Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Auricomka wrote:A wiecie ja miałam w 6i 7tc wyniki 98 i 91 . Lekarka mówiła że to może być od nie ejdzneia. I o dziwo od wtedy do teraz (21tc) mam wyniki 80-85
Ja mialam od nie jedzenia rano 104 105 I przy glukozie 94 A teraz jem pozno i mam ok 75-85 -
Dziewczyny-spokojnie z tymi ruchami-do 22tc mamy czas zeby poczuć. Ja tez nic nie czuje, tzn czuje cos ale ciągle myślę ze to jelita bl miewam z nimi problemy ;/ czekam na porzadnego kopa, zebym wiedziala ze to to :p
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Z tymi normami mi chodziło że z żyły jest chyba na czczo norma 92 a na glukometrze 90. Godzinę po glukozie chyba coś ok. 180 a na glukometrze po posiłku 140. I żeby nie było metodę Twojego lekarza uważam za humanitarną i przy okazji wiarygodną. Bo zakładanie że na czczo ok to i po posiłku ok jest mocno naiwne. W życiu by mi nie zdiagnozowali cukrzycy na podstawie wyniku na czczo czy glukozy w moczu (Przynajmniej porannym). Ale co lekarz to opinia i trzeba się trzymać tego swojego
A wynik z glukometru może się czasami mocno różnic. Mi przy wynikach na czczo ta różnica nie wychodzi wielka ale im poziom cukru wyższy tym większy błąd dopuszczalny. Mi właśnie z żyły wyszło w normie a na glukometrze o wiele więcej. A jak kiedyś w przychodni godzinę po posiłku porównywałam wyniki to między moim glukometrem a tym z przychodni była różnica 3 jednostek.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:Z tymi normami mi chodziło że z żyły jest chyba na czczo norma 92 a na glukometrze 90. Godzinę po glukozie chyba coś ok. 180 a na glukometrze po posiłku 140. I żeby nie było metodę Twojego lekarza uważam za humanitarną i przy okazji wiarygodną. Bo zakładanie że na czczo ok to i po posiłku ok jest mocno naiwne. W życiu by mi nie zdiagnozowali cukrzycy na podstawie wyniku na czczo czy glukozy w moczu (Przynajmniej porannym). Ale co lekarz to opinia i trzeba się trzymać tego swojego
A wynik z glukometru może się czasami mocno różnic. Mi przy wynikach na czczo ta różnica nie wychodzi wielka ale im poziom cukru wyższy tym większy błąd dopuszczalny. Mi właśnie z żyły wyszło w normie a na glukometrze o wiele więcej. A jak kiedyś w przychodni godzinę po posiłku porównywałam wyniki to między moim glukometrem a tym z przychodni była różnica 3 jednostek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak jak Kazio pisze na pewno nie mozna zakladac, ze jesli na czczo cukier jest dobry, to jest tez taki po posilku. Jest cos takiego jak glikemia poposiłkowa. No, ale tak jak przy kazdym temacie, to lekarze decyduja
Edit: moj suwaczek idzie do przodu. Moze sprobujcie jeszcze raz wkleic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 10:18
-
nick nieaktualnysyllwia91 wrote:Auricomka ta Panna znowu opisuje swoje historie... Weszłam i już mi się zle zrobiło! I twierdzi ze nie wie nic ale jednak wie ze oprócz crp wszysrko jest ok.... I twaednienie brzucha to też zło....
Kto?
Hmm ale wiecie sa ludzie ktorzy nie maja cukrzycy? I poposilkowej tez nie maja? Moze by tak przestac wmawiac innym choroby. Ja juz sobie pilam te szklanki cukru i wjem jakie mam wyniki. Tsh tez mam zawsze czy w ciazy czy bez ciazy 1-1.5 a tu nawet tego nie badaja. I tez pewnie ciezko niektorym pojac ze to wcale nie musi "skakac" w ciazy. A cisnienie to kolejny temat, ja w 3 trymestrze wreszcie sie czuje jak czlowiek a nie jak trup. Mam tez w domu cisnieniomierz i nigdy nie mam zawyzonego. Pewnie dlatego moj lekarz docent nie uznal ze jestem w grupie ryzyka zadnej z tych chorob. Moze sie myli, trudno 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 10:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Tak jak Kazio pisze na pewno nie mozna zakladac, ze jesli na czczo cukier jest dobry, to jest tez taki po posilku. Jest cos takiego jak glikemia poposiłkowa. No, ale tak jak przy kazdym temacie, to lekarze decyduja
Edit: moj suwaczek idzie do przodu. Moze sprobujcie jeszcze raz wkleic? -
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Kto?
-
nick nieaktualny
-
Ola, Katy gratuluję. Super czytać takie dobre wiadomości
Jejku dzięki, pomyślę o jodze, choć mam już tyle zajęć po pracy, że ciężko mi wcisnąć cokolwiek w grafiku, ale masz rację to dobry pomysł. Ja w pierwszej ciąży nie pracowałam od 12 tc, bodajże i to nie było dobre dla mnie. Jedyny plus to taki, że się wysypiałamTeraz postanowiłam pracować i utrzymywać kontakt z ludźmi
amethyst wrote:Coleen, a echo serca robisz z konkretnych powodów, czy tak kontrolnie? Szybko dość je masz... Zastanawiam się, czy swojego też nie przyspieszyć, jakoś na 23 tydzień planowałam, ale nie wytrzymam tyle. Trzymam kciuki w każdym razie!
Czy u Was też taka piękna pogoda? Taką jesień lubię
Olalasz, amethyst lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Mo dziwne ze jednym chodzą a innym nie... Ciekawe jaki ten będzie. Nie lubię bez suwaczkow bo nie wiem która ma który tc i kolorowo jest 😄
Mój suwak się rusza, mam dziś dokładnie 18+2 tak jak w aplikacji. -
syllwia91 wrote:Jest taka Panna na marcowej na fb która już kolejny wpis dodaje ze jest w szpitalu ze pojechała bo twardnial jej brzuch i zrobili badania i crp norma 0. 50 a ona ma 2.60 i ciągle pisze ze crp nawet 0.60 to już zle bo zagraża dziecku i ze brzuch twardnieje po crp. No i raz pisze ze nie wie jakie ma wyniki a za chwilę ze wszystko ma ok tylko crp wysokie... Ostatnio podała ze nie wie jakie ma crp a dzisiaj już ze 2.60 a ja mam też podwyższone bo 0.69 i mój gin olał to ze crp w ciąży może być trochę wyższe a po drugie katar, wszystko może na to wpłynąć no ale ja mam stres juz oczywiście 🙄
CRP 0,69 jest absolutnie w normie, 2,60 z resztą też. Wypisz się z tej grupy, bo na prawdę tylko Cię stresuje czytanie takich głupot i zamiast cieszyć się zdrową ciążą wyszukujesz jakieś nieprawidłowości.Natalia05, syllwia91, Agulkowa lubią tę wiadomość