Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku dziewczyny i na teraz czytam i zajarzylam. Jaabsoluynke nie uważam że krzywa nie ma sensu. Po prostu w moim przypadku lekarka mówi że może być więcej szkód niż pożytku. Ale tylko dlatego że ja mam problemy z elektrolitami, migreny z aura od dziecka i inne atrakcje. Bardziej chciałam napisać że jeśli ktoś ma podobny problem z tym badaniem może zapytać ginekologa być może też położę dobrać procedurę bo to dopuszczalne i w pl i innych krajach. Ale lekarze mają o nas wiedzę o naszych innych przypadłościach i to zawsze oni decydują w jaki sposób zbadać cukrzycę itd
PannaB lubi tę wiadomość
-
Ja dziś po wizycie kontrolnej u gin. Dr powiedziała ze moja dzidzia waży już prawie 500g szok! , a ja jestem dopiero w 20+3 tyg.
Za tydzień mam połówkowe to się dowiem szczegołów. Stresuje mnie to trochę, miala ktoraś z Was takie duże dziecko jak na ten tydzień ?
Nie badałam jeszcze glukozy, ale raczej nigdy nie miałam z nia problemów..poza tym staram sie trzymać raczej dietę i niskim IG.Katy, Dorjana lubią tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
sucharek85 wrote:Ja dziś po wizycie kontrolnej u gin. Dr powiedziała ze moja dzidzia waży już prawie 500g szok! , a ja jestem dopiero w 20+3 tyg.
Za tydzień mam połówkowe to się dowiem szczegołów. Stresuje mnie to trochę, miala ktoraś z Was takie duże dziecko jak na ten tydzień ?
Nie badałam jeszcze glukozy, ale raczej nigdy nie miałam z nia problemów..poza tym staram sie trzymać raczej dietę i niskim IG. -
sucharek85 wrote:Ja dziś po wizycie kontrolnej u gin. Dr powiedziała ze moja dzidzia waży już prawie 500g szok! , a ja jestem dopiero w 20+3 tyg.
Moja córka w 20+0 miała 333 g, ostatnio sprawdzałam z ciekawości 😊 ale za to jej brat (Ew siostra) w brzuchu wychodzi wagowo tydzień starszy niż z om 😉 myśle, ze to kwestia indywidualna dziecka, w końcu jedne rodzą się 3 kg a inne 5 😂 -
nick nieaktualnyNo a ja myślałam że forum jest po to żeby sobie poplakac, pośmiać, ponarzekac, wymienić przeżyciami i doświadczeniami ale widocznie jest po to żeby.... W sumie nie wiem po co bo według niektórych na bank nie po to co napisałam wyżej więc pewnie trzeba tu pisać tylko same pozytywne rzeczy, albo źle z potwierdzeniem od lekarza że jest źle! Każdy ma swoje przeżycia, swoje leki i emocje.... Nie martwcie się! Możecie wrócić i czytać ja już nie będę narzekać i się pytać, obawiać, radzić. Przecież od tego jest lekarz. Nie forum. Pozdrawiam. Życzę samych radosnych chwil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 15:34
-
Dziewczyny, ja od godziny ryczę ze szczęścia. Po 10 dniach największego koszmaru dostałam wynik Sanco. Zdrowy chłopiec
Czułam tak od początku, ale strach był ogromny. Nie będę już w związku z tym robić drugi raz jutro połówkowego. Za 2 tygodnie i tak mam wizytę. Teraz muszę zadbać o siebie i swoje zszargane nerwy.
meetme, Dorjana, Nikodemka, Agulkowa, Natalia05, vanilia120, Auricomka, Mia ❤️, PannaB, dory, talku, White Innocent, Kazio14, Katy, Makt, Gratka, iriiska, kate2friend, Alunis, Pumka lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Jeszcze a propos ostatniej dyskusji o połówkowych. U mnie był bardzo dobry widok wczoraj (19+1) pomimo mojej otyłości. Chociaż brzucha akurat nie miałam dużego. Myślę, że u szczupłych dziewczyn z powodzeniem można robić już w tym czasie, jeżeli jest taka potrzeba.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 16:08
-
Olalasz wrote:Dziewczyny, ja od godziny ryczę ze szczęścia. Po 10 dniach największego koszmaru dostałam wynik Sanco. Zdrowy chłopiec
Czułam tak od początku, ale strach był ogromny. Nie będę już w związku z tym robić drugi raz jutro połówkowego. Za 2 tygodnie i tak mam wizytę. Teraz muszę zadbać o siebie i swoje zszargane nerwy.
Bosko Ola, rycz ile potrzebujeszCieszę, się razem z Tobą, że taki finał ma ta historia
Olalasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla super! Ciesze sie bardzo!😍 Mam nadzieje ze u mnie jutro tez bedzie ladnie widac, jestem tego raczej pewna. Echo serca juz mielismy dwa razy, w 13 i w 15 tygodniu i bylo pieknie widac, nawet mam zmierzone naczynie od serca do pluc na szerokosc przy dziecku 7 cm. Takze dlatego ja sie tak zirytowalam bo to chodzi o umiejetnosci lekarza.
Sylwia ide jutro rano ale to szpital wiec pewnie iles godzin poczekamW kontekscie dzisiaj to ja nie mysle ze ty cos "zlego" napisałas, no ja tego tak nie odebralam. Ani jako narzekanie ani wymyslanie takze nie sądze zeby to sie tego tyczylo o tej dziewczynie ci wspomnialas. Dziwny przypadek ona, mysle ze cos sciemnia 🤦♀️
Olalasz lubi tę wiadomość
-
iriiska wrote:I mnie dziwaczna historia z cukrami, jakieś dwa tygodnie temu zaczęłam sprawdzać glukometrem i na czczo 95-105, po posiłkach 150-200. To masakra, byłam u mojej gin, ta mnie skierowała do diabetologa,zanim się przebilam po kolei przez lekarzy to dopiero wczoraj zrobiłam krzywą.
Przed badaniem w laboratorium sprawdzili mi cukier z palca - 98. Później już normalnie pobierali krew. Po południu wyniki 77-174-124. I totalnie zgłupiałam. Możliwe są takie różnice między glukometrem a krwią żylną? Re e przed badaniem zawsze myję.
Kochana a miałaś robiona krzywą?
Jeśli jest JEDNO przekroczenie to uznaje się że jest cukrzyca i się z tym nie dyskutuje. Niestety. Ja na początku z żyły na czczo za wysoki cukier i glukometrem mierzone także za wysoki. Po posiłkach jest ok. Trzymam dietę więc jest dobrze. Insulinę mam nocną przez te poranne cukry.
Glukometry mają granice błędu ale wierzymy tym badaniom z laboratorium:) -
Ja po wizycie. Prawdopodobnie będzie synuś. Ale to jeszcze nie na 100%, bo znowu się wiercił i układał inaczej niż byśmy chcieli. Narzeczony był ze mną pierwszy raz na usg i miał mega zszokowaną minę
Gratka, Nikodemka, talku, Natalia05 lubią tę wiadomość
23.03.2015-aniołek 9tc
22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
Synek 💙💙💙 -
Dziewczyny myślę że trzeba nam wiecejempTi . To.vo mnie nie przeraża może być trudne dla.jnnej osiby a to co innych przeraża może być pierdoła dla mnie ale tak czy siak warto jednak się wspierać i starać zobaczyć inny punkt widzenia. Ola wiedziałam!
Super .
Mnie dziś głową rypie jakcholera -
Nikodemka wrote:Wszystko dziala w dwie strony. Nadmierna panika nie jest dobra dla naszego zdrowia psychicznego, ale to, ze posluchamy czyichs watpliwosci, podniesiemy na duchu i uspokoimy, nawet jesli uwazamy, ze ta panika jest bezpodstawna, wiele nie kosztuje. Bierzmy tez pod uwage, ze nie wiemy kto nas czyta. Jedna osoba moze „panikowac” z byle powodu, a druga zbagatelizowac cos waznego, czytajac opinie typu „wedlug mnie to badanie nie ma sensu” (nie pije do tematu krzywej, podaje tylko przyklad).
Nie wiemy tez o sobie nic poza tematem ciazy. Niektore z nas moga miec slabsza psychike, miec za soba inne choroby czy historie, ktore wplywaja na to, jak przezywamy ten stan. Kazda z nas jest inna i nie powinnysmy sie wzajemnie oceniac.
Ładnie to ujęłaśwłaśnie dlatego bez sensu się i porównywać i nie ma co nawzajem oceniać
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery: