X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Marribella Znajoma

Wysłany: 25 października 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Na jaką szyjkę zakładali Ci pessar ? Jak z nim funkcjonowałaś?
    U mnie póki co 3,3 i się nie zmienia, ale pewnie też mnie będzie czekał pessar
    Nie pamiętam już bo było to ponad 4 lat temu. Sam zabueg i noszenie ocenisz za komfortowy...zwłaszcza psychicznie. Zero seksu a tak to ok...Nie można długo siedzieć, przemęczać się itp

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dużo leze, więc ta ręka często ląduje na brzuchu. Najpierw to były takie bąbelki powietrza, a teraz wyczuwam już takie małe odbicia. A jak powiedziałam, że ma pozdrowić tatę, to uderzył raz jeszcze 😭❤
    Kiedy masz wizytę?

Czyli mały słodziak nieźle daje znać 🥰

Wizyta już w środę, może młody w końcu będzie bardziej aktywny, bo jak na razie za dużo się nie ruszał na wizytach 🤔

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • Marribella Znajoma

Wysłany: 25 października 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Lubisia puls w ciąży może być wyższy. Ja miałam normalnie między 80-90. Możesz sobie sprawdzić kilka dni dla spokoju 🙂

Marribella witamy na Marcówkach 🙂 A w poprzednich ciążach też miałaś problem z szyjką? Może założenie pessara pozwoliło by trochę potrzymać ją w ryzach i dało by Ci spokój? Maluchy dają Ci poleżeć?

Jagodzianka19 łee jery, to ale masz wysoki ten puls 🤭 Ja teraz po tych betablokerach mam czasem w okolicy 60-70. Zależy od dnia tak naprawdę. A jak w ogóle Twój krwiak? Wchłonął się?

lindalia ruchy ❤️ Coś pięknego co nie? U mnie Mały już szaleje, a co będzie dalej 😅
    Już nie takie maluchy. Syn 6 a córka 4. Chodzą do placówek więc jest łatwiej. Jutro na 17 mam wizytę i jeśli szyjka jest spoko to ulga. W poprzedniej ciąży ma usg wyszło, że szyjka się rozszczelnia. Nie pamiętam wymiarów ale odkąd założyli pessar, czułam się pewniej

• lindalia Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Czyli mały słodziak nieźle daje znać 🥰

Wizyta już w środę, może młody w końcu będzie bardziej aktywny, bo jak na razie za dużo się nie ruszał na wizytach 🤔
    Zjedz coś bardzo słodkiego przed samym wejściem do gabinetu, ja zawsze jem kinderka i potem Mały wymiata, ja się potem jaram "ojezu rączka! Ale się rusza ! Przebiera girkami! ". Doktorek trochę dziwnie na mnie patrzy :D
    A i na polowkowe powiedział, że mam zabrać pendrive, to nagra mi badanie. Pewnie w Poznaniu też ma taką opcję, także weź ze sobą. :)

plinka2017 lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa aj tam, głupio, pisz pisz, ja już się zastanawiałam ostatnio co słychać u osób co daawno już się nie odzywały. Fajnie, że napisałaś 🙂 Kurczę, to dużo się faktycznie skróciła. Rozumiem, że gin pobrał wymazy, żeby znaleźć jakąś przyczynę? Czy to jakaś infekcja czy co, że tak się skróciła? A jakieś twardnienia lub pobolewania podbrzusza masz? Dziewczynka? Ooo, no to trzymam kciuki, żeby na kolejnym USG Maluch już nie był takim Uparciuchem i pokazał się w całej krasie 🥰 A u mnie krwiak się wchłonął, pozostał po nim ślad i słabsze miejsce, więcej odpoczywam i nie ruszam się z domu, dla bezpieczeństwa. Niby to badanie to formalność, ale wolę jak zbada dokładnie, a jak co to zleci echo serca, bo przez ten stres nabawiłam się arytmii i biorę beta bloker. Boję się cały czas czy nie wpływają one na Małego. Więc pójdę dla pewności 🙂 A dodatkowe podglądanie Małego też mnie cieszy 🥰🤭

Marribell to trzyma kciuki za wizytę ✊🙂 To dobrze, że chodzą do przedszkola i szkoły, masz okazję dla wytchnienia. My zrezygnowaliśmy z przedszkola przez moje leżenie i jestem ciekawa jak zareaguje jak będzie miała wrócić w marcu 😅

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej nieszczęsnej szyjki, to jestem świadoma, że mój doktorek nastraszył mnie na zapas. Mocno się nią przejęłam i wszystkie obowiązki domowe przerzuciłam na męża. Póki mam ją w normie, to mam uważać, żeby się nie zmniejszała, może się uda dokulać z taką do końca, a może czeka mnie krążek, zobaczymy jak Mały będzie duży. Z tego co piszecie, to da się z nim żyć. W sumie nie wiem dlaczego jedni zakładają pessar, a inni szew. Skuteczność któregoś jest wyższa?

• Marribella Znajoma

Wysłany: 25 października 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Co do tej nieszczęsnej szyjki, to jestem świadoma, że mój doktorek nastraszył mnie na zapas. Mocno się nią przejęłam i wszystkie obowiązki domowe przerzuciłam na męża. Póki mam ją w normie, to mam uważać, żeby się nie zmniejszała, może się uda dokulać z taką do końca, a może czeka mnie krążek, zobaczymy jak Mały będzie duży. Z tego co piszecie, to da się z nim żyć. W sumie nie wiem dlaczego jedni zakładają pessar, a inni szew. Skuteczność któregoś jest wyższa?
    Szew z tego co wiem może doprowadzić do pęknięcia macicy a krążek albo spadnie albo uszkodzi szyjkę. Mi odeszły wody w 37 tygodniu i leciałam na cito na porodówkę bo krążek tak się zassał, że nie spadł. Poród tak szybko postępował, że lekarz nie zdążył przyjść z piętra niżej. 🤭🤨 być może przez niego nie czułam, że poród za rogiem

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wymazy pobrał na wszelki wypadek, zeby sprawdzić, bo mówił, że czasem infekcja jest przyczyną skracajacej się szyjki, a ja już mialam epizod infekcji bezobjawowej 🙈 jednak bardziej stawiał jako przyczynę na moje choroby tarczycy.
    Jeśli chodzi o same objawy skracajacej się szyjki to chyba nie mam, choć dziś mocno mnie ciągnie lewa pachwina i zaczęłam się zastanawiać, czy to ciągnięcie jest z tych normalnych, czy tych bardziej objawowych wlasnie względem szyjki 🤷‍♀️
    Chwała Bogu, mój maluch kopie, więc daje znać, że wszystko okej, a dzięki temu mniej więcej wiem, w którym jest miejscu i nie martwię się, że mógłby być za nisko 😊

Cieszę się, że krwiak się wchłonął. Odpoczywaj, ile się da i uważaj na siebie 😊 stres nie jest Ci potrzebny. Myślę, że kolejne badanie nie zaszkodzi, a przynajmniej upewni Cie, ze wszystko jest dobrze ♥️

Caro lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ale miałam farta. Ubzduralam siebie dla Majki kołyskę i akurat jak zaczęłam szukać, to znajoma dodała ogłoszenie na fb, że chce oddać za darmo bo jej nie potrzebna. Oczywiście do odnowienia, ale normalnie nigdy nic za darmo nie dostałam 🤣 cieszę się jak głupia.

hchy9n73zvk25fns.png
  • Marribella Znajoma

Wysłany: 26 października 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam dziś badania krwi i moczu. Dziś Jasiek strasznie daje popalić i brzuch non stop boli. Z wyników wyszła infekcja w moczu. O 17.30 mam wizytę. Mam nadzieję, że te skurcze nie zgładziły szyjki...😔

• lindalia Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marribella wrote:
    zrobiłam dziś badania krwi i moczu. Dziś Jasiek strasznie daje popalić i brzuch non stop boli. Z wyników wyszła infekcja w moczu. O 17.30 mam wizytę. Mam nadzieję, że te skurcze nie zgładziły szyjki...😔
    Ja co chwilę mam jakieś infekcje... dostałam już zakaz spożywania słodyczy, aby nie robić pożywki do rozwoju.
    Trzymam kciuki, daj znać jak po wizycie !

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam wam mojego synka :) ma juz 540 gr w 22t1d :O :O i na szczescie wszystko jest dobrze :)

4019c93e10f5664dmed.jpg

Hekate42, Bąblinka, Księgowa, M-ka1990.., soprecious, Wojcinka, plinka2017, lindalia, Norka01, Kaś844, Caro lubią tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby😍
    I niech już tak zostanie kochana🤗

babydust1 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydust ale śliczne zdjęcie 😍 tylko wkleić do albumu ❤

Mam nadzieję, że i u mnie uda się zrobić takie ładne 😊

Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
    relgj44jjbw1fjks.png

Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
    l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodziak ❤️

hchy9n73zvk25fns.png
  • Marribella Znajoma

Wysłany: 26 października 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po połówkowym. Bóle brzucha i skurcze wywołane infekcją pęcherza. Dostałam antybiotyk ale na szczęście jedną dawkę. Szyjka 35 mm więc spoko. Trochę się skróciła ale mam zaleconą luteinę. Bobek dIś chyba ma jakiś mundial bo ciężko było go uchwycić w badaniu. Jestem zadowolona mimo migreny ale na serduchu lżej.

• Marribella Znajoma

Wysłany: 26 października 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    przedstawiam wam mojego synka :) ma juz 540 gr w 22t1d :O :O i na szczescie wszystko jest dobrze :)

4019c93e10f5664dmed.jpg
    Cudności 😍 my zrobimy fotkę na następnej wizycie.

• Marribella Znajoma

Wysłany: 26 października 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marribella wrote:
    Cudności 😍 my zrobimy fotkę na następnej wizycie.
    swoją drogą to spory cukiereczek. Mój dziś niecałe 400 g a jestem w 21 tyg

• Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te zdjęcia macie. Moje dziecko nie współpracuje podczas usg i mam takie bidne te fotki🙈
    Ja dzisiaj byłam na kontroli u mojej lekarki, szyjka jest wysoko i zamknięta, co mnie najbardziej ucieszyło. Pani doktor potwierdziła płeć, będzie dziewczynka❤️
    Waży 450g a tydzień temu na prenatalnych 347g więc rośnie 🙂

Caro, Bąblinka lubią tę wiadomość

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marribella wrote:
    Ja po połówkowym. Bóle brzucha i skurcze wywołane infekcją pęcherza. Dostałam antybiotyk ale na szczęście jedną dawkę. Szyjka 35 mm więc spoko. Trochę się skróciła ale mam zaleconą luteinę. Bobek dIś chyba ma jakiś mundial bo ciężko było go uchwycić w badaniu. Jestem zadowolona mimo migreny ale na serduchu lżej.
    Bardzo ładna szyjka, ale uważaj na siebie, żeby długo była taka dobra :)
    Infekcji nie zazdroszczę, ale dobrze, że skurcze są od pęcherza, a nie macicy.

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ