X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa no to duze te dzieci masz 😀 Dobrze ze cc bo wypchnac takiego kloca byloby ciezko 😀

Ja sie ledwo do 38 tc dotoczylam i corka 3450 😀 Na moj wzrost to i tak gigant

Agulkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Wiesz co u mnie na początku wychodziło 2 tygodnie różnicy między terminem z miesiączki a USG. Później różnica się zmniejszyła ale i tak zostawił lekarz termin z USG . Więc może stąd ta duża waga ;)

To z OM wychodzi ci starsza ciaza? A z owu jak mniej wiecej ktora data sie pokrywa?

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    To z OM wychodzi ci starsza ciaza? A z owu jak mniej wiecej ktora data sie pokrywa?
    Z om mam 29.02 z USG pierwszego 14.03 i tej daty się lekarz trzyma cały czas. A na Usg każdym późniejszym jest tak 5-6 dni dziecko starsze. Także ten mały czort robi co chce 🤣

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa to nie źle! Ja z om miałam 12.03 a z usg 9.03 i prenatalne też 9.03na ostatnio usg znowu 11.03 pokazały... Ale tydzień w tą czy w tą to ponoc jest ok?

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Agulkowa to nie źle! Ja z om miałam 12.03 a z usg 9.03 i prenatalne też 9.03na ostatnio usg znowu 11.03 pokazały... Ale tydzień w tą czy w tą to ponoc jest ok?

I tak dziecko decyduje kiedy zechce przyjść na świat 🤣🤣🤣🤣

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też podoba Adam. Ale dziecko jedno w rodzinie tak się nazywa. Co myślicie o dublowaiu imion?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do higieny intymnej uzywam Facelle sensitive jak Kazio o ile sie nie myle :p

U dentysty bylam przed ciaza, ale chyba pojde jeszcze w ciazy bo czesto mi jedzenie wchodzi w ósemki i nie moge sie go pozbyć, a to pewnie im szkodzi wiec musze sprawdzić ich stan xd

Gratuluje udanych wizyt i duzych dzieciakow :p

Mnie strasznie bola plecy na dole, marze zeby sie juz polozyc...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z OM tez mi wychodzi tydzien do przodu ale lekarz dopasowal
    do wielkosci z usg w 8tc i pokrywa sie z owu :)

Wielkosci dzieci beda rozne bo tu geny. Wage to na podstawie chyba obwodu brzucha glowy i dl kosci udowej. Moje zawsze mialy szczuple brzuszki ponizej sredniej i kosc udowa przy gornej granicy i tak do dzis jest ze dlugie a szczuple 😀

Przy pierwszej corce w pl przed porodem sie pomyli i oszacowali na ponad 4 kg a ponizej 3 sie urodzila ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 19:21

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Z OM tez mi wychodzi tydzien do przodu ale lekarz dopasowal
    do wielkosci z usg w 8tc i pokrywa sie z owu :)

Wielkosci dzieci beda rozne bo tu geny. Wage to na podstawie chyba obwodu brzucha glowy i dl kosci udowej. Moje zawsze mialy szczuple brzuszki ponizej sredniej i kosc udowa przy gornej granicy i tak do dzis jest ze dlugie a szczuple 😀

Przy pierwszej corce w pl przed porodem sie pomyli i oszacowali na ponad 4 kg a ponizej 3 sie urodzila ☺️
    U mnie z żadnego terminu się nie zgadza gdzie wiem dokładnie kiedy była owu. Zgadzało się to tylko do 7 t.c.

Córkę w dniu porodu oszacowali na 3500 urodziła się 220 g większą... Gdzie ja nie jestem duża raczej z tych oszczędnie zbudowanych... Waga wyjściowa była 48 kg przy 158 cm ;)

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    U mnie z żadnego terminu się nie zgadza gdzie wiem dokładnie kiedy była owu. Zgadzało się to tylko do 7 t.c.

Córkę w dniu porodu oszacowali na 3500 urodziła się 220 g większą... Gdzie ja nie jestem duża raczej z tych oszczędnie zbudowanych... Waga wyjściowa była 48 kg przy 158 cm ;)

Ty masz 158 cm? Powiedzialabym ze z 168 cm 😀 To podobne mamy gabaryty, ja mam 157 cm 😀

Tatus duzy? Hmm ciekawe jakie ostatecznie sie urodza. Normalnie chyba tym razem to ja bede opijac urodzenie dziecka tyle mnie ta ciaza stresu kosztuje🤣

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas był tydzień różnicy między terminem z om a usg, ale teraz się zbliżają i jest 2 dni różnicy, zresztą może być 2 tygodnie w jedną lub w drugą stronę :)

a teraz, tzn w tym tygodniu, na usg dalej mierzą długość ciała czy tylko wagę podają?

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ty masz 158 cm? Powiedzialabym ze z 168 cm 😀 To podobne mamy gabaryty, ja mam 157 cm 😀

Tatus duzy? Hmm ciekawe jakie ostatecznie sie urodza. Normalnie chyba tym razem to ja bede opijac urodzenie dziecka tyle mnie ta ciaza stresu kosztuje🤣
    Tatuś ma 178 cm .
    Ty jakbyś donosiła do terminu to i do 5 kg byś dobiła😂

Słony karmel u mnie już nie da się zmierzyć długości bo taka wiercipięta 🤣 także tylko już waga pozostaje

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne, że mam lekko asymetryczny brzuch? 😲 Jak leżę na plecach, to czuję, że z prawej strony mam jakby kulkę, a z lewej nie. I nie jest to kwestia chwili, bo już od kilku dni z tej jednej strony jest jakby... Więcej ;) możliwe, że tam się dziecko ulokowało? Sorry, jeśli to głupie pytanie, ale dla mnie to wszystko to nowość ;)

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku bardzo normalne. To bejbik.

Jejku lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja praktycznie non stoper miałam asymetryczny brzuch, z prawej strony bejbik, z lewej nic. Dopóki brzuch nie był już meeega wielki to tak to wyglądało. :)

Jejku lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Czy to normalne, że mam lekko asymetryczny brzuch? 😲 Jak leżę na plecach, to czuję, że z prawej strony mam jakby kulkę, a z lewej nie. I nie jest to kwestia chwili, bo już od kilku dni z tej jednej strony jest jakby... Więcej ;) możliwe, że tam się dziecko ulokowało? Sorry, jeśli to głupie pytanie, ale dla mnie to wszystko to nowość ;)

Ja mam tak jak Ty, tylko, że z lewej strony, tam się chyba ulokowało bobo. :)

Dziewczyny, potrzebuję pomocy i jakiegoś mentalnego wsparcia. Od wczoraj zauważyłam, że u mojego męża pojawia się powoli opryszczka, wiec od tego czasu się nie całujemy. Dzisiaj już pojawiły mu się pęcherzyki i zastanawiam się w jaki sposób jeszcze uniknąć zakażenia? Oboje często myjemy ręce, mąż nie dotyka ust, nie pijemy w jednego kubka/butelki, ale zastanawiam się, czy to wystarczy? Jego ręcznika też nie ruszam, mam obawę, że podczas rozmowy jakoś drogą kropelkową się zarazimy, nie wiem nawet czy można się zarazić w ten sposób? Popadam w lekką paranoję, wiem o tym, ale ja nie jestem zakażona opryszczką, nigdy jej nie miałam i gdybym się zaraziła, to będzie to dla dziecka bardzo niebezpieczne. Podnieście mnie jakoś na duchu, proszę :(

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o wielkości dzieciątka. I hehe strach się bać bo ja mam 175 a mój mąż 189:S czyli syzbkowac się na ciężki poród? Mój bejbik ma ułożenie srednieglowka koło pępka poprawek a nóżki w dole po lewej . I taka chudzinka na zdjeciach

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa ja za to mam idealnie symetryczny 😔 czytałam właśnie wpis mamy ginekolog że jest jakaś teoria stara że kobiety kiedyś datę porodu określały na podstawie pierwszych ruchów, 5 miesięcy od pierwszego ruchu dziecka. Ciekawe....mi się wydawało ostatnio ze coś czułam ale dzisiaj nicccc 🙄

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Ja mam tak jak Ty, tylko, że z lewej strony, tam się chyba ulokowało bobo. :)

Dziewczyny, potrzebuję pomocy i jakiegoś mentalnego wsparcia. Od wczoraj zauważyłam, że u mojego męża pojawia się powoli opryszczka, wiec od tego czasu się nie całujemy. Dzisiaj już pojawiły mu się pęcherzyki i zastanawiam się w jaki sposób jeszcze uniknąć zakażenia? Oboje często myjemy ręce, mąż nie dotyka ust, nie pijemy w jednego kubka/butelki, ale zastanawiam się, czy to wystarczy? Jego ręcznika też nie ruszam, mam obawę, że podczas rozmowy jakoś drogą kropelkową się zarazimy, nie wiem nawet czy można się zarazić w ten sposób? Popadam w lekką paranoję, wiem o tym, ale ja nie jestem zakażona opryszczką, nigdy jej nie miałam i gdybym się zaraziła, to będzie to dla dziecka bardzo niebezpieczne. Podnieście mnie jakoś na duchu, proszę :(
    Hm wystarczy że mąż używa jednego kubka itd przez ten czas, alomyjesz w zmywarce i wyparzasz:)

Alunis lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Kuźwa ja za to mam idealnie symetryczny 😔 czytałam właśnie wpis mamy ginekolog że jest jakaś teoria stara że kobiety kiedyś datę porodu określały na podstawie pierwszych ruchów, 5 miesięcy od pierwszego ruchu dziecka. Ciekawe....mi się wydawało ostatnio ze coś czułam ale dzisiaj nicccc 🙄
    Mój też sieruszam przedwczoraj i dziś a wczoraj nic. Ale to pięć meisiecy to grubo za późno by było u mnie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ