Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olalasz - milo widziec dobre wiesci. Bo sa dobre. Samo to, ze tylu lekarzy podwaza wiarygodnosc tego wyniku. Jestem pewna tak samo jak Ty, ze z maluchem jest wszystko dobrze, szkoda tylko, ze musicie przechodzic przez ta niepewnosc i strach.
Ja w drugim trymestrze czuje sie tak samo srednio jak w pierwszym, tylko sa tego inne powody... Zniknely mdlosci, ale wzmozyly sie bole brzucha, napiecie w macicy itd. Takze okreslenie „zloty trymestr” nie wpisuje sie w klimat mojej ciazy.
Dziewczyny, pomozcie. Wyszly mi w moczu bakterie „dosc liczne”, powinny byc nieobecne. Myslicie, ze bedzie konieczny antybiotyk? -
U mnie samopoczucie super jednak wolałabym już mieć poród za sobą 😜
Póki nie przytulę tej mojej kruszynki to nie uwierzę że jest ok.
U mnie spanie na raty, w nocy 5h i później w południe czasami musze jakąś drzemke zaliczyć.
Nawet ostatnio przeniosłam się z sypialni do salonu aby móc coś sobie w nocy poczytac jsk już mnie wyrwie że snu.
Codziennie pomiędzy 2-3 mam pobudke i niestety często nie potrafię już zasnąć ☹️
-
nick nieaktualny
-
Sylwia, dzieki. Zobacze co mi jutro powie, ale pewnie zaleci powtorke badania i posiew.
W szpitalu mialam „nieliczne”, teraz sa „dosc liczne”.
Prawda jest taka, ze od piatku widze zdecydowana roznice w czestotliwosci sikania... Latam co chwile do lazienki. Zrzucilam to na typowo ciazowa dolegliwosc, mam nadzieje, ze tak zostanie. -
Nikodemka wrote:Olalasz - milo widziec dobre wiesci. Bo sa dobre. Samo to, ze tylu lekarzy podwaza wiarygodnosc tego wyniku. Jestem pewna tak samo jak Ty, ze z maluchem jest wszystko dobrze, szkoda tylko, ze musicie przechodzic przez ta niepewnosc i strach.
Ja w drugim trymestrze czuje sie tak samo srednio jak w pierwszym, tylko sa tego inne powody... Zniknely mdlosci, ale wzmozyly sie bole brzucha, napiecie w macicy itd. Takze okreslenie „zloty trymestr” nie wpisuje sie w klimat mojej ciazy.
Dziewczyny, pomozcie. Wyszly mi w moczu bakterie „dosc liczne”, powinny byc nieobecne. Myslicie, ze bedzie konieczny antybiotyk?
A co do samopoczucia w drugim trymestrze, to mnie się poprawiło. Bez mdłości, więcej energii, śpię dobrze. Oczywiście nie licząc kilku ostatnich dni. Na wadze mam ponad 3 kg na minusie. Ale to tez kwestia diety cukrzycowej i ostatnich wrażeń. Jak się jutro ogarnę, to zrobię fotę mojego brzuszka. Bardzo go lubięamethyst lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Nikodemko, ja w pierwszej ciąży byłam weteranka złych wyników moczu. I powiem Ci tak - same bakterie nigdy nie znaczyly niczego poważnego, posiewy wychodziły potem ok. Nawet, gdy bakterie były liczne. Ale oczywiście sprawdzić musisz. Natomiast jak dochodziły leukocyty, krwinki czerwone, nablonki itp., to mój gin od razu biegiem dawał antybiotyk. Małemu nie zaszkodziło.
Pomagało picie dużych ilości płynów, jedzenie kefirow i jogurtów z dobrymi bakteriami i częste siusianie, nie można trzymać moczu dłużej, niż 4 godzinki, bo wtedy się tam zaczynają czasem cuda. Nie martw się, skonsultuj.
syllwia91, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Nie ma co o tym myśleć, bo można zwariować. Genetyczka powiedziała nam, że jest 6000 możliwości wad. Nie da się zbadać wszystkiego. Ja mam ochotę już nic nie badać. Jeżeli ten Sanco wyjdzie dobrze, to oszaleję ze szczęścia, ale jeżeli nie, to już to zostawiam. Będę tylko raz w miesiącu robić USG i ch... z tym. No chyba, ze coś wyjdzie w usg, to temat amnio wróci. Ja od początku mam intuicje, ze mój synek jest zdrowy.
Ja mam takie poczucie, że taka szeroka diagnostyka ma dwa oblicza. Cudownie, że można tyle rzeczy zbadać, ale to tworzy tez dodatkowe znaki zapytania.
No wlasnie 6000 tys mozliwosci wad... Eh kurcze mnie to przeraza tyle powiem. Widocznie brak mi wiary bo ja musze miec na papierze wynik, same przypuszczenia i intuicja mi nie wystarczaTez mam przeczucie ze mam zdrowe dziecko ale czy to jest faktycznie tak to nie wiadomo bo niekoniecznie musi tak byc a nie chce byc potem zaskoczona przy porodzie bo bym tego nie zniosla
Nie nadaje sie na matke chorego genetycznie czy upośledzonego dziecka
Jesli to strace to raczej nie bede sie juz starac, nie zniose tego stresu znowu od poczatku. A gdybym jeszcze sie postarala to ja zrobie od razu amnio zeby wszystko wykluczyc, moze to niezrozumiale ale ja inaczej nie potrafilabym...
-
Co do samopoczucia w drugim trymestrze to u mnie troszkę lepiej aż tak nie nie mdli .
Co do ruchów to zazdroszczę wam że już czujecie bo u mnie to 3 ciąża a jeszcze nic nie czuje -
nick nieaktualny
-
Ja w moją intuicję nie wierzę bo już raz mnie zawiodła. Może Wasze bardziej godne zaufania
W pierwszej ciąży ciągle miałam liczne bakterie i niestety w posiewie też wychodziły i brałam antybiotyk. Ze trzy razy co najmniej. Ale jak posiew czysty to może próbka się tym razem zanieczyściła...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Dzieki dziewczyny. Jutro mam wizyte, pewnie powie mi to samo, co Wy.
Stresuje sie przed ta wizyta... To moja ostatnia u tego buca. Od czasu tego skurczu na usg mam jakas paranoje. Tym bardziej, ze teraz non stop czuje jakies ciagniecia i napinania. Chce juz byc po wszystkim.
-
Ja wpadam tylko na chwilę wykończona po całym dniu w pracy i przeziębieniem.
Ola, takie informacje to dobre informacje. Nie przestaje trzymać kciuków za zdrowego dzidziusia.
Nikodemko, mi też wychodziły liczne, robiłam posiew i było ok. Pij sok z żurawiny i sprawdź sobie ten posiew.
I chciałam donieść że dzisiaj Stasinek został potwierdzony Stasinkiem. Na nic się zdały moje zakupione sukienki z nadzieją że mu ten siusiak odpadnie 😂
Także Katy możesz mi tam dopisać chłopca ☺️☺️☺️
Sweetmalenka, współczuję samopoczucia i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Antybiotyk powinien szybko pomócKazio14, Agulkowa, White Innocent, Nikodemka, meetme, Katy, Jejku, Olalasz, Makt, Natalia05, Mia ❤️, Gratka lubią tę wiadomość
-
Jejku wrote:Olalasz będzie dobrze. Zrobiłaś w końcu SANCO, tak? Trzymam mocno kciuki 🤞
Talku gratuluję chłopaka! Staś piękne imię ❤️Nie planowaliśmy tego, ale rozmowa z panią genetyk nas przekonała. Jeżeli udałoby się zrobić to badanie i wyszłoby dobrze, to oszalalabym ze szczęścia.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Ja dzisiaj wizytuje, o 9.30 :p Pewnie nie dowiem sie za wiele, ale chociaż czy wszystko ok xd
Talku gratuluje chlopca :p
Sylwia, słodki dzidzius;)
Olalasz, trzymam dalej kciuki chociaz wydaje mi sie, ze to juz tylko formalnosc bo dziecko jest zdrowetalku, syllwia91, Olalasz lubią tę wiadomość
-
Ja dziś wizytuje o 16.
Talku gratulacje synka. Intuicja się sprawdziła.
Kurcze my od zrobienia testu gadamy Stasiu i już ostatnio wybraliśmy imię Alex ale i tak dalej gadamy Stasiu. I coś czuje, że tak zostanie pomimo,że to nie imię międzynarodowe....😂talku lubi tę wiadomość