❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A dlaczego za mała? Pisałaś, że z OM wychodzi Ci 12t1d a tutaj na zdjęciu usg jest 3 dni starsze więc nie rozumiem na jakiej podstawie powiedział, że za mała?
Nie zalecił żadnych leków na TSH? Spokojnie czytałam, że są dziewczyny, które mają jakieś kosmiczne wyniki a dzieciaczki zdrowe.
Co do zdjęcia może tak się ułożyła, albo zdjęcie było zrobione akurat jak się ruszała. A to było badanie prenatalne czy zwykle USG? -
Zwykle usg. Leki mam euthyrox 75 dawkę. Dziecko jego zdaniem powinno mieć około 8 cm, a ma lekko ponad 6. Usg było zwykle, a też wydaje mi się, że powinno być już badanie prenatalne. Nie pokazał mi serduszka, ani nic. Wyszłam taka wkurzona, że hej. Nie wiem. Kombinuje, żeby się gdzieś wcisnąć na to usg 3D żeby zobaczyć co kolwiek więcej,ale nie ma nigdzie miejsc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 10:05
-
Yyy no nie wiem co to za lekarz, ale chyba znajdź innego. Ja byłam na prenatalnym i dzidzia miała 6 cm i lekarz powiedział, że wszystko jest idealnie. Więc nie wiem skąd on wziął te 8 cm 🤦♀️ tym bardziej, że nawet USG wyliczyło Ci 12t4d według CRL, więc nie stresuj się i może poszukaj innego lekarza. Na TSH masz leki więc to najważniejsze.
Może lekarz nie robi prenatalnych więc musiałabyś znaleźć inną placówkę do tego badania, ale dziwne, że nie zlecił Ci żebyś to zrobiła. Bo jednak to się powinno zrobić do 13t6d więc trochę mało dni Ci zostało -
Soprecious
Nie przejmuj się masz prawidłowy wymiar dzieciątka
wymiar ciemieniowo-siedzeniowy CRL: 80 mm
Szacowany wiek płodu: 13 tydzień 6 dni
Taki będziesz miała w 13w6d„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
soprecious na tym trzecim zdjęciu ładnie widać Maluszka 🙂 Tylko akurat tak się rozłożył, że kiepsko coś dojrzeć. I wg mnie też jest ok i nie wiem o co chodzi temu ginowi. Przecież czarno na białym jest, że wyliczone jest 12+4 więc wszystko jest w jak w najlepszym porządku ❤️ szkoda, że nie pomierzył przezierności i nie sprawdził kości nosowej. Może jak nie ma u Ciebie w mieście żadnego gina to poszukaj gdzieś poza? Warto by było zrobić to badanie, a czas ucieka. Jak powiesz co i jak to myślę, że spróbują Cię gdzieś wcisnąć.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Miracle jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u gina? Ja już nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałek. Czuję się jak tykająca bomba.. niby jest ok, stabilnie, nie plamie, ale obawiam się, że w każdej chwili znowu coś się stanie 🤦
Jagodzianka a jak u Ciebie? Nadal plamisz?
Jak w ogóle Dziewczyny z chodzeniem u Was? Więcej leżycie, więcej chodzicie? W ciąży z Mała głównie leżałam, a teraz siłą rzeczy trochę chodzę i mam wyrzuty sumienia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 11:22
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hej hej,ja z listopadowego watku;)
Jakby ktoras nie miała jeszcze fotelika i wózka to polecam i będę tez na bieżąco wyprzedawać od listopada
https://www.olx.pl/d/oferta/wozek-urban-chicco-3w1-gondola-spacerowka-fotelik-z-baza-colorpack-CID88-IDL60Ba.html
Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwego rozwiazania;)Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Caro wrote:Miracle jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u gina? Ja już nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałek. Czuję się jak tykająca bomba.. niby jest ok, stabilnie, nie plamie, ale obawiam się, że w każdej chwili znowu coś się stanie 🤦
Jak w ogóle Dziewczyny z chodzeniem u Was? Więcej leżycie, więcej chodzicie? W ciąży z Mała głównie leżałam, a teraz siłą rzeczy trochę chodzę i mam wyrzuty sumienia..
Jeżeli chodzi o plamienia, to u mnie od ponad tygodnia biel vizira...
Cały czas leżę, bo nie wiem co tam u mnie słuchać w środku...
Kilka razy wyszłam tylko do sklepu ...
Trzymam mocno kciuki za poniedziałek„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
soprecious wrote:Nie dość, że się nie dowiedziałam,to jeszcze mnie dobił. Dzidzia jest za mała. Kazał mi przyjść za 2 tygodnie, bo wyniki ciulowe. TSH 7,a glukoza 101 na czczo.. 8 września mam wizytę. Dziewczyny, tam widać jedna wielka rozlazła plamę. Nie wiem czy ono się tak ułożyło, ale nie mogę wyodrębnić ani nóg, ani rak. Nic .
Maggia lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Miracle jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u gina? Ja już nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałek. Czuję się jak tykająca bomba.. niby jest ok, stabilnie, nie plamie, ale obawiam się, że w każdej chwili znowu coś się stanie 🤦
Jak w ogóle Dziewczyny z chodzeniem u Was? Więcej leżycie, więcej chodzicie? W ciąży z Mała głównie leżałam, a teraz siłą rzeczy trochę chodzę i mam wyrzuty sumienia..Maggia lubi tę wiadomość
-
Jak w ogóle Dziewczyny z chodzeniem u Was? Więcej leżycie, więcej chodzicie? W ciąży z Mała głównie leżałam, a teraz siłą rzeczy trochę chodzę i mam wyrzuty sumienia..
Staram się leżeć jak najwięcej, ale ciężko. W sensie, że za dużo do ogarnięcia jest by cały czas leżeć . Plamię mniej niż wcześniej. -
ja tez nie lubie lekarzy co strasza bez podstawnie
to twoj lekarz prowadzacy ? czy taki z przypadku ?
u mnie wszystko pomierzyli przy CRL 55mm wiec albo sie nie znal albo chcial sie ciebie pozbyc ..
za 2 tyg na prenatalne bedzie za pozno takze dzialaj i szukaj -
soprecious wrote:Nie dość, że się nie dowiedziałam,to jeszcze mnie dobił. Dzidzia jest za mała. Kazał mi przyjść za 2 tygodnie, bo wyniki ciulowe. TSH 7,a glukoza 101 na czczo.. 8 września mam wizytę. Dziewczyny, tam widać jedna wielka rozlazła plamę. Nie wiem czy ono się tak ułożyło, ale nie mogę wyodrębnić ani nóg, ani rak. Nic .
Może jednak gdzies się uda umówić. Czas u Ciebie na konkretne prenatalne. A nie zdawkowe informacje i straszenie. -
O kurcze, nie fajnie, że Cię tak nastraszył 😏 i jeszcze o prenatalnych nic nie mówił 🙄
Ja jutro po 18 mam wizytę, będzie 9+5 a byłam ostatnio na wizycie w 6+3 i jeszcze nie było serduszka bo owulacja mi się przesunęła.. stresuje się trochę co jutro zobaczę...