X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie brzuszki piekne 😍

Jejku, Agulkowa lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia kopiujesz i wklejasz nam tu ten link (nie ten pod duzym zdjeciem):

3ac18eb9dbb3.jpg

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku świetna figura! :)

Mia mi sie otworzylo twoje zdjecie, musicie skopiowac linka i wkleic.

Katy wow piekne wlosy, nie obcinaj 😍

Jejku lubi tę wiadomość

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Mia kopiujesz i wklejasz nam tu ten link (nie ten pod duzym zdjeciem):

3ac18eb9dbb3.jpg
    Tak robię 😂

https://naforum.zapodaj.net/aa32056be396.jpg.html]aa32056be396.jpg[/url]

Oooo jest miniaturka! Dzięki Natalia 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:07

Katy, Natalia05, talku lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, juz obcielam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jejku świetna figura! :)
    Dzięki :) Chociaż jak się dziś nie mogłam dopiąć w ramonesce, to mi trochę mina zrzedła :p A Ty ślicznie wyglądasz, jeszcze z tym maluchem na rękach <3
    Ale super, że już nam wszystkim brzuchy rosną :) Dla mnie to jest ten moment, kiedy w końcu można się zacząć "chwalić" ciążą. Jeszcze tylko czekam do czwartku na USG połówkowe i wjeżdżam w obcisłe ciuchy :D

A ja się właśnie zakochałam w łóżeczku :D Ale to by było szaleństwem kupować je tak wcześnie, prawda...? ;) W ogóle na co zwracać uwagę przy łóżeczku? Wiem, że rozstaw szczebelków jest ważny - jaki jest bezpieczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:24

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, tu sa same ciążowe miss :D Juz sie nie moge doczekac naszych aktualizacji brzuszkowych z koncowki ciazy.
    Pewnie bede łysa, bo tak mi sie wlosy sypia, ze to az przerazajace :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Olalasz przykro mi, że musisz to przechodzić ale wierzę, że jest wszystko dobrze z dzidziusiem i czekam na dobrą wiadomość w następnym tygodniu.
    U mnie ciaza, która straciłam była chora... Trisomia 13 mój lekarz wtedy powiedział, że te ciążę z trisomia 13 i 18 niestety same naturalnie umierają w pierwszym trymestrze najczęściej. Dlatego myślę, że po prostu za mała próbkę materiału wzięli i nie powinni cię straszyć tak wielkim ryzykiem...tym bardziej, że są to wady które widać na USG a u ciebie było wszystko dobrze. I jesteś nie po jednym USG. Będzie dobrze na pewno.
    Iriiska ty może i w oba kolory pójdziesz 🤣 ciekawe kto u ciebie w brzuszku siedzi...
    Katy ale super, że już widać przez bluzkę kopniaki.

Ja czuję już dość mocne kopniaki ale jeszcze tego nie widać, jedynie jak się przyłoży rękę to i mąż czuje. Bardzo mnie to uspokaja bo boli mnie strasznie podbrzusze. Więzadła i cały dół jakbym miała zakwasy. W dodatku od dwóch dni ciągnie mnie blizna po cesarce... We wtorek mam wizytę to muszę o ten ból blizny zapytać lekarza.
    Co do wagi to mój lekarz ma na to wywalone. W pierwszej ciąży przytyłam prawie 20 kg ani słowa nie powiedział. Teraz ciekawe do ilu dobije....
    Jeśli chodzi o zamartwianie się dziewczynki o malucha to niestety już tak będzie czy to w brzuszku, czy maluszek czy już pyskujacy szkolniak.... Martwienie się zostaje na zawsze 😜

Ja nie jestem na żadnym innym forum. Tylko tutaj... Za dużo wątków i informacji też nie jest dobrze 😉

Auricomka co u ciebie bo dawno się nie odzywałaś?
    Miłej niedzieli dziewczyny.
    Dziękuję😘 Ja tez czuję, że wszystko jest ok. Teraz moja największa obawa jest wokół tego, że zrobię amniopunkcję i coś się stanie, a dzidziuś zdrowy. Obawiam się, że genetyk jutro powie, że skoro jest podejrzenie, choćby niejednoznaczne, to radzi zrobić amnio. Mój mąż jest za tym żeby robić, lekarz mu powiedział, że ryzyko można mierzyć w promilach i on się tego trzyma.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ale jak czujesz ze jest wszystko ok i nie chcesz robic amnio to nie musisz! To jest twoje cialo i twoja decyzja. Genetyk pewnie powie tak jak piszesz bo co moze innego powiedziec. Wiek plus ciaza z ivf to juz tez jakies wskazanie nawet pomijajac te nieszczesne nipt. Mozna w ciemno stawiac ze t13 i t18 nie ma, nie z dobrym usg bo te wady widac. Nawet u siebie bralam tylko pod uwage t21 bo tez wiek (koncze 35 lat w grudniu). Ale mowie, jak nie chcesz to nie rob tego. Gdybys nie robila tego nifty to po usg nikt by ci amnio nie proponowal i nie byloby tematu w ogole... A robilas pappe?

• talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku,ale jesteś zgrabna :)! I chyba wysoka?

Co za łóżeczko znalazłaś? Ja takie zakupy będę robić w grudniu

relgi09kukfprg92.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku ojej, dzięki 😚 jestem raczej średniego wzrostu, 168.

To łóżeczko mi się podoba: https://woodies.pl/produkt/lozeczko-dzieciece-country-cot-120x60/#description_more

W ogóle zaczęłam przeglądać gadżety dla bobasów i przepadłam - jeszcze się powstrzymuję przed zakupami, ale resztkami sił 😂
    Macie jakieś fajne sklepy internetowe na oku? Coś np z polskimi ciuszkami dobrej jakości?

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rany, jak ciężko Was nadrobić! Aczkolwiek warto, bo kurczę śliczne te brzuchy macie, no rewelacja. :) Ja jeszcze ze 2-3 tygodnie poczekam, bo na razie to wyglądam jakbym była grubaskiem z faldka, a nie ciążowym brzuszkiem. U nas w weekend byli rodzice, wczoraj zajęli się małym, więc mieliśmy okazję wyskoczyć z mężem na randkę. :) Zapomniałam już, jak to jest. Łóżeczka kupujcie i nie przejmujcie się, że zapeszycie, czy cokolwiek. Przecież nie będziecie z porodówki męża po wszystko wysyłać. Ja wózek miałam kupiony 5 miesięcy przed porodem, a łóżeczko 4, bo po prostu rozkladalam w czasie wydatki. Tesciowa bardzo to krytykowała, bardzo... Też się straszliwie stresuje, dla mnie bycie w ciąży to psychiczny koszmar, za to fizycznie czuję się super. Już chyba wolałabym odwrotnie. Byłam w czwartek na szybkiej wizycie i usg, niby wszystko ok, a człowiek i tak się martwi, bo CRL dwa dni do przodu w stosunku do FL, czyli kości udowej. Więc zaraz człowiek o achondroplazji czyta. Tzn. taki człowiek, jak ja, bo normalny to nie. No takie pierdolety. Straszne. :) Olalasz, za Ciebie trzymam kciuki, nie podoba mi się to, jak te wyniki na siłę zrobili. Niezależnie od wszystkiego uważaj na siebie i dużo odpoczywaj. Daj jutro znać, co powiedział genetyk.

Olalasz lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sa to chyba polskie ciuszki, ale jakosc spoko i ceny tez :p Mialam stamtad tez koszule do karmienia i bardzo spoko byly ;)

https://www.slodkisen.com.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 18:18

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy chyba polskie. Ja zamówiłam z tej strony Juz parę rzeczy.

Katy lubi tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ola ale jak czujesz ze jest wszystko ok i nie chcesz robic amnio to nie musisz! To jest twoje cialo i twoja decyzja. Genetyk pewnie powie tak jak piszesz bo co moze innego powiedziec. Wiek plus ciaza z ivf to juz tez jakies wskazanie nawet pomijajac te nieszczesne nipt. Mozna w ciemno stawiac ze t13 i t18 nie ma, nie z dobrym usg bo te wady widac. Nawet u siebie bralam tylko pod uwage t21 bo tez wiek (koncze 35 lat w grudniu). Ale mowie, jak nie chcesz to nie rob tego. Gdybys nie robila tego nifty to po usg nikt by ci amnio nie proponowal i nie byloby tematu w ogole... A robilas pappe?
    No właśnie pappy nie robiłam, bo stwierdziłam, że wyjdą mi bzdury i wolę zrobić wolne płodowe. Zobaczymy, co powie jutro genetyk i od tego uzależniamy decyzję z amnio. Ryzyka Trisomii 13 i 18 z USG prenatalnego są niskie, USG z zeszłego tygodnia tez wyszło ok. Gdybym wiedziała, że amniopunkcja nie niesie żadnego ryzyka, to na pewno bym ją zrobiła. Gdyby wynik Panoramy byl jednoznaczny, to też bym zrobiła. A tak to się wacham. Ja walczyłam o tę ciążę 5 lat i drugiej szansy mogę nie mieć.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz, porozmawiasz jutro na spokojnie z lekarzem, myślę, że on Wam pomoże. Nie musisz robić tej amniopunkcji, jeśli ma Cię to kosztować więcej stresu, niż dawka bezpieczna dla malucha. Zasadniczo te trisomie DOBRY lekarz ZAWSZE zauważy na usg. Myślę, że masz zdrowego maluszka, a głupi pech i kilka nadprogramowych kg sprawilo, że wyszły jakieś głupoty. Rozważ, co Cię mniej będzie stresowalo, czy lekka niepewność, czy amniopunkcja. Ja o amnio słyszałam, że jest właściwie bezpieczna, że ryzyko poronienia jest, bo zawsze jest, nawet w tych późniejszych tygodniach, no i spotkałam się z opinią, że te poronienia po amnio i tak by się zdarzyły, a kobiety myślą, że to przez amnio. No ale oczywiście lekarz tu powinien Wam podpowiedziec. Ja będę trzymać kciuki, naprawdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 18:33

db91f7f0a3.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Dziękuję😘 Ja tez czuję, że wszystko jest ok. Teraz moja największa obawa jest wokół tego, że zrobię amniopunkcję i coś się stanie, a dzidziuś zdrowy. Obawiam się, że genetyk jutro powie, że skoro jest podejrzenie, choćby niejednoznaczne, to radzi zrobić amnio. Mój mąż jest za tym żeby robić, lekarz mu powiedział, że ryzyko można mierzyć w promilach i on się tego trzyma.

Olalasz pamietaj, Że co nie powie genetyk ty jeszcze na spokojnie możesz się z tym przespać i przemyśleć bo to ważna decyzja dla was. Trzymam bardzo kciuki za was. Będzie dobrze

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Olalasz, porozmawiasz jutro na spokojnie z lekarzem, myślę, że on Wam pomoże. Nie musisz robić tej amniopunkcji, jeśli ma Cię to kosztować więcej stresu, niż dawka bezpieczna dla malucha. Zasadniczo te trisomie DOBRY lekarz ZAWSZE zauważy na usg. Myślę, że masz zdrowego maluszka, a głupi pech i kilka nadprogramowych kg sprawilo, że wyszły jakieś głupoty. Rozważ, co Cię mniej będzie stresowalo, czy lekka niepewność, czy amniopunkcja. Ja o amnio słyszałam, że jest właściwie bezpieczna, że ryzyko poronienia jest, bo zawsze jest, nawet w tych późniejszych tygodniach, no i spotkałam się z opinią, że te poronienia po amnio i tak by się zdarzyły, a kobiety myślą, że to przez amnio. No ale oczywiście lekarz tu powinien Wam podpowiedziec. Ja będę trzymać kciuki, naprawdę.
    Bardzo, bardzo dziękuję😘

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne to łóżeczko. Bardzo w moim stylu. Ah, po co ja to oglądałam 😉😬

Ja ubranka w większości używane kupuje. W ogóle bym najchętniej wszystko z drugiej ręki kupiła bo ja lubię rzeczy z historią.

Taki kosz Mojżesza Stasinkowi kupiłam ostatnio. Ma 30 lat. Muszę tylko nowy materacyk muszę kupić.

3d128e7ebac1.jpg

Polecam polską firmę BOLO. Bardzo dobrej jakości pieluszki, otulacze, kocyki.

Olalasz, Katy lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych badań to dostaliśmy kasę od przyjaciela na Sanco żeby po prostu być spokojnym że dzidziuś z tych największych wad jest zdrowy. Zastanawiam się tylko czy moja krew odpowiednio wystarczy na to badanie bo biorę heparyne i ostatnio przy pobieraniu krwi pani mi powiedziała że mam baaardzo rzadką krew to ciekawe ile dna z tej krwi uzyskają. Czy można jakoś się dowiedzieć czy to ma jakiś wpływ? Może powinni od razu trochę więcej pobrać

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ