❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie bola lekko po bokach i sutki. U mnie dzisiaj mdłości nie ma, ale jestem bardzo oslabiona, szczególnie jak zgłodnieje. Też nie mam co jeść, na nic nie mam ochoty. Słonych przekąsek nie mogę bo po nich czuje olej w buzi. Rano miałam ochotę na pizzę to zrobiłam sobie grzanki z mozzarellą i papryką, teraz budyń ale jem na siłę.
-
Co do plamien to ja bym czekała jeśli to plamienie. Jeśli krwawienie to sor.
Jeśli chodzi o ten przesąd ze jak dziewczynka to gorzej się znosi ciążę to nie wierzę w to 🤣 jednakże rok temu w ciąży z córką bardzo słabo się czułam. Mdłości poranne i wieczorne, nie mogłam otworzyć lodówki bo tak węch miałam wyczulony. 2 trymestr jako tako, ale 3 to odliczałam do porodu a pod koniec bzykałam się na siłę zeby urodzić. Bóle stawów, nawet stopy mnie bolały, zgaga, cały 3 trymestr nie spałam, dyszałam jak parowóz. No i była dziewczynka. Ale ja to od samego początku czułam że to będzie baba🤣🙈
Teraz jeszcze ani mdłości ani nic. Ale to dopiero 5+2 tc. -
Audrey wrote:Co do plamien to ja bym czekała jeśli to plamienie. Jeśli krwawienie to sor.
Jeśli chodzi o ten przesąd ze jak dziewczynka to gorzej się znosi ciążę to nie wierzę w to 🤣 jednakże rok temu w ciąży z córką bardzo słabo się czułam. Mdłości poranne i wieczorne, nie mogłam otworzyć lodówki bo tak węch miałam wyczulony. 2 trymestr jako tako, ale 3 to odliczałam do porodu a pod koniec bzykałam się na siłę zeby urodzić. Bóle stawów, nawet stopy mnie bolały, zgaga, cały 3 trymestr nie spałam, dyszałam jak parowóz. No i była dziewczynka. Ale ja to od samego początku czułam że to będzie baba🤣🙈
Teraz jeszcze ani mdłości ani nic. Ale to dopiero 5+2 tc.
No nie mów, że tak cała ciąża Ci minęła 🙈 ja liczę na spokój w drugim i trzecim trymestrze 🙈 ja do 6+0 spokój, mogłabym góry przenosić 😅Audrey lubi tę wiadomość
-
K&K trzymaj się dzielnie, a jak wrócicie z Krakowa to idź do gina USG, żeby się upewnić czy jest ok.
U mnie dzisiaj lepiej. Co do piersi to na pewno są pełniejsze z czego mąż się cieszy. Nie bolą mnie w ogóle. Czasami tylko swędzą sutki, ale bardzo rzadko.
Za to rano obudziłam się z masakryczny bólem gardła i dzwoniłam rano do gin czy mogę wziąć tantuum verde. Ciężko mi nawet ślinę przełykać. Chociaż apetyt dopisuję i muszę się zacząć pilnować z jedzeniem po urlopie 😉 -
Malinowa98 wrote:No nie mów, że tak cała ciąża Ci minęła 🙈 ja liczę na spokój w drugim i trzecim trymestrze 🙈 ja do 6+0 spokój, mogłabym góry przenosić 😅
No niestety, 2 trymestr jeszcze usiedliśmy ale 1 i szczególnie 3 masakra. Ale ja tez przytyłam 20kg wiec moze fi tez się do tego przyczyniło. -
Zwiększyła mi dawkę luteiny do 2x200,jeśli by były dalej plemienia to dziś na IP ale jeśli ustąpią to w środę zaraz z rana mam wizytę. Cieszę się, że zdecydowałam się na zmianę lekarza bo babeczka odpisuje prawie, że natychmiast
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 15:23
Audrey, Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja melduje się po wizycie. Widziałam moja kropeczke na usg. Serduszko bije, crl 3 mm, wychodzi 5+6. Wszystko wyglada bardzo dobrze. Jestem bardzo szczęśliwa. Kolejna wizyta za miesiąc, chyba ze z wyników krwi wyjdzie coś dziwnego to szybciej. No i muszę się umówić do diabetologa czy już robić test obciążenia glukoza.
Wojcinka, Norka01, Księgowa, Patrycja3791, Kajucha95, Audrey, Maggy_88, K&K lubią tę wiadomość
Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰 -
No to wam powiem jeszcse a propos jedzenia, że cały dzień się męczyłam, jedyne na co miałam ochotę to fast food ale mówię sobie - nie, nie, nie wolno 🙈 poszłam na basen zrobiłam trening po którym czułam się jeszcse gorzej - słabiej. i w końcu wymiękłam i zamówiłam sobie zestaw burgera z frytkami i mirindą i kurde... Powiem wam że czuję się jak nowo narodzona 😂 jejku ale mi było tego trzeba 😂👍
Malinowa - też najgorzej mnie piersi bolą jak stanik zdejmę 🙈Norka01, Kajucha95, Maggy_88, Malinowa98 lubią tę wiadomość
-
Titanickova wrote:Dziewczyny, ja melduje się po wizycie. Widziałam moja kropeczke na usg. Serduszko bije, crl 3 mm, wychodzi 5+6. Wszystko wyglada bardzo dobrze. Jestem bardzo szczęśliwa. Kolejna wizyta za miesiąc, chyba ze z wyników krwi wyjdzie coś dziwnego to szybciej. No i muszę się umówić do diabetologa czy już robić test obciążenia glukoza.
Titanickova lubi tę wiadomość
-
Ja wróciłam od lekarza, u mnie 6+0 według USG 5+5, więc raczej będziemy trzymać się terminu ostatniej miesiączki. Widziałam jak pulsuje serduszko, ale jeszcze nie słyszałam. Teraz ma 2,5mm.
Kajucha95, Wojcinka, Maggy_88, Księgowa, Audrey, K&K, Norka01, Titanickova, Malinowa98 lubią tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Ja wróciłam od lekarza, u mnie 6+0 według USG 5+5, więc raczej będziemy trzymać się terminu ostatniej miesiączki. Widziałam jak pulsuje serduszko, ale jeszcze nie słyszałam. Teraz ma 2,5mm.
Patrycja3791, Letty lubią tę wiadomość
-
Titanicova, Payrycja3792- wspaniale wiadomości 😍
Patrycja3791, Titanickova lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Titanickova , Patrycja super wieści ❤️❤️
K&K jak sytuacja?
Audrey ja przytyłam 18kg 😅 Schudłam prawie 26, a teraz mam 7 więcej niż przed 1 ciążą 🤦😅Patrycja3791, Titanickova lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja to jestem ogólnie miniaturka człowieka 😅 mam niecałe 160cm i 46kg, jestem ciekawa ile przytyje 🤣
Księgowa, Titanickova lubią tę wiadomość