WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze :) Chlopiec potwierdzony na 100%, siusiak jak sie patrzy.
    Łożysko nie jest w najlepszym polozeniu, no ale wiadomo, moze sie przesunac, takze nie mam sie czym martwic.
    Kamien z serca!
    ef3c0889b574.jpg

Gratka, Agulkowa, Mia ❤️, talku, syllwia91, Natalia05, Jejku, amethyst, Makt, meetme, Katy, KolendrA lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, super wieści :)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Talku o ktorej masz wizyte?

O 16:40 dopiero. Bo ja normalnie jeszcze chodzę do pracy.
    Ty też już nasz wizytę? Będziesz już miała wszytskie wyniki?

Gratka, fajnie że razem wizytujemy. Ty masz połowkowe?

I chyba Sylwia też jutro miała wizytować.

Dziękuję za kciuki ✊
    Jestem dobrej myśli, jestem dość spokojna, mam wielką nadzieję że nerki będą zdrowe i bez żadnych zastojów. Co prawda jest obciążenie genetyczne różnymi chorobami nerek od strony mojego ojca ale ja mam w sobie jakiś spokój. Mam nadzieję, że słuszny

Mia ❤️, Natalia05, Gratka, White Innocent lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku ja jutro mam badania a polowkowe mma w piątek.

Będę trzymać kciuki za Wasze wizyty jutrzejsze i na bank będzie wszysrko super!

Natalia05, Gratka, talku lubią tę wiadomość

• Gratka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku tak jutro połówkowe. 19.10 dopiero.
    U Twojego maluszka na pewno będzie wszystko prawidłowo

talku, syllwia91 lubią tę wiadomość

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratki z powodu udanych połówkowych, super, że macie to za sobą! A za jutrzejsze badania - kciuki!!! :) Nikodemko, łożysko w zdecydowanej większości przypadków się podnosi, myślę, ze5na kolejnym usg będzie dobrze. :)

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Nikodemko, super wiesci ;)

Mi synek zafundowal nieprzespana noc, idziemy dzisiaj do lekarza bo nie podoba mi się jego kaszel...

Makt lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka kupujecie glukoze do badania ?
    Taka w proszku do zmieszania czy gotowa w butelce ?

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam w proszku, okazało sie potem, ze niepotrzebnie bo mieli w laboratorium i tez tala z proszku :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po naszej wizycie comiesięcznej - Mała ma się dobrze, waży 305g, rusza się i fika. Troszeczkę mnie zaniepokoiło, że mi Usg "wydłużyło" termin porodu, z prenatalnych wyszło 25.03., teraz 29.03 - lekarka mówi, żeby się nie martwić, bo to się zdarza (wynika to chyba z pomiaru obwodu główki - robiła dwa, jeden ponad 17, drugi ponad 15 i jakoś do obliczeń wzięto ten drugi, dla młodszego wieku).
    Poza tym pytałam ją o szczepienie od grypy (szczepię się co roku) - ona mówi, że generalnie jest zwolenniczką szczepień i sama szczepi się co roku, ale w ciąży by sobie darowała.
    Z okazji połówki kupiłam sobie wczoraj tą książkę:
    https://www.empik.com/polozna-iza-dembinska-radzi-rodzic-mozna-latwo-dembinska-izabela,p1219504103,ksiazka-p

I myślę, że dla osób, które jak ja nie mają pojęcia o co cho z tym porodem może być bardzo wartościowa:) wczoraj połknęłam 1/3
    (polecam kupić w świecie książki, mieli dobrą cenę)

Mia ❤️, amethyst, Nikodemka, Katy, talku, Agulkowa lubią tę wiadomość

yN7Pp2.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo, szukałam tej książki wczoraj w Empiku :) ale może zamówię tam gdzie Ty, skoro taniej

jakie jeszcze książki polecacie? ja przeczytałam tylko "Ciężarówką przez 9 miesięcy"...

• Elo Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    Elo, szukałam tej książki wczoraj w Empiku :) ale może zamówię tam gdzie Ty, skoro taniej

jakie jeszcze książki polecacie? ja przeczytałam tylko "Ciężarówką przez 9 miesięcy"...

Najlepiej to wygooglaj, widziałam w kilku internetowych księgarniach, akurat Świat Książki mam pod nosem:)

yN7Pp2.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:

Też e to mam za sobą. A przede mną :

https://www.empik.com/pierwszy-rok-zycia-dziecka-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1140166025,ksiazka-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPoLCoEvBgNDXULsdRiUAjaUAn3VgfIf4KHbl8GfOx1UzuuwDl2uPKkaAiT0EALw_wcB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:41

bummy lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Chciałbym do Was dołączyć, jestem już mama małego Stasia i kolejny Maluch w drodze, termin porodu wg om wychodzi mi na 27 marca. Pewności co płci jeszcze w 100% nie mam, ale drugie usg wskazuje, że prawdopodobnie będzie to dziewczynka :)Sama w to do końca nie wierzę bo w rodzinie sami chłopcy się rodzą. Za tydzień w środę na badaniach połówkowych mam nadzieję będę miała już pewność :)

White Innocent, Natalia05, bummy, Mia ❤️, Katy, amethyst, Jejku, Gratka, Makt, kate2friend, syllwia91, Agulkowa, KolendrA, Alunis, Sofijka85 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo osób poleca "Mamy dla mamy" - są dwa tomy, pierwszy o ciąży, drugi o macierzyństwie. Sama nie czytałam, ale przeglądałam u koleżanki, wydaje się fajna :)

Cześć Marcela, też mam termin na 27 :) to znaczy wg lekarza, bo z moich wyliczeń wychodzi 28 :D

Ja sobie niedługo chyba strzelę w łeb XD córa była chora ostatnio i w końcu po 3 tygodniach już prawie przestała kaszleć. To w sobotę ja zaczęłam, do tego katar i ból stawów. Mi już powoli przechodzi, to Mała zaczęła cherlać na nowo, tralala... XD już od 1.5 miesiąca odkładam szczepienia, chyba dopiero na wiosnę się uda jak tak dalej pójdzie XD

Dziewczyny, dajcie znać po wizytach, trzymam za wszystkie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:50

marcela123 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Też e to mam za sobą. A przede mną :

https://www.empik.com/pierwszy-rok-zycia-dziecka-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1140166025,ksiazka-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPoLCoEvBgNDXULsdRiUAjaUAn3VgfIf4KHbl8GfOx1UzuuwDl2uPKkaAiT0EALw_wcB
    Tez ona przede mna bo obecnie koncze pierwsza czesc tej autorki tj "w oczekiwaniu na dziecko" spoko :)

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela witaj ☺️

Ja juz tez po wizycie. Mam pelne wyniki genetyczne, zdrowa córka!!! Mialam tez drugie polowkowe i tez wszystko w porzadku poza tym zoladkiem z prawej strony. Wazy 320 g. Za tydzien we wtorek rezonans i w piątek omowienie wyniku. Oby tam juz nic nie wyszlo zlego 🙏🙏🙏 Narazie jestem dobrej mysli ☺️❤️

Dziekuje za kciuki 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 15:05

White Innocent, marcela123, Mia ❤️, Elo, Katy, amethyst, bummy, Gratka, Makt, kate2friend, talku, Rusałka06, syllwia91, Agulkowa, KolendrA, iriiska, Alunis, Nikodemka, Sofijka85, Sofijka85, Sofijka85 lubią tę wiadomość

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super! To chyba najlepsze wieści jakie mogłaś dostać! Obyś już teraz odetchnęła :)

Natalia05 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Natalia 🙂 kolejny wspólny wątek mamy 😁
    Bardzo się cieszę, że z Malutka wszystko dobrze i trzymam kciuki żeby już tak zostało ✊

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Natalia, super! Nie mogło być inaczej. Ale co potwierdzenie to potwierdzenie. Mam nadzieję że będziesz cieszyć się już tą ciaza w spokoju 🥰

1usavcqgr9stsdyk.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ