X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny straszne to łóżeczko . Jakoś upiornie tak wiązać dziecko . Mnie znowu rypie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, zainstalowałam tę apkę Ciąża+ i poklikałam sobie imiona, po czym pokazalam mężowi, przekonana, że żadne mu się nie spodoba XD ale o dziwo jedno się spodobało. Więc jak będzie dziewczynka to będzie Tola :)

Ale że mam silne przeczucie na chłopaka to nadal pozostaje bezimienny :P

talku, Makt lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problem z imieniem, dla dziewczynki miała być Adrianna, ale że będzie chlopak to tu większy problem, mówimy do niego Hubercik ale to nie na 100% albo jeszcze Szymon junior (po mężu)

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    🤣🤣🤣

Haha ja tez mam rase wpisana "pochodzenie- biale" 🤣
    Czyli Ty masz dobrze, ale ja chyba przeoczylam gdzieś ze jestem murzynka 🤔

White Innocent lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia85 - moj maz ma na imie Hubert :) Uwielbiam to imie, mozna je zdrabniac na 100 sposobow. Nawet myslalam o juniorze, ale maz nie chcial :d

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci nie lubią konkurencji, ja od zawsze kochałam imię Adam, miłość do Mickiewicza zobowiązuje. No i od 20 lat planowałam, że mój ewentualny syn będzie tak miał na imię. No i trafił się mąż Adam - i cholera, nici wyszły z planów, bo stwierdził gad, że nie chce dwóch Adamów w domu. 😂 Dobrze, że teraz będzie córka, to problemów z imieniem żadnych.

db91f7f0a3.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Z maluszkiem wszystko dobrze waży już około 210 g. Lekarz mowi, że spory chłopak rośnie. Zwiększył mi dawkę magnezu, sprawdził Blizne po CC , szyjka ok . Dostałam skierowanie na polowkowe więc jutro muszę dzwonić i się umówić. Do niego teraz dopiero 5.11.

Nikodemka, Olalasz, talku, amethyst, Natalia05, White Innocent, Mia ❤️, Katy, kate2friend lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa - swietnie :) Chyba naprawde spory chlopak z niego, bo jest tydzien starszy od mojego, a u mnie 148g :)

Agulkowa lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci chyba teraz tak szybko rosną bo mój w tydzień przybrał prawie 40 gramow :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 17:19

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka w 20 tc miala z 360 gr to faktycznie jakies duze te wasze dzieci juz 😀

My juz imiona mamy wybrane, dobrze ze panienka bo bardziej mi sie jej imie podoba niz dla ew chlopca 🤣

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Agulkowa - swietnie :) Chyba naprawde spory chlopak z niego, bo jest tydzien starszy od mojego, a u mnie 148g :)
    Sam lekarz mówi, że jest na górnej granicy wagowej jak na ten tydzień 😂😂😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Sam lekarz mówi, że jest na górnej granicy wagowej jak na ten tydzień 😂😂😂

A bedziesz chciala sn czy cc? Bo moze byc ponad 4 kg 😀

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem że CC. Także dlatego tak na luzie podchodzę. Już córka ważyła 3720 i nie chciała wyjść... 🤣

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Faceci nie lubią konkurencji, ja od zawsze kochałam imię Adam, miłość do Mickiewicza zobowiązuje. No i od 20 lat planowałam, że mój ewentualny syn będzie tak miał na imię. No i trafił się mąż Adam - i cholera, nici wyszły z planów, bo stwierdził gad, że nie chce dwóch Adamów w domu. 😂 Dobrze, że teraz będzie córka, to problemów z imieniem żadnych.

U nas Adam jest na pierwszym miejscu dla chłopaka, ale tak bez przekonania :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są zdrobnienia. No i międzynarodowe imię, jak facecikowi zamarzy się kariera za granicą, to będzie miał ułatwione zadanie. :)

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa duzy ten Twój synus ja ciąża starsza a dzieć mniej waży. Ale to tak też ta wagę się +/- interpretuje z tego co wiem?

Nikodemko a co lekarz mówił na wyniki?

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Agulkowa duzy ten Twój synus ja ciąża starsza a dzieć mniej waży. Ale to tak też ta wagę się +/- interpretuje z tego co wiem?

Nikodemko a co lekarz mówił na wyniki?

Wiesz co u mnie na początku wychodziło 2 tygodnie różnicy między terminem z miesiączki a USG. Później różnica się zmniejszyła ale i tak zostawił lekarz termin z USG . Więc może stąd ta duża waga ;)

syllwia91 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka właśnie się zastanawiałam jak fajnie zdrobnić imię Hubert ?

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na zajęciach jogi w ciąży. Cudownie było, polecam :) dawno się tak nie zrelaksowana. I prowadząca co chwila dawała jakieś wskazówki do porodu, a ze chciałabym rodzic teraz naturalnie (pierwsze było cc) to bardzo przydatne info. Zwłaszcza ze nie będę już chodzic na szkole rodzenia, a nic już nie pamietam z tych zajęć o porodzie ;)

Poza tym czuje się super. W ogóle nie czuje jakbym była wciąż przez co często w ogóle o tym fakcie zapominam. Tylko niestety kg idą do góry :( mam już 5-6kg na plusie i jestem przerażona. W poprzedniej ciąży miałam na plusie 1.5kg na tym etapie a w efekcie przytyłam i tak 17kg!!! Masakra. Od niedziele wdrożyłam postanowienie zero słodyczy i nie obżerać się na noc ale już sama nie wiem bo teraz budzę się w nocy głodna i nie mogę usnąć dopóki nie zjem kromki chleba.

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:

Hihi, mój za to jak usłyszał ze synuś bedzie miał imię jak tatuś, był dumny jak paw hihihh

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ