X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Kolendra wygrywasz pod względem najmniej zrobionych usg!👏🎉🎊🎈

A moje dziecko pewnie będzie leworeczne jak tak dalej pójdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 17:04

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam screena rajstop z allegro :) Nie maja zadnch szwow na brzuchu, wrecz ladnie wygladzaja.
    0a8a3185cd59.png
    Talku - mam wizyte u tego buca w najblizszy wtorek, a pozniej juz u nowego lekarza 21.10.
    Nie zamierzam mowic temu obecnemu, ze odchodze, bo wiem, ze bylyby jakies nieprzyjemne komentarze, a mnie takie rzeczy stresuja...
    Najwazniejsze, ze przeszedl ten bol, z ktorym jechalas do szpitala. Nasza przygoda skonczyla sie jednoczesnie :)

Mnie tez kilka razy tak zakula szyjka, ale wszystko jest z nia ok.
    Dzis mam klucia w brzuchu po lewej stronie, wczesniej takich nie mialam.

syllwia91 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • dory Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli feta z mleka pasteryzowanego to jak najbardziej można jeść. Ja jem na tony 😃

Co do kłuć od spodu - miałam w poprzedniej ciąży. Na początku nie wiem co było przyczyną, bo potem to był dzidziutek napierający, albo rączka czy nóżka. Szyjka do samego cc w 39 nienaruszona. W tej jeszcze się nie zdarzyły.

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a czemu leworęczne?

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy mialam chyba tylko 3 usg poki co, w pierwszej mialam bardzo duzo, szkoda, ze nie liczyłam xd

Zapisałam sie na polowkowe- 14.10 ;) bedzie dokladnie 20+0 :p

Nie mam kłuć, ale w pierwszej ciazy mialam czesto :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba 7 czy 8 razy mialam usg robione i to 3 razy takie dlugie. Wiem ze nie jest szkodliwe wiec sie nie przejmuje. W samym pazdzierniku bede miec napewno 2-3 a co potem to sama jestem ciekawa 😀

Tez jem sery. W normalnych sklepach raczej ciezko trafic niepasteryzowany, watpie ze tu wolno sprzedawac w ogole. Salami tez jem, szynke parmenska itd nie boje sie listerii zaryzykuje 😀 Toxo tez nie mam a mam od zawsze zwierzeta, koty psy, jezdzilam na koniach, jem niemyte owoce itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Sylwia a czemu leworęczne?
    Bo przeczytałam gdzieś że usg nie szkodzi ale możliwe że wpływa u chłopaków na to że są leworeczni 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko mam te same i potwierdzam za genialne!

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi 2 trymestru? też jest usg i badanie z krwi? musi być lekarz z tym certyfikatem fmf? bo mi lekarka kazała pójść do takiego co nie ma, żebym miała to w swoim abonamencie, a jak będzie coś niepokojącego to dopiero do tego specjalisty co ostatnio byłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Bo przeczytałam gdzieś że usg nie szkodzi ale możliwe że wpływa u chłopaków na to że są leworeczni 😄

O kurcze nawet nie wiedzialam 😀

Slony karmel no najlepiej jakby mial ten certyfikat bo to jest nawet wazniejsze badanie od tego w 12 tc. Juz wszystko ladnie widac, trzeba sprawdzic organy mozg i szczegolnie budowe serduszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonykarmel te badania są nawet ważniejsze od pierwszych. Musi być specjalista z certyfikatem.

• talku Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, Dziękuję. Nawet wyglądają trochę sexi 😁😁 tylko skąd ja wezmę taki brzuch żeby w nie wsadzić 🤔

No chciałabym wypić jakoś to siemię lniane ale jak dzisiaj zmieliłam i zalałam wodą to na sam widok mnie cofnęło. Ta konsystencja kisielu.... No nie dałam rady wypić. Dodajecie coś do tego żeby było zjadliwe?

Ja jem wszytsko, oprócz surowych ryb i mięsa. Jakoś nie rozumiem tej paniki i mnie wkurza strasznie jak ktoś się dziwi "pijesz zieloną herbatę?????" "jesz pomidory ze skórką????" Wrrr no jem i piję. Ciąża to nie jakiś stan chorobowy, nie wiem skąd te wszystkie zakazy i przewrażliwienia albo nawet obsesję czasami.

Słony karmel, ja będę wszystkie trzy USG robić u lekarza z certyfikatem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 18:36

White Innocent lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije siemie lniane, ale te w wersji „len mielony” tak drobniutko. Nie robi sie z niego taka mocno kisielowata konsystencja.
    Te rajstopy dostosuja sie do Twojego brzuszka, ja tez nie mam za bardzo na co ich zakladac, ale sie trzymaja i naprawde sa seksi :D Nawet moj maz zauwazyl haha.
    Mimo, ze nie mam zbyt duzego brzucha, to mam takie uczucie, ze wszystko mi przeszkadza. Nie moge chodzic w normalnych rajstopach albo wyzszych majtkach, bo caly czas mam wrazenie, ze mnie uwieraja.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jem pomidory ze skorka 😀

Talku ja gotuje chwile takie cale siemie i to wypijam 🤣 A nasiona chia zalewam i to tez taka konsystencja gluta mniam 🤣🤣🤣

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą piłam codziennie, wieczorem zalewalam dwie łyżki siemienia (nie mielonego) wrzątkiem i rano wypijałam. Idzie się przyzwyczaić do smaku i konsystencji, nawet córa po jakimś czasie się domagała co rano żeby trochę jej dać :D

Talku spróbuj z sokiem malinowym jak masz, może to Ci przejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 19:19

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie wiem co tam moja lekarka wymyśla, tak to ostrożna we wszystkim a tu tak wysyła aby było... koleżanka mówiła mi, że ona jak raz poszła do tego specjalisty co ja ostatnio to już zawsze do niego chodziła, też miałam taki zamiar

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku i prawidłowe podejście! Umiar, umiar jest ważny we wszystkim i tyle. To samo mówiła mi lekarka w pierwszej ciąży, unikać surowych ryb, surowego mięsa, surowych jaj i niepasteryzowanego mleka. Wsio.

Ale jak denerwuje Cię głupie gadanie teraz to poczekaj do karmienia piersią i fantastycznej "diety matki karmiącej". Według połowy społeczeństwa matki karmiące przez cały okres karmienia powinny jeść chyba jedynie kurczaka na parze z ryżem i popijać wodą. Niegazowaną oczywiście, bo od gazowanej w Twoim mleku pojawiają się bąbelki! XD

A ja dziś zrobiłam pierwszy spontaniczny zakup dla Dzidziolka. Kupiłam chustę. Przy córze miałam pożyczoną od koleżanki, później kupiłam nosidło i tak jakoś zostałam bez. Generalnie nie planowałam kupować już teraz, chciałam poczekać na płeć i zobaczyć czy mogę wybierać w różach też, ale jak dziś ją zobaczyłam na grupie sprzedażowej to oszalałam :D jest ciemno-granatowo-niebieska, więc w sumie i dla chłopaka i dla dziewczynki się nada <3

Gratka, Agulkowa, talku lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży też już miałam od cholery USG. Myślę że około 8 . Teraz we wtorek będzie kolejne 😜
    Jeśli chodzi o jedzenie to ja jem wszystko normalnie. Oprócz surowych mięs czy owoców morza ale ja wszystko muszę mieć ugotowane albo mocno wysmażone także i przed ciążą nie jadłam tych rzeczy.
    Talku ja jak miałam zalecenie od gastrologa te siemię to używałam ziaren. Namaczalam i dokładam do czegoś aby tego nie wyczuć. Bo samego to za cholere bym nie zjadła.
    Kurcze zjadłam dziś czekolady i zgagę mam straszną o fuj.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent o to prawda z tymi radami dla kobiet karmiących piersią... Myślałam, że oszaleje aż w pewnym momencie jadłam tylko chleb z szynką gotowana, banany i piłam tylko wodę... To przyszła moja położna i mnie opitolila. Ze dziecko i tak ma kolki bo układ trawienny jest jeszcze nie gotowy a przy tym się nie najada bo jest kiepskie mleko.... Zaczęłam jeść normalnie to owszem były kolki ale była i momentami cisza bo córka się najadala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 20:15

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi smakuje te siemie? 😀 Pilam to juz jako dziecko 😀

White innocent dieta matki karmiacej to chyba tylko w pl jest. Tu sie nie spotkalam z takim określeniem, je sie normalnie dopiero jak jakas reakcja alergiczna to sie odstawia

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ