Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Brrr jaka u nas paskudna pogoda.... Zimno i mokro. Nienawidzę jesieni. Musiałam wyskoczyć na jakieś zakupy przy okazji zaszłam do sklepu z artykułami dla dzieci i kupiłam mate na przewijak bo fajna promo byla. Niestety przez pogodę zmarzłam , ale robię właśnie zupę z dyni na rozgrzanie 😋
Tak piszecie o tych rajstopach z Rossmanna to może wiecie jak te legginsy się noszą? Ja w zasadzie jestem nie sukienkowe ale ostatnio zastanawiałam się nad tymi legginsami...
Talku spróbuj tego siemienia lnianego. Wczoraj dziewczyny na kaszel polecały a wiem, że i przy zatwardzeniu zalecają...
Iriiska zdrówka życzę. Niech to ustrojstwo szybko wyjdzie....
talku, iriiska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mia ❤️ wrote:No właśnie nie. Ostatnio jak byłam u lekarza to jeszcze ich nie miałam a kolejna wizyta za 3 tyg:/
Jak będą się powtarzać to pójdę szybciej
Teraz przy kaszlu doszły mi bóle aż mnie zginalo, i też wyszło że wszystko z dzieckiem i szyjka super. Tylko więzadła ponaciagane . Tylko to u mnie. Jeśli was będzie mocniej martwić to trzeba jechać zobaczyć. Spokój najważniejszyMia ❤️ lubi tę wiadomość
-
Gratka wrote:Nikodemka piękna sukienka😍. Fajna długość bo później jak brzuszek rośnie to "podnosi" przód. I cena dobra. Martwi mnie tylko dekolt na kopertę. We wszystkich tego typu co wczoraj przymierzalam dekolt mi odstawal. Mam mały biust i kurczę jak się pochyle to mi wszystko widać. Nie ma na czym się trzymać materiał. A masz z tej str już podobną sukienkę? Może bym zamówiła 🤔. W tej mojej kolor nie do końca mi odpowiada. Źle się czuje w niebieskim
Ten dekolt jest zaszyty nitka w połowiektoś pomyślał
https://zapodaj.net/3f62bde5261a6.jpg.html>032E00F3-26E5-491E-928E-8D3B7D180C80.jpegWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:50
Gratka lubi tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
no rozciąga się, ale ja mam takie kucie jakby od spodu ktoś szpilkę wbijał... ale byłam niedawno na usg, wczoraj u lekarza i mówiłam o tym, w badaniu mówi, że ok, serce bije to nie będę wymyślać już, tylko odpoczywać
zresztą za niecałe 3 tygodnie znów idę na usg i wizytę, tylko mama mnie pyta czy to nie szkodzi tak często, mi się wydaje, że nie..
a powiedzcie mi: jecie ser feta w ciąży? bo ja nie jem i nawet sałatki z tym, a jutro na imieninach będzie i sama nie wiem, mówią, że mogę ser zostawić... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
słonykarmel wrote:no rozciąga się, ale ja mam takie kucie jakby od spodu ktoś szpilkę wbijał... ale byłam niedawno na usg, wczoraj u lekarza i mówiłam o tym, w badaniu mówi, że ok, serce bije to nie będę wymyślać już, tylko odpoczywać
zresztą za niecałe 3 tygodnie znów idę na usg i wizytę, tylko mama mnie pyta czy to nie szkodzi tak często, mi się wydaje, że nie..
a powiedzcie mi: jecie ser feta w ciąży? bo ja nie jem i nawet sałatki z tym, a jutro na imieninach będzie i sama nie wiem, mówią, że mogę ser zostawić... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no ja tych serów nie jem, tzn fety, mozarelli, bo jakoś mi się kojarzą z pleśniowymi, no i moje dmuchanie na zimne
ale czytałam, że można, jak z mleka pasteryzowanego cokolwiek jest to ok
na nfz są 3 usg na całą ciążę, czyli pewnie po 1 na każdy trymestr, chyba bym nie wytrzymałaja miałam już 4, a Wy ile?
-
nick nieaktualnyTalku za poltora tygodnia 16 pazdz mam te wczesne polowkowe i moze beda juz te wyniki. Troche odliczam ale im blizej tym wiekszy stres narasta...
Takie klucia jak szpilka to w szyjce, mialam ale duzo pozniej. Napewno zapytajcie na wizycie, ja bym stawiala ze sie rozciaga bo to wasza pierwsza ciąża to moze byc intensywniej.
Ja sie przeforsowalam 2 dni i dzis boli mocno brzuch okresowo.
Siemie lniane super a sa jeszcze nasiona chia tez fajnie dzialaja i zdrowe ☺️ -
syllwia91 wrote:Jejku ja ser feta wcina dużooooo bo kocham! Robię na kolacje często sałatę lodowa z pomidorami i feta i sosem. A to nie wolno jeść!!?? 😲
Większość tych serów feta dostępnych to nie prawdziwa feta i jest z pasteryzowanego mleka także wystarczy spojrzeć na składKaty lubi tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Jem i fetę i mozarellę. i z jednym i z drugim robię sałatki na niedzielę na imprezę córki. Włoską z mozarellą i grecką z fetą miałam w jadłospisie od dietetyczki więc można. Oby tylko były z pasteryzowanego mleka a z innego chyba trudno znaleźć w sklepie.
Usg miałam 3. I to tylko dlatego że przed Sanco lekarz musiał zmierzyć crl i fhr. Inaczej miałabym dwa. Planuję jeszcze połówkowe i to trzeciego trymestru. Ewentualnie jak prowadzący zechce więcej. W ostatniej ciąży się wahał czy mnie nie wysłać ale chyba w końcu nie szłamTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Pytałam wczoraj moją panią doktor o kłucia jakby szyjki (wcześniej czułam dolegliwości bardziej z zewnątrz, teraz odczuwam to "wewnątrz") i powiedziała, że to zupełnie normalne i się nie denerwować, też myślałam o infekcji albo jakichś historiach z szyjką, ale szyjka ładna i wygląda, że wszystko ok. Więc chyba musimy przywyknąć
Poza tym morfologia wyszła mi lekko obniżona i dostałam żelazo dodatkowo (chociaż jest w suplementach, które przyjmuję).
Co do serów - staram się pilnować, żeby ser był z mleka pasteryzowanego, nie jem mięsa, więc gdybym miała bazować tylko na jajkach albo ciężkich strączkach to byłoby słabo...
A czy są wśród nas jakieś astmatyczki? Nie biorę leków regularnie, ale wchodzimy w taki okres, że coś będzie się w tych drogach oddechowych działo. Planuję wówczas ad hoc stosować pulmicort, podobno bezpieczny.
No i najważniejsze - dzieciak cały i zdrowy:)
miałam śmieszną sytuację w czasie badania - mała ułożyła się w brzuchu dokładnie tak, jak ja akurat leżałam, czyli z lewą ręką pod głową (oglądam monitor) - no powiedzcie, czy to, co się w tych brzuchach naszych odbywa nie jest dziwaczne...syllwia91, Agulkowa, Makt, meetme lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia rozciąganie brzmi fajne! Byle niew skracanie! Miesiąc temu miałam szyjke 5 cm a na każdej wizycie mi ją sprawdza palpacyjnie ale teraz poproszę o dokładne sprawdzenie jej.
Makt tak ja w ciąży na to patrzę dlatego je wcinam.
Makt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySlony karmel to mało miałaś! Ja miałam Juz bardzo duzo!
Elo uff kolejna mnie pocieszylas! Ja mogę przywyknac do wszystkiego byle to nie oznaczało nic złego
Mogłam liczyć swoje usg bo pewnie jestem już na ts chwilę rekordzistka😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 16:44
-
To ja wygrywam
miałam jedno, przede mną połówkowe za 3 tygodnie i na tym koniec. Chyba że jak będę w Polsce na Boże Narodzenie to pójdziemy podejrzeć
ale ja do tego podchodzę na spokojniej, póki wszystko w porządku to nie panikuje.
talku lubi tę wiadomość