Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie duże zakupy są w planach po 20 tygodniu i ja do końca grudnia chce mieć wszystko gotowe bo z blizniakami jest duże prawdopodobieństwo że mnie po 30 tygodniu całkiem położą.
A ciuszkow już mam hmm jakieś 6 wielkich reklamóweksporo kupiłam, dużo dostałam i w zasadzie brakuje jeszcze tylko trochę body i chyba dzieci mam do rozmiaru 74 w zasadzie już ubrane
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Talku, powodzenia na wizycie
ja na 17.20 ide do urologa, bol jest okropny, mysle, ze porownywalny do porodowego..niby jak sie chodzi to mniej boli, ale u mnie wrecz przeciwnie:/ Jeszcze sobie nospe zazylam i ja zwymiotowalam..Dobrze chociaz, ze wiem co to, za pierwszym razem jeszcze bylam spanikowana bo bolalo okropnie, a ja nie wiedzialam co to...
Co do zakupow to ubranka juz mam na pierwsze 3 miesiace w większości, lozeczko po synku, wozek kupimy jak sie trafi jakas fajna okazja, a fotelik na samym koncu :ptalku lubi tę wiadomość
-
Ja jakoś nie mam na razie chęci na żadne zakupy... muszę sobie kupić przede wszystkim jakieś spodnie i leginsy bo nie mam w czym chodzic i wyglądam jak kloszard. Dla dziecka mam większość rzeczy poć orce, ubranka muszę dokupić dla chłopca bo jednak róż panował u nas przy pierwszym dziecku... ale to jakoś potem ogarnę.
Dziś mam wizytę o 17.40 ale o 10 jadę jeszcze dokończyć usg połówkowe bo w sobotę pojechaliśmy z mężem ale synek się wypiął pupa i nic nie chciał pokazać. Chodziłam, skakałam, nawet poszliśmy zjeść kanapkę i ciastko i wróciłam po 30 min ale dalej leżał tak ze nie dało się dobrze obejrzeć narządów wiec lekarz zgodził się mnie dziś przyjąć bez kolejki i bez płacenia na powtórkę. Oby dziś współpracował
-
Dorjana super pomysłowy projekt hehe
Karola A jak będziesz miała postawione łóżeczko pod ścianą? To najwyżej ta krótsza ramką postawisz od strony ściany jak juz bedzie wieksze dziecko, bo łóżeczko śliczne
Też mam w tym tygodniu wizytę podgladową jutro o 15tej. Jak wszystko będzie dobrze to umowie się na polowkowe do innego gina bardzo dobry w moim regionie więc chciałabym żeby swoim okiem wszystko zobaczył.
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
ja mam w tym tygodniu: w środę usg, w czwartek wizytę, a we wtorek dentystę- to najgorsze, podejrzewam, że nic mi nie zrobi, bo mało czasu będzie na mnie miała...
chyba w końcu poczułam ruchy, wczoraj w nocy nie mogłam spać, chodziłam ze 3 razy do łazienki zanim zasnęłam i koło północy leżałam na plecach, tak mi się wydawało, że coś może być, położyłam rękę na środku brzucha między pępkiem a linią majtek i poczułam parę puknięć i taki jakby z obrotemwcześniej było jakoś słabiej, nie czułam pod ręką, jak próbowałam słuchać to tylko swoje serce słyszałam
talku, a na kiedy planujecie przeprowadzkę? u nas niby już blisko, ale jeszcze chwila, za bardzo się z tym bawimy, powiedziałam T, że trzeba wybrać takie minimum i iść, bo tak to nigdy nie pójdziemy, marzy mi się najbliższa sobota
a on ma tak, że wie, że to blisko i nie spieszy się, wie, że będzie lepiej itd, ale musi się nacieszyć ostatnimi dniami tutaj, ehh
-
Karola0255 - dzidzia jest od poczatku widoczna na usg 3d/4d to tylko zalezy od lekarza czy je robi
Moj w 12tc wygladal tak:
Jakis mnie stres lapie jak piszecie, ze macie juz tyle rzeczy dla maluchow 🙈 Ja mam raptem kilka bodziakow i Szumisia, ktorego dostalismy w prezencie.
U nas tez szykuje sie wykonczenie mieszkania i przeprowadzka, teraz to temat numer 1, wiec pewnie zaczniemy zakupy dla malucha jakos w grudniu.
Macie jakies listy wyprawkowe?Dla mnie to czarna magia, chcialabym wiedziec ile i czego bedzie nam potrzebne...
-
Ja też w tym tyg usg (24/10) 😍
Co do ubranek to nic nie kupiłam jeszcze, ale masę dostanę więc nie wiem jaki rozmiar bedzie potrzebny.
Większe rzeczy typu wózek, łóżeczko itd to pod koniec roku/ początek nowego. W tym czasie też planujemy urządzić też pokój dla córki bo tam teraz gabinet jest. Więc wszytsko przed nami -
nick nieaktualnyKaty biedactwo trzymaj sie tam! To sie jakos leczy? Oby szybko przeszlo 🙏
Ja wszystko mam, wozek kupuje w przyszlym tygodniuMam nadzieje ze uda sie tez sprzedac nasz bo jest w sumie nowy. Planuje kupic hustawke elektyczna i w razie pogrzeby laktaror a tak to wszystko mamy. Ciuszki bede prac i segregowac w lutym.
-
Dorjana - no wlasnie, a ja nie mam na czym bazowac, zero doswiadczenia 🙈 Chcialabym, zeby ktos mi podpowiedzial jak ubrac dziecko o tej porze roku, bo kompletnie nie wiem co sie przyda, a co jest zbedne.
Katy - wspolczuje... Moj maz kilka razy mial kolke nerkowa, byl siny z bolu. Trzymam kciuki, zeby lekarz cos zaradzil. -
A ja mialam mieć połówkowe za tydzień Ale właśnie dostałam SMS że dr złamał rękę i odwołane. Ale pech. I teraz mam dylemat. Bo jest lekarz w moim mieście. Ma dobry sprzęt i wiedzę i robi polowkowe Ale nie ma tego certyfikatu. Czy szukać kogoś gdzieś dalej z certyfikatem.
-
Znowu się wypiął tyłem łobuz i nie chciał się ładnie ustawić do badania. Ale lekarz jakoś się nawyginal i pogadał wszystko. Wszystko super, waga 444g. Jedynie ta kość nosowa krótsza niż norma - 5.3 mm... co prawda mamy NIFTY i lekarz mówi ze reszta marketów bez zarzutu plus jest to nadal norma choć dolna granica... ale wiadomo ze już zasiał niepokój i będę o tym myslec dopóki się nie urodzi i nie stwierdza ze wszystko jest dobrze tylko dziecko ma po prostu mały nos...
-
nick nieaktualnyJa tez nie wiem jak ubrac dziecko w marcu bo mam wszystkie z lata 😀 Zalezy od pogody bo moze byc 5 stopni a moze byc 20. Na zimno ja wole ubrac lzej a wlozyc do cieplego spiworka i gondoli.
Dorjana jqk najbardziej moze byc to spowodowane niska waga urodzeniowa. Takie maluszki maja nawet wczesniacze odruchy itd czyli moze sie sprawdzic u was otulanie, becik bujanie szumis itd Moje nie lubily byc krepowane, zawsze spaly rozwalone z raczkami nad glowa albo po bokachW sumie pierwsze 3 mies tylko spaly, w nocy 2 pobudki na cyca takze luzik.
-
Poki co leżenie i no-spa troche pomogla, jeszcze nie jest najgorzej bo przechodzi..W zasadzie jesli to tylko przez ucisk dziecka na nerke to nie da sie tego wyleczyc tylko dzialac objawowo...Zobaczymy czy lekarz cos na usg zobaczy..
Ja rodzilam w kwietniu wiec pogoda byla w kratke, ale dość szybko sie cieplo zrobilo :p Z perspektywy czasu wiem, ze za cieplo malego ubieralam, jedna warstwa wiecej niz my mamy na sobie w zupełności wystarczy jak jest w gondoli, kocyk zawsze można miec przy sobie w razie wu i dolozyc jakby dziecko mialo chlodny kark -
Nikodemka wrote:Dorjana - no wlasnie, a ja nie mam na czym bazowac, zero doswiadczenia 🙈 Chcialabym, zeby ktos mi podpowiedzial jak ubrac dziecko o tej porze roku, bo kompletnie nie wiem co sie przyda, a co jest zbedne.
.
Ja Nikodemko urodziłam moja dwójkę w ciepłych miesiącach (maj, czerwiec)ale pogoda zmienna jest.
Więc ubrankamialam przygotowane takie długie, z dodatkowymi warstwami - na cebulkę. Teraz też tak zrobię.
Ja się szykuje już na luty (na wszelki wypadek) więc jak na zimę raczej kombinezon i kocyk (no chyba że jakiś fajny śpiworek znajdę albo zrobię)Nikodemka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorjana a to jednak coreczka bedzie? My sie karmilysmy na spiocha. Mloda zajeczala ja ją od razu do cyca wypila i spalysmy dalej. Ile razy z golym cyckiem zasnelam 😀 Potem na drugie karmienie przeskakiwalam na druga strone zeby jej nie przenosic. Czasem nawet nie wiedzialam ile razy jadla w nocy. No tylko moje niecyckowe, szybko sie odstawiaja i potem butla.
Dorjana lubi tę wiadomość