❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Soprecious, może zadzwoń do niego i po prostu powiedz jak jest, ze się bardzo stresujesz i chciałabyś powtórzyć usg szybciej niż za 2 tygodnie. Wiadomo nie chcesz podważać jego kompetencji, ale powiedz ze dowiedziałas się że w tym tyg dzidzia może mieć 6 cm i czy mógłby jeszcze raz sprawdzić i to by cie uspokoiło. Może miał zły dzień albo spieszyl się, tylko dlaczego ty teraz masz się tym stresowac. A może jego sprzęt jest stary?
Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
bylam na wizycie moj synek jest juz calkiem pookazny ma 8 cm i jest o 6 dni starszy niz z terminu OM wychodzi :p
i teraz dopiero widze jaki super sprzet byl jak robilam prenatalne w porownaniu do mojej lekarki heh nie wiele widac na zdjeciu mam luteine do konca 16tc brac a mialam nadzieje ze mi juz odstawi bo mam juz dosyc
i lekarka wystawila mi juz zwolnienie do konca ciazyPatrycja3791, Jagodzianka19, Maggy_88, K&K, Titanickova, Maggia, Bąblinka, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Dziewczyny, miałyście już pobierana cytologie w ciąży? Jak długo potem plamiłyście?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
babydust1 wrote:bylam na wizycie moj synek jest juz calkiem pookazny ma 8 cm i jest o 6 dni starszy niz z terminu OM wychodzi :p
i teraz dopiero widze jaki super sprzet byl jak robilam prenatalne w porownaniu do mojej lekarki heh nie wiele widac na zdjeciu mam luteine do konca 16tc brac a mialam nadzieje ze mi juz odstawi bo mam juz dosyc
i lekarka wystawila mi juz zwolnienie do konca ciazy
Dbaj o siebie😘
A z tym L4, to ją trochę poniosło🙄, no chyba że chciałaś...
Masz jakieś konkretne wskazania, poza naszym wiekiem?😉„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate42 wrote:Baby, to cudne wieści Kochana🤗
Dbaj o siebie😘
A z tym L4, to ją trochę poniosło🙄, no chyba że chciałaś...
Masz jakieś konkretne wskazania, poza naszym wiekiem?😉
cukrzyca ciezarnych (na bank bedzie bo zawsze mam - ale wyniki robie w czwartek) wiele poronien , heparyna wiek malo nie jest -
nick nieaktualny
-
Miracle, cieszę się, że wszytsko już jest dobrze 😍 oby tak zostało.
Norka, jesteś juz w 10tc! Najtrudniejszy okres minął ❤️Norka01 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Norka, super 🤗 ale te nasze dzidzie piękne są 😁 mój też wczoraj już fikał 🥰
Norka01 lubi tę wiadomość
-
Czesc Kobiety! Ja dzisiaj mam prenatalne on 14:00. Mam dobre wyniki Nifty, ale i tak trzymajcie kciuki, prosze
Ja nie leze praktycznie w ogole, bo nie mam takiej mozliwosci, narazie ciagle jeszcze pracuje (wprawdzie z domu, ale jednak).
Za niedlugo jednak sie to zmieni i bede na zwolnieniu odpoczywac.
Troche sie martwie, bo we wczesnej ciazy tak do ok 9 tygodnia mialam duzo stresu, plakalam (glownie przez hormony) i martwie sie jak to wplynelo na “Karolka” (narazie mamy takie robocze imie dla Malucha). Mam wyrzuty sumienia, ze powinnam byla bardziej dbac o siebie wtedy…
W ogole jem za malo zielonych warzyw, tez chce to zmienic teraz.
Hekate42, babydust - to Wy jestescie 35+ lub 40+ ?
Ja koncze 40 (szok) w pazdzierniku i potwierdzam ze mam mniej sily niz 5 lat temu w pierwszej ciazy. Ale moze w tym magicznym drugim trymestrze dostane jakiegos kopa w koncu -
40+😉
Ja pracuję normalnie zawodowo, nie mogę sobie pozwolić na zwolnienie z różnych względów.
Mam dolegliwości rożnego rodzaju i zdecydowanie mniej energii, ale jak się tak zastanowię, to bez pracy byłoby mi ciężko 😂
W pierwszej ciąży ( 16 lat temu ) na L4 poszłam 7 tygodni przed terminem, a w miedzyczasie wzięłam dwa bodajże tygodniowe zwolnienia😉
Ja muszę być wśród ludzi i w ruchu🙂
Teraz zdecydowanie częściej myślę, żeby odpocząć choć kilka dni...
Norka - super wieści 👍Norka01 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Jagodzianka19 wrote:Mam 36 lat . Pappy nie robię. Tylko USG i nifty. Nifty przed USG.
Co do lekzenia w ciąży to ja jak mam wolne to się obijam przed tv ale nie powiedziałabym że specjalnie leżę żeby się oszczędzać, po prostu z tym upałem jaki mamy tu za oknem nie mam innej alternatywy ale tak to normalnie chodzę do pracy (ja mam teraz bardzo luźny tryb pracy, chodzę może średnio 2 -3 razy w tyg do biura)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 07:01
Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
soprecious wrote:Nie dość, że się nie dowiedziałam,to jeszcze mnie dobił. Dzidzia jest za mała. Kazał mi przyjść za 2 tygodnie, bo wyniki ciulowe. TSH 7,a glukoza 101 na czczo.. 8 września mam wizytę. Dziewczyny, tam widać jedna wielka rozlazła plamę. Nie wiem czy ono się tak ułożyło, ale nie mogę wyodrębnić ani nóg, ani rak. Nic .
-
Hekate42 wrote:40+😉
Ja pracuję normalnie zawodowo, nie mogę sobie pozwolić na zwolnienie z różnych względów.
Mam dolegliwości rożnego rodzaju i zdecydowanie mniej energii, ale jak się tak zastanowię, to bez pracy byłoby mi ciężko 😂
W pierwszej ciąży ( 16 lat temu ) na L4 poszłam 7 tygodni przed terminem, a w miedzyczasie wzięłam dwa bodajże tygodniowe zwolnienia😉
Ja muszę być wśród ludzi i w ruchu🙂
Teraz zdecydowanie częściej myślę, żeby odpocząć choć kilka dni...
Norka - super wieści 👍
W pierwszej ciazy poszlam na zwolnienie 15.04 a 7.05 urodzilam, dzien przed terminem tak ze ten….
Teraz jednak jest inaczej, bo mam juz syna i chcialabym mu poswiecic teraz wiecej czasu i porobic z nim fajne rzeczy, poleciec do legolandu, do Kopenhagi, do Grecji, spedzic tydzien we wrzesniu nad morzem, pochodzic po lesie itd. Wiem, ze to ostatnie miesiace, kiedy jestesmy w takim skladzie i chcialabym z tego czerpac jak najwiecej. Pomijam juz to, ze w pierwszej ciazy czulam sie wspaniale, a teraz wieczorami czuje sie potwornie zmeczona, a pracy nie ubywa.