X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Mój się zmienia na bieżąco :) może to jakiś błąd przeglądarki?
    Raczej nie.

• Katy Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj 20+1 :p Nie chce mi sie juz zmieniać, moze w koncu ruszy sam ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA Piona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 13:52

17u93e5eksatl8vo.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:
    Sylwia, ale jak możesz wierzyć jakiejś lasce z grupy i stresować się tym co pisze, a nie wierzyć swojemu lekarzowi, który ciąż już pewnie prowadził kilkaset?
    CRP 0,69 jest absolutnie w normie, 2,60 z resztą też. Wypisz się z tej grupy, bo na prawdę tylko Cię stresuje czytanie takich głupot i zamiast cieszyć się zdrową ciążą wyszukujesz jakieś nieprawidłowości. :)
    Sylwia naprawdę tam coś nie gra w jej wpisach. 0.6to super crp jak na ciążę to wręcz cudowne . Ja nie jem czhmknatam coś źle zeozumialaczy czmeu tam tak wypisuje ale to na pewno są jakieś głupoty albo jednostki pomiarowe pomyliła i ma 25a nie 2.5 a norma do 5a nie do 0.5 . Masz mądrego lekarza nie ma co się wkręcać. Wiesz jak to jest na forach każda ma inne poglądy z nas, czasem coś źle zrozumiemy od lekarza czasem może potr,beujemy zainteresowania. Zdecydowanie to co ona tam pisze to medycznie są głupoty . Może eayslzh jej jakieś neutrofile czy leukocyty powyżej 15 . Nie ma kochana możliwości żeby komuś pakowali drugi antybiotyk przy crp 2.5 szczególnie że w takich sytuacjach jak jeden antybiotyk nie zadziałał szuka się źródła zakażenia. A nie na palę daje drugi antybiotyk jak infekcja jak ona sama pisze może być wirusowa. Moja mama kiedyś miała wysokie crp bo miała próchnicę w zebie czy częste w ciąży zapalenie dziąseł przez hormony np. czasem to są głupoty.ja myślę ,e albo myli jednostki albo ma wyniki źle w innych parametrach zapalnych a jej nie powiedzieli czy już nie wiem czemu. Jak cię to męczy zadzwon do lekarza albo wyślij SMS ale myślę że w tamtej historii coś grubo nie gra

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 01:09

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Kolendra nic to mi nie da ale jestem panikara byłam i będę ale skoro przeszkadza to nie będę w ogóle poruszać tematu o sobie. Nie ma problemu!
    Sylwia pisz ile chcesz bo masz do tego prawo.. tylko nie doszukuj się u siebie tego co mają inni. Zaufaj swojemu ciału i swojemu lekarzowi. Twoj spokój jest najważniejszy bo dzidziuś też to czuje.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Ps mój suwaczek pokazuje 16+6 a powinien ok. 17+3. Wisi mi to, nie chce mi się zmieniać co chwilę.
    Ja u Ciebie widzę poprawnie 17+3, więc to pewnie nieodświeżony cache.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jak tego suwaczka naprawić?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja Myślałam ze forum tez jest po to żeby sobie ponarzekać i popanikowac czasem i dostaje się wsparcie;( szkoda bo ja czasem pisze o czymś co mnie martwi to wygląda na to ze nie powinnam ;(

Dorjana, syllwia91 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Słuchajcie jak tego suwaczka naprawić?

Chyba nowy zrob calkiem :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Kolendra nic to mi nie da ale jestem panikara byłam i będę ale skoro przeszkadza to nie będę w ogóle poruszać tematu o sobie. Nie ma problemu!

Sylwia pisz ile chcesz ;*

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA wrote:
    Dziewczyny nie obraźcie się, ale już dawno zauważyłam, że część z nas ma tendencje do panikowania i tworzenia problemów. Nie mam objawów źle/mam objawy też źle...nie czuję ruchów źle/poczułam znów źle bo kopie rzadko, ktoś tam coś napisał i jego lekarz robi inaczej.Z takim podejściem ja już dawno bym zwariowała bo póki co miałam jedno usg. Wiem, że część z nas jest po stratach czy długoletnich staraniach...ale nie popadajmy w absurdy.
    Było tu kilka poważnych przypadków i to na tyle. Cieszcie się z tej ciąży a nie żyjecie od wizyty do wizyty. A jak nawet macie ochotę na tą wątróbkę to sobie pozwólcie raz na jakiś czas! A co :)
    Apeluje o rozsądek! Na większość rzeczy i tak nie mamy wpływu, a co zmieni stres czy panika? Nic!
    Miłego dnia

Kolendra moze i masz rację ale zrozum czesc z nas ma straty i dlugie starania i czasem sie Po prostu nie da inaczej A jak sie tu wyzali to jest lżej...A taki wpis nie spowoduje ze panika zniknie tylko ze ktoś tego tu nie napisze;(

Nikodemka lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 15 października 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikomu nie chciałam sprawić przykrości, daleko mi do tego. Nie to miałam na myśli i nie napisałam też, że macie nie pisać o swoich wątpliwościach. W mojej ocenie czasem po prostu lepiej odpuścić i wyluzować(wiem, wiem łatwo się mówi itd.), ale...zostawmy to.
    Uwierzcie w siebie i swoje silne dzieci. :)

d16e329c5c.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to wina hormonów ale patrząc tak z boku to coraz bardziej iskrzy na tym forum. Ja też jestem zdania ze każdy może mieć gorszy dzień, nawet jeśli jest on podyktowany huśtawka hormonów.

Moim zdaniem nie ma sensu się nakręcac. Każdy jakos przez te 9 Msc stara się przejść, a prawda jest fakt ze tylko matka ponosi "odpowiedzialność" swoich decyzji. Więc po co te irytacje???
    Osobiście uważam ze fajnie jest się wymieniać swoimi doswiadczeniami ale bez sensu się upiera ze któres podejście jest lepsze.... Czy gorsze???
    Jakie to ma znaczenie??? Ja się boję wotrobki a może się okazać ze zaszkodzi mi sałata.
    🤔
    Co do cukrzycy to nie mam zdania ale bardzo się cieszę ze mogłam poznać wasze. Teraz rózumiem dlaczego mój gin nie dał mi jeszcze skierowania. Nawet go nie pytałam bo mi nie zależy obecnie na tym.

Albo jak tak was dziś czytam to sobie myślę hmm.... Moze warto kupić taki glukometr???

Przecież możemy szanować się wzajemnie i te choćby zupełnie odmienne podejścia.
    Każdy człowiek wnosi jakąś wartość, wiedzę. Korzystamy z tego
    👍💪🏋️

Czasami wystarczy odpowiednio filtrować informacje. Jeśli coś nas np. Drażni... Pomijać... Nie trzeba się tak wzajemnie atakować i krytykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 13:15

Nikodemka, Auricomka, PannaB, Mia ❤️, syllwia91, amethyst lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana zgadzam się A glukometr mozesz dostać za darmo w aptece ttlko paski bez recepty droższe;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 13:20

Dorjana lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.... A co z tym glukometrem??? Drogie to??? W sensie kupuje się tylko urządzenie czy coś jeszcze??

Ja to tak bardziej pod męża bo on ma problem z cukrem. A przy okazji to bym i siebie skontrolować mogła
    🤫😊

• PannaB Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Hmmm.... A co z tym glukometrem??? Drogie to??? W sensie kupuje się tylko urządzenie czy coś jeszcze??

Ja to tak bardziej pod męża bo on ma problem z cukrem. A przy okazji to bym i siebie skontrolować mogła
    🤫😊

Glukometr mozesz dostać w aptece za darmo ale paski do niego sie kupuje normalnie moje 1 pudełko 33 zl 50 szt pasków A zcrecepta za 2 pudełka zapłaciłam chyba 19 zl więc roznica jest zwłaszcza że tych pudełek juz mialam 9 szt ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glukometr jesli nie w aptece to u diabetologa mojego ok 50 zl a w necie roznie ceny sa i mniejsze i większe ja mam firmy one touch

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dziala w dwie strony. Nadmierna panika nie jest dobra dla naszego zdrowia psychicznego, ale to, ze posluchamy czyichs watpliwosci, podniesiemy na duchu i uspokoimy, nawet jesli uwazamy, ze ta panika jest bezpodstawna, wiele nie kosztuje. Bierzmy tez pod uwage, ze nie wiemy kto nas czyta. Jedna osoba moze „panikowac” z byle powodu, a druga zbagatelizowac cos waznego, czytajac opinie typu „wedlug mnie to badanie nie ma sensu” (nie pije do tematu krzywej, podaje tylko przyklad).
    Nie wiemy tez o sobie nic poza tematem ciazy. Niektore z nas moga miec slabsza psychike, miec za soba inne choroby czy historie, ktore wplywaja na to, jak przezywamy ten stan. Kazda z nas jest inna i nie powinnysmy sie wzajemnie oceniac.

Auricomka, PannaB, Mia ❤️, Katy, meetme, talku, Makt, kate2friend lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie glukometr albo za darmo jeśli poprosisz ginekologa wypisze taka jakby receptę. Ale ceny tak normalnie chyba też są w porzadku.tez tak sobie myślę.ze nie ma co siezloscic i krytykować. Każda z nas ma lek o maleństwo bo chce jak najlepiej. Wiecie też hormony dokładają . I czasem zdarza siempanikowac itd ale to chyba ludzkie . Każdy jest inny , każdego uruchamia co innego każdy ma za sobą inna historię.mysle też że czasem to że kogoś wesprzemy nic. Nie kosztuje. Jeśli kogoś uraziłam to bardzo przepraszam ale napenwo to niecelowo ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 13:46

PannaB lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ