X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz trzymaj się! Będzie dobrze, to tylko "domysły" z tego co piszesz. Ten stres jest najgorszy, przepłakałam tydzień, jak mi wyszło wysokie ryzyko z pappa. Zrób amniopunkcję i myśl pozytywnie!

Olalasz lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Olalasz trzymaj się! Będzie dobrze, to tylko "domysły" z tego co piszesz. Ten stres jest najgorszy, przepłakałam tydzień, jak mi wyszło wysokie ryzyko z pappa. Zrób amniopunkcję i myśl pozytywnie!
    Ale robiłaś amniopunkcję?

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mieliście mierzona już szyjke? Ja mam 16 tydzien i 3 cm, nie wiem czy to nie za.malo.

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Jejku Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz, nie, po pappa zrobiłam SANCO i wyszło pozytywnie, więc po konsultacji z lekarzem nie zrobiłam amniopunkcji.

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz ale Ci dowalili... Stres niesamowity ale niewiedza stresuje jeszcze bardziej. Co do amnio w Warszawie polecam Roszkowskiego ale on nie z Imid tylko z Orłowskiego. Jest świetnym profesjonalistą i od usg i od amniopunkcji. Wykonał ich tyle że u niego ryzyko powikłań maleje jeszcze bardziej. Tylko gburowaty i totalnie bez empatii ale ja podeszłam do tego zadaniowo i nie brałam tak do siebie jego słów. Amnio jest nieprzyjemna ale nie bolała prawie. Postaraj się wyłączyć emocje bo przez nerwy przy drugiej prawie zemdlałam. Trzymaj się i uwierz że będzie dobrze. Skoro na usg było ok i mówiąc brutalnie dzidzia nadal żyje to działa wszystko na Waszą korzyść. Jednak dużo ciąż z tymi wadami kończy się już w pierwszym trymestrze. Trzymam kciuki!
    A z rad praktycznych nam proponowali przyśpieszony wynik (Po tygodniu) za dodatkową opłatą. Chyba 400zł. Byliśmy w stanie zapłacić byle stres był krótszy. W końcu nie zapłaciliśmy ani grosza ale to dłuższa historia i bez happy endu więc pominę ;) wierzę że u Was będzie ok :*

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio a wiewz czy w tym pierwszym wyniku na ilosc chromosomow (nie wiem czy to kariotyp?) wyszly by tez translokacje?

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pierwszy czyli szybki chyba właśnie tego nie uwzględnia. Tylko te trzy trisomie i może zaburzenia w płci. Bo chyba właśnie ilość chromosomów bada a przy translokacjach ilość jest chyba ok tylko są poprzemieszczane. Ale to takie moje domysły, nie znam się na genetyce. Ale na diGeorgea chyba mieliśmy czekać na te pełne wyniki. A to chyba jakaś mikrodelecja 🤔 nie wiem, skomplikowane to...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Olalasz ale Ci dowalili... Stres niesamowity ale niewiedza stresuje jeszcze bardziej. Co do amnio w Warszawie polecam Roszkowskiego ale on nie z Imid tylko z Orłowskiego. Jest świetnym profesjonalistą i od usg i od amniopunkcji. Wykonał ich tyle że u niego ryzyko powikłań maleje jeszcze bardziej. Tylko gburowaty i totalnie bez empatii ale ja podeszłam do tego zadaniowo i nie brałam tak do siebie jego słów. Amnio jest nieprzyjemna ale nie bolała prawie. Postaraj się wyłączyć emocje bo przez nerwy przy drugiej prawie zemdlałam. Trzymaj się i uwierz że będzie dobrze. Skoro na usg było ok i mówiąc brutalnie dzidzia nadal żyje to działa wszystko na Waszą korzyść. Jednak dużo ciąż z tymi wadami kończy się już w pierwszym trymestrze. Trzymam kciuki!
    A z rad praktycznych nam proponowali przyśpieszony wynik (Po tygodniu) za dodatkową opłatą. Chyba 400zł. Byliśmy w stanie zapłacić byle stres był krótszy. W końcu nie zapłaciliśmy ani grosza ale to dłuższa historia i bez happy endu więc pominę ;) wierzę że u Was będzie ok :*
    Mój lekarz prowadzący polecił nam Dr Dariusza Pietrasika i moglibyśmy zrobić od razu w poniedziałek w Imid. Podobno mega doświadczony w badaniu, wiec pewnie jeżeli już to tam zrobimy od razu. Na pewno opcje przyspieszoną za dopłatą. Ja cały czas wierzę, ze wszystko jest ok, a niska frakcja płodowa jest wynikiem tego, że jestem grubasem. Za tydzień napiszę Wam, że wszystko jest ok :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wynik będzie prawidłowy! ❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mialam pobrane we wtorek a wynik na chromosomy byl juz w czwartek czyli 2 dni, wy tez powinniscie miec szybciutko. Pewnie jak juz beda pobierać to tez pewnie na pelne badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:37

• talku Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Dziewczyny a mieliście mierzona już szyjke? Ja mam 16 tydzien i 3 cm, nie wiem czy to nie za.malo.

Ja miałam badana parę dni temu 16+5 tc i była 3 cm. Ponoć to w normie, ważne żeby się nie skręcała.

Martwię się że taki uporczywy kaszel od trzech dni może źle wpływać na dziecko. Macie doświadczenie? Nic się tam nie może odkleić? Szyjka skracać?
    Ah ta ciąża to pasmo trosk.

Ola, ja się w ogóle na genetyce nie znam. Czytam Was uważanie ale doświadczenia nie mam żadnego więc czytam i się uczę.
    Jednak bez względu na to jestem dobrej myśli i wierzę że Twoje dziecko będzie zdrowe a ten stres pozostanie niedługo tylko wspomnieniem 😘😘😘

relgi09kukfprg92.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam pojęcia o tych badaniach itp, ale trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok 😘

Ja dzisiaj pierwszy raz widzialam kopniaczka przez bluzke 😍

talku, Olalasz, syllwia91, Gratka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jeszcze ktoś kto skończył 17 tygodniu nie czuje ruchów? 😕
    Martwię się tym.

Katy, zazdroszczę kopniaków 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 22:11

relgi09kukfprg92.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Martwię się tym.

Spokojnie. Ja w pierwszej ciąży poczułam chyba w 21 albo 22 tygodniu, a nie miałam łożyska na przedniej ścianie :)

Ja również (na szczęście) nie mam doświadczenia w badaniach, ale będę trzymała kciuki za pozytywny wynik <3

Olalasz, talku lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Martwię się tym.

Przeciez ruchy można poczuć nawet po 20tc wie czym sie martwic...?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz-jak dla mnie to skoro jest za malo próbki to nie powinno sie robic badań ani "strzelać " z wynikami. Tym bardziej ze niejako przeciwskazaniem jest tusza.
    A ja bylam u lekarza w pt i ... nic nie dostałam... psikac uniben i brac paracetamol... tylko mnie boli gardlo jak przy anginie. Nie jestem osobą ktora z byle czym idzie do lekarza, i mam wysoki poziom bolu... a w nocy to spac nie moge bo przelykamie sliny tak boli. Mleko z miodem, maslem i czosnkiem nie pomaga. Czuje ze mam zawalone gardlo ale według doktor migdaly sa lekko zaczerwienione...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Alice83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Martwię się tym.

Ja jestem w 19 tc 2 d i nie poczułam jeszcze ani jednego ruchu

talku, Klau lubią tę wiadomość

7ncstox.png

11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
    26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤

25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Olalasz-jak dla mnie to skoro jest za malo próbki to nie powinno sie robic badań ani "strzelać " z wynikami. Tym bardziej ze niejako przeciwskazaniem jest tusza.
    A ja bylam u lekarza w pt i ... nic nie dostałam... psikac uniben i brac paracetamol... tylko mnie boli gardlo jak przy anginie. Nie jestem osobą ktora z byle czym idzie do lekarza, i mam wysoki poziom bolu... a w nocy to spac nie moge bo przelykamie sliny tak boli. Mleko z miodem, maslem i czosnkiem nie pomaga. Czuje ze mam zawalone gardlo ale według doktor migdaly sa lekko zaczerwienione...

Sprobuj moze tantum verde w sprayu, mi zawsze pomaga na gardlo.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Imid to też bardzo dobre miejsce. Mbie pokierowano na Czerniakowską bo była wada serca a Roszkowski w tym jest specem. Swoją drogą to Imid badał naszą drugą próbkę :)
    Co do ruchów to ja jeszcze nie czuję i nie nastawiam się że zaraz poczuję. Łożysko z przodu a ja tłusta więc raczej to szybko nie nastąpi.
    Co do kaszlu to w poprzedniej ciąży córka przyniosła takiego wirusa że mało płuc nie wyplułam. Zginało mnie przy każdym ataku, w brzuchu się wszystko naciągało. Też się bałam ale nic się z szyjką nie działo specjalnego.
    A Uniben i Tantum Verde to podobno ta sama substancja więc bez różnicy. Uniben to po prostu zamiennik.
    Szyjki na usg mi nie mierzył. Może na połówkowych zmierzy ale nie pamiętam czy z własnej woli czy trzeba się u niego upomnieć. W badaniu ręcznym wygląda na wystarczająco długą.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Martwię się tym.

Ja nie czuję ruchów... Mam łożysko na przedniej ścianie i nie czuję nic :/

17u93e5eksatl8vo.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ