❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czytam i oczom nie wierzę - jak najbliższe osoby - mama, teściowa - mogą takie rzeczy mówic 🤯 w głowie się to nie mieści! Bardzo ale to bardzo wam współczuję...
My rodzinie też jeszcze nie powiedzieliśmy, ogólnie w sumie wie może 5 osób w nasi szefowie (pracujemy z mężem w tej samej firmie).
Rodzinie powiemy równo za 2 tyg 💗 kupiliśmy dzisiaj bilety do Polski i 4.09 zaprosiliśmy na kolację moich i męża rodziców i rodzeństwo więc wszyscy dowiedzą się na raz 😍
Oczywiście o ile wszysyko z ciąża będzie ok, bo ja nadal nie wierzę że tym razem skończy się happy endem 🙈 no ale jutro o 14 polskiego czasu mamy wizytę u gin więc jak będzie dobrze to obiecałam sobie i mężowi że już uwierzę ze wszystko jest i będzie ok 🤞Maggy_88, Norka01, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
Dziś mam 8t+6d i od około godziny dość mocno boli mnie lewy jajnik, czy to normalne?😥
-
nick nieaktualny
-
Patrycja3791 wrote:Dziś mam 8t+6d i od około godziny dość mocno boli mnie lewy jajnik, czy to normalne?😥
Myślę że to normalne mnie też czasem bolą jajniki jakby kłuje mnie coś, obserwuj i jeśli to będzie cię to niepokoić zadzwoń do lekarza żeby mieć pewność.
Ja mam pierwsze usg we wtorek
-
Patrycja3791 wrote:Dziś mam 8t+6d i od około godziny dość mocno boli mnie lewy jajnik, czy to normalne?😥
-
Też miałam takie bóle, i zauważyłam, że zdarzyły się one właśnie na końcach tygodni. Może wtedy jest największy jakiś skok wzrostowy.
Ja wczoraj myślałam, że umrę. Miałam takie wymioty, koszmarne, wszystko co tylko zjadłam zaraz lądowało w kibelku, nawet woda. Tak jak zawsze mi pomagała szklanka coli, wczoraj nic, kompletnie nic nie działało. Byłam tak wykończona, a jeszcze bolała mnie tak okropnie głowa z tego wszystkiego że siedziałam i płakałam bo nie widziałam już co robić. Poszłam o 21 spać, o 4 obudził mnie straszny głód. Na razie jest ok, nie chce zapeszać, żeby nie złapało mnie zaraz. Myślałam że mdłości i wymioty już ustępują bo 4 dni miałam spokoju a wczoraj taki dzień 😩😢 -
K&K bardzo współczuję tych mdłości i bólu głowy...Oby dzisiaj było lepiej. Ostatnio próbowałam różności mdłości i chyba najlepiej działa napar z imbiru i cytryny. Wrzucam trochę świeżego imbiru do szklanki, zalewam gorącą wodą, czekam chwilę, dolewam zimnej wody i wyciskam trochę soku z cytryny do tego.
-
Mój mały człowiek pozdrawia ma się bardzo dobrze, ma już 2,31cm i serduszko pięknie mocno bije 💗 z Om 9+1 z usg 9+0 wiec wszystko idealnie 💛 za tydzień jedziemy na nifty 🤞Caro, Patrycja3791, K&K, Malweczka, Titanickova, I am waiting for a miracle, Hekate42, Norka01, Maggy_88, Jagodzianka19, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:
Cudowne wieści ❤️Wojcinka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Dzięki dziewczyny, kochane jesteście 🙂 położyłam się wczoraj i tak pół godzinki i było okej,ale strasznie się zdenerwowałam, bo poszłam do sklepu i wtedy mnie złapało.
-
Mam wyniki posiewu moczu jest napisane , że wynik ujemny, nie wyhodowano żadnych drobnoustrojów.. To już nie wiem skąd te liczne bakterie w moczu 🤷♀️
-
Patrycja3791 wrote:Mam wyniki posiewu moczu jest napisane , że wynik ujemny, nie wyhodowano żadnych drobnoustrojów.. To już nie wiem skąd te liczne bakterie w moczu 🤷♀️
Moze probówka była zabrudzona 😉 czasem się tam zdarza.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
K&K, u mnie też roznie z mdłościami raz nic nie mam a za chwilę odpadają mnie wymioty. Ja już siatkę zawsze trzymam przy sobie. Musimy się przemeczyc.
Chyba przez te mdłości jestem wykończona śpię po 10-12 godzin dziennie. Mi czasami pomaga zucie cukierków imbirowych.
Wojcinka, ale pięknie, teraz możesz być spokojna Czy trzeba skierowanie na badanie nifty? Kto z was się na nie decyduje?
-
Patrycja3791 wrote:Mam wyniki posiewu moczu jest napisane , że wynik ujemny, nie wyhodowano żadnych drobnoustrojów.. To już nie wiem skąd te liczne bakterie w moczu 🤷♀️
Jeśli tak zrobiłaś to możliwe ze mocz był źle przechowany w przychodni lub za późno zbadany przez lab.
Wojcinka cudne maleństwo 😍
Współczuje Wam dziewczyny wymiotów. Mnie czasem trochę mdli ale nie wymiotuje. W poprzednich ciążach tez nie wymiotowałam. Teraz od paru dni czuje się mocno zmęczona popołudniami, wykończona wręcz. Jednak te 5 lat miedzy kolejnymi ciążami daje znać o sobie. Idę na usg w czwartek, trzymajcie kciuki!Wojcinka, Maggy_88 lubią tę wiadomość
Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰 -
Cudowny człowieczek
Wojcinka lubi tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Super 😍 Ja idę jutro i to będzie też 9+0, powoli zaczynam się stresować czy wszystko ok...Ostatnio byłam w 6+0.
-
nick nieaktualnyHej trochę mnie nie było ;p pamiętacie mnie jeszcze haha? Byliśmy na mazurach z dzieciakami przez 5 dni i przyjechałam do domu taka zmęczona że przez dwa dni odsypiałam w dzień nawet xD dzisiaj zjadłam całą paczkę laysów cebulowych popijając mlekiem xD mówię wam jakie pysznee haha
Ja mam kolejną wizytę po miesiącu więc jakoś wychodzi na sam koniec sierpnia lub początek września, bo ostatnio byłam 9 sierpnia i mam nadzieję,że nadal będzie dobrze zgaga mnie znowu łapie a już miałam spokój xD dobra idę spać bo ostatnio to bym często jakoś spała i śpiąca jestem ciągle nie wiem czy to pogoda już taka jesienna bo u nas to ostatnio deszcze i zimno -
Wojcinka, piękny bobas ❤️
Dziewczyny dobrze, że u Was lepiej. Trzymam kciuki za wszystkie.
Co do wsparcia rodziny to jednak prawda, że czasem obcy potrafi być bardziej taktowny i bliższy sercu niż krewni. Nasze rodziny jeszcze nie wiedzą. Musieliśmy przesunąć przekazanie nowości z innych powodów rodzinnych. W przyszłym tygodniu planujemy powiedzieć.
Myślę, że będzie dobrze 🙂