Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie czkeam na lekarza.ten ból zaczął się wczoraj i jest tak jakby mi brakowało meisnia który się rozciąga. Przy wstawaniu się nasila:/. Okropne to przerażona jestem strasznie. Bo jak mnie zaoli to nie umiem się wyprostowac. Nikodemka ty miałaś też silny ból prawda?
-
Talku jak wybieraliśmy dla synka to wybraliśmy 10 imion które mi się podobają a dla męża "mogą być" i z tego po kolei skreślał i zostało jedno. Przy pierwszej córce miałam dwie propozycje i wybraliśmy to najładniejsze
jakoś nie było wtedy problemu. Ale dwie córki o tym samym imieniu to kiepski pomysł 😂
talku lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Talku co to za apka?
U nas jeszcze jest ten problem, że wszystkie imiona te które się nam podobają mamy za blisko w rodzinie bądź bardzo dobrych znajomych.. no i najlepiej jakby imię było międzynarodowe... chociaż w sumie planujemy zjechać w przyszłości....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 10:52
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Tak. No ale ja mam 37 lat. Wiec to od razu zmienia statystyki. Moje wyjściowe ryzyko ZD wynosiło 1:160, a po USG (doszły czynniki przezierności karkowej, przepływu krwi, obecności nosa, tętna płodu) i zmieniły się na 1:360. My założyliśmy, ze statystyki wynikające z wieku, wagi tak wpłynęły na te ryzyka. Nie chcieliśmy robić testu pappa, bo obawialiśmy się, że tu znowu zadziałają niekorzystne dla nas statystyki. Dlatego od razu zdecydowaliśmy się na test Harmony. Ale jesteśmy tym procentem, któremu nie wyszło. A potem wyszła jakaś bzdura. Wciąż jednak uważam, ze ryzyko poronienia z powodu amniopunkcji jest wyższe niż ryzyko choroby. Dlatego czekamy do połówkowych, które przyspieszyliśmy i mamy je za tydzień.
Ola ja mam 34 lata (za chwile 35) i wyszly ryzyka niskie w tysiacach pomimo nawet tej dextrocardii... Hmm no dziwnie wam to obliczyli. Nie sądze zeby waga miala taki wplyw, skoro usg bylo dobre 😳
Auricomka trzymam kciuki! Moze rozejscie spojenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 10:57
-
Agulkowa wrote:Talku co to za apka?
U nas jeszcze jest ten problem, że wszystkie imiona te które się nam podobają mamy za blisko w rodzinie bądź bardzo dobrych znajomych.. no i najlepiej jakby imię było międzynarodowe... chociaż w sumie planujemy zjechać w przyszłości....
Ciążą+ i tam jest zakładka z imionamiAgulkowa lubi tę wiadomość
-
Auricomka - jedz sprawdzic, ale to na pewno nic zlego, czekamy na znak!
Ja tez prosze o kciuki... Stresuje przed wizyta jak nie wiem co.talku, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Auricomka - jedz sprawdzic, ale to na pewno nic zlego, czekamy na znak!
Ja tez prosze o kciuki... Stresuje przed wizyta jak nie wiem co.
Kciuki ✊✊✊
Tylko nie słuchaj tego dziada cokolwiek by mówił!
A to taka kontrolna wizyta z wynikami krwi i moczu?
Obejrzyj dzidziusia i uciekaj 😘😁 -
Auricomka - ja mialam naprawde silny bol. Nasilal sie przy zmianie pozycji i byl ciagly, przez kilka dni nie minal nawet na chwile.
To byly jelita, mam nadzieje, ze u Ciebie tez tak bedzie. -
Talku - tak, taka standardowa wizyta. Zobaczymy co powie na wyniki, bo morfologia mi sie troche popsula... Moze przez te ostatnie problemy z jelitami.
Postaram sie olac to, co powie, bo i tak ostatni raz go widze i uciekam. Tylko on o tym nie wie
Martwie sie jak zwykle o to, zeby nie bylo jakichs skurczow na usg. Jestem wlasnie w drodze i boli mnie brzuch... -
syllwia91 wrote:Ja od dawna wiedziałam jak jeśli będzie córeczka to będzie Kaja i żadna siła tego nie zmieni. A tu bec siusiak a ja zawsze mówiłam że żadne imię męskie mi się nie podoba... A to co podobało kiedyś trochę to kojarzy tylko z dziećmi z pracy więc odpada. I jak zaszłam to wpadły mi dwa tak porostu poznalam akurat dwóch mężczyzn i mówię do mojego że może takie? Najpierw Bruno a on ze nie absolutnie! I miałam dwa typy Igor i Borys i w końcu mój mąż dam jakby odkrył Amerykę mówi że rozmawiał z kumplami i wszyscy stwierdzili że Borys jest fajne i on chce Borysa bo zna jednego i fajny chłopak.... Ja mówię serio? Jak mówiłam że to kolejny typy po Bruno to mówiłeś że słabo... I został Borys. Moja mama codziennie mi wysyła SMS z imieniem jakimś Typu Ksawery, wczoraj Emil 🤦🏻♀️ bo się jej nie podoba Borys i ona Chce Antosia.... Ale ma pecha😄
Ja od studiów chciałam mieć syna Leona, wymyśliłam to imię, kiedy nikt go jeszcze nie znał. Znany był tylko Leon Niemczyk
a teraz zrobiło się popularne i mam zagwozdkę. W stawce jest jeszcze Bruno i Jerzy.
Dla córki byłoby mi łatwiej. Ja w ogóle mając córkę nie mogę ogarnąć faktu, że będę miała syna. Jak myślę "mój syn" jakoś dziwnie mi to brzmi.syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Ola ja mam 34 lata (za chwile 35) i wyszly ryzyka niskie w tysiacach pomimo nawet tej dextrocardii... Hmm no dziwnie wam to obliczyli. Nie sądze zeby waga miala taki wplyw, skoro usg bylo dobre 😳
Auricomka trzymam kciuki! Moze rozejscie spojenia?Po 35 roku życia ryzyka mocno szybują w górę. Dlatego Ty masz niższe. Oczywiście mówię o opcji wyjściowej.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Olalasz wrote:Natalia, no powiem Ci, że nie pomagasz
Po 35 roku życia ryzyka mocno szybują w górę. Dlatego Ty masz niższe. Oczywiście mówię o opcji wyjściowej.
Ola, tylko to są statystyki, obliczenia.
Bo czym się różni kobieta 34 i 10 miesiący od tej 35 i 4 miesiące? Teoretycznie niczym. Ale przyjęto pewien wiek jako swego rodzaju umowną granice kiedy te ryzyka się zwiększają.
Ja wierzę w Twojego zdrowego dzidziusia. Ty też w niego uwierz bo innej opcji nie ma 😘😘😘Agulkowa, Makt lubią tę wiadomość
-
talku wrote:Ola, tylko to są statystyki, obliczenia.
Bo czym się różni kobieta 34 i 10 miesiący od tej 35 i 4 miesiące? Teoretycznie niczym. Ale przyjęto pewien wiek jako swego rodzaju umowną granice kiedy te ryzyka się zwiększają.
Ja wierzę w Twojego zdrowego dzidziusia. Ty też w niego uwierz bo innej opcji nie ma 😘😘😘
Serio Olalasz to tylko statystyki.
Ja miałam 30 lat jak straciłam ciążę z najgorsza z trisomii... Także będzie silny dzieciaczek u ciebie. Zobaczysztalku, Olalasz lubią tę wiadomość
-
Auricomka - uff! Cale szczescie. Jakie zalecenia?
Ja tez juz po wizycie i wszystko z dzidzia ok, ale jak zwykle za duzo sie nie dowiedzialam. Nie mam nawet ladnego zdjecia tylko jakies maziaje.
Juz mi sie nawet nie chce tego komentowac.
W kazdym razie odetchnelam z ulga. Skurczu nie ma, jest piekny kregoslup, waga 148g, serduszko bije 120 (wydaje mi sie, ze wolno, ale powiedzial, ze ok).
Od rana mam takie wybrzuszenie po prawej stronie brzucha i okazalo sie, ze to maly sie tak wypialAgulkowa, amethyst, talku, Mia ❤️, Makt, syllwia91, Gratka, kate2friend lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Natalia, no powiem Ci, że nie pomagasz
Po 35 roku życia ryzyka mocno szybują w górę. Dlatego Ty masz niższe. Oczywiście mówię o opcji wyjściowej.
Raczej chodzilo mi o to ze musieli ci te ryzyka zle wyliczyc. Jesli usg bylo ok, przeplywy ok tetno ok. kosc nosowa obecna i ta przeziernowc w normie to tam powinno byc w tysiacach. Dziwnie to niektorzy w pl licza a potem sie dziwia ze tyle amnio nie potwierdza.Olalasz lubi tę wiadomość
-
Ja w koncu wracam :p
Wszystko z dzidzia ok, wazy 290g wiec w normieNastępna wizyta dopiero 19.11, wcześniej musze zrobic krzywa cukrowa
amethyst, Olalasz, talku, Agulkowa, meetme, Mia ❤️, Makt, Nikodemka, syllwia91, Gratka, kate2friend lubią tę wiadomość