X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny straszne to łóżeczko . Jakoś upiornie tak wiązać dziecko . Mnie znowu rypie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, zainstalowałam tę apkę Ciąża+ i poklikałam sobie imiona, po czym pokazalam mężowi, przekonana, że żadne mu się nie spodoba XD ale o dziwo jedno się spodobało. Więc jak będzie dziewczynka to będzie Tola :)

Ale że mam silne przeczucie na chłopaka to nadal pozostaje bezimienny :P

talku, Makt lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problem z imieniem, dla dziewczynki miała być Adrianna, ale że będzie chlopak to tu większy problem, mówimy do niego Hubercik ale to nie na 100% albo jeszcze Szymon junior (po mężu)

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    🤣🤣🤣

Haha ja tez mam rase wpisana "pochodzenie- biale" 🤣
    Czyli Ty masz dobrze, ale ja chyba przeoczylam gdzieś ze jestem murzynka 🤔

White Innocent lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia85 - moj maz ma na imie Hubert :) Uwielbiam to imie, mozna je zdrabniac na 100 sposobow. Nawet myslalam o juniorze, ale maz nie chcial :d

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci nie lubią konkurencji, ja od zawsze kochałam imię Adam, miłość do Mickiewicza zobowiązuje. No i od 20 lat planowałam, że mój ewentualny syn będzie tak miał na imię. No i trafił się mąż Adam - i cholera, nici wyszły z planów, bo stwierdził gad, że nie chce dwóch Adamów w domu. 😂 Dobrze, że teraz będzie córka, to problemów z imieniem żadnych.

db91f7f0a3.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Z maluszkiem wszystko dobrze waży już około 210 g. Lekarz mowi, że spory chłopak rośnie. Zwiększył mi dawkę magnezu, sprawdził Blizne po CC , szyjka ok . Dostałam skierowanie na polowkowe więc jutro muszę dzwonić i się umówić. Do niego teraz dopiero 5.11.

Nikodemka, Olalasz, talku, amethyst, nick nieaktualny, White Innocent, Mia ❤️, Katy, kate2friend lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa - swietnie :) Chyba naprawde spory chlopak z niego, bo jest tydzien starszy od mojego, a u mnie 148g :)

Agulkowa lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci chyba teraz tak szybko rosną bo mój w tydzień przybrał prawie 40 gramow :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 17:19

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka w 20 tc miala z 360 gr to faktycznie jakies duze te wasze dzieci juz 😀

My juz imiona mamy wybrane, dobrze ze panienka bo bardziej mi sie jej imie podoba niz dla ew chlopca 🤣

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Agulkowa - swietnie :) Chyba naprawde spory chlopak z niego, bo jest tydzien starszy od mojego, a u mnie 148g :)
    Sam lekarz mówi, że jest na górnej granicy wagowej jak na ten tydzień 😂😂😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Sam lekarz mówi, że jest na górnej granicy wagowej jak na ten tydzień 😂😂😂

A bedziesz chciala sn czy cc? Bo moze byc ponad 4 kg 😀

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem że CC. Także dlatego tak na luzie podchodzę. Już córka ważyła 3720 i nie chciała wyjść... 🤣

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Faceci nie lubią konkurencji, ja od zawsze kochałam imię Adam, miłość do Mickiewicza zobowiązuje. No i od 20 lat planowałam, że mój ewentualny syn będzie tak miał na imię. No i trafił się mąż Adam - i cholera, nici wyszły z planów, bo stwierdził gad, że nie chce dwóch Adamów w domu. 😂 Dobrze, że teraz będzie córka, to problemów z imieniem żadnych.

U nas Adam jest na pierwszym miejscu dla chłopaka, ale tak bez przekonania :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są zdrobnienia. No i międzynarodowe imię, jak facecikowi zamarzy się kariera za granicą, to będzie miał ułatwione zadanie. :)

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa duzy ten Twój synus ja ciąża starsza a dzieć mniej waży. Ale to tak też ta wagę się +/- interpretuje z tego co wiem?

Nikodemko a co lekarz mówił na wyniki?

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Agulkowa duzy ten Twój synus ja ciąża starsza a dzieć mniej waży. Ale to tak też ta wagę się +/- interpretuje z tego co wiem?

Nikodemko a co lekarz mówił na wyniki?

Wiesz co u mnie na początku wychodziło 2 tygodnie różnicy między terminem z miesiączki a USG. Później różnica się zmniejszyła ale i tak zostawił lekarz termin z USG . Więc może stąd ta duża waga ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka właśnie się zastanawiałam jak fajnie zdrobnić imię Hubert ?

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na zajęciach jogi w ciąży. Cudownie było, polecam :) dawno się tak nie zrelaksowana. I prowadząca co chwila dawała jakieś wskazówki do porodu, a ze chciałabym rodzic teraz naturalnie (pierwsze było cc) to bardzo przydatne info. Zwłaszcza ze nie będę już chodzic na szkole rodzenia, a nic już nie pamietam z tych zajęć o porodzie ;)

Poza tym czuje się super. W ogóle nie czuje jakbym była wciąż przez co często w ogóle o tym fakcie zapominam. Tylko niestety kg idą do góry :( mam już 5-6kg na plusie i jestem przerażona. W poprzedniej ciąży miałam na plusie 1.5kg na tym etapie a w efekcie przytyłam i tak 17kg!!! Masakra. Od niedziele wdrożyłam postanowienie zero słodyczy i nie obżerać się na noc ale już sama nie wiem bo teraz budzę się w nocy głodna i nie mogę usnąć dopóki nie zjem kromki chleba.

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:

Hihi, mój za to jak usłyszał ze synuś bedzie miał imię jak tatuś, był dumny jak paw hihihh

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ