WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem ogladam blogi takiej kobitki z finlandii, ma 10 dzieci! I chyba sprzedali tam dom i sie przeprowadzają znowu do australii ale w miedzy czasie kupili takiego wielkiego kampera i pojechali zwiedzic europe 🤣 Byli nawet juz polsce, we wroclawskim zoo. we wiedniu we wloszech a teraz chyba francja 😀 I z ta 9 dzieci (2 juz doroslych, jeden najstarszy zostal) 😀 A laska ma figure jak na tyle dzieci niemozliwe to jest dla mnie, 10 x sn jakas kosmitka 🤣🤣🤣

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z córką oglądają też takich podróżników tylko polskich na YT kiki świat to się nazywa...
    A ta 10 dzieci sn wow niezle pobojowisko musi być tam na dole....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 20:20

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • talku Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zawsze marzył kamper. Choć chwilowo o tym zapomniałam. Myślę, że to kwestia dobrej organizacji i pojechania pierwszy raz. Potem już wiesz na co zwracać uwagę, jak się najlepiej przygotować i chyba trzeba mocno być wyluzowanym w takim kamerze z dziećmi na małej przestrzeni żeby takie wakacje rzeczywiście były wakacjami.
    Także to chyba jednak nie dla mnie. Ja jestem zbytnią perfekcjonistką żebym się wyluzowała w kamperze, na kampingu 😀
    Ale podziwiam ludzi co zwiedzają w ten sposób cały świat, nocują w magicznych miejscach i odwiedzają dzikie zakątki. Ahh.

A co do ruchów, to ja czuję dopiero tydzień. I myślałam właśnie tak jak wiele dziewczyn pisze, że ruchy są nieregularne, lekkie smyranie, bąbelki, jednego dnia są drugiego nie ma. Więc się zdziwiłam jak wczoraj i dzisiaj mój Stasinek nawala kopniaki i ciągle jest w ruchu, przed śniadaniem, po śniadaniu, leżę, siedzę a on się obraca i kopie.
    W ogóle śmieszne to uczucie że Ci coś rusza się w brzuchu 😊😊

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio nie wiem jak ona tego dokonala, dzieci w wieku 20 lat do niespelna 2. Czworka najmlodszych rok w rok po sobie. Ja juz mam dosc ciazy przy 4 razie ☺️

Nasze dzieci w brzuchach juz maja tez swoje temperamenty :) Moja pierworodna to byl wulkan mocy i potem po urodzeniu rowniez ... Teraz za nastoletnich czasow nagle moze lezec w lozku calymi dniami a jak byla maa to na 5 sek nie usiadla 😀 Wroze wam brak nudy z urwisami ☺️

talku lubi tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka po urodzeniu dała mi tak w kość że mam nadzieję że drugie dziecko będzie inne... Miała straszne kołki do 3 m.ż. drzemki robiła po 15 minut, koło 9 miesiąca życia całkiem zrezygnowała z drzemek w ciągu dnia, miała 5 miesięcy zaczęła raczkować. dwa tygodnie później zaczęły się wspinaczki także na nudę nie mogłam narzekać 😂

Talku ja siebie w takim kamperze nie widzę dłużej niż może max dwa dni bo lubię przestrzeń, porządek itp na takiej małej powierzchni to nie jest możliwe szczególnie przy małych dzieciach... Fajnie kogoś pooglądać jak tak podróżuje ale ja zdecydowanie wolę hotel 😂😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa ale przeciez kamper nie wyklucza hotelu 😀 Ja bym absolutnie nie pojechala na takie dzikie wojaze ze tylko kamper albo kamping a w zyciu. I mozna sobie wybrac kilka celi jakas trase zrobic gdzie beda atrakcje i dla dzieci i dla doroslych :) Ja to bym oczywiscie Italie zwiedzila z Sycylia, kawalek Francji czy Hiszpanie, ale tez nie podczas jednej wyprawy. Generalnie to wszystko kwestia organizacji i pieniedzy, bo zeby zaliczyc chociazby jakies aquaparki czy delfinaria aquaria itd to co moje dzieciaki lubia to za same wstepu bysmy slono placili. Takze moze w przyszlosci.

Oj to ci dala w kosc corcia 😀 Moja pierwsza tez, dlugo mowilam ze nie chce wiecej dzieci 🤣 Dziwilam sie po co ludziom wiecej niz jedno haha. Druga cud miod, trzecia ma charakterek ale jako noworodki wczesne niemowlaki spaly ladnie i nie mialy kolek, zadnego ulewania problemow takze to duzo daje. Teraz juz sie boje bo ten zoladek to nie wrozy dobrze 😢 O ile w ogole no wiadomo...

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz dyskotekę w brzuchu ;) Narzeczony dostaje kopniaki w głowę bo sie opiera o moj brzuch 😂

Ja mam nadzieje, ze drugie dziecko bedzie tak spokojne jak pierwsze xd Chociaz pierwsze 6 miesiecy nie było zbyt kolorowo bo duzo plakal i byl prawie nieodkladalny...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ale jak widzę jak te kampery się ciągną na autostradzie to od razu się odechciewa. A poza tym nie czarujmy się ile razy w roku tak naprawdę by się udało nim wyjechać... A utrzymać trzeba cały rok...

Natalia ja to mam jakieś takie przeczucie, że u twojej córki będzie wszystko w porządku. Serio. Jakiś błąd lekarzy czy coś i małą urodzi się zdrowa. Najpierw ten błąd z sercem teraz zoladek coś tu namieszane a wyjdzi, że jest wszystko dobrze.

To prawda córa dała mi popalić jak sobie przypomnę i pomyśle, że może być powtórka z rozrywki to aż mi slabo...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to szybko zaczela ci raczkowac. Ze starszymi to nie pamietam, a Emilia nawet na brzuchu nie chciala lezec, musielismy w domu cwiczyc. Najpierw pelzala a raczkowala jakos na 8 miesiecy i usiadla sama od razu bez podparcia na 8,5 miesiaca. Poszla przed roczkiem, to tak jakos w normie, nie byla zbytnio wyrywna 😀 Za to niejadek 😀 Glownie zyje na butli z mlekiem i kaszka, owoce tez przechodza. Ale to chyba rodzinne u nas 🙈 No ja tez mam nadzieje ze jakos to sie keszcze okaze ze tylko ten zoladek jest po prawej ale reszta wspolnie dobrze ulozona i funkcja bedzie zachowana. Ale fakt faktem ze jednak jest po zlej stronie, kurka wodna i czemu tak nie potrafia powiedziec. 🤷‍♀️ Rezonans duzo powie. Mam nadzieje ale juz stres przed sroda jest 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:31

• talku Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne brzuszki tutaj widziałam 😊😊 malutkie, okrąglutkie.

Natalia, to jeśli to jest temperament mojego syna to ja się zaopatrzę w zapas melisy 😛😛 a tak serio to on ma być po kim ruchliwy i temperamenty, oboje mamy niezłe charakterki i mocne osobowości.

Agulkowa, Natalia05, Makt lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać w środę po tych badaniach. Ja cały czas trzymam kciuki.

Moja córka też niejadek. Bo bardzo dużo rzeczy nie je albo po prostu nie przepada. Za to kocha mięso.... Szynkę czy salami to jak chipsy wciąga. No i ruchliwa do dziś. Na d... Nie usiedzi 😀

Talku my cała trójka teraz zodiakalne lwy w domu więc wiem co masz na myśli charakterne osóbki 😂 biedna ta nasza rybka będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:39

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu mamy misz masz zodiakalny, najmlodsza lew wiec wiem o czym mowisz 😀 A ja strzelec wiec tez sobie nie dam w kasze dmuchac 😀

Mam dwoch braci z 15 marca i powiem wam ze spokojni to oni nigdy nie byli :) A nasze ryby to chyba beda w roku szczura w chinskim kalendarzu a to jest podobno najinteligentniejszy znak 😀

Talku czyli synio idealnie sie wpisuje w wasza rodzinke 😀 W sumie takie ruchliwe charakterne dziecko to ja wole od jakiejs mimozy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:51

talku lubi tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lwy i co 5 dni urodziny mamy także jak jest dobrze to jest dobrze ale w razie zgrzytu.... Oj lepiej nie .
    Widzę z suwaczkow , że Twoja córcia dzień wcześniej od mojej urodziny obchodzi 🤣
    Ryby też gagatki ale bardziej ugodowe. Chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 22:00

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ryby urodzona 26.02 i tak chce urodzić syna haha😄 chcieć to ja sobie mogę...

Mój codziennie ok godziny 5 jak tata wstaje do pracy to tak fikolki robi ze dzisiaj byłam w szoku a potem lekkie kopniaki w ciągu dnia i tetaz też jego pora, czasem mu się zmienia godzina, czasem jest słabiej.

Piękne macie brzuszki

Agulkowa lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Jest ryzyko zsikania się jest zabawa 🤣

Ja to mam najgorzej jak chce mi się kaszlnac lub kichnąć.... Nogi trzeba zaciskać bo inaczej będzie plama... Dobrze, że to po ciąży przechodzi.

Mnie ostatnio męczą skurcze nóg. .. w nocy aż mnie budzą. Strasznie to boli a biorę magnez 2x1 tbl

Nie przechodzi:( po pierwszej ciąży przy pełnym pęcherzu i kichnieciu zdarzala się plamka

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, tez chcialam urodzic w swoje urodziny, ale synkowi sie za bardzo spieszylo :p

Umówiłam nas na sesje świąteczną, już nie moge sie doczekac xd

syllwia91, Agulkowa, Gratka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie ładne brzuszki! Też się chyba dziś zmobilizuję, żeby zrobić jakieś zdjęcie pamiątkowe ;)

Z tymi wakacjami kamperem, to totalnie mój klimat :D Marzy mi się, żeby dużo zwiedzać z dzieckiem. Ale zobaczymy jak będzie w rzeczywistości ;)

A jeśli faktycznie znaki zodiaku mają mieć jakieś znaczenie, to ja chętnie przyjmę do domu drugą Rybkę ;) Mój mąż jest z 28 lutego i jest najspokojniejszym i najbardziej ugodowym człowiekiem, jakiego znam :D Więc jak się Bejbik w niego wda, to będę szczęśliwą matką, hehe :p
    Swoją drogą termin mam na 29.02, więc jest duża szansa, że mój mąż będzie miał prezent na urodziny :)

PS. A ja dziś kończę 23 tydzień! 0_o Wam też tak szybko zaczęło to lecieć? Pierwsze tygodnie się dłużyły niemiłosiernie, myślałam, że będę w tej ciąży 100 lat, a teraz nie wiem kiedy te tygodnie mijają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 08:35

Agulkowa, Mia ❤️, talku, Gratka lubią tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Sylwia, tez chcialam urodzic w swoje urodziny, ale synkowi sie za bardzo spieszylo :p

Umówiłam nas na sesje świąteczną, już nie moge sie doczekac xd
    W którym tygodniu urodziłas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mi się wydaje ze jestem w tej ciąży już 100 lat... Ciągnie mi się okropnie... Dzisiaj mi się śniło na sam koniec jakby snów że poszłam do łazienki a tam krew, żywa krew... Szybko się obudziłam pobiegłam czysto uf wróciłam do łóżka dzidek się kręcił ale kuźwa musiałam kichnac i go wysttaszylam i cisza..

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia to współczuję. Mi na szczęście wszystko minęło po ciąży... Spróbuj może te ćwiczenia na wzmocnienie mięśni Kegla robić ponoć pomagają...

Katy ja już też mam umówiona sesje co prawda nie świąteczna ale ciążowa między świętami a nowym rokiem u mojej koleżanki ☺️

Jejku mi też teraz zaczął czas lecieć strasznie szybko... Na początku tak nie było a teraz przyspieszyły te tygodnie strasznie. Muszę jechać do szpitala się zameldowac na marzec, że chce u nich rodzić... Niedługo święta a po świętach to już zleci całkiem szybko....

Sylwia ja dziś też miałam okropne sny... Najgorsze , że one się wydają takie rzeczywiste... Co chwilę się budziłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 08:46

Katy lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ