❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
soprecious wrote:Po wizycie. Dziecko zdrowiusienke, zbadane od A do Z. W poniedziałek pappa i wolne bhcg. Dziewczyny, doktor Anioł. Trzymał mnie godzinę, pokazał mi kruszynkę z każdej możliwej strony. Dziecko jest faktycznie mniejsze, ale to cały czas dlatego, że ciąża jest młodsza. Jednak wszystko jest w jak najlepszym porządku. https://naforum.zapodaj.net/861b76a4fcb5.jpg.html
-
Soprecious, to teraz już możesz być spokojna☺️
soprecious lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Ja po wizycie, serduszko pięknie bije 😍😍 nagrałam i teraz cały czas słucham 😍😍 21.09 prenatalne już się nie mogę doczekać 😍
Bąblinka, Malweczka, K&K, Norka01, Patrycja3791, Księgowa, Maggy_88, Caro, Aga___, Titanickova, I am waiting for a miracle, Maggia lubią tę wiadomość
-
Aga, ja jestem w 11tc, a nie przytyłam ani grama 🙈 gdzieś czytalam, ze niektóre kobiety mają tak, że tycie zaczyna się dopiero w 2 trymestrze.
Ja też pracuje w domu, przed kompem. Lekarz nalega na L4, a ja zastanawiam się, czy to ma sens 😂Aga___ lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyCześć kochane 😉
Czy któraś z Was nie ma żadnych objawów? Według obliczeń niby jestem w 9 tygodniu a oprócz braku miesiączki i od czasu do czasu bólu żołądka nie mam nic... Nie chcę sie nakręcać... Zrobiłam test teraz wyszedł pozytywny...nie wierzę 7 lat starań każdy lekarz że tylko in vitro... -
Marianka wrote:Cześć kochane 😉
Czy któraś z Was nie ma żadnych objawów? Według obliczeń niby jestem w 9 tygodniu a oprócz braku miesiączki i od czasu do czasu bólu żołądka nie mam nic... Nie chcę sie nakręcać... Zrobiłam test teraz wyszedł pozytywny...nie wierzę 7 lat starań każdy lekarz że tylko in vitro... -
Marianka wrote:Cześć kochane 😉
Czy któraś z Was nie ma żadnych objawów? Według obliczeń niby jestem w 9 tygodniu a oprócz braku miesiączki i od czasu do czasu bólu żołądka nie mam nic... Nie chcę sie nakręcać... Zrobiłam test teraz wyszedł pozytywny...nie wierzę 7 lat starań każdy lekarz że tylko in vitro...
Objawów możesz nie mieć wcale akurat masz szczęście!
Gratulacje!
Tak jak Patrycja3791 mówi, teraz szybko do lekarza żeby zrobił badania
-
Hekate ustaliłam, że jakby był z mleka pasteryzowanego to można, jak nie to nie zaleca się. Szybko biegłam sprawdzić czy tony mojej ulubionej mozzarelli, która leży w lodówce są z mleka pasteryzowanego hehe. Zapomniałam już o tym z ciąży z Małą.
soprecious no widzisz! Super, że udało się do kogoś dostać. Teraz napewno będziesz spokojniejsza. Cudowny Maluszek ❤️
Marianka objawy raz są, raz ich nie ma. Naprawdę. Mam wrażenie, że im bardziej się ich doszukuje tym mniej je zauważam. Leć szybko do lekarza, żebyś była przed 10tc jak będziecie mieć możliwość dostania becikowego. Nas niestety blokuje próg dochodowy 🤦
Ja na szczęście cytologię miałam robioną w marcu, więc gin mi odpuścił. W ogóle to był ciężko początek roku, bo byłam na kontroli, okazało się, że mam guzka na piersi i jeszcze przechodziłam przez biopsję. Masakra. Na szczęście okazało się, że to zmiana łagodna. Także ten rok ma dla mnie same niespodzianki.
Co do tycia, to ja startuje z rekordowej wagi 🤦 zajedzonej stresem, chociaż nie oszukuje się, to te dwa batony za dużo hehe. Ale na początku że stresu schudłam 2kg. Teraz pewnie powoli nadrabiam. Leżę, jem, leżę. Z Małą przytyłam 18kg. A po ciąży zrzuciłam 25, także jestem dobrej myśli 😅początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja na ostatniej wizycie miałam - 3kg w dół. Zobaczymy jutro jak będzie bo mam wizytę. Już się nie mogę doczekać, bo w weekend mamy plan jechać do rodziny i powiedzieć nowinę 😊
U mnie dziś taka pogoda, że najchętniej to bym cały dzień spała i leżała pod kocem z herbatą, a tu mam dyżur w biurze i muszę wysiedzieć do 15 😭 -
nick nieaktualnyDzisiaj na 12 mam wizytę, trzymajcie kciuki
A tak pozatym to chyba mnie coś łapie, kicham smarkam ehh i pogoda u nas w kratkę ale więcej pada i zimno niż świeci słońce, no chyba już koniec lata..
Czy tylko ja się tak stresuję przeć wizytą czy wszystko w porządku chociaż?Księgowa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Jeśli mogę to dołączam do fioletowej strony
Jesteśmy po drugiej, udanej procedurze IVF i 05.03.2022 powinniśmy przywitać na świecie naszego synusia
Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych, USG miałam w piątek i wg USG wszystko wygląda książkowo ale... no właśnie z racji mojego wieku (37l) zastanawiam się nad nifty. Mam zagwozdkę bo w mojej klinice robią badanie nifty basic, standard i plus. Zastanawiam się które z tych badań wybrać. Czy możecie mi coś polecić?I am waiting for a miracle lubi tę wiadomość
-
Paulinka, trzymam!
Ja już po. Dzidzia rośnie dobrze crl 2,76 co odpowiada 9+4 wiec zgodnie z moimi wyliczeniami widziałam jak się rusza, serduszko bije 179.
Martwi mnie tylko jedna rzecz, ze na usg pęcherzyk ciążowy wychodzi mniejszy niż na ten tydzień (8+5). Czy ktoras z Was tak miała? Muszę sprawdzić na usg z poprzednich ciąż czy tez tak było.
Powiedziałam już siostrom, w weekend powiemy dziadkom. W pracy pewnie powiem jakoś we wrześniu bliżej 12 tygodnia.Bąblinka, Księgowa, Caro, K&K, Patrycja3791, Maggy_88, Norka01, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰 -
Gratuluję udanych wizyt 🥰
Soprecious super, że trafiłaś na porządnego lekarza. Teraz możesz odetchnąć i cieszyć się ciążą 😊
Kaś844 wybrałam Nifty plus. Teraz jest promocja 25% taniej z kodem. Zamiast 2700 zl płaciłam 2025zl.Kaś844 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaro wrote:Hekate ustaliłam, że jakby był z mleka pasteryzowanego to można, jak nie to nie zaleca się. Szybko biegłam sprawdzić czy tony mojej ulubionej mozzarelli, która leży w lodówce są z mleka pasteryzowanego hehe. Zapomniałam już o tym z ciąży z Małą.
soprecious
Marianka objawy raz są, raz ich nie ma. Naprawdę. Mam wrażenie, że im bardziej się ich doszukuje tym mniej je zauważam. Leć szybko do lekarza, żebyś była przed 10tc jak będziecie mieć możliwość dostania becikowego. Nas niestety blokuje próg dochodowy 🤦
Caro jeśli do becikowego jest jakiś próg to napewno go przekraczam. Nie ma dzieci peacujemy oba z mężem.
Ale tak żadnych objawów? Ani często sikania czy nawet powiększenie piersi? 10 tydzień to już trochę jest tym bardziej ze pracuj fizycznie.
Zrobiłam badania czekam na wyniki i lekarz jutro.
A chodzicie prywatnie czy na NFZ? -
Marianka jest próg 1922zł na osobę. Ale to wtedy dzielisz Wasze zarobki na 3 osoby, wy i dziecko 🙂 Miewam mdłości, ale nie codziennie, chodzę częściej do WC, ale to tak od jakiegoś tygodnia, piersi na początku bolały bardziej, teraz są raczej powiększone. Ja chodzę prywatnie.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
Ja teraz ciągle coś muszę zjeść bo inaczej jest mi niedobrze. Na wadze jeszcze tego nie widać, ale ja juz to czuję. Ale mój plan to jest dorwać do końca 12 tyg na spokojnie a potem zacząć ćwiczenia dla własnego samopoczucia i rowerek stacjonarny
Maggia, Wojcinka lubią tę wiadomość