Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A co do zgadywanek czy to chłopak czy dziewczyna...jakie to miałoby mieć uzasadnienie medyczne? 🤔 Wszystko to zabawa dla znajomych i rodziny. Ja tam w takie rzeczy nie wierzę a czasem to mnie nawet denerwuje
w poprzedniej ciąży moja mama, która jest pielęgniarką i nie powinna takich głupot gadać mówiła mi że nie wygląda na dziewczynke, że cos jej tu nie pasuje... Myślałam że ją udusze bo tak już pragnęłam tej córki:p
-
nick nieaktualnyKaty to mialas bardzo zgrabny brzuszek 😀
Kolendra swietna sylwetka i jakie dlugie jasne wlosy 😍 Medyczne uzasadnienie tych zabobonow nieistnieje. Bierze sie z przekonania ze np z dziewcznkami poziom hcg wyzszy czyli mdlosci i wymioty, i wyzszy poziom estrogenu czyli brzydka cera i rozchwianie emocjonalne. Wg mnie glupoty 😏 -
Dziewczyny, u mnie jedyna różnica między ciążą z chłopcem a dziewczynka jest taka, że przy pipce troszkę delikatnych mdłości popołudniami miałam, bez wymiotów. Ale to może równie dobrze wynikać z tego, że czasem przez młodego zapomniałam o regularnym jedzeniu, a mdłości to mnie właśnie przy pustawym żołądku lapaly. Także te przesądy to dla mnie raczej mit.
Kolendra, zazdroszczę powera do ćwiczeń, ja momentami to miałabym ochotę leżeć, leżeć i żeby nikt nic ode mnie nie chciał. 😂
-
talku wrote:Te brzuszki teraz takie piękne, malutkie, okrąglutkie. A potem pewnie będziemy się turlać 😂
Ja się wzruszam oglądając noworodki. W szpitalu jak dziewczyny przywoziły sobie dzieci do sali w drugiej dobie po CC i one jechały w tych szklanych mydelniczkach to ryczałam za każdym napotkanym noworodkiem. Ale to pewnie też stres i moje modlitwy żeby donosić Staśka do etapu takiego słodkiego zdrowego bobasa.
Sweetmalenka, jak Twoje zdrowie? Nadal taki ból gardła? Moze idź ponownie do lekarza żeby Cię znowu obejrzał skoro coś widzisz na migdałach. Ja często miałyśmy nawracające anginy.
Ja tam nie wierzę w te wszytskie przesady na dziewczynę, na chłopaka. Chyba trzeba by było być w 4-5 ciążach żeby poobserwować jak reaguje Twój organizm 😁 mogłybyśmy zapytać Natalię ale ona same panienki rodzi to nie ma porównania czy inne są objawy i samopoczucie na chłopaka 😀
Jedyne co takiego charakterystycznego zaobserwowałam. To mam bardzo brzydką cerę. Pełno pryszczy mi się robi. Nawet mój M się mnie wczoraj pytał co mi się z cerą dzieję. Także to niby na dziewczynkę która odbiera mamie urodę 🤔🤔😁
-
nick nieaktualny
Hej e ciocie! U nas ok. Wody płodowe w normie, szyjka ok, ok 4 cm bo 3 cm w Lini prostej a była pod skosem? Nie wnikalam ale palpacyjnie też ok. Kłucia w pochwie mogą być i cała ciążę i różne inne klocia też.amethyst, Mia ❤️, Natalia05, Gratka, White Innocent, Agulkowa, KolendrA, kate2friend, Katy, Nikodemka, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo kazalam mu tzn wody sam sprawdzal i coś tam jeszcze ale szyjke mu mówiłam że się martwie i że ma sprawdzić. Jedynie jest smutny bo nie przytylam ani grama 😂 i mam uważać bardzo na siebie i głównie leżeć a i powiedział że znalazłam sobie najlepszego hepatologa na Podkarpaciu.
Agulkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Natalia05 wrote:Sylwia slodka fotka 🥰 To sie chyba uspokoilas hmm?
No wlasnie a jak wy sie czujecie w drugim trymestrze? U mnie jest gorzej 😩 Ciagle spac mi sie chce nie mam energii, leze co chwile 🤦♀️ -
Ja już czuje ruchy i jestem na 99% pewna ze to dzidzia
już jakiś czas temu zaczęłam czuć jakieś dziwne rewelacje ale pod koniec 15 tygodnia nabrałam pewności bo nabierają na sile
i najczęściej pojawiają się po jedzeniu albo na wieczór
ale jeszcze nie są bardzo regularne. Za to czytałam ze do 24 tygodnia jest czas zeby je poczuć
A co do brzuszka to mój tak wyglada teraz
Agulkowa, Gratka, Mia ❤️, syllwia91, Katy, iriiska, talku lubią tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wróciłam do domu nieprzytomna ze stresu. Byliśmy w poradni genetycznej. Lekarz taki se. Za bardzo się tym badaniem nie przejął, chociaż ono jest, więc nie mógł tak do końca zignorować. Powiedział, że możemy zrobić amniopunkcję albo nie. Ale ryzyko amniopunkcji jest takie samo, jak nie zrobienia amniopunkcji. Był zdziwiony, że nie mamy testu pappa. No i generalnie zdecydowaliśmy się na amnio. Mój mąż strasznie chciał już mieć jasność, a ja już nie miałam siły. Ale weszłam do gabinetu i lekarz na dzień dobry powiedział mi, ze ryzyko amniopunkcji to 1%. A niestety przy nadwadze jeszcze więcej. I pękłam. Czułam całą sobą, ze ja nie chcę tego badania. Lekarz cudowny, przeanalizowaliśmy jeszcze raz całą sytuację. Badanie Panoramy daje średnią wiarygodność. Z USG prenatalnego tylko trisomia 21 jest w średnim ryzyku (1:340). Powiedział, ze bardzo rzadko się zdarza, żeby wad letalnych nie było widać w USG. Zasugerował, żeby przyspieszyć USG połówkowe i gdyby tu wyszły jakieś nieprawidlosci, to ewentualnie zrobić amniopunkcję. Generalnie głównie bazowaliśmy na USG, które nie jest złe. Na koniec skierował nas do jeszcze jednej Pani genetyk, która robi tez testy sanco. Ona tez uznała naszą Panoramę za mało wiarygodną. Powiedziała tez, że możemy spróbować zrobić test Sanco. W 18 tyg. nawet przy otyłości powinien już wyjść. A jeżeli nie wyjdzie, to raczej jest to już tylko kwestia jakiejś mojej urody i czasami tak jest po prostu. Na razie nie zapłaciliśmy, zapłacimy tylko jeżeli wyjdzie badanie. Wynik powinien być za tydzień. Jestem strasznie umordowana, ale cieszę się, ze nie zrobiliśmy amniopunkcji. No i mamy potwierdzenie od 3 lekarzy, że tej Panoramy z dziwnym wynikiem nie należy traktować poważnie.
Mia ❤️, Agulkowa, syllwia91, KolendrA, Coleen, iriiska, Dorjana, Katy, Gratka, talku lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️