą ciążę (teraz też to robię) odmawiałam nowennę pompejańską. Wierzę, że ktoś tam do góry może spojrzy przychylniejszym okiem 🙂 Trzymam za Was kciuki ❤️I am waiting for a miracle lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro, a mam pytanie odnośnie tej patologii ciazy - ty prowadzisz ciążę u swojego lekarza i dodatkowo chodzisz do tej poradni patologii? Jak to wygląda? Mogłabyś mi więcej coś napisać?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
I am waiting for a miracle - musi być dobrze
Ja miałam USG w niedziele, w poniedziałek musiałam pojechać do biura ale oczywiście konsultowałam to z lekarką, która powiedziała, że nie widzi żadncyh przeciwskazań, tylko mam nie szaleć. Do biura jadę 20 min metrem i trochę spacerkiem, biuro klimatyzowane, praca spokojna, nie stresowałam się, wracając ogarnełam malutkie zakupy w osiedlowym sklepie i odebrałam córkę z pkola. Przez cały dzień absolutnie nic się nie działo i na noc dostałam mocniejszego plamienia - pierwsza toaleta rano bardzo stresująca. Ale tak jak lekarka powiedziała, jeden krwiak jest przy szyjce i z niego będzie się sączyć. Jutro wizyta u lekarza proawdzącego i jeśli zależy siedzieć w domu to będę siedzieć. Dzisiaj pracuje z domu i staram się odpoczywać.
Odebrałam też wyniki badań z krwi i morfo i wszystko idealnie (a jest ze 40 pozycji) tylko wyszła mi jakaś bakteria ale to może też przez to plamienie być yh07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Księgowa wrote:Caro, a mam pytanie odnośnie tej patologii ciazy - ty prowadzisz ciążę u swojego lekarza i dodatkowo chodzisz do tej poradni patologii? Jak to wygląda? Mogłabyś mi więcej coś napisać?
Prowadzę ciążę u swojego gina tylko i wyłącznie. U mnie nie ma dokładnie czegoś takiego jak poradnia patologii ciąży. Mój Gin to naprawdę moja ostoja spokoju. On pracuje w szpitalu, a ja do niego chodzę prywatnie. Mam jego prywatny numer. Jak coś by się działo to od razu do niego dzwonię i przyjmuje mnie w tym samym dniu. Bywało, w najgorszych momentach, że byłam w niego dwa razy w tygodniu. Dwa razy musiałam być w szpitalu na patologii, bo to krwawienie było za duże. Jednak cała nadzieję pokładam w tej jednej osobie. To on robił mi łyżeczkowanie po 2 poronieniu, CC przy ciąży z córką. Prowadził też ciążę moich dwóch sióstr i kilku koleżanek. No Anioł, nie człowiek.Kajucha95, Księgowa, Sylvka lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Witam. Obecnie jestem w 6 tyg.ciazy.ciaza naturalna. Wczoraj pierwsze usg, było już bijące serduszko. Dwa dni temu badalam progesteron wynik 42. Ze względu na moją historię starań ( nieudane procedury in vitro, 1 ciąża naturalna biochemiczna) doktor kazała stosować acard 150 na noc oraz luteine dopochwowa 200 na noc. Dziś rano po skorzystaniu z toalety wypłynęły pozostalosci luteiny zabarwione na brazowa. Z góry uprzedzam że nie stosowalam aplikatora, podczas wkladania palca czułam duze rozpulchnienie, mało miejsca. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Nie wiem cz mogłobyc to również podrażnienie po badaniu...
-
Dziękuję Wam z całego serca za wsparcie 💗
Muszę być silna dla maleństwa 💪Kajucha95 lubi tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
91aga wrote:Witam. Obecnie jestem w 6 tyg.ciazy.ciaza naturalna. Wczoraj pierwsze usg, było już bijące serduszko. Dwa dni temu badalam progesteron wynik 42. Ze względu na moją historię starań ( nieudane procedury in vitro, 1 ciąża naturalna biochemiczna) doktor kazała stosować acard 150 na noc oraz luteine dopochwowa 200 na noc. Dziś rano po skorzystaniu z toalety wypłynęły pozostalosci luteiny zabarwione na brazowa. Z góry uprzedzam że nie stosowalam aplikatora, podczas wkladania palca czułam duze rozpulchnienie, mało miejsca. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Nie wiem cz mogłobyc to również podrażnienie po badaniu...
Obserwuj, plamienia mogą być spowodowane acardem.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
91aga jak wczoraj byłam u gina to się pytała czy biorę acard bo on właśnie może wywoływać plamienia. Także obserwuj, a jak na razie myślę że mogłaś gdzieś zachaczyć przy aplikacji luteiny.
Dziewczyny chwalę się bo dziś mam już super humor i w dodatku najlepszego męża na świecie ❤️❤️
https://zapodaj.net/20e86fcee9419.jpg.html
A na prezent dostałam książki Wiedźmina 😁❤️ bo obiecałam sobie kiedyś, że jak zajdę w ciążę to je wszystkie przeczytam 😁Maggy_88, Księgowa lubią tę wiadomość
-
K&K zazdroszczę! Ja nie lubię fantasy, a jednak Wiedźmina przeczytałam i grałam na Xboxie 🙈
Ja mam jutro wizytę 🙆K&K lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Jestem przerażona. Dość że w niedzielę minęły mi objawy to dzisiaj do krzepliwosci dolozylam betę i nie powala jest tylko 7204... 1,5 tyg temu 1400. Na początku ladnie rosła A teraz tak makabryczne zwolniła. Jutro idę do lekarza i się boję że mi powie że dziecko się nie rozwija. To jest moj 6+1.Starania od styczeń 2019
Styczeń 2020 sprawdzenie drożności laporoskopowo= ok
Owulacja naturalne potwierdzone
AMH 1,39
homocysteina 5,50
Kwas foliowy w połowie normy(rok temu)
Mutacjie:
mthrf obydwie hetero
Pai homo
Morfologia 4%(z pazdziernika)
Leki:
eutyrox 50
Bromergon
Acart zmienione na heparyne 0,4
Od maj 21:Gluckophage 750
Witaminy
Stymulowane:
12.20 IUI 😥
01.21 IUI😥
02.21 IUI😥
27.03.21 IUI CB😢
06.21 IUI beta 14 dpi:25,58 // 16dpi 99 // 18dpi 335 // 21dpi 1401 -
nick nieaktualny
-
Majetta wrote:ja też, dzięki Bogu! Te plamienia mnie wykończą i chce znać plan działania mojego lekarza...
O której masz? Będę trzymać kciuki!
szyszka ale ona później zwalnia, nie będzie przyrastać w nieskończoność. Poza tym liczy się przyrost 48/72h, a nie po 1,5 tygodnia. Nie martw się, na pewno jest wszystko w porządku.
Norka to jak u nas w domu, ale filmowo - najpierw Harry Potter wszystkie części, potem Piraci z Karaibów i tak w kółko 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 16:03
Norka01 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:O której masz? Będę trzymać kciuki!🙈
Księgowa lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
oj u nas i wiedzmin kroluje (maz )
ale i harry POtter bardziej co roku jak tylko puszczaja to z dziecmi ogladamy wszystkie czesci nawet z najmlodsza
a jak ksiazki wychodzily to za kazdym razem zanim przeczytaalm nowa to musialam przeczytac wszystkie od poczatku zeby sobie wszystko przypomniec
trzymam kciuki za wizyty
Szyszka mam nadzije ze twoje strachy to tylko strachy
ja mam w czwartek a na razie umowilam sie na prenatlane na 12 sierpniaNorka01, Księgowa lubią tę wiadomość
-
K&K wrote:91aga jak wczoraj byłam u gina to się pytała czy biorę acard bo on właśnie może wywoływać plamienia. Także obserwuj, a jak na razie myślę że mogłaś gdzieś zachaczyć przy aplikacji luteiny.
Dziewczyny chwalę się bo dziś mam już super humor i w dodatku najlepszego męża na świecie ❤️❤️
https://zapodaj.net/20e86fcee9419.jpg.html
A na prezent dostałam książki Wiedźmina 😁❤️ bo obiecałam sobie kiedyś, że jak zajdę w ciążę to je wszystkie przeczytam 😁Księgowa lubi tę wiadomość
-
Majetta wrote:Na szczęście o 8 rano! Ogólnie nic mnie nie boli, nie kłuje, trochę macica się rozciąga ale to normalne, biorę prewencyjne nospe i modlę się w duchu żeby to był ten krwiak
To czekamy na wieści 💕Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Norka01 wrote:K&K wszystkiego najlepszego 😚 ja lubię fantasy ale akurat wiedźmin mnie nie porwał. U mnie aktualnie po raz enty harry potter, chyba nigdy mi się nie znudzi i co kilka lat do niego wracam 😊
Uwielbiam Harrego i też czytałam już tyle razy... teraz mam zamiar poczytać z moim 7-latkiem i mam nadzieję, że załapie i będę miała kompana, bo M. to nie bardzo lubi 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 19:07
Norka01 lubi tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*]