X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jak tam twoja brzuskzowa dyskoteka ? Moja dzisiaj kontynuacja od 14:D młody się wyspał i sobie szaleje :D
    Ja ze stresem mam tak że mRywiemsie ale trochę uspakaja mnie to że na nic nie mam wpływu i że myślenie o tym nie rozwiąże sytuacji i w niczym nie pomoże . Więc po prostu staram się żyć z dnia na dzień .coś mnie często zmartwi itd ale raczej mija po chwili albo idę do lekarza. W ciągu dnia jestem raczej pogodna czasem wieczorem mnie jakieś myśli chwycą jak za dużo myślę. Mimpomaga ogólnie nie życie tylko k wyłącznie ciąża. Staram się zachować zainteresowanie innymi sprawami. Ale Ola np rozumiem że po ciężkich przeżyciach jesteś taka wrażliwa teraz k się zamRywiasz . A może jakaś wizyta u kogoś z kim mogłabyś przegadać lek by pomogła ?

Makt lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orwa wrote:
    Właśnie dziewczyny które już czuły ruchy, czujecie je codziennie czy np zdarzają się jakieś dni przerwy? Ja czułam już dość wyraźne kopniaczki, takie pukanie. A od wczoraj wieczora cisza i już się martwię...

Ja tak mialam i za 2 dni znow wiecej czulam ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzidzia najbardziej aktywna jest wieczorami, a w ciagu dnia musze dotknac brzucha zeby sie odezwala :p

W pierwszej ciazy zdecydowanie jest wiecej czasu na przemyslenia (co nie znaczy, ze w kolejnej sie w ogole niczym nie przejmuje), po za tym wszystko jest nowe wiec to zrozumiale, ze sie martwicie, ale nie ma co sie stresowac na zapas jesli jest ok ;)

Ja wczoraj zrobilam pierwszy raz henne na wlosy j jestem zachwycona efektem, na pewno bede robic jeszcze nie raz :p Potrzebna mi byla jakas zmiana i od razu lepiej sie czuje xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Miałam to samo wczoraj. Cały dzień ;) dzisiaj też spokój raczej hehe. Który to tydzień.
    Ola trzymaj się :*

U mnie? 18 tydzień :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Mamy jak tam twoja brzuskzowa dyskoteka ? Moja dzisiaj kontynuacja od 14:D młody się wyspał i sobie szaleje :D
    Ja ze stresem mam tak że mRywiemsie ale trochę uspakaja mnie to że na nic nie mam wpływu i że myślenie o tym nie rozwiąże sytuacji i w niczym nie pomoże . Więc po prostu staram się żyć z dnia na dzień .coś mnie często zmartwi itd ale raczej mija po chwili albo idę do lekarza. W ciągu dnia jestem raczej pogodna czasem wieczorem mnie jakieś myśli chwycą jak za dużo myślę. Mimpomaga ogólnie nie życie tylko k wyłącznie ciąża. Staram się zachować zainteresowanie innymi sprawami. Ale Ola np rozumiem że po ciężkich przeżyciach jesteś taka wrażliwa teraz k się zamRywiasz . A może jakaś wizyta u kogoś z kim mogłabyś przegadać lek by pomogła ?
    Rozważam umówienie się na wizytę do mojej dawnej psycholog. W pierwszym trymestrze byłam u psychologa. Potem sytuacja się ustabilizowała. A po tych ostatnich wydarzeniach jest mi ciężko. Ale nie chce mi się tez grzebać w tym wszystkim i rozkładać na czynniki pierwsze. Czuję, że organizm jest zmęczony i potrzebuje odnowić zasoby. Dużo spaceruję, śpię, spotykam się ze znajomymi. Ale tez od 3 dni bolą mnie lędźwia i tak sobie myśle, że ciagle coś.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ola ja tak mam. U mnie to nawet atak paniki na pierwszych prenatalnych a teraz??? Aż strach pomyśleć co będzie 🙉🙊🙈
    Moja psychika jednak nie była otowa na to wszystko. Kolejna ciąża, kolejne obawy (których przed staraniami myślałam że raczej nie będzie) a tu zonk... Hormony wszystko napędzają i rozdmuchuja.
    Np. W tym roku będzie 10 rocznica śmierci mojej mamy i prawdę mówiąc to najtrudniejsze chwilę żałoby myślałam że już za mną. A tu w ciąży potrafię co drugi dzień ryczeć z tego powodu że jej nie ma.
    Nawet zaczęłam się obawiać że znów w depresję wpadnę.
    Hormony... Myślę że to hormony tak nas nakrecaja i podbijają, wygrzebuja stare trudne doświadczenia czy też nakrecaja obawy.
    Współczuje Ci. Na pewno w takich chwilach brakuje mamy. Ja się leczyłam przed ciążą na nerwicę lękową. Sytuacja była ustabilizowana, leki odstawione, ale jednak ciąża to bardzo stresogenny czas i jest mi ciężko psychicznie.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Rozważam umówienie się na wizytę do mojej dawnej psycholog. W pierwszym trymestrze byłam u psychologa. Potem sytuacja się ustabilizowała. A po tych ostatnich wydarzeniach jest mi ciężko. Ale nie chce mi się tez grzebać w tym wszystkim i rozkładać na czynniki pierwsze. Czuję, że organizm jest zmęczony i potrzebuje odnowić zasoby. Dużo spaceruję, śpię, spotykam się ze znajomymi. Ale tez od 3 dni bolą mnie lędźwia i tak sobie myśle, że ciagle coś.
    Ola wiesz z kobietami w ciąży psycholog tak bardziej wspierające pracuje nie wolno prowadzić terapii takiej typowej więc wydaje mi się że nie powinni rozgrzebywać że tak powiem od źródła. A może teraz warto uspokoić sytuację by nerwica nie wróciła i zbeys mogła cieszyć się ciąża. Co do lędźwi też mi dokuczają od paru dni .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam łóżeczko. Nie wiem czy to buł dobry wybór ze względu na barierkę. Może któraś z was miała podobne i ma jakieś opinie na ten temat?
    f3bfe5b5089d.png

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola lozeczko piekne ale ta barierka faktycznie dziwna. Podnosi sie calkiem do gory czy tak jest na stale? I tak chyba ta dziure w szczeblach mozna zamknac? Jesli nie to dziecko wypadnie... Jak staja na nogi to musza miec barierke calkiem do gorg a materac w dole.

Wysłany: 20 października 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Karola lozeczko piekne ale ta barierka faktycznie dziwna. Podnosi sie calkiem do gory czy tak jest na stale? I tak chyba ta dziure w szczeblach mozna zamknac? Jesli nie to dziecko wypadnie... Jak staja na nogi to musza miec barierke calkiem do gorg a materac w dole.
    Można ja dać do góry, ale zastanawiam się czy nie sprzedać tego łóżeczka albo nie kupić do niego innej barierki. Te szczebelki ds sie włożyć. Teraz zastanawiam się czy znowu nie kupić barierki, czy nie dać tego łóżeczka drugą stroną do ściany.

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    Synek 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak ją dasz do gory to bedzie taka sama jak ta z drugiej strony? Chodzi o to zeby dla noworodka materac raczej byl na gornym poziomie (bo latwiej dostep) i wtedy taka wysokosc barierki jest ok. Ale dla takiego wiekszego jak juz siada i wstaje wysokosc musi byc taka jak ma ta z drugiej strony. Jesli da sie tak zrobic to nie ma problemu, a jak nie to wymien ten bok i juz. Bo same szczebelki sa w porzadku:)

Wysłany: 20 października 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ale jak ją dasz do gory to bedzie taka sama jak ta z drugiej strony? Chodzi o to zeby dla noworodka materac raczej byl na gornym poziomie (bo latwiej dostep) i wtedy taka wysokosc barierki jest ok. Ale dla takiego wiekszego jak juz siada i wstaje wysokosc musi byc taka jak ma ta z drugiej strony. Jesli da sie tak zrobic to nie ma problemu, a jak nie to wymien ten bok i juz. Bo same szczebelki sa w porzadku:)
    Tak mogę dać wyżej ona jest na takich samych warunkach jak materac, że można dawać wyżej.

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    Synek 💙💙💙
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jestem zrozpaczona, prawdopodobnie zaczyna się u mnie znowu kolka nerkowa tak jak w pierwszej ciazy:( Umowilam sie juz do urologa, oby obeszlo sie bez szpitala...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ola wiesz z kobietami w ciąży psycholog tak bardziej wspierające pracuje nie wolno prowadzić terapii takiej typowej więc wydaje mi się że nie powinni rozgrzebywać że tak powiem od źródła. A może teraz warto uspokoić sytuację by nerwica nie wróciła i zbeys mogła cieszyć się ciąża. Co do lędźwi też mi dokuczają od paru dni .
    Tak. Zdecydowanie. Rozważę taką opcję wsparcia :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Kiedy planujecie robicie jakies grubsze zakupy dla dzidziusia ?
    Wiedzę, że co niektórzy już tutaj szaleją 😝
    Wozek, łożeczko, komoda itp ? Czekacie , czy już działacie ?

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Dziewczyny,
    Kiedy planujecie robicie jakies grubsze zakupy dla dzidziusia ?
    Wiedzę, że co niektórzy już tutaj szaleją 😝
    Wozek, łożeczko, komoda itp ? Czekacie , czy już działacie ?

Dopiero koło stycznia;) takie poważne A ubranka wcześniej moze juz od grudnia listopada;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png

Wysłany: 20 października 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś wie może czy na połówkowych dzidzia będzie już widoczna w 3d/4d? Tak się teraz zaczęłam zastanawiać.

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    Synek 💙💙💙
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 20 października 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubranka od grudnia, grubsze rzeczy od stycznia, teraz mam inne zakupy na głowie :)

• talku Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka, kocyki, otulacze kupuje już teraz. No nie mogę się powstrzymać. Wczoraj przyszło do mnie zamówienie z next. Przepiękne wszystko 😍
    Łóżeczko, wózek, komodę itd. w grudniu/styczniu. Zależy jak nam pójdzie przeprowadzka.

Katy, współczuję kolki. To chyba bardzo boli. Ale wierzę, że lekarz Ci pomoże.

Ja jutro mam wizytę o 17:20. Taką rutynową kontrolną jak co miesiąc. Ale że nie czuję jeszcze ruchów to martwię się trochę o tego mojego Staśka czy wszytsko u niego dobrze ☺️
    Kto jeszcze wizytuje w tym tygodniu?
    A 24.10 połowkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 22:29

relgi09kukfprg92.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku trzymam kciuki za wizytę! Ja idę w środę, też na rutynową kontrolę.

Karola tak, ja mam zdjęcie 3D z połówkowego :)

Duże zakupy w zasadzie już zaczęłam. Kupiłam dostawne łóżeczko, bo trafiła się okazja na olx ;) w grudniu planuję fotelik i wózek, a resztę na bieżąco, jak mi coś wpadnie w oko. Uznałam, że lepiej tego nie zostawiać na ostatnią chwilę, żeby finansowo było łatwiej ;)

talku lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ