Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak już zaczęłyście temat porodu - niepokoi mnie taka masowość i bezduszność na oddziale i te historie, że rodzina musi prosić, interweniować, wykłócać się z personelem - poważnie rozważam zabranie mojej rodzicielki do asysty - prawdziwego pitbula
bo mąż spokojny człowiek z natury
Nasz pies chyba postanowił przygotować nas na nadejście potomstwa, bo druga noc z rzędu ból brzucha i egzekwowanie spaceru o 3
Powodzenia na badaniach dziewczyny!Dorjana, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze ja troche chyba nie rozumiem tego ze sie dziecko nie pokazalo? Przeciez jest male, nie moze sie tak obrocic zeby wcisnac twarz w lozysko czy cokolwiek... Mozna tez zrobic dopochwowo itd no nigdy nie mialm sytuacji ze czegos nie bylo widac, moze mie rece na twarzy czy stope (tak moja miala 😀) moze nie byc widac bardzo wyraznie ale zawsze widac no😳
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój pierwszy synek urodził się z rozszczepem wargi i podniebienia (tzw.lewostronny komplet), odziedziczył po mamusi taki gifcik...
Wiem już jak to się leczy, wiec ogólnie nie boje sie tej wady.
Ale bardzo bym chciała aby jednak dzidziuś był zdrowy, aby nie musiał przechodzić tych wszystkich operacji, jak każda matka chciałabym dla niego jak najlepiej.
Myśle że każda kobieta jeśli ma jakies obciązenie genetyczne to niestety póki ono ne zostanie wykluczone będzie miała obawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 11:01
-
po pierwsze nastawienie i wymagania co do porodu i karmienia też w sumie - miarkujcie sobie dziewczyny, bo można wpaść w depresję jeśli coś pójdzie nie tak jak sobie coś zaplanowałyście. czytajcie o każdej możliwości, dowiadujcie się i pamiętajcie, że nie ważne jak - najważniejsze jest życie Wasze i Waszych dzieci. Wasze bezpieczeństwo i dobre samopoczucie.
co do nastawienia personelu - wiadomo, każdy może mieć gorszy dzień, dlatego moim zdaniem warto zainwestować w prywatną położną, która będzie do Waszej dyspozycji cały czas, a nie będzie miała na głowie jeszcze trzy rodzące.
przeziębienie - darujcie sobie Prenalen, serio. to w większości sam cukier. skuteczniejsze są domowe sposoby, a przede wszystkim zdrowsze - czosnek, żurawina, miód, itd... i pamiętajcie - to wszystko tylko łagodzi objawy, a Wasz organizm sam sobie z wirusem poradzi.
no, to kciuki za wizyty ❤ dla czekających z niecierpliwością dodam, że teraz odstęp od wizyty do wizyty u mnie to będzie 6 tygodni 😃
jesień przyszła. pada, wieje i jest zimno ❤ wszystko fajnie, szkoda tylko, że mam problem z kurtką. jestem wysoka i wszystkie mają za krótkie rękawy. w dodatku teraz szukam ciążowej - ojjj misja ! nawet bonprix nie podołał 😃Natalia05 lubi tę wiadomość
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
Dziewczyny glukoza na czczo 80 to dobrze prawda? Bo ostatnio mialam 96 i gin mowila ze za wysoko. A co oznaczaja podwyzszone monocyty? Mam do 0,71 przedział a mam 0,76. Jade dzisiaj do gina na nfz niech podglądnie czy jest wszystko dobrze z maluszkiem, a za tydzien mam prenatalne.
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
kate2friend wrote:Dziewczyny glukoza na czczo 80 to dobrze prawda? Bo ostatnio mialam 96 i gin mowila ze za wysoko. A co oznaczaja podwyzszone monocyty? Mam do 0,71 przedział a mam 0,76. Jade dzisiaj do gina na nfz niech podglądnie czy jest wszystko dobrze z maluszkiem, a za tydzien mam prenatalne.
Monocyty są tylko delikatnie podwyższone, zresztą jeśli to jedyny podwyższony parametr, to nie ma o czym mówić, liczy się cała morfologia. Ja wiecznie w pierwszej ciąży miałam drobne odstępstwa i to jest fizjologia. Trzymam kciuki za wizytę.
kate2friend lubi tę wiadomość
-
Odnośnie lekarza to ja raczej planuję rodzić w moim mieście a mój lekarz pracuje w Warszawie. Więc jeśli sn to go nie będzie. W sumie nigdy nie rodziłam ze swoim lekarzem. I tak położna raczej ważniejsza a te trafiały się świetne. Co innego przy planowanej cesarce. Wtedy jadę do Warszawy i mój lekarz ją wykonuje. Już w poprzedniej ciąży proponował sn u siebie ale dla mnie to bez sensu jechać taki kawał albo na wywołanie albo ze skurczami w stresie czy zdążę
Mnie po dwóch dniach praktycznie już gardło nie boli, gluty łatwiejsze w obsłudze, będę żyćale młoda nadal kaszle i nic jej nie przechodzi
A ten argentin to z tym srebrem? Ja się naczytałam u Pana Tabletki że szkodliweja chyba Tantum Verde używałam.
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja juz po :p Wszystko jest ok, dostałam niestety zelazo do zazywania przez to, ze mam na granicy i raczej bedzie spadac, pobrali cytologie, nastepna wizyta 08.10 xd Troche ta wizyta byla szybka, usg trwalo moze z minute, tylko serduszka posluchal..Dobrze,ze niedlugo polowkowe to sie cos wiecej dowiem :p
Cisnienie ciut wysokie mi wyszlo 146/80 poki co tylko kontrolowac, waga 45.5 co mnie zdziwilo no, ale w sumie jem najwiecej na noc wiec coz sie dziwic :p
Przy porodzie faktycznie polozna jest wazniejsza niz lekarz, ja trafilam na cudowna i mam nadzieje, ze teraz tez mi sie tak uda xdWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 11:55
talku, Agulkowa lubią tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Kurcze ja troche chyba nie rozumiem tego ze sie dziecko nie pokazalo? Przeciez jest male, nie moze sie tak obrocic zeby wcisnac twarz w lozysko czy cokolwiek... Mozna tez zrobic dopochwowo itd no nigdy nie mialm sytuacji ze czegos nie bylo widac, moze mie rece na twarzy czy stope (tak moja miala 😀) moze nie byc widac bardzo wyraznie ale zawsze widac no😳
-
Dodam że badanie trwało prawie 40min. Pomogła przerwa i spacer. Cieszę się że trafiłam na cierpliwa dr. I nie odeslala mnie z niczym bo jechałam do niej 100km. Badanie się skończyło jak sprawdziła wszystkie parametry. Pacjentka po mnie też miała przerwę. Także wchodzilysmy na zmianę 😆
Elo, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Kate to super wynik. Normy są do 92 na czczo, 180 po godzinie i 153 po dwóch godzinach. Ja niestety pierwsze badanie na czczo 95, później miałam krzywą i znowu na czczo za wysoko - 96
Dziewczyny na przeziębienie zróbcie sobie syrop z cebuli, a na noc powieście sobie przy łóżku parę zmiażdżonych ząbków czosnku - nic tak nie przeczyszcza nosa
Łapcie gałganek aliny wg Pana Tabletki i syrop z cebuli
Ja dziś lepiej się czuję. Obstawiam, że to mogło być coś na kształt jelitówki, bo mąż z pracy też wrócił nie za bardzo wczoraj. Za to dziś rano na zakupach mało nie zemdlałam, serce zaczęło mi szybciej bić, zrobiło mi się gorąco, duszno i w jednym momencie ciemno przed oczami. W tamtej ciąży też pamiętam, że tak miałam. Najczęściej z samego rana, w pociągu, jak jechałam do pracy. Siedziałam sobie normalnie, siedziałam i nagle odlot. Przeszło samo, pewnie i tutaj tak będzie
Kciuki za wizyty i cieszę się z tych już pomyślnych. Ja już się nie mogę doczekać swojej, a tu jeszcze 1.5 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 12:21
-
kate2friend wrote:Dziewczyny glukoza na czczo 80 to dobrze prawda? Bo ostatnio mialam 96 i gin mowila ze za wysoko. A co oznaczaja podwyzszone monocyty? Mam do 0,71 przedział a mam 0,76. Jade dzisiaj do gina na nfz niech podglądnie czy jest wszystko dobrze z maluszkiem, a za tydzien mam prenatalne.
kate2friend lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualnyDorjana wrote:Mój pierwszy synek urodził się z rozszczepem wargi i podniebienia (tzw.lewostronny komplet), odziedziczył po mamusi taki gifcik...
Wiem już jak to się leczy, wiec ogólnie nie boje sie tej wady.
Ale bardzo bym chciała aby jednak dzidziuś był zdrowy, aby nie musiał przechodzić tych wszystkich operacji, jak każda matka chciałabym dla niego jak najlepiej.
Myśle że każda kobieta jeśli ma jakies obciązenie genetyczne to niestety póki ono ne zostanie wykluczone będzie miała obawy. -
Na tym etapie to można zobaczyć np ciągłość wargi jeśli dzidziuś się zechce pokazać
😎
Mój niestety póki co nie pozuje zbyt chętnie do zdjęć.
U synka sama zapytałam moja gin prowadząca czy mój synio ma rozszczep bo mi się obraz usg niepodobał??? W 20tc (gdzie jeszcze nie wiedziałam o swojej wadzie więc to był taki głupi strzał, który niestety się potwierdził).
Ciągłość zebodolu i podniebienia dopiero później po 20tc. Jak dzidziuś będzie większy i bedzie mozna się przyjrzeć szczęce.
KATY CUDNE WIEŚCI.... jak to mówią ... już prawie z górki ;P
Właśnie dostałam informację z Instytutu Matki i Dziecka że mamy z synkiem kolejne badania za 2 tygodnie. Niby sądny dzień bo te badania mają zaważyć o kolejnej operacji. Której mamy nadzieję że uda się uniknąć
Więc koniec leserstwa i mazgajeniaczas spiąć poślady i skupić się na moim starszaczku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 13:25
Katy lubi tę wiadomość