X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa no to duze te dzieci masz 😀 Dobrze ze cc bo wypchnac takiego kloca byloby ciezko 😀

Ja sie ledwo do 38 tc dotoczylam i corka 3450 😀 Na moj wzrost to i tak gigant

Agulkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Wiesz co u mnie na początku wychodziło 2 tygodnie różnicy między terminem z miesiączki a USG. Później różnica się zmniejszyła ale i tak zostawił lekarz termin z USG . Więc może stąd ta duża waga ;)

To z OM wychodzi ci starsza ciaza? A z owu jak mniej wiecej ktora data sie pokrywa?

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    To z OM wychodzi ci starsza ciaza? A z owu jak mniej wiecej ktora data sie pokrywa?
    Z om mam 29.02 z USG pierwszego 14.03 i tej daty się lekarz trzyma cały czas. A na Usg każdym późniejszym jest tak 5-6 dni dziecko starsze. Także ten mały czort robi co chce 🤣

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa to nie źle! Ja z om miałam 12.03 a z usg 9.03 i prenatalne też 9.03na ostatnio usg znowu 11.03 pokazały... Ale tydzień w tą czy w tą to ponoc jest ok?

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Agulkowa to nie źle! Ja z om miałam 12.03 a z usg 9.03 i prenatalne też 9.03na ostatnio usg znowu 11.03 pokazały... Ale tydzień w tą czy w tą to ponoc jest ok?

I tak dziecko decyduje kiedy zechce przyjść na świat 🤣🤣🤣🤣

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też podoba Adam. Ale dziecko jedno w rodzinie tak się nazywa. Co myślicie o dublowaiu imion?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do higieny intymnej uzywam Facelle sensitive jak Kazio o ile sie nie myle :p

U dentysty bylam przed ciaza, ale chyba pojde jeszcze w ciazy bo czesto mi jedzenie wchodzi w ósemki i nie moge sie go pozbyć, a to pewnie im szkodzi wiec musze sprawdzić ich stan xd

Gratuluje udanych wizyt i duzych dzieciakow :p

Mnie strasznie bola plecy na dole, marze zeby sie juz polozyc...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z OM tez mi wychodzi tydzien do przodu ale lekarz dopasowal
    do wielkosci z usg w 8tc i pokrywa sie z owu :)

Wielkosci dzieci beda rozne bo tu geny. Wage to na podstawie chyba obwodu brzucha glowy i dl kosci udowej. Moje zawsze mialy szczuple brzuszki ponizej sredniej i kosc udowa przy gornej granicy i tak do dzis jest ze dlugie a szczuple 😀

Przy pierwszej corce w pl przed porodem sie pomyli i oszacowali na ponad 4 kg a ponizej 3 sie urodzila ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 19:21

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Z OM tez mi wychodzi tydzien do przodu ale lekarz dopasowal
    do wielkosci z usg w 8tc i pokrywa sie z owu :)

Wielkosci dzieci beda rozne bo tu geny. Wage to na podstawie chyba obwodu brzucha glowy i dl kosci udowej. Moje zawsze mialy szczuple brzuszki ponizej sredniej i kosc udowa przy gornej granicy i tak do dzis jest ze dlugie a szczuple 😀

Przy pierwszej corce w pl przed porodem sie pomyli i oszacowali na ponad 4 kg a ponizej 3 sie urodzila ☺️
    U mnie z żadnego terminu się nie zgadza gdzie wiem dokładnie kiedy była owu. Zgadzało się to tylko do 7 t.c.

Córkę w dniu porodu oszacowali na 3500 urodziła się 220 g większą... Gdzie ja nie jestem duża raczej z tych oszczędnie zbudowanych... Waga wyjściowa była 48 kg przy 158 cm ;)

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    U mnie z żadnego terminu się nie zgadza gdzie wiem dokładnie kiedy była owu. Zgadzało się to tylko do 7 t.c.

Córkę w dniu porodu oszacowali na 3500 urodziła się 220 g większą... Gdzie ja nie jestem duża raczej z tych oszczędnie zbudowanych... Waga wyjściowa była 48 kg przy 158 cm ;)

Ty masz 158 cm? Powiedzialabym ze z 168 cm 😀 To podobne mamy gabaryty, ja mam 157 cm 😀

Tatus duzy? Hmm ciekawe jakie ostatecznie sie urodza. Normalnie chyba tym razem to ja bede opijac urodzenie dziecka tyle mnie ta ciaza stresu kosztuje🤣

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas był tydzień różnicy między terminem z om a usg, ale teraz się zbliżają i jest 2 dni różnicy, zresztą może być 2 tygodnie w jedną lub w drugą stronę :)

a teraz, tzn w tym tygodniu, na usg dalej mierzą długość ciała czy tylko wagę podają?

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ty masz 158 cm? Powiedzialabym ze z 168 cm 😀 To podobne mamy gabaryty, ja mam 157 cm 😀

Tatus duzy? Hmm ciekawe jakie ostatecznie sie urodza. Normalnie chyba tym razem to ja bede opijac urodzenie dziecka tyle mnie ta ciaza stresu kosztuje🤣
    Tatuś ma 178 cm .
    Ty jakbyś donosiła do terminu to i do 5 kg byś dobiła😂

Słony karmel u mnie już nie da się zmierzyć długości bo taka wiercipięta 🤣 także tylko już waga pozostaje

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne, że mam lekko asymetryczny brzuch? 😲 Jak leżę na plecach, to czuję, że z prawej strony mam jakby kulkę, a z lewej nie. I nie jest to kwestia chwili, bo już od kilku dni z tej jednej strony jest jakby... Więcej ;) możliwe, że tam się dziecko ulokowało? Sorry, jeśli to głupie pytanie, ale dla mnie to wszystko to nowość ;)

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku bardzo normalne. To bejbik.

Jejku lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja praktycznie non stoper miałam asymetryczny brzuch, z prawej strony bejbik, z lewej nic. Dopóki brzuch nie był już meeega wielki to tak to wyglądało. :)

Jejku lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Czy to normalne, że mam lekko asymetryczny brzuch? 😲 Jak leżę na plecach, to czuję, że z prawej strony mam jakby kulkę, a z lewej nie. I nie jest to kwestia chwili, bo już od kilku dni z tej jednej strony jest jakby... Więcej ;) możliwe, że tam się dziecko ulokowało? Sorry, jeśli to głupie pytanie, ale dla mnie to wszystko to nowość ;)

Ja mam tak jak Ty, tylko, że z lewej strony, tam się chyba ulokowało bobo. :)

Dziewczyny, potrzebuję pomocy i jakiegoś mentalnego wsparcia. Od wczoraj zauważyłam, że u mojego męża pojawia się powoli opryszczka, wiec od tego czasu się nie całujemy. Dzisiaj już pojawiły mu się pęcherzyki i zastanawiam się w jaki sposób jeszcze uniknąć zakażenia? Oboje często myjemy ręce, mąż nie dotyka ust, nie pijemy w jednego kubka/butelki, ale zastanawiam się, czy to wystarczy? Jego ręcznika też nie ruszam, mam obawę, że podczas rozmowy jakoś drogą kropelkową się zarazimy, nie wiem nawet czy można się zarazić w ten sposób? Popadam w lekką paranoję, wiem o tym, ale ja nie jestem zakażona opryszczką, nigdy jej nie miałam i gdybym się zaraziła, to będzie to dla dziecka bardzo niebezpieczne. Podnieście mnie jakoś na duchu, proszę :(

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o wielkości dzieciątka. I hehe strach się bać bo ja mam 175 a mój mąż 189:S czyli syzbkowac się na ciężki poród? Mój bejbik ma ułożenie srednieglowka koło pępka poprawek a nóżki w dole po lewej . I taka chudzinka na zdjeciach

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa ja za to mam idealnie symetryczny 😔 czytałam właśnie wpis mamy ginekolog że jest jakaś teoria stara że kobiety kiedyś datę porodu określały na podstawie pierwszych ruchów, 5 miesięcy od pierwszego ruchu dziecka. Ciekawe....mi się wydawało ostatnio ze coś czułam ale dzisiaj nicccc 🙄

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Ja mam tak jak Ty, tylko, że z lewej strony, tam się chyba ulokowało bobo. :)

Dziewczyny, potrzebuję pomocy i jakiegoś mentalnego wsparcia. Od wczoraj zauważyłam, że u mojego męża pojawia się powoli opryszczka, wiec od tego czasu się nie całujemy. Dzisiaj już pojawiły mu się pęcherzyki i zastanawiam się w jaki sposób jeszcze uniknąć zakażenia? Oboje często myjemy ręce, mąż nie dotyka ust, nie pijemy w jednego kubka/butelki, ale zastanawiam się, czy to wystarczy? Jego ręcznika też nie ruszam, mam obawę, że podczas rozmowy jakoś drogą kropelkową się zarazimy, nie wiem nawet czy można się zarazić w ten sposób? Popadam w lekką paranoję, wiem o tym, ale ja nie jestem zakażona opryszczką, nigdy jej nie miałam i gdybym się zaraziła, to będzie to dla dziecka bardzo niebezpieczne. Podnieście mnie jakoś na duchu, proszę :(
    Hm wystarczy że mąż używa jednego kubka itd przez ten czas, alomyjesz w zmywarce i wyparzasz:)

Alunis lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Kuźwa ja za to mam idealnie symetryczny 😔 czytałam właśnie wpis mamy ginekolog że jest jakaś teoria stara że kobiety kiedyś datę porodu określały na podstawie pierwszych ruchów, 5 miesięcy od pierwszego ruchu dziecka. Ciekawe....mi się wydawało ostatnio ze coś czułam ale dzisiaj nicccc 🙄
    Mój też sieruszam przedwczoraj i dziś a wczoraj nic. Ale to pięć meisiecy to grubo za późno by było u mnie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ