Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam pierwsze zdjęcie brzucha. Bo coś tam zaczyna być widać 😊
    Pochwalcie się swoimi brzuszkami.
    Iriiska, Ty już pewnie masz pokaźny brzuszek? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 17:48

Katy, Agulkowa, Natalia05, Mia ❤️, Gratka, Dorjana, White Innocent, Olalasz lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Tylko ja nie czekam na ruchy? Dla mnie to dodatkowy czynnik stresu, czy sie rusza wystraczajaco, czemu sie nie rusza od kilku godzin itd a moja corcia byla spioszkiem. Ta panienka chyba bardziej temperamentna przybajmniej na usg ciagle skacze 😀

A pod koniec ciazy te urocze kopy w szyjke albo w pecherz? 🤣 Albo dupcia wypieta pod zebra 🤦‍♀️

Tylko że ja w pierwszej ciąży więc nie wiem jak to boli i że to stres 😁
    W kolejnej może już nie będę czekać 😂

relgi09kukfprg92.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, widac, widac ;)

talku lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku już widać lokum Stasinka jak nic 🤗
    Ja później wstawię jak się ogarnę 😂

talku lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, piekny brzuszek :) I gdzie Ty masz te swoje dodatkowe kg???? Klamalas! :D
    Natalia - mysle, ze to magia pierwszej ciazy. Ja czekam na wszystko po kolei z wielka ekscytacja. Tyle walczylam o to, zeby byc w tym stanie, ze poczucie ruchow bedzie dla mnie ucielesnieniem tego marzenia.

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak nikt nie czuje to może u mnie to też nie ruchy... Pewnie za wcześnie... Ale to nie jest takie coś jak początkiem ciąży gdzie każda pierworodka myślala że to ruchy tylko talię jakby kopniaki właśnie i nisko hmmm. Łożysko mam tylna ściana nisko.

Jutro mam wizytę a dzisiaj bylam zrobić badania mocz morfologia i crp ob. Ciekawe jakie wyniki będą...

A co do forum to ja jestem na fb i tu i lubię bardzo bo wiele się dowiaduję a wiele też się uspokajam jak ktoś zapyta czy taki bol jest ok i 10 kobiet napisze ze ma to samo i w innej ciąży też miało także lubię to. I lubię te dziewczyny bo większość jest panikara jak ja 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku jak to robisz ze nie można kliknąć na zdjęcie i otwiera się strona z nim tylko poprostu dodajesz miniaturkę?

• iriiska Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Irriska, a może niespodzianka aż do porodu 😉
    Właśnie nie wiem jaka była norma. Nie mam nigdzie napisane. Lekarz w szpitalu powiedział że w normie. No to mu ufam.
    Nie dam rady ;) ja z tych co muszą mieć wszystko pod kontrolą ;)

Piękny brzuszek! :) U mnie w sumie przez ostatnie dwa tygodnie jakoś nie urósł. Jakiś mniejszy mi się wrecz wydaje ale nie mam też żadnych wzdęć więc pewnie dzięki temu :)

A z wynikami to jak lekarz mówił że ok to nie ma się czym martwić :)

talku lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam dokładnie jak Nikodemka. Tyle czekałam na tą ciążę że czekam na wszystkie jej etapy po kolei. A do tego jestem baaaardzo niecierpliwa więc każdy dzień, tydzień to dla mnie wieczność ☺️
    Cieszę się nawet z rosnącego brzucha. Tylko mdłości mnie nie kręciły 😝
    Natalia, Katy ale być może jeszcze wspomnimy Wasze słowa że nie było co tak tych kopniaków wyczekiwać 😄

Nikodemko, gdzie mam te kilogramy? W dupie je mam 😀 znaczy się na dupie. W podstawówce miałam przezwisko "dupciata" bo zawsze miałam szersze biodra, wystający tyłek i masywne uda. Mogłabym mieć z 10kg mniej ale jak zaczęłam nad tym pracować to zaszłam w ciążę 😀

Sylwia, a ja się zastanawiałam jak wy robicie żeby wrzucić fotkę w którą da się kliknąć 😂
    Z tego linka wklejam: https://naforum.zapodaj.net/
    I wybieram 500x500 i środowy adres IMG kopiuje.

syllwia91 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Czy jest jeszcze ktoś kto skończył 17 tygodniu nie czuje ruchów? 😕
    Martwię się tym.

Katy, zazdroszczę kopniaków 😍
    Ja zaczęłam 19 tyg i nie czuje nic. Dzidz zdrowy, na pewno zyje bo byłam na usg, dr powiedział że sugeruje pierwsze ruchy ok 20 tyg.
    Najlepiej wieczorem usiąść sobie na krześle i wtedy powinnam cos poczuć. 😉

talku lubi tę wiadomość

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my, testuje sposob Talku wklejania 😀 I mi cos nie wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 14:39

syllwia91, Katy, Gratka, Dorjana, Agulkowa, iriiska, Mia ❤️, White Innocent lubią tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ale masz cudo na rękach 😍😍😍
    Jak najmłodsza ma na imię?
    Brzuszek też fajny. Jak na czwartą ciążę to piękny zgrabny. Chce tak wyglądać w czwartej ciąży ☺️

No i można kliknąć w Twoje zdjęcie. hmmm to ja mam jakiś dziwny sposób i nie umiem inaczej

Natalia05 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku ja robię tak samo jak Ty... Też środkowy link wybieram😄 hahaha ciekawe

Natalia JAK Ty pięknie wyglądasz! 4 ciąża a taka figura 😍

Natalia05 lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ales Ty zgrabna, brzuszek super :p

Ja moze wrzuce za chwile zdjecie ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie sorry ja dodaje ostatni link! Nie środkowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadal bakterie w moczu dość liczne... Ph 5.0 i Ob podwyższone norma 0.50 ja 0.69 i w krwi bazofile nisko

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Ale mnie zszokowałyscie z tą wagą. Serio 3,5 kg w połowie ciąży to dużo? 😲 Ja startowałam z 58 kg, właśnie się zwazylam i mam równiutko 60 kg, a właśnie kończę 19 tc. I nawet mi przeszło przez myśl, że co tak mało ;) tym bardziej, że brzuch mi już wywaliło i powoli nie da się ukryć ciąży.
    Nie chcę przytyć dużo ale też uważam, że to nie jest czas na przejmowanie się dodatkowymi kilogramami (w granicach rozsądku).

Ja zaczynałam ciaże z 57kg, a teraz mam 63kg. Trochę mnie to frustruje...bo zgodnie z tabelka wyszłam już poza górną granice na dany tydzień...no ale ogolnie jem zdrowo, nawet stosuje diete w kierunku cukrzycy, fast food praktywnie zero..
    Po prostu zmieniłam tryb zycia z aktywnego na bardziej spoczynkowy...i od razu waga skoczyła do gory. Nawet nie chce myślec co by bylo gdbym wcinała słodycze regularnie czy miała zachcianki na Maka.
    Dodatkowo jak mam wizyty w przychodni ginekologicznej to wszystkie cieżarne sa raczej bardzo szczupłe maja tylko duże brzuchy, a ja sie czuje teraz jak hipopotam 😝

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ☺️ Jak siade na kompa to wam wkleje z poprzedniej ciazy jaki wielki beben mialam 😀

Ja wrzucam ten ostatni link, ten srodkowy to mi nie wyswietlil zdjecia tylko jakis ciag liter.

Talku corcia ma Emilia na imie :)

talku lubi tę wiadomość

• Gratka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki. Natalia śliczna córeczka i jaka figura po 3 ciążach. W złej kolejce stałam 😂 bo ja też z tych biodrzastych. Podobno przy takich kształtach łatwiej urodzić, zobaczymy w praktyce 😂.
    Też miałam postanowienie że zrobię sobie dzisiaj zdj z brzuszkiem z okazji rozpoczęcia 16tyg. I tak co miesiąc dla porównania. Ale czuję się tak do dupy że nie chce mi się nic. Nudnosci wróciły (też tak mialyscie że wam minęły i wróciły?). Może jak się ogarnę to zrobię zdj i wrzucę
    Też ruchów nie czuję ☹. Czasem takie laskotanie. Ale nie wiem czy to jelita.
    A i 3 kg na plusie. Dziś się ważyłam.

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    716d791c2af2.jpg

Sorki za brudne lustro i babciowe gacie jak to mawia moj narzeczony 😂 Strasznie szybko rosnie mi ten brzuch :/

Ja sie we wtorek dowiem ile przytylam :p

Gratka, Natalia05, Dorjana, Agulkowa, syllwia91, talku, White Innocent lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ