X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu coś mi tu nie wychodzi

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia85 wrote:
    Boziu coś mi tu nie wychodzi
    Kliknij na ten link przy którym pisze forum i że miniaturki są i kliknij zaznacz wszystko i dopiero kopiuj może nie bierze całości

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ginekolog dodała zdjęcie dotyczące jej fundacji i napisała że poronila 3 razy w 6 10 i 24 chyba tc i jest masa komentarzy dziewczyn że poronily też i w którym tc.... Żałuję że to zobaczyłam, nie sądziłam że aż tak wiele poronień jest na późnym etapie np po 20tc... Po 30 tc.... Masakra!

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Gratulacje :)
    Żadna z was nie spodziewa się dziewczynki ?

U mnie wstępnie dziewczynka. Mąż wniebowzięty.
    Ale ja jeszcze skrycie licze, ze zobaczę tego ukrytego siusiaka.
    Zawsze mi sie marzyło mieć 2 chłopców 😉
    Kolejna wizyte mam w 16 tyg, ciekawe czy już wtedy będzie pewne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 19:32

syllwia91 lubi tę wiadomość

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Talku dokladnie. Moim zdaniem panstwo nie zbiednieje. Widocznie cos jest w systemie nie halo ze kobiety sa zmuszone kombinowac zeby zapewnic byt sobie i dzieciom. Ja np nie musze, mam macierzyski 3 lata. Moglabym wybrac wersje roczna, dwuletnia a jak chce to trzyletnia. I placa mi przez caly okres bez laski. Dodam ze niepracujace wczesniej dziewczyny tez dostaja macierzynski. Polska jest po prostu troche dzikim krajem jeszcze.

Dlatego tez moje dzieci nie chodza do zlobka, ciesze sie ze mam ten komfort zeby te pierwsze lata byc z nimi w domu :) Emilka pojdzie do przedszkola moze na 2 latka, ale nie wiem czy bedzie gotowa, jak nie to na 3 latka. Jak ktos nie ma wyjscia to trudno, mus to mus, ale troche nie rozumiem oddawania roczniakow do zlobka skoro i tak sie w domu jest na zwolnieniu. Ale to tylko moje zdanie :)
    Zgadzam się! Tym bardziej że jestem opiekunką w żłobku i wiem jak to wygląda od drugiej strony

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMarta wrote:
    Witajcie, dołączam do Was! Termin mam na 02.03. U mnie na usg prenatalnym jeszcze nie było widać płci... w sumie lekarz powiedział, że to za wcześnie. Mam juz synka, wiec liczę na córcię 😍
    Hej. Ja też mam termin na 02.03 i też mam chłopca i liczę na core. Do tej pory miałam silne przeczucie że będzie dziewczynka A teraz już sama nie wiem i wydaje mi się że może być chłopczyk. Ania strony męża bardzo męska jes5 rodziną dużo mężczyzn

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Gratulacje :)
    Żadna z was nie spodziewa się dziewczynki ?

Ja ciagle mam nadzieje ma dziewczynkę :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po polowkowych zaczne wpisywac na liste płeć dzieciaczkow bo wtedy bedzie bardziej pewne:)

Ja tez mam termin na 02.03 i mam synka 😂 alw szczerze to z pierwszym razsm mi zalezalo na corce, teraz mi obojetne ;)

syllwia91 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka tez jest w ciazy, zdecydowali, ze nie chca znac plci az do narodzin. Nie wiem skad maja w sobie takie poklady cierpliwosci :D Ja juz szaleje z ciekawosci.
    I jestem tez bardzo ciekawa czy u Talku bedzie Stasinek :)

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie nie moge doczekac jak sie dowiem przy porodzie czy chlopak czy dziewczyna 😂

Auricomka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Ja i gin od prematalnych wyraźnie widzieliśmy jajka ;D więc nie ma wątpliwości;D

Wierze :) Nie mowie ze nie, ale tez to czesto co jest brane za jajeczka moze byc opuchnietymi wargami. Duzo jest roznych pomylek a na takim wczesnym etapie zwlaszcza. Trzeba potwierdzic w 16 czy 20 tc ☺️

U nas co by nie bylo to bedzie super, zalezy mi tylko na zdrowym dziecku. Bedzie dziewczynka to super beda sie dwa maluchy ze soba bawic i miec wiez prawie jak blizniaczki 😊 Jak bedzie chlopak to bedzie szok 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mama ginekolog dodała zdjęcie dotyczące jej fundacji i napisała że poronila 3 razy w 6 10 i 24 chyba tc i jest masa komentarzy dziewczyn że poronily też i w którym tc.... Żałuję że to zobaczyłam, nie sądziłam że aż tak wiele poronień jest na późnym etapie np po 20tc... Po 30 tc.... Masakra!

Tak czytalam kiedys jej wpis na blogu o tym poznym poronieniu. Nie pamietam juz przyczyny (a nie jakos 16 tc?) ale wiedziala juz duzo wczesniej ze ciaza bardzo zagrozona i polozyla sie do lozka w ogole sie nie ruszala zeby utrzymac ale sie nie udalo. Po 22 czy 24 tc to juz przedwczesny porod a nie poronienie. Cos u niej duzo nie gra w ciazy bo synek w zeszlym roku tez wczesniak i hipotrofik chyba po 30 tc urodzony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Tak czytalam kiedys jej wpis na blogu o tym poznym poronieniu. Nie pamietam juz przyczyny (a nie jakos 16 tc?) ale wiedziala juz duzo wczesniej ze ciaza bardzo zagrozona i polozyla sie do lozka w ogole sie nie ruszala zeby utrzymac ale sie nie udalo. Po 22 czy 24 tc to juz przedwczesny porod a nie poronienie. Cos u niej duzo nie gra w ciazy bo synek w zeszlym roku tez wczesniak i hipotrofik chyba po 30 tc urodzony.
    24 tc napisała, tak? Ja nie wiedziałam tzn nie obserwowałam jej wtedy. Właśnie byłam ciekawa czy wcześniej coś wiedziała bo sama w jakimś poście napisała że jeśli 11-13 tc usg jest prawidłowe to ryzyko poronień maleje bardzo chyba do 1%? W ogóle byłam ciekawa czy takie poronienia późniejsze właśnie po 13tc można przewidzieć bo te w 1 trymestrze to wiadomo że są często niewidomo dlaczego. Ale na jej insta nawet było albo jest zdjęcie w koszulce że Ernest w środku i to już było po 20tc

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia po 21tygodniu to poród przedwczesny dlatheo się o tym nie pisze w statystykach poronień.
    Ja sobie zdaję sprawę że na każdym etapie jest zagrożenie ale myślę że czytanie o tym nam nie pomaga bo właściwie niewiele możemy z tym zrobić poza trzymaniem się zaleceń lekarza. co do płci to teraz też mi jest bardziej obojętne zależy mi na zdrową dzieciaczku i zdrowej ciąży :)

Natalia05 lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia85 wrote:
    U mnie tez w 12 tyg z Olką miał być chłopiec, ale lekarz zaznaczył że to mogą być wargi srmowe, i też tak było. Więc może się okazać za chwilę że połowa chłopców to dziewczynki hihi
    Ja na to liczę :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wy macie takie informacje o tej pani ginekolog osobiste?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Skąd wy macie takie informacje o tej pani ginekolog osobiste?
    Instagram, Facebook i jej blog

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok. Ja na USG na takie dwie kreski je sumie nie wiem czy to jajka czy wargi sromowe

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    24 tc napisała, tak? Ja nie wiedziałam tzn nie obserwowałam jej wtedy. Właśnie byłam ciekawa czy wcześniej coś wiedziała bo sama w jakimś poście napisała że jeśli 11-13 tc usg jest prawidłowe to ryzyko poronień maleje bardzo chyba do 1%? W ogóle byłam ciekawa czy takie poronienia późniejsze właśnie po 13tc można przewidzieć bo te w 1 trymestrze to wiadomo że są często niewidomo dlaczego. Ale na jej insta nawet było albo jest zdjęcie w koszulce że Ernest w środku i to już było po 20tc

Faktycznie juz po 20 tygodniu. Dokladnie chyba nie pisala jaka przyczyna, wkleje ci linka to tekstu na blogu ktory wtedy czytalam (jesli chcesz sama poczytac)

https://mamaginekolog.pl/jestem-kobieta-po-stracie/

Ja sie kiedys interesowalam tym to chyba wychodzi ze najczesciej przyczyna jest niewydolnosc szyjki i/lub infekcja gdzie zajety jest juz pecherz plodowy crp rosnie i porod sie dzieje... Ja sobie w poprzedniej ciazy taki masochizm zrobilam ze obejrzalam iles filmow na youtubie o wewnatrzmacicznym obumarciu plodu i stillborn dzieciach. Okropne. Lepiej nie wiedziec jednak.

Wole zebysmy typowaly plec i wybieraly imiona niz sie tak zamartwiac...🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 22:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Faktycznie juz po 20 tygodniu. Dokladnie chyba nie pisala jaka przyczyna, wkleje ci linka to tekstu na blogu ktory wtedy czytalam (jesli chcesz sama poczytac)

https://mamaginekolog.pl/jestem-kobieta-po-stracie/

Ja sie kiedys interesowalam tym to chyba wychodzi ze najczesciej przyczyna jest niewydolnosc szyjki i/lub infekcja gdzie zajety jest juz pecherz plodowy crp rosnie i porod sie dzieje... Ja sobie w poprzedniej ciazy taki masochizm zrobilam ze obejrzalam iles filmow na youtubie o wewnatrzmacicznym obumarciu plodu i stillborn dzieciach. Okropne. Lepiej nie wiedziec jednak.

Wole zebysmy typowaly plec i wybieraly imiona niz sie tak zamartwiac...🙏
    Poczytam. Skąd te Infekcje takie się biora😔

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ