X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    A wiecie ja miałam w 6i 7tc wyniki 98 i 91 . Lekarka mówiła że to może być od nie ejdzneia. I o dziwo od wtedy do teraz (21tc) mam wyniki 80-85

Ja mialam od nie jedzenia rano 104 105 I przy glukozie 94 A teraz jem pozno i mam ok 75-85 ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny-spokojnie z tymi ruchami-do 22tc mamy czas zeby poczuć. Ja tez nic nie czuje, tzn czuje cos ale ciągle myślę ze to jelita bl miewam z nimi problemy ;/ czekam na porzadnego kopa, zebym wiedziala ze to to :p

syllwia91 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi normami mi chodziło że z żyły jest chyba na czczo norma 92 a na glukometrze 90. Godzinę po glukozie chyba coś ok. 180 a na glukometrze po posiłku 140. I żeby nie było metodę Twojego lekarza uważam za humanitarną i przy okazji wiarygodną. Bo zakładanie że na czczo ok to i po posiłku ok jest mocno naiwne. W życiu by mi nie zdiagnozowali cukrzycy na podstawie wyniku na czczo czy glukozy w moczu (Przynajmniej porannym). Ale co lekarz to opinia i trzeba się trzymać tego swojego :)
    A wynik z glukometru może się czasami mocno różnic. Mi przy wynikach na czczo ta różnica nie wychodzi wielka ale im poziom cukru wyższy tym większy błąd dopuszczalny. Mi właśnie z żyły wyszło w normie a na glukometrze o wiele więcej. A jak kiedyś w przychodni godzinę po posiłku porównywałam wyniki to między moim glukometrem a tym z przychodni była różnica 3 jednostek.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Z tymi normami mi chodziło że z żyły jest chyba na czczo norma 92 a na glukometrze 90. Godzinę po glukozie chyba coś ok. 180 a na glukometrze po posiłku 140. I żeby nie było metodę Twojego lekarza uważam za humanitarną i przy okazji wiarygodną. Bo zakładanie że na czczo ok to i po posiłku ok jest mocno naiwne. W życiu by mi nie zdiagnozowali cukrzycy na podstawie wyniku na czczo czy glukozy w moczu (Przynajmniej porannym). Ale co lekarz to opinia i trzeba się trzymać tego swojego :)
    A wynik z glukometru może się czasami mocno różnic. Mi przy wynikach na czczo ta różnica nie wychodzi wielka ale im poziom cukru wyższy tym większy błąd dopuszczalny. Mi właśnie z żyły wyszło w normie a na glukometrze o wiele więcej. A jak kiedyś w przychodni godzinę po posiłku porównywałam wyniki to między moim glukometrem a tym z przychodni była różnica 3 jednostek.
    Tak glukometry są trochę podkręcone w sensie wychodzą lekko wyższe wyniki zwykle jest to napisane w instrukcji że ok 2 jednostki. Zobaczymy jak będzie:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co! I jednak Suwaczek stoi i mi i każdej z Was! Nie ruszyło się od wczoraj nic! Usuwam to dziadostwo no mogłoby chociaż pokazać wasze a tu niiccccc.... 😔

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka ta Panna znowu opisuje swoje historie... Weszłam i już mi się zle zrobiło! I twierdzi ze nie wie nic ale jednak wie ze oprócz crp wszysrko jest ok.... I twaednienie brzucha to też zło....

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    I co! I jednak Suwaczek stoi i mi i każdej z Was! Nie ruszyło się od wczoraj nic! Usuwam to dziadostwo no mogłoby chociaż pokazać wasze a tu niiccccc.... 😔
    Sylwia a u mnie nadal idzie 😂😂😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91, też usunęłam to dziadostwo, kurczę, muszę potem obczaić jakąś fajną stronę z suwaczkami, bo głupio bez nich. :)

syllwia91 lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Kazio pisze na pewno nie mozna zakladac, ze jesli na czczo cukier jest dobry, to jest tez taki po posilku. Jest cos takiego jak glikemia poposiłkowa. No, ale tak jak przy kazdym temacie, to lekarze decyduja :)

Edit: moj suwaczek idzie do przodu. Moze sprobujcie jeszcze raz wkleic? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 10:18

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Auricomka ta Panna znowu opisuje swoje historie... Weszłam i już mi się zle zrobiło! I twierdzi ze nie wie nic ale jednak wie ze oprócz crp wszysrko jest ok.... I twaednienie brzucha to też zło....

Kto?

Hmm ale wiecie sa ludzie ktorzy nie maja cukrzycy? I poposilkowej tez nie maja? Moze by tak przestac wmawiac innym choroby. Ja juz sobie pilam te szklanki cukru i wjem jakie mam wyniki. Tsh tez mam zawsze czy w ciazy czy bez ciazy 1-1.5 a tu nawet tego nie badaja. I tez pewnie ciezko niektorym pojac ze to wcale nie musi "skakac" w ciazy. A cisnienie to kolejny temat, ja w 3 trymestrze wreszcie sie czuje jak czlowiek a nie jak trup. Mam tez w domu cisnieniomierz i nigdy nie mam zawyzonego. Pewnie dlatego moj lekarz docent nie uznal ze jestem w grupie ryzyka zadnej z tych chorob. Moze sie myli, trudno 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 10:28

• Katy Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a mi dzisiaj stanął suwaczek :/ a wczoraj sie ruszył xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mi twój idzie dalej... Masz dziś 20+1?
    Może spróbujcie dziewczyny te sueaczki co ma Natalia wkleić

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Sylwia a u mnie nadal idzie 😂😂😂
    U mnie nie pokazuje nawet ze Wam się zmienia....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Tak jak Kazio pisze na pewno nie mozna zakladac, ze jesli na czczo cukier jest dobry, to jest tez taki po posilku. Jest cos takiego jak glikemia poposiłkowa. No, ale tak jak przy kazdym temacie, to lekarze decyduja :)

Edit: moj suwaczek idzie do przodu. Moze sprobujcie jeszcze raz wkleic? :)
    U mnie widać ze U Ciebie jest ciągle 17.... Wklejalam nie raz na różne sposoby i dupa...

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne te sueaczki... Bo mi u wszystkich idzie do przodu... ciekawe od czego to zależy.🤔

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Kto?
    Jest taka Panna na marcowej na fb która już kolejny wpis dodaje ze jest w szpitalu ze pojechała bo twardnial jej brzuch i zrobili badania i crp norma 0. 50 a ona ma 2.60 i ciągle pisze ze crp nawet 0.60 to już zle bo zagraża dziecku i ze brzuch twardnieje po crp. No i raz pisze ze nie wie jakie ma wyniki a za chwilę ze wszystko ma ok tylko crp wysokie... Ostatnio podała ze nie wie jakie ma crp a dzisiaj już ze 2.60 a ja mam też podwyższone bo 0.69 i mój gin olał to ze crp w ciąży może być trochę wyższe a po drugie katar, wszystko może na to wpłynąć no ale ja mam stres juz oczywiście 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo dziwne ze jednym chodzą a innym nie... Ciekawe jaki ten będzie. Nie lubię bez suwaczkow bo nie wiem która ma który tc i kolorowo jest 😄

• Coleen Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Katy gratuluję. Super czytać takie dobre wiadomości :) :)

Jejku dzięki, pomyślę o jodze, choć mam już tyle zajęć po pracy, że ciężko mi wcisnąć cokolwiek w grafiku, ale masz rację to dobry pomysł. Ja w pierwszej ciąży nie pracowałam od 12 tc, bodajże i to nie było dobre dla mnie. Jedyny plus to taki, że się wysypiałam ;) Teraz postanowiłam pracować i utrzymywać kontakt z ludźmi
    amethyst wrote:
    Coleen, a echo serca robisz z konkretnych powodów, czy tak kontrolnie? Szybko dość je masz... Zastanawiam się, czy swojego też nie przyspieszyć, jakoś na 23 tydzień planowałam, ale nie wytrzymam tyle. Trzymam kciuki w każdym razie!
    Tak, mam wskazanie. Obecne we krwi przeciwciała, które mogą spowodować blok serca płodu.

Czy u Was też taka piękna pogoda? Taką jesień lubię :)

Olalasz, amethyst lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mo dziwne ze jednym chodzą a innym nie... Ciekawe jaki ten będzie. Nie lubię bez suwaczkow bo nie wiem która ma który tc i kolorowo jest 😄
    Sylwia teraz masz kod w złym języku, bo wklejasz htmla.

Mój suwak się rusza, mam dziś dokładnie 18+2 tak jak w aplikacji.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Jest taka Panna na marcowej na fb która już kolejny wpis dodaje ze jest w szpitalu ze pojechała bo twardnial jej brzuch i zrobili badania i crp norma 0. 50 a ona ma 2.60 i ciągle pisze ze crp nawet 0.60 to już zle bo zagraża dziecku i ze brzuch twardnieje po crp. No i raz pisze ze nie wie jakie ma wyniki a za chwilę ze wszystko ma ok tylko crp wysokie... Ostatnio podała ze nie wie jakie ma crp a dzisiaj już ze 2.60 a ja mam też podwyższone bo 0.69 i mój gin olał to ze crp w ciąży może być trochę wyższe a po drugie katar, wszystko może na to wpłynąć no ale ja mam stres juz oczywiście 🙄
    Sylwia, ale jak możesz wierzyć jakiejś lasce z grupy i stresować się tym co pisze, a nie wierzyć swojemu lekarzowi, który ciąż już pewnie prowadził kilkaset?
    CRP 0,69 jest absolutnie w normie, 2,60 z resztą też. Wypisz się z tej grupy, bo na prawdę tylko Cię stresuje czytanie takich głupot i zamiast cieszyć się zdrową ciążą wyszukujesz jakieś nieprawidłowości. :)

Natalia05, syllwia91, Agulkowa lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ