X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Kolendra wygrywasz pod względem najmniej zrobionych usg!👏🎉🎊🎈

A moje dziecko pewnie będzie leworeczne jak tak dalej pójdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 17:04

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam screena rajstop z allegro :) Nie maja zadnch szwow na brzuchu, wrecz ladnie wygladzaja.
    0a8a3185cd59.png
    Talku - mam wizyte u tego buca w najblizszy wtorek, a pozniej juz u nowego lekarza 21.10.
    Nie zamierzam mowic temu obecnemu, ze odchodze, bo wiem, ze bylyby jakies nieprzyjemne komentarze, a mnie takie rzeczy stresuja...
    Najwazniejsze, ze przeszedl ten bol, z ktorym jechalas do szpitala. Nasza przygoda skonczyla sie jednoczesnie :)

Mnie tez kilka razy tak zakula szyjka, ale wszystko jest z nia ok.
    Dzis mam klucia w brzuchu po lewej stronie, wczesniej takich nie mialam.

syllwia91 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • dory Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli feta z mleka pasteryzowanego to jak najbardziej można jeść. Ja jem na tony 😃

Co do kłuć od spodu - miałam w poprzedniej ciąży. Na początku nie wiem co było przyczyną, bo potem to był dzidziutek napierający, albo rączka czy nóżka. Szyjka do samego cc w 39 nienaruszona. W tej jeszcze się nie zdarzyły.

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a czemu leworęczne?

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy mialam chyba tylko 3 usg poki co, w pierwszej mialam bardzo duzo, szkoda, ze nie liczyłam xd

Zapisałam sie na polowkowe- 14.10 ;) bedzie dokladnie 20+0 :p

Nie mam kłuć, ale w pierwszej ciazy mialam czesto :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba 7 czy 8 razy mialam usg robione i to 3 razy takie dlugie. Wiem ze nie jest szkodliwe wiec sie nie przejmuje. W samym pazdzierniku bede miec napewno 2-3 a co potem to sama jestem ciekawa 😀

Tez jem sery. W normalnych sklepach raczej ciezko trafic niepasteryzowany, watpie ze tu wolno sprzedawac w ogole. Salami tez jem, szynke parmenska itd nie boje sie listerii zaryzykuje 😀 Toxo tez nie mam a mam od zawsze zwierzeta, koty psy, jezdzilam na koniach, jem niemyte owoce itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Sylwia a czemu leworęczne?
    Bo przeczytałam gdzieś że usg nie szkodzi ale możliwe że wpływa u chłopaków na to że są leworeczni 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko mam te same i potwierdzam za genialne!

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi 2 trymestru? też jest usg i badanie z krwi? musi być lekarz z tym certyfikatem fmf? bo mi lekarka kazała pójść do takiego co nie ma, żebym miała to w swoim abonamencie, a jak będzie coś niepokojącego to dopiero do tego specjalisty co ostatnio byłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Bo przeczytałam gdzieś że usg nie szkodzi ale możliwe że wpływa u chłopaków na to że są leworeczni 😄

O kurcze nawet nie wiedzialam 😀

Slony karmel no najlepiej jakby mial ten certyfikat bo to jest nawet wazniejsze badanie od tego w 12 tc. Juz wszystko ladnie widac, trzeba sprawdzic organy mozg i szczegolnie budowe serduszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonykarmel te badania są nawet ważniejsze od pierwszych. Musi być specjalista z certyfikatem.

• talku Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, Dziękuję. Nawet wyglądają trochę sexi 😁😁 tylko skąd ja wezmę taki brzuch żeby w nie wsadzić 🤔

No chciałabym wypić jakoś to siemię lniane ale jak dzisiaj zmieliłam i zalałam wodą to na sam widok mnie cofnęło. Ta konsystencja kisielu.... No nie dałam rady wypić. Dodajecie coś do tego żeby było zjadliwe?

Ja jem wszytsko, oprócz surowych ryb i mięsa. Jakoś nie rozumiem tej paniki i mnie wkurza strasznie jak ktoś się dziwi "pijesz zieloną herbatę?????" "jesz pomidory ze skórką????" Wrrr no jem i piję. Ciąża to nie jakiś stan chorobowy, nie wiem skąd te wszystkie zakazy i przewrażliwienia albo nawet obsesję czasami.

Słony karmel, ja będę wszystkie trzy USG robić u lekarza z certyfikatem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 18:36

White Innocent lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije siemie lniane, ale te w wersji „len mielony” tak drobniutko. Nie robi sie z niego taka mocno kisielowata konsystencja.
    Te rajstopy dostosuja sie do Twojego brzuszka, ja tez nie mam za bardzo na co ich zakladac, ale sie trzymaja i naprawde sa seksi :D Nawet moj maz zauwazyl haha.
    Mimo, ze nie mam zbyt duzego brzucha, to mam takie uczucie, ze wszystko mi przeszkadza. Nie moge chodzic w normalnych rajstopach albo wyzszych majtkach, bo caly czas mam wrazenie, ze mnie uwieraja.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jem pomidory ze skorka 😀

Talku ja gotuje chwile takie cale siemie i to wypijam 🤣 A nasiona chia zalewam i to tez taka konsystencja gluta mniam 🤣🤣🤣

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą piłam codziennie, wieczorem zalewalam dwie łyżki siemienia (nie mielonego) wrzątkiem i rano wypijałam. Idzie się przyzwyczaić do smaku i konsystencji, nawet córa po jakimś czasie się domagała co rano żeby trochę jej dać :D

Talku spróbuj z sokiem malinowym jak masz, może to Ci przejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 19:19

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie wiem co tam moja lekarka wymyśla, tak to ostrożna we wszystkim a tu tak wysyła aby było... koleżanka mówiła mi, że ona jak raz poszła do tego specjalisty co ja ostatnio to już zawsze do niego chodziła, też miałam taki zamiar

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku i prawidłowe podejście! Umiar, umiar jest ważny we wszystkim i tyle. To samo mówiła mi lekarka w pierwszej ciąży, unikać surowych ryb, surowego mięsa, surowych jaj i niepasteryzowanego mleka. Wsio.

Ale jak denerwuje Cię głupie gadanie teraz to poczekaj do karmienia piersią i fantastycznej "diety matki karmiącej". Według połowy społeczeństwa matki karmiące przez cały okres karmienia powinny jeść chyba jedynie kurczaka na parze z ryżem i popijać wodą. Niegazowaną oczywiście, bo od gazowanej w Twoim mleku pojawiają się bąbelki! XD

A ja dziś zrobiłam pierwszy spontaniczny zakup dla Dzidziolka. Kupiłam chustę. Przy córze miałam pożyczoną od koleżanki, później kupiłam nosidło i tak jakoś zostałam bez. Generalnie nie planowałam kupować już teraz, chciałam poczekać na płeć i zobaczyć czy mogę wybierać w różach też, ale jak dziś ją zobaczyłam na grupie sprzedażowej to oszalałam :D jest ciemno-granatowo-niebieska, więc w sumie i dla chłopaka i dla dziewczynki się nada <3

Gratka, Agulkowa, talku lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży też już miałam od cholery USG. Myślę że około 8 . Teraz we wtorek będzie kolejne 😜
    Jeśli chodzi o jedzenie to ja jem wszystko normalnie. Oprócz surowych mięs czy owoców morza ale ja wszystko muszę mieć ugotowane albo mocno wysmażone także i przed ciążą nie jadłam tych rzeczy.
    Talku ja jak miałam zalecenie od gastrologa te siemię to używałam ziaren. Namaczalam i dokładam do czegoś aby tego nie wyczuć. Bo samego to za cholere bym nie zjadła.
    Kurcze zjadłam dziś czekolady i zgagę mam straszną o fuj.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent o to prawda z tymi radami dla kobiet karmiących piersią... Myślałam, że oszaleje aż w pewnym momencie jadłam tylko chleb z szynką gotowana, banany i piłam tylko wodę... To przyszła moja położna i mnie opitolila. Ze dziecko i tak ma kolki bo układ trawienny jest jeszcze nie gotowy a przy tym się nie najada bo jest kiepskie mleko.... Zaczęłam jeść normalnie to owszem były kolki ale była i momentami cisza bo córka się najadala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 20:15

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi smakuje te siemie? 😀 Pilam to juz jako dziecko 😀

White innocent dieta matki karmiacej to chyba tylko w pl jest. Tu sie nie spotkalam z takim określeniem, je sie normalnie dopiero jak jakas reakcja alergiczna to sie odstawia

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ