Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj zrobiłam pierwsze zdjęcie brzucha. Bo coś tam zaczyna być widać 😊
Pochwalcie się swoimi brzuszkami.
Iriiska, Ty już pewnie masz pokaźny brzuszek? 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 17:48
Katy, Agulkowa, Natalia05, Mia ❤️, Gratka, Dorjana, White Innocent, Olalasz lubią tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Tylko ja nie czekam na ruchy? Dla mnie to dodatkowy czynnik stresu, czy sie rusza wystraczajaco, czemu sie nie rusza od kilku godzin itd a moja corcia byla spioszkiem. Ta panienka chyba bardziej temperamentna przybajmniej na usg ciagle skacze 😀
A pod koniec ciazy te urocze kopy w szyjke albo w pecherz? 🤣 Albo dupcia wypieta pod zebra 🤦♀️
Tylko że ja w pierwszej ciąży więc nie wiem jak to boli i że to stres 😁
W kolejnej może już nie będę czekać 😂 -
Talku, piekny brzuszek
I gdzie Ty masz te swoje dodatkowe kg???? Klamalas!
Natalia - mysle, ze to magia pierwszej ciazy. Ja czekam na wszystko po kolei z wielka ekscytacja. Tyle walczylam o to, zeby byc w tym stanie, ze poczucie ruchow bedzie dla mnie ucielesnieniem tego marzenia.talku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde jak nikt nie czuje to może u mnie to też nie ruchy... Pewnie za wcześnie... Ale to nie jest takie coś jak początkiem ciąży gdzie każda pierworodka myślala że to ruchy tylko talię jakby kopniaki właśnie i nisko hmmm. Łożysko mam tylna ściana nisko.
Jutro mam wizytę a dzisiaj bylam zrobić badania mocz morfologia i crp ob. Ciekawe jakie wyniki będą...
A co do forum to ja jestem na fb i tu i lubię bardzo bo wiele się dowiaduję a wiele też się uspokajam jak ktoś zapyta czy taki bol jest ok i 10 kobiet napisze ze ma to samo i w innej ciąży też miało także lubię to. I lubię te dziewczyny bo większość jest panikara jak ja 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 11:43
-
nick nieaktualny
-
talku wrote:Irriska, a może niespodzianka aż do porodu 😉
Właśnie nie wiem jaka była norma. Nie mam nigdzie napisane. Lekarz w szpitalu powiedział że w normie. No to mu ufam.ja z tych co muszą mieć wszystko pod kontrolą
Piękny brzuszek!U mnie w sumie przez ostatnie dwa tygodnie jakoś nie urósł. Jakiś mniejszy mi się wrecz wydaje ale nie mam też żadnych wzdęć więc pewnie dzięki temu
A z wynikami to jak lekarz mówił że ok to nie ma się czym martwićtalku lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
No właśnie ja mam dokładnie jak Nikodemka. Tyle czekałam na tą ciążę że czekam na wszystkie jej etapy po kolei. A do tego jestem baaaardzo niecierpliwa więc każdy dzień, tydzień to dla mnie wieczność ☺️
Cieszę się nawet z rosnącego brzucha. Tylko mdłości mnie nie kręciły 😝
Natalia, Katy ale być może jeszcze wspomnimy Wasze słowa że nie było co tak tych kopniaków wyczekiwać 😄
Nikodemko, gdzie mam te kilogramy? W dupie je mam 😀 znaczy się na dupie. W podstawówce miałam przezwisko "dupciata" bo zawsze miałam szersze biodra, wystający tyłek i masywne uda. Mogłabym mieć z 10kg mniej ale jak zaczęłam nad tym pracować to zaszłam w ciążę 😀
Sylwia, a ja się zastanawiałam jak wy robicie żeby wrzucić fotkę w którą da się kliknąć 😂
Z tego linka wklejam: https://naforum.zapodaj.net/
I wybieram 500x500 i środowy adres IMG kopiuje.
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
talku wrote:Czy jest jeszcze ktoś kto skończył 17 tygodniu nie czuje ruchów? 😕
Martwię się tym.
Katy, zazdroszczę kopniaków 😍
Najlepiej wieczorem usiąść sobie na krześle i wtedy powinnam cos poczuć. 😉talku lubi tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
nick nieaktualny
-
Natalia ale masz cudo na rękach 😍😍😍
Jak najmłodsza ma na imię?
Brzuszek też fajny. Jak na czwartą ciążę to piękny zgrabny. Chce tak wyglądać w czwartej ciąży ☺️
No i można kliknąć w Twoje zdjęcie. hmmm to ja mam jakiś dziwny sposób i nie umiem inaczejNatalia05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jejku wrote:Ale mnie zszokowałyscie z tą wagą. Serio 3,5 kg w połowie ciąży to dużo? 😲 Ja startowałam z 58 kg, właśnie się zwazylam i mam równiutko 60 kg, a właśnie kończę 19 tc. I nawet mi przeszło przez myśl, że co tak mało
tym bardziej, że brzuch mi już wywaliło i powoli nie da się ukryć ciąży.
Nie chcę przytyć dużo ale też uważam, że to nie jest czas na przejmowanie się dodatkowymi kilogramami (w granicach rozsądku).
Ja zaczynałam ciaże z 57kg, a teraz mam 63kg. Trochę mnie to frustruje...bo zgodnie z tabelka wyszłam już poza górną granice na dany tydzień...no ale ogolnie jem zdrowo, nawet stosuje diete w kierunku cukrzycy, fast food praktywnie zero..
Po prostu zmieniłam tryb zycia z aktywnego na bardziej spoczynkowy...i od razu waga skoczyła do gory. Nawet nie chce myślec co by bylo gdbym wcinała słodycze regularnie czy miała zachcianki na Maka.
Dodatkowo jak mam wizyty w przychodni ginekologicznej to wszystkie cieżarne sa raczej bardzo szczupłe maja tylko duże brzuchy, a ja sie czuje teraz jak hipopotam 😝polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny ☺️ Jak siade na kompa to wam wkleje z poprzedniej ciazy jaki wielki beben mialam 😀
Ja wrzucam ten ostatni link, ten srodkowy to mi nie wyswietlil zdjecia tylko jakis ciag liter.
Talku corcia ma Emilia na imietalku lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny piękne brzuszki. Natalia śliczna córeczka i jaka figura po 3 ciążach. W złej kolejce stałam 😂 bo ja też z tych biodrzastych. Podobno przy takich kształtach łatwiej urodzić, zobaczymy w praktyce 😂.
Też miałam postanowienie że zrobię sobie dzisiaj zdj z brzuszkiem z okazji rozpoczęcia 16tyg. I tak co miesiąc dla porównania. Ale czuję się tak do dupy że nie chce mi się nic. Nudnosci wróciły (też tak mialyscie że wam minęły i wróciły?). Może jak się ogarnę to zrobię zdj i wrzucę
Też ruchów nie czuję ☹. Czasem takie laskotanie. Ale nie wiem czy to jelita.
A i 3 kg na plusie. Dziś się ważyłam.