X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam pierwsze zdjęcie brzucha. Bo coś tam zaczyna być widać 😊
    Pochwalcie się swoimi brzuszkami.
    Iriiska, Ty już pewnie masz pokaźny brzuszek? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 17:48

Katy, Agulkowa, Natalia05, Mia ❤️, Gratka, Dorjana, White Innocent, Olalasz lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Tylko ja nie czekam na ruchy? Dla mnie to dodatkowy czynnik stresu, czy sie rusza wystraczajaco, czemu sie nie rusza od kilku godzin itd a moja corcia byla spioszkiem. Ta panienka chyba bardziej temperamentna przybajmniej na usg ciagle skacze 😀

A pod koniec ciazy te urocze kopy w szyjke albo w pecherz? 🤣 Albo dupcia wypieta pod zebra 🤦‍♀️

Tylko że ja w pierwszej ciąży więc nie wiem jak to boli i że to stres 😁
    W kolejnej może już nie będę czekać 😂

relgi09kukfprg92.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, widac, widac ;)

talku lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku już widać lokum Stasinka jak nic 🤗
    Ja później wstawię jak się ogarnę 😂

talku lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, piekny brzuszek :) I gdzie Ty masz te swoje dodatkowe kg???? Klamalas! :D
    Natalia - mysle, ze to magia pierwszej ciazy. Ja czekam na wszystko po kolei z wielka ekscytacja. Tyle walczylam o to, zeby byc w tym stanie, ze poczucie ruchow bedzie dla mnie ucielesnieniem tego marzenia.

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak nikt nie czuje to może u mnie to też nie ruchy... Pewnie za wcześnie... Ale to nie jest takie coś jak początkiem ciąży gdzie każda pierworodka myślala że to ruchy tylko talię jakby kopniaki właśnie i nisko hmmm. Łożysko mam tylna ściana nisko.

Jutro mam wizytę a dzisiaj bylam zrobić badania mocz morfologia i crp ob. Ciekawe jakie wyniki będą...

A co do forum to ja jestem na fb i tu i lubię bardzo bo wiele się dowiaduję a wiele też się uspokajam jak ktoś zapyta czy taki bol jest ok i 10 kobiet napisze ze ma to samo i w innej ciąży też miało także lubię to. I lubię te dziewczyny bo większość jest panikara jak ja 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku jak to robisz ze nie można kliknąć na zdjęcie i otwiera się strona z nim tylko poprostu dodajesz miniaturkę?

• iriiska Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Irriska, a może niespodzianka aż do porodu 😉
    Właśnie nie wiem jaka była norma. Nie mam nigdzie napisane. Lekarz w szpitalu powiedział że w normie. No to mu ufam.
    Nie dam rady ;) ja z tych co muszą mieć wszystko pod kontrolą ;)

Piękny brzuszek! :) U mnie w sumie przez ostatnie dwa tygodnie jakoś nie urósł. Jakiś mniejszy mi się wrecz wydaje ale nie mam też żadnych wzdęć więc pewnie dzięki temu :)

A z wynikami to jak lekarz mówił że ok to nie ma się czym martwić :)

talku lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam dokładnie jak Nikodemka. Tyle czekałam na tą ciążę że czekam na wszystkie jej etapy po kolei. A do tego jestem baaaardzo niecierpliwa więc każdy dzień, tydzień to dla mnie wieczność ☺️
    Cieszę się nawet z rosnącego brzucha. Tylko mdłości mnie nie kręciły 😝
    Natalia, Katy ale być może jeszcze wspomnimy Wasze słowa że nie było co tak tych kopniaków wyczekiwać 😄

Nikodemko, gdzie mam te kilogramy? W dupie je mam 😀 znaczy się na dupie. W podstawówce miałam przezwisko "dupciata" bo zawsze miałam szersze biodra, wystający tyłek i masywne uda. Mogłabym mieć z 10kg mniej ale jak zaczęłam nad tym pracować to zaszłam w ciążę 😀

Sylwia, a ja się zastanawiałam jak wy robicie żeby wrzucić fotkę w którą da się kliknąć 😂
    Z tego linka wklejam: https://naforum.zapodaj.net/
    I wybieram 500x500 i środowy adres IMG kopiuje.

syllwia91 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Czy jest jeszcze ktoś kto skończył 17 tygodniu nie czuje ruchów? 😕
    Martwię się tym.

Katy, zazdroszczę kopniaków 😍
    Ja zaczęłam 19 tyg i nie czuje nic. Dzidz zdrowy, na pewno zyje bo byłam na usg, dr powiedział że sugeruje pierwsze ruchy ok 20 tyg.
    Najlepiej wieczorem usiąść sobie na krześle i wtedy powinnam cos poczuć. 😉

talku lubi tę wiadomość

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my, testuje sposob Talku wklejania 😀 I mi cos nie wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 14:39

syllwia91, Katy, Gratka, Dorjana, Agulkowa, iriiska, Mia ❤️, White Innocent lubią tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ale masz cudo na rękach 😍😍😍
    Jak najmłodsza ma na imię?
    Brzuszek też fajny. Jak na czwartą ciążę to piękny zgrabny. Chce tak wyglądać w czwartej ciąży ☺️

No i można kliknąć w Twoje zdjęcie. hmmm to ja mam jakiś dziwny sposób i nie umiem inaczej

Natalia05 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku ja robię tak samo jak Ty... Też środkowy link wybieram😄 hahaha ciekawe

Natalia JAK Ty pięknie wyglądasz! 4 ciąża a taka figura 😍

Natalia05 lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ales Ty zgrabna, brzuszek super :p

Ja moze wrzuce za chwile zdjecie ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie sorry ja dodaje ostatni link! Nie środkowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadal bakterie w moczu dość liczne... Ph 5.0 i Ob podwyższone norma 0.50 ja 0.69 i w krwi bazofile nisko

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Ale mnie zszokowałyscie z tą wagą. Serio 3,5 kg w połowie ciąży to dużo? 😲 Ja startowałam z 58 kg, właśnie się zwazylam i mam równiutko 60 kg, a właśnie kończę 19 tc. I nawet mi przeszło przez myśl, że co tak mało ;) tym bardziej, że brzuch mi już wywaliło i powoli nie da się ukryć ciąży.
    Nie chcę przytyć dużo ale też uważam, że to nie jest czas na przejmowanie się dodatkowymi kilogramami (w granicach rozsądku).

Ja zaczynałam ciaże z 57kg, a teraz mam 63kg. Trochę mnie to frustruje...bo zgodnie z tabelka wyszłam już poza górną granice na dany tydzień...no ale ogolnie jem zdrowo, nawet stosuje diete w kierunku cukrzycy, fast food praktywnie zero..
    Po prostu zmieniłam tryb zycia z aktywnego na bardziej spoczynkowy...i od razu waga skoczyła do gory. Nawet nie chce myślec co by bylo gdbym wcinała słodycze regularnie czy miała zachcianki na Maka.
    Dodatkowo jak mam wizyty w przychodni ginekologicznej to wszystkie cieżarne sa raczej bardzo szczupłe maja tylko duże brzuchy, a ja sie czuje teraz jak hipopotam 😝

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ☺️ Jak siade na kompa to wam wkleje z poprzedniej ciazy jaki wielki beben mialam 😀

Ja wrzucam ten ostatni link, ten srodkowy to mi nie wyswietlil zdjecia tylko jakis ciag liter.

Talku corcia ma Emilia na imie :)

talku lubi tę wiadomość

• Gratka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki. Natalia śliczna córeczka i jaka figura po 3 ciążach. W złej kolejce stałam 😂 bo ja też z tych biodrzastych. Podobno przy takich kształtach łatwiej urodzić, zobaczymy w praktyce 😂.
    Też miałam postanowienie że zrobię sobie dzisiaj zdj z brzuszkiem z okazji rozpoczęcia 16tyg. I tak co miesiąc dla porównania. Ale czuję się tak do dupy że nie chce mi się nic. Nudnosci wróciły (też tak mialyscie że wam minęły i wróciły?). Może jak się ogarnę to zrobię zdj i wrzucę
    Też ruchów nie czuję ☹. Czasem takie laskotanie. Ale nie wiem czy to jelita.
    A i 3 kg na plusie. Dziś się ważyłam.

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    716d791c2af2.jpg

Sorki za brudne lustro i babciowe gacie jak to mawia moj narzeczony 😂 Strasznie szybko rosnie mi ten brzuch :/

Ja sie we wtorek dowiem ile przytylam :p

Gratka, Natalia05, Dorjana, Agulkowa, syllwia91, talku, White Innocent lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ