X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz, straszne jest to co przezywasz :( tak jak piszą dziewczyny - trzeba to skonsultować z innym lekarzem. Ja też byłam u genetyka i takie mi wywody robił co to może się wydarzyć że miałam ochotę wyjść i trzasnąć drzwiami.
    Na USG maluszek już jest dużo większy niż w dniu prenatalnych, jakiekolwiek wady byłoby widac. Jeśli dobrze kojarzę to połówkowe robi się od 18 tygodnia? Jeśli tak to leć na wczesne połówkowe zanim się zdecydujesz na amniopunkcję. USG dużo tu powie. Ściskam Cię mocno!

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze tak ku przestrodze. Lekko bolało mnie gardło, w ogóle się tym nie przejmowałam. Cytrynka, czosnek i tyle. Tak się złożyło, że miałam w tym czasie wizytę i zlecenie na morfologię, wyszła leukocytoza. Dodatkowo zlecenie na CRP - też dużo ponad normę.
    Dziś mi lekarz wytłumaczył o co chodzi. Ból gardła, katar czy cokolwiek jak jest wirusowe to nie problem. Ale jak jest bakteryjne - i to właśnie wychodzi z krwi to natychmiast trzeba leczyć antybiotykiem.
    Wiem, że dużo z nas co chwilę ma jakieś małe przeziębienie, z którym nie chodzi się do lekarza. Ale proszę róbcie chociaż zwykła morfologię, żeby się upewnić że to tylko wirus. Ja mam mocne zderzenie z rzeczywistością po tych wynikach. A nadal mam tylko lekki ból gardła :/ mam nadzieję że mi się ta infekcja nie rozszaleje o antybiotyk pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 09:17

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:
    Ola nie znam podobnej historii. Jeśli jednak chcesz skonsultować się z jednym z lepszych lekarzy w Polsce polecam dra Lecha Dudarewicza z Łodzi. Konsultuje także trudne przypadki i wyniki badań, jest na prawdę wybitnym specjalistą w swojej dziedzinie.
    Co do Twoich wyników w mojej ocenie warto, aby ktoś jeszcze go skonsultował i wypowiedział się na temat niewystarczającej ilości DNA. Być może to wystarczyło, aby zafałszować wynik. Amniopunkcja to raczej ostateczność i chyba nie ma co podejmować tej decyzji pochopnie. Ja sądzę, że gdyby Twój maluszek miał któraś z tych trisomii byłoby je widać już na pierwszym USG genetycznym. Nie wierzę w przypadki, gdzie lekarz z certyfikatem podczas USG nie widzi podstawowych wad. Takie historie wydają mi się prawdopodobne w przypadku, gdy nie jest wykonane USG genetyczne, tylko rozwój sprawdza zwykły, niezbyt rozgarnięty gin.
    Trzymam kciuki i przytulam i wierzę, że wszystko jest dobrze.
    Dziękuję😘 Jesteśmy umówieni w poniedziałek rano z genetykiem w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie. Wtedy podejmiemy decyzję odnośnie do amniopunkcji. Nasz lekarz wyraził opinię, że rozsądne byłoby ją zrobić. Jeżeli bysmy się zdecydowali, to od razu w poniedziałek jego kolega i bardzo dobry lekarz by nam ją zrobił. Mówi, żeby się nie bać tego badania, bo ryzyko to dosłownie promile. Ale jak się nie bać?

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Olalasz, aż mnie zmrozilo.
    Kurcze jak dla mnie to do ponownej konsultacji. DNA plodowego było za mało i nie powinni analizować tego w inny sposób który jest mega nie korzystny dla Ciebie.
    Amnipunkcja to ostatecznośc i ja na pewno poszłabym na wizytę jeszcze raz do kogoś innego.
    Moja przyjaciółka ma koleżankę która od lat się starala. Jak już zaszła w ciążę to najpierw zrobiła panoramę, później harmony. Oba wyszły z wysokimi ryzykami a z amniopunkcji wyszło że będzie wszytsko ok i było!
    Niepotrzebnie się nastresowala.
    Trzymam kciuki i wierzę że u Was też będzie wszytsko w porządku 😘
    U nas tez tak będzie :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Olalasz, straszne jest to co przezywasz :( tak jak piszą dziewczyny - trzeba to skonsultować z innym lekarzem. Ja też byłam u genetyka i takie mi wywody robił co to może się wydarzyć że miałam ochotę wyjść i trzasnąć drzwiami.
    Na USG maluszek już jest dużo większy niż w dniu prenatalnych, jakiekolwiek wady byłoby widac. Jeśli dobrze kojarzę to połówkowe robi się od 18 tygodnia? Jeśli tak to leć na wczesne połówkowe zanim się zdecydujesz na amniopunkcję. USG dużo tu powie. Ściskam Cię mocno!
    Miałam USG w zeszłym tygodniu i wszystko było ok. Nasz lekarz je wykonywał i teraz mówi, że tego się trzymamy. Ale...zdarzają się przypadki, że te wady widać np dopiero na połówkowych i on ostatnio miał taki przypadek. Amniopunkcja da nam pewność, wiec on na ten moment radzi ją zrobić. No ale zobaczymy, co powie lekarz w poniedziałek.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Miałam USG w zeszłym tygodniu i wszystko było ok. Nasz lekarz je wykonywał i teraz mówi, że tego się trzymamy. Ale...zdarzają się przypadki, że te wady widać np dopiero na połówkowych i on ostatnio miał taki przypadek. Amniopunkcja da nam pewność, wiec on na ten moment radzi ją zrobić. No ale zobaczymy, co powie lekarz w poniedziałek.
    Trzymam mocno kciuki! I nie trać wiary w swoje maleństwo ❤️

Olalasz, Natalia05 lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem żeby już nie robić kolejnego badania poprostu zrobili go źle bo skoro wiarygodność jest od 4%Dna a u Ciebie dużo mniej to wyszły im cyrki. Tak jak dziewczyny pisza wyżej genetyk a że idziesz w poniedziałek to dobrze. Jestem pewna że będzie wszystko ok. Tak naprawdę od poniedziałku możesz wykonać polowkowe właśnie przed amnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 10:09

Olalasz lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie trudna decyzja.
    Ja w drugiej ciąży robiłam amnio. Chyba głównie dlatego że większość lekarzy czy też genetyka tłumaczyli mi że też promil poronien to przeważnie właśnie maleństwa z poważniejszymi wadami. Nie wiem ile w tym prawdy ale mnie to uspokoił i przekonało do tego badania.

U mnie podobnie, właśnie ten pappa nam wskazywał na większe ryzyko trisomi18 (a może 13??) Hehe... Sorki ale zawsze mi się to mota.
    Ale my się zdecydowaliśmy na amnio dopiero po drugim prenatalnym, na którym wyszły powiększone miedniczki nerkowe i ognisko echo... w serduszku.

Trzymam kciuki za was i same dobre wiesci.
    To bardzo trudne decyzję gdyż jak wiadomo ryzyko jest. Ważne to czy po radzicie sobie z tą niewiedza?? Bo to może być dla was bardzo trudne w kolejnych miesiącach, a stres i nerwy nie służą maleńkiej istotce w brzuszku. Ja po historii z Tobiaszkiem wiedziałam że moja psycha tego nie udzwignie, musiałam wiedzieć czy Alex jest zdrowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 10:29

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    To faktycznie trudna decyzja.
    Ja w drugiej ciąży robiłam amnio. Chyba głównie dlatego że większość lekarzy czy też genetyka tłumaczyli mi że też promil poronien to przeważnie właśnie maleństwa z poważniejszymi wadami. Nie wiem ile w tym prawdy ale mnie to uspokoił i przekonało do tego badania.

U mnie podobnie, właśnie ten pappa nam wskazywał na większe ryzyko trisomi18 (a może 13??) Hehe... Sorki ale zawsze mi się to mota.
    Ale my się zdecydowaliśmy na amnio dopiero po drugim prenatalnym, na którym wyszły powiększone miedniczki nerkowe i ognisko echo... w serduszku.

Trzymam kciuki za was i same dobre wiesci.
    To bardzo trudne decyzję gdyż jak wiadomo ryzyko jest. Ważne to czy po radzicie sobie z tą niewiedza?? Bo to może być dla was bardzo trudne w kolejnych miesiącach, a stres i nerwy nie służą maleńkiej istotce w brzuszku. Ja po historii z Tobiaszkiem wiedziałam że moja psycha tego nie udzwignie, musiałam wiedzieć czy Alex jest zdrowa.
    Trisomia 13 i 18 to wady letalne, wiec gdyby amniopunkcja je wykazała, to możemy zakończyć ciąże do 22ego tygodnia. Wiec będziemy mieć czas na decyzje, choć w tym przypadku jest dla nas raczej oczywista. Ale ja w to nie wierzę.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz o kurcze! Przykro mi bardzo ze przezywaez taki stres. Wiem doskonale jak sie czujesz 😥 Ja mysle ze tu wasza decyzja zalezy tez od ewentualnego stosunku do choroby dziecka tzn czy bierzecie takie cos pod uwage czy odrzucacie calkowicie. Ja bym amnio zrobila, bo sama tez zrobilam takie iwazyjne badanie i nie poronilam. Dla mnie zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Troche mnie dziwi tylko czemu ryzyko takie duze trisomi 13 i 18 a nie 21. Przy dobrym usg jest bardziej szansa na zespol downa niz te dwa pozostale, no ale przypadki zakamuflowane gdzie usg piekne a dzieci chore oczywiscie ze jak najbardziej maja miejsce. Niestety.

Dlatego dziewczyny ja rozumiem ze pocieszacie itd ale no nie jest tak do konca ze nie ma sie o co martwic. A tutaj martwimy/marticie sie kazdym bolem, zakluciem, a przy powaznej sytuacjii tez trzeba rownie powaznie do tego podejsc... A skoro lekarze zalecaja to ja bym wziela to bardzo pod uwage (zreszta wzielam i nawet sie nie zastanawialam ale no moze ja mam inne podejscie do tego) bo niestety zadna z nas lekarzem nie jest...

Napisze ci tak, wiekszosc ciaz jest zdrowa, i twoje dziecko na 99,99 proc tez jest zdrowe ale bedziesz spokojniejsza majac to czarno na białym na papierze.

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Olalasz o kurcze! Przykro mi bardzo ze przezywaez taki stres. Wiem doskonale jak sie czujesz 😥 Ja mysle ze tu wasza decyzja zalezy tez od ewentualnego stosunku do choroby dziecka tzn czy bierzecie takie cos pod uwage czy odrzucacie calkowicie. Ja bym amnio zrobila, bo sama tez zrobilam takie iwazyjne badanie i nie poronilam. Dla mnie zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Troche mnie dziwi tylko czemu ryzyko takie duze trisomi 13 i 18 a nie 21. Przy dobrym usg jest bardziej szansa na zespol downa niz te dwa pozostale, no ale przypadki zakamuflowane gdzie usg piekne a dzieci chore oczywiscie ze jak najbardziej maja miejsce. Niestety.

Dlatego dziewczyny ja rozumiem ze pocieszacie itd ale no nie jest tak do konca ze nie ma sie o co martwic. A tutaj martwimy/marticie sie kazdym bolem, zakluciem, a przy powaznej sytuacjii tez trzeba rownie powaznie do tego podejsc... A skoro lekarze zalecaja to ja bym wziela to bardzo pod uwage (zreszta wzielam i nawet sie nie zastanawialam ale no moze ja mam inne podejscie do tego) bo niestety zadna z nas lekarzem nie jest...

Napisze ci tak, wiekszosc ciaz jest zdrowa, i twoje dziecko na 99,99 proc tez jest zdrowe ale bedziesz spokojniejsza majac to czarno na białym na papierze.
    Ryzyka Trisomii 21 nie udało się zbadać ponieważ było za mało DNA płodowego. I właśnie na podstawie tego, że było za mało materiału genetycznego, a także mojego wieku i wagi określono to ryzyko. Bo zdarza się, że jak jest za mało DNA płodowego, to występują te wady. Tylko, że za mało materiału jest również wtedy, kiedy matka, tak jak ja, jest otyła. To jest strasznie skomplikowane i opis tego badania zajmuje 3 strony. Jestem pewna, że mój lekarz się w to nie wczytał, zobaczył duże ryzyko i od razu skierował nas do poradni genetycznej. I teraz mój największy strach jest wokół tego, że zrobię amniopunkcję i coś się stanie z Dzidziutkiem, który jest zdrowy. A z drugiej strony skoro jest podejrzenie tak poważnej wady, to nie możemy tego zignorować i żyć w strachu całą ciążę.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, tak jeszcze główkuje, jakieś inne badanie typu panorama wchodzi w grę? Czy one wszystkie są takie jak nifty i też będzie za mało tego materiału? Może wykonują je jakimiś innymi metodami.

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Ola, tak jeszcze główkuje, jakieś inne badanie typu panorama wchodzi w grę? Czy one wszystkie są takie jak nifty i też będzie za mało tego materiału? Może wykonują je jakimiś innymi metodami.
    Nie wchodzi. Ja robiłam 2 razy Harmony i nie uzyskałam wyniku z uwagi na małą ilość wolnego DNA. Więc zrobiłam test Panorama za trzecim razem. Pytałam lekarza, jaka może być przyczyna braku wyniku, to powiedział, że czasem tak jest. Gdybym wiedziała, że wysoka waga może powodować taką sytuację, to nie robiłabym trzeci raz tego badania. Panorama od niedawna, nawet w przypadku braku możliwości wykonania badania metodą wolnego płodowego DNA stosuje inną analizę w oparciu o frakcję płodowa DNA (czyli czy jest go dużo czy mało), wiek matki, wagę i wiek ciazy. Trochę to dla mnie wróżenie z fusów, ale nie muszą oddawać kasy, bo przecież badanie zrobione. Nie wiedziałam tego przed badaniem, ale teraz to już nie ma znaczenia. Zostałam z mega niejednoznacznym wynikiem i wyliczeniami z dupy mojego lekarza, po których wczoraj już pożegnałam się z moim Dzidziusiem 🙁 Drugi raz w życiu widziałam mojego męża, który płakał. Dopiero jak na spokojnie przeanalizowaliśmy wyniki, to stwierdziliśmy, że sytuacja nie jest taka zła. Ale jest to ogromny stres.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Ryzyka Trisomii 21 nie udało się zbadać ponieważ było za mało DNA płodowego. I właśnie na podstawie tego, że było za mało materiału genetycznego, a także mojego wieku i wagi określono to ryzyko. Bo zdarza się, że jak jest za mało DNA płodowego, to występują te wady. Tylko, że za mało materiału jest również wtedy, kiedy matka, tak jak ja, jest otyła. To jest strasznie skomplikowane i opis tego badania zajmuje 3 strony. Jestem pewna, że mój lekarz się w to nie wczytał, zobaczył duże ryzyko i od razu skierował nas do poradni genetycznej. I teraz mój największy strach jest wokół tego, że zrobię amniopunkcję i coś się stanie z Dzidziutkiem, który jest zdrowy. A z drugiej strony skoro jest podejrzenie tak poważnej wady, to nie możemy tego zignorować i żyć w strachu całą ciążę.

Ja mysle tak na chlopski rozum to otylosc plus heparyna (bierzesz?) tak tą krew rozrzedzilo ze bylo za malo tego materialu. Ale tak jak piszesz ryzyko wady tez jest :/ W moim przypadku dla mnie ryzyko poronienia bylo o wiele mniejsze niz ryzyko urodzenia dziecka z wada, wiec sie nie zastanawialam. I moze napisze teraz brutalnie i nie chce byc zle zrozumiana ale dla mnie osobiscie ja wole zaryzykowac zyciem nawet zdrowego dziecka niz urodzic chore genetycznie. Ale to kazdy musi sam podjac decyzje. Ciezki weekend przed wami 😭 Genetycy tez tutaj nic wiazacego nie powiedza bo nie maja tutaj zadnych podstaw wlasciwych, dla nich to badanie jest przesiewowe. Usg tez nie swierdza niczego tylko obrazuje ryzyko.

Postaraj sie uspokoic chociaz troszke. Wszyscy tak starsza amniopunkcja a te ryzyko jest naprawde znikome. Takze jak sie zdecydujecie to ja bym w ogole sie o to nie martwila i wyszla z zalozenia ze bedzie wszystko ok.

• iriiska Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby nie patrzeć to chyba w tej sytuacji najważniejsze, że wynik nie jest jednoznaczny. Tylko tak jak piszesz to trochę wróżenie z fusów. Statystyki, tak jak cała ta pappa.
    Obu weekend szybko zleciał :*

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szoku jestem ze nie maja ograniczen no co do bmi skoro wiedza ze tak to moze uniemozliwic wykonanie badania lub zaburzyc wynik. Powinni informowac o tym. Tez w przypadku mozaiki lub mozaiki lozyska wychodza glupoty. Dla mnie to badanie stracilo cala swoja wiarygodnosc.

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To strasznie trudne... Podejmować decyzje która może mieć wpływ na życie maleństwa.mu to ryzyko ponieslismy i prawdę mówiąc nikomu i tym nie mówiliśmy. Wiem że nikt w rodzinie by tego nie zrozumiał.
    Rozmawiałam z wieloma lekarzami wtedy i mnie wręcz zapewniali że to ryzyko dotyczy głównie dzieci które już są chore, osłabione wada.
    Choc jakby mi znów przyszło podejmować ta decyzję to nie wiem czy bym zaryzykowala.
    Faktycznie 13i18 to są letalne, nawet usłyszałam od lekarza tekst o hospicjach itp.
    Jedbak gdy doszły te powiększone miedniczki nerkowe i ognisko w serduszku to ryzyko trisomi21 wzrosło do 1:28.
    To też miało dla znas olbrzymie znaczenie.

A nasza Ola jest zdrowa co też amnio potwierdziła. U Natalii też było ryzyko i też jest dzidzia zdrowa. Wierzę że u ciebie też tak będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 13:23

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja mysle tak na chlopski rozum to otylosc plus heparyna (bierzesz?) tak tą krew rozrzedzilo ze bylo za malo tego materialu. Ale tak jak piszesz ryzyko wady tez jest :/ W moim przypadku dla mnie ryzyko poronienia bylo o wiele mniejsze niz ryzyko urodzenia dziecka z wada, wiec sie nie zastanawialam. I moze napisze teraz brutalnie i nie chce byc zle zrozumiana ale dla mnie osobiscie ja wole zaryzykowac zyciem nawet zdrowego dziecka niz urodzic chore genetycznie. Ale to kazdy musi sam podjac decyzje. Ciezki weekend przed wami 😭 Genetycy tez tutaj nic wiazacego nie powiedza bo nie maja tutaj zadnych podstaw wlasciwych, dla nich to badanie jest przesiewowe. Usg tez nie swierdza niczego tylko obrazuje ryzyko.

Postaraj sie uspokoic chociaz troszke. Wszyscy tak starsza amniopunkcja a te ryzyko jest naprawde znikome. Takze jak sie zdecydujecie to ja bym w ogole sie o to nie martwila i wyszla z zalozenia ze bedzie wszystko ok.
    Dziękuję 😘 Heparyny akurat nie biorę. Jadę właśnie na 80 urodziny babci, wiec na bank się tam rozryczeć, jak rodzina się zacznie rozczulać nad brzuszkiem 😃

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Jakby nie patrzeć to chyba w tej sytuacji najważniejsze, że wynik nie jest jednoznaczny. Tylko tak jak piszesz to trochę wróżenie z fusów. Statystyki, tak jak cała ta pappa.
    Obu weekend szybko zleciał :*
    Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia. Trzymam się tego, ze wynik jest b. niejednoznacznych i formułki z uwag, że przy takich wynikach większość dzieci rodzi się zdrowych.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przepraszam, że Was zarzuciłem takim „grubasem” w weekend, ale nie chcę nikomu mówić w realu, a ciężko być z tym samemu. Słowa otuchy od Was bezcenne, jak zawsze 😘 Jeszcze pytanie do dziewczyn, które miały amniopunkcję, na co się nastawiać? Czy to nieprzyjemne bardzo?

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ