X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro się to czyta, bardzo wam współczuję dziewczyny 😐 ja mam zawsze wielkie wsparcie w rodzinie zarówno mojej jak i męża. O tej ciąży narazie jeszcze nikomu nie mówiliśmy, bo mama i teściowa bardzo przeżywaly wcześniejsze straty i nie chcemy ich martwić jakby znowu nie wyszlo. Jak wszystko będzie ok to może powiemy za tydzien.

Maggia lubi tę wiadomość

• Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już powiedzielismy najbliższej rodzinie po teście, a reszcie to albo teraz albo i tak sie dowiedza za jakiś czas. Czy wy dalszej rodzinie bedziecie mówic osobiście? My już przestalismy patrzeć co kto powie i robimy po swojemu. A wsparcie mamy z daleka od dwóch mam ale tak na prawdę to wszystko, jest to przykre bo za dużo dzieci w rodzinie nie ma narazie

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    O szok!jaki tekst...Malinowa przykro mi,że nie masz wsparcia wśród tak waznej osoby jaką jest mama...
    Moi rodzice nie żyją. Rodzeństwu nie mówiłam jeszcze. I rodzinie męża nie mówimy póki co. Od nich na wsparcie liczyć nie można. Jak poronilam, to teściowa powiedziała, że nawet ciąży nie potrafię donosić...
    Ja pierdolę, ale wredna małpa 🤬

Jagodzianka19, Malinowa98, Maggia lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    O ja też dziś oddałam mocz na posiew. Jestem ciekawa co to wyjdzie.
    To czekamy razem🙂

Patrycja3791 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    O szok!jaki tekst...Malinowa przykro mi,że nie masz wsparcia wśród tak waznej osoby jaką jest mama...
    Moi rodzice nie żyją. Rodzeństwu nie mówiłam jeszcze. I rodzinie męża nie mówimy póki co. Od nich na wsparcie liczyć nie można. Jak poronilam, to teściowa powiedziała, że nawet ciąży nie potrafię donosić...

To jest dowód że słowa potrafią zabolec najbardziej, czasami wydaje mi się że więcej życzliwości można dostać od obcych niż własnej rodziny. Staraj się odsuwac takich ludzi bardzo dobrze że jeszcze im nie powiedzieliscie

Jagodzianka19, Malinowa98 lubią tę wiadomość

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie chcemy im mowic. Mam kilka poronień za sobą. A wtedy teściowa była u nas a mi po nogach leciała krew. Więc wspaniale kobieta potrafi wspierać...
    Macie rację czasem ktoś obcy potrafi dać więcej wsparcia niż rodzina.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Malinowa98 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:

Ale wredna pinda, powiem szczerze, że właśnie dlatego nie chce mówić teściom 😏😏

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

oar83e3ka7i98wyh.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa98 wrote:
    Ale wredna pinda, powiem szczerze, że właśnie dlatego nie chce mówić teściom 😏😏
    tesciowa juz przy najmlodszej corce powiedziala
    nie wiem czy wspolczuc czy gratulowac .... echh szkoda gadac wnukow nie widziala 2 lata o urodzinach najmlodszej nie pabmieta do starszych dzowni na urodziny chociaz czyli raz w roku ... babcia roku (^&*)(_

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 21:43

• Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trafiłam na youtubie na bardzo fajny trening z położną dla kobiet w ciąży. Może któraś z Was będzie chciała również skorzystać: https://youtu.be/6uAqDhYMk7s

Malweczka, K&K lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    tesciowa juz przy najmlodszej corce powiedziala
    nie wiem czy sie martwic czy gratulowac .... echh szkoda gadac wnukow nie widziala 2 lata o urodzinach najmlodszej nie pabmieta do starszych dzwoni na urodziny chociaz czyli raz w roku ... babcia roku (^&*)(_
    Masakra co ludzie mają z takimi tekstami...
    To z moimi teściami podobnie. Nie zadzwonią na urodziny do dzieci.Nie odwiedza ,bo za daleko itp. Na komunie do naszego synka nie przyjechali,bo się bali, że dzieciaki mogą ich zarazić covidem 🤦‍♀️ ale dwa dni później pojechali nad morze.A dziś teściowa przysłała kilka sms-ów opisując ich wakacyjny wyjazd. Ale ani razu nie zapytala o dzieci. Nie wiem po co ona wogóle pisze do mnie😏

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja i Hekate macie już wyniki moczu?

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Malinowa98 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Masakra co ludzie mają z takimi tekstami...
    To z moimi teściami podobnie. Nie zadzwonią na urodziny do dzieci.Nie odwiedza ,bo za daleko itp. Na komunie do naszego synka nie przyjechali,bo się bali, że dzieciaki mogą ich zarazić covidem 🤦‍♀️ ale dwa dni później pojechali nad morze.A dziś teściowa przysłała kilka sms-ów opisując ich wakacyjny wyjazd. Ale ani razu nie zapytala o dzieci. Nie wiem po co ona wogóle pisze do mnie😏

Napisz jej wprost, że gó.no cię obchodzą jej wakacje tak jak ją jej własne wnuki i jak coś zwal na hormony 😂

oar83e3ka7i98wyh.png

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te hormony to byłaby za duża podpowiedź 😄

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Nie,bo to posiew i trzeba poczekać kilka dni ☹

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, no powiem Wam, ze faktycznie przykro to czytac, ze kobieta (tesciowa) kobiecie jest w stanie tak powiedziec.
    Ja niestety jestem teraz sama, moj maz jest poza PL, ale jestem ze swoimi rodzicami (tesciowie nie zyja). Bardzo mi pomagaja, zawoza syna do przedszkola, mama sie martwi i kaze odpoczywac jak za duzo siedze w pracy (pracuje z domu jeszcze, ale mam nadzieje, ze juz niedlugo). Przyjaciele sie ciesza bardzo, inna przyjaciolka dzwoni codziennie pytac o moj stan psychiczny (bo ostatnio roznie z tym bywalo), ogolnie raczej dla wszystkich byla to dobra nowina i reakcje byly pozytywne.

Moze dziwna reakcje mial moj tata, ale on juz taki po prostu jest. Przytulil mnie, ale nie za mocno i powiedzial ze teraz musze uwazac i dbac ale za wczesnie by sie cieszyc, choc pozniej wspolnie z mama zastanawiali sie jakie imie pasowaloby dla malucha: Kamila czy Diego (maz nie jest Polakiem i chcielismy imie ktore dobrze brzmi w PL i za granica). Ale moj ojciec to wierzy w takie wiejskie zabobony tez ze nie wolno nic kupowac dla dziecka poki sie nie urodzi, nie lubi ogladac zdjec z USG bo go to obrzydza. No taki typ, urodzil sie na wsi i trzymali go w jakiejs welnianej rekawicy i 2 dni pozniej pojechali go zarejestrowac do USC na tej wsi, w ktorej sie urodzil. Jego ojciec, a moj dziadek śp. byl cudownym czlowiekiem, przeprowadzil sie z emigracji z USA do Polski bo tak kochal ojczyzne, niestety moj tata wdal sie w swoja mame ktora byla chlodna kobieta. Tak, ze czasami nie jest latwo z tymi chlopami ;😉😏

Moja prawniczka (mam prawniczke bo caly czas borykam sie ze swoim bylym partnerem, ojcem mojego syna) na wiesc o ciazy az podskoczyla z radosci i piszczala i kazala dbac o siebie i maluszka. To samo byla niania mojego syna. Moja szefowa nieco mniej entuzjastycznie (sama nie ma dzieci), ale tez sie raczej usmiechala i zadawala pozniej osobiste pytania, na kiedy termin porodu i jak sie czuje. Wiec ogolnie raczej pozytywnie, choc w pierwszej ciazy mialam duzo wiecej chuchania i dmuchania na mnie, moze dlatego ze bylam mlodsza, ze pierwsze dziecko, ze tez lepiej sie czulam i w ogole wygladalam kwitnaco… 🤔

Teraz czesto wieczorami czuje sie jak kupa 😵‍💫😉

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ogromnyn wsparciem jest moja przyjaciółka, a także kilka koleżanek. Nawet te co mieszkają kilkadziesiąt km od nas gotowe są wsiąść w auto po pracy i przyjechać pomóc lub najzwyczajniej posiedzieć pogadać. Wiemy od lat, że możemy wzajemnie na sobie polegać 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Na posiew się czeka do 7 dni.

😇11.02.2021 r.

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, że na posiew czeka się dłużej. Ale myślałam ,że może powtarzalyscie też ogólny.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam na posiew 3 dni, bo jeśli przez 3 dni nic nie wyhodują to badanie się kończy. Jeśli są bakterię to czeka się dłużej, nawet 6-7 dni

zi13gov36gutrlme.png
  • Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, ja też czułam że z pierwszej ciąży bardziej każdy się cieszył i był zadowolony. A teraz już nie jest to samo. W ogóle mam wrażenie że ten czas tak szybko leci i niedługo 1 trymestr sie nam kończy. Kiedy to zleciało.

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ