Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku wrote:Olalasz trzymaj się! Będzie dobrze, to tylko "domysły" z tego co piszesz. Ten stres jest najgorszy, przepłakałam tydzień, jak mi wyszło wysokie ryzyko z pappa. Zrób amniopunkcję i myśl pozytywnie!
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Olalasz ale Ci dowalili... Stres niesamowity ale niewiedza stresuje jeszcze bardziej. Co do amnio w Warszawie polecam Roszkowskiego ale on nie z Imid tylko z Orłowskiego. Jest świetnym profesjonalistą i od usg i od amniopunkcji. Wykonał ich tyle że u niego ryzyko powikłań maleje jeszcze bardziej. Tylko gburowaty i totalnie bez empatii ale ja podeszłam do tego zadaniowo i nie brałam tak do siebie jego słów. Amnio jest nieprzyjemna ale nie bolała prawie. Postaraj się wyłączyć emocje bo przez nerwy przy drugiej prawie zemdlałam. Trzymaj się i uwierz że będzie dobrze. Skoro na usg było ok i mówiąc brutalnie dzidzia nadal żyje to działa wszystko na Waszą korzyść. Jednak dużo ciąż z tymi wadami kończy się już w pierwszym trymestrze. Trzymam kciuki!
A z rad praktycznych nam proponowali przyśpieszony wynik (Po tygodniu) za dodatkową opłatą. Chyba 400zł. Byliśmy w stanie zapłacić byle stres był krótszy. W końcu nie zapłaciliśmy ani grosza ale to dłuższa historia i bez happy endu więc pominęwierzę że u Was będzie ok :*
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Ten pierwszy czyli szybki chyba właśnie tego nie uwzględnia. Tylko te trzy trisomie i może zaburzenia w płci. Bo chyba właśnie ilość chromosomów bada a przy translokacjach ilość jest chyba ok tylko są poprzemieszczane. Ale to takie moje domysły, nie znam się na genetyce. Ale na diGeorgea chyba mieliśmy czekać na te pełne wyniki. A to chyba jakaś mikrodelecja 🤔 nie wiem, skomplikowane to...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:Olalasz ale Ci dowalili... Stres niesamowity ale niewiedza stresuje jeszcze bardziej. Co do amnio w Warszawie polecam Roszkowskiego ale on nie z Imid tylko z Orłowskiego. Jest świetnym profesjonalistą i od usg i od amniopunkcji. Wykonał ich tyle że u niego ryzyko powikłań maleje jeszcze bardziej. Tylko gburowaty i totalnie bez empatii ale ja podeszłam do tego zadaniowo i nie brałam tak do siebie jego słów. Amnio jest nieprzyjemna ale nie bolała prawie. Postaraj się wyłączyć emocje bo przez nerwy przy drugiej prawie zemdlałam. Trzymaj się i uwierz że będzie dobrze. Skoro na usg było ok i mówiąc brutalnie dzidzia nadal żyje to działa wszystko na Waszą korzyść. Jednak dużo ciąż z tymi wadami kończy się już w pierwszym trymestrze. Trzymam kciuki!
A z rad praktycznych nam proponowali przyśpieszony wynik (Po tygodniu) za dodatkową opłatą. Chyba 400zł. Byliśmy w stanie zapłacić byle stres był krótszy. W końcu nie zapłaciliśmy ani grosza ale to dłuższa historia i bez happy endu więc pominęwierzę że u Was będzie ok :*
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla ja mialam pobrane we wtorek a wynik na chromosomy byl juz w czwartek czyli 2 dni, wy tez powinniscie miec szybciutko. Pewnie jak juz beda pobierać to tez pewnie na pelne badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:37
Olalasz lubi tę wiadomość
-
vanilia120 wrote:Dziewczyny a mieliście mierzona już szyjke? Ja mam 16 tydzien i 3 cm, nie wiem czy to nie za.malo.
Ja miałam badana parę dni temu 16+5 tc i była 3 cm. Ponoć to w normie, ważne żeby się nie skręcała.
Martwię się że taki uporczywy kaszel od trzech dni może źle wpływać na dziecko. Macie doświadczenie? Nic się tam nie może odkleić? Szyjka skracać?
Ah ta ciąża to pasmo trosk.
Ola, ja się w ogóle na genetyce nie znam. Czytam Was uważanie ale doświadczenia nie mam żadnego więc czytam i się uczę.
Jednak bez względu na to jestem dobrej myśli i wierzę że Twoje dziecko będzie zdrowe a ten stres pozostanie niedługo tylko wspomnieniem 😘😘😘 -
talku wrote:Czy jest jeszcze ktoś kto skończył 17 tygodniu nie czuje ruchów? 😕
Martwię się tym.
Katy, zazdroszczę kopniaków 😍
Spokojnie. Ja w pierwszej ciąży poczułam chyba w 21 albo 22 tygodniu, a nie miałam łożyska na przedniej ścianie
Ja również (na szczęście) nie mam doświadczenia w badaniach, ale będę trzymała kciuki za pozytywny wynikOlalasz, talku lubią tę wiadomość
-
Olalasz-jak dla mnie to skoro jest za malo próbki to nie powinno sie robic badań ani "strzelać " z wynikami. Tym bardziej ze niejako przeciwskazaniem jest tusza.
A ja bylam u lekarza w pt i ... nic nie dostałam... psikac uniben i brac paracetamol... tylko mnie boli gardlo jak przy anginie. Nie jestem osobą ktora z byle czym idzie do lekarza, i mam wysoki poziom bolu... a w nocy to spac nie moge bo przelykamie sliny tak boli. Mleko z miodem, maslem i czosnkiem nie pomaga. Czuje ze mam zawalone gardlo ale według doktor migdaly sa lekko zaczerwienione...
-
talku wrote:Czy jest jeszcze ktoś kto skończył 17 tygodniu nie czuje ruchów? 😕
Martwię się tym.
Katy, zazdroszczę kopniaków 😍
Ja jestem w 19 tc 2 d i nie poczułam jeszcze ani jednego ruchutalku, Klau lubią tę wiadomość
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Olalasz-jak dla mnie to skoro jest za malo próbki to nie powinno sie robic badań ani "strzelać " z wynikami. Tym bardziej ze niejako przeciwskazaniem jest tusza.
A ja bylam u lekarza w pt i ... nic nie dostałam... psikac uniben i brac paracetamol... tylko mnie boli gardlo jak przy anginie. Nie jestem osobą ktora z byle czym idzie do lekarza, i mam wysoki poziom bolu... a w nocy to spac nie moge bo przelykamie sliny tak boli. Mleko z miodem, maslem i czosnkiem nie pomaga. Czuje ze mam zawalone gardlo ale według doktor migdaly sa lekko zaczerwienione...
Sprobuj moze tantum verde w sprayu, mi zawsze pomaga na gardlo. -
Ola Imid to też bardzo dobre miejsce. Mbie pokierowano na Czerniakowską bo była wada serca a Roszkowski w tym jest specem. Swoją drogą to Imid badał naszą drugą próbkę
Co do ruchów to ja jeszcze nie czuję i nie nastawiam się że zaraz poczuję. Łożysko z przodu a ja tłusta więc raczej to szybko nie nastąpi.
Co do kaszlu to w poprzedniej ciąży córka przyniosła takiego wirusa że mało płuc nie wyplułam. Zginało mnie przy każdym ataku, w brzuchu się wszystko naciągało. Też się bałam ale nic się z szyjką nie działo specjalnego.
A Uniben i Tantum Verde to podobno ta sama substancja więc bez różnicy. Uniben to po prostu zamiennik.
Szyjki na usg mi nie mierzył. Może na połówkowych zmierzy ale nie pamiętam czy z własnej woli czy trzeba się u niego upomnieć. W badaniu ręcznym wygląda na wystarczająco długą.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka