X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę ciuchów kupionych nowych ale teraz chce chodzić po szmateksach mimo że nie umiem szukac 😂 lampkę ta taka silikonowa misia, z lullalove śpiworek, kocyk, szczotkę i poduszkę płaska i otulacz hmm i tyle chyba 😂

Agulkowa lubi tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie odchodź... Jeszcze nie raz będą wymiany zdań, byle by siebie wzajemnie nie obrażać a tego chyba nie ma. Myślę że każda z nas ufa swojemu lekarzowi/lekarzom i tak powinno zostać. To oni są najbliżej nas a nie lekarze innych dziewczyn. Podejrzewam że w Polsce tak większość mówi że po 20tc bo jakiś guru, wielki autorytet w Polsce tak kiedyś powiedział i tak zostało, wszyscy to powtarzają. Mój też woli po 20tc. Najważniejsze to słuchać tego komu się ufa a o tym co mówią inni możemy dyskutować bez zobowiązań. Szkoda by było gdybyś odeszła...
    Mnie wczoraj znowu dopadł ból głowy połączony z mdłościami :/ wstałam rano bez bólu ale ciągle mam tyle snów w których same problemy do rozwiązania, jakieś intrygi że nie umiem wypocząć :/ jest jakiś lek na zwalczenie snów? 😂
    No i dzisiaj wydaje mi się że poczułam Malutką ale to tylko jedno delikatne podwójne puknięcie więc jeszcze muszę się upewnić :)

Agulkowa, Katy, syllwia91, Nikodemka lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja mam trochę ciuchów kupionych nowych ale teraz chce chodzić po szmateksach mimo że nie umiem szukac 😂 lampkę ta taka silikonowa misia, z lullalove śpiworek, kocyk, szczotkę i poduszkę płaska i otulacz hmm i tyle chyba 😂
    Ja na lullalove zakochałam się w kocyku tym z wełny Marino. A moja dobra znajoma mówi że mi taki zrobi 😊 wełna już kupiona 😍

syllwia91 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Makt Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Olalasz a masz bakterie w moczu?

A ja właśnie mam dziwna sytuacje teraz bo miałam lekka infekcje, zrobiłam badanie ogólne moczu i posiew i w ogólnym bakterii brak a w posiewie coś wyszło... i teraz nie wiem co o tym myśleć ;) ale na szczęście moja mama pracuje w laboratorium i mi powtórzy posiew. Jeśli znowu coś urośnie to będę musiała pewnie się skonsultować z panią doktor.

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szyjka nie kłuje, ale ostatnio jakby jajnik mnie bolał dosc mocno :/

Ja w sumie musze kupic, wozek, fotelik i jakies apteczne rzeczy, no i dla siebie do szpitala koszule itp xd Nawet mam juz pampersy najmniejsze w domu od siostry :p Reszte mam po synku, ale chciałam jeszcze kupić cos do transportowania dzidzi po domu tylko jeszcze nie wiem co..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    A ja właśnie mam dziwna sytuacje teraz bo miałam lekka infekcje, zrobiłam badanie ogólne moczu i posiew i w ogólnym bakterii brak a w posiewie coś wyszło... i teraz nie wiem co o tym myśleć ;) ale na szczęście moja mama pracuje w laboratorium i mi powtórzy posiew. Jeśli znowu coś urośnie to będę musiała pewnie się skonsultować z panią doktor.
    Kurcze tego nie mam pojęcia... Ale może faktycznie posiew źle zrobiony...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa z tej wełny to w ogóle cuda są! Sweterki i spodenki 😍 zazdroszczę

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Agulkowa z tej wełny to w ogóle cuda są! Sweterki i spodenki 😍 zazdroszczę
    Ja jeszcze liczę, że coś jeszcze zrobi. Bo robi różne fajne przytulanki na szydełku... Także mozliwe, że na kocyku się nie skończy 😆

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Ja jeszcze liczę, że coś jeszcze zrobi. Bo robi różne fajne przytulanki na szydełku... Także mozliwe, że na kocyku się nie skończy 😆
    Wezzz! 😢

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Wezzz! 😢
    Jak zrobi to wezmę 🤣

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 12 października 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzyłam te kocyki...ładne ale 250 zł za metrowy kocyk 🙄lekka przesada jak dla mnie :) moja mama też potrafi cuda na szydełku. Moja córka miałam całe ubranko do chrztu zrobione przez babcie <3 już jej link podesłałam do kocyk a, niech rozgrzewa szydełka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 22:43

Dorjana, syllwia91 lubią tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolendra właśnie ta cena jest kosmiczna. A wiem, że moja znajoma potrafi no to podsunelam jej zadanie😅 podjęła sie. Wełna jest. Także ciekawe kiedy będzie gotowy. Na szczęście jest czas.

Dziewczyny czy można jeść krewetki w ciąży? Mocno wysmażone ? Kurcze chodzą za mną ostatnio...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 22:54

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Mnie szyjka nie kłuje, ale ostatnio jakby jajnik mnie bolał dosc mocno :/

Ja w sumie musze kupic, wozek, fotelik i jakies apteczne rzeczy, no i dla siebie do szpitala koszule itp xd Nawet mam juz pampersy najmniejsze w domu od siostry :p Reszte mam po synku, ale chciałam jeszcze kupić cos do transportowania dzidzi po domu tylko jeszcze nie wiem co..
    Też mnie boli . Byłaś z tym u lekarza
    ? Przy ruchach ? Coś też jelitowo mi się dzieje i martwię się

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylam u lekarza bo poki co zdarzylo sie to raz :p Nie w czasie ruchow i ostatnio mam wzdecia i zaparcie wiec moze to miec cos wspólnego z jelitami...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok. ;) Jakieś macie sposoby na jelitowki? Powiem wam że mi się coś ciągle dizejd . Kłuje jajnik teraz ból za przeprowadzeniem odbytu .... Jelitowka .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Kolendra właśnie ta cena jest kosmiczna. A wiem, że moja znajoma potrafi no to podsunelam jej zadanie😅 podjęła sie. Wełna jest. Także ciekawe kiedy będzie gotowy. Na szczęście jest czas.

Dziewczyny czy można jeść krewetki w ciąży? Mocno wysmażone ? Kurcze chodzą za mną ostatnio...

Ja non stop wcinam krewetki😍
    Ważne ze nie surowe a zawierają tyle białka ze warto 😁

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przechodziłam jelitowki ale miałam zatrucia pokarmowe. Wtedy najpierw piłam dużo wody, dieta lekka. Podobno niektórym pomagają paluszki???
    Ja troszkę inaczej robię bo lapie za kiszonki (oczywiście ostrożnie, jeśli nie ma cofki to idę w tym kierunku)

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Ja non stop wcinam krewetki😍
    Ważne ze nie surowe a zawierają tyle białka ze warto 😁
    O dzięki. Będę robić 😋

U nas miało być dziś pięknie... A leje jak z wiadra. Nie lubię takiej jesieni

Auricomka na jelitowki chyba nie ma sposobu tylko musi wszystko ,,wylecieć,, pij dużo wody, jedź lekko i uzupełnij probiotyki. Może powinnaś iść do lekarza jeśli to tak często się dzieje...

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem dziwna jakas... Jak nie mam co robić to wymyślam... Wczoraj zajęłam się badaniem crp i zakażeniami wewnątrz magicznymi, że skąd będę wiedziała że coś się dzieje! Jak uniknąć, że z pochwy moze dojść przez szyjke do płodu itd.... Dramat, pół nocy nad tym myślałam 😔

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to zacznij robić na drutach.😆 A tak serio to internet jest potrzebny ale często niestety za dużo informacji nie jest dobre. W necie wszystko można sobie dopasowac. Znalazłaś super lekarzy. Zaufaj im i nie szukaj. Masz zdrowe dziecko, ciąża przebiega dobrze i tego się trzymaj.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ