Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wszystko dobrze
Chlopiec potwierdzony na 100%, siusiak jak sie patrzy.
Łożysko nie jest w najlepszym polozeniu, no ale wiadomo, moze sie przesunac, takze nie mam sie czym martwic.
Kamien z serca!
Gratka, Agulkowa, Mia ❤️, talku, syllwia91, Natalia05, Jejku, amethyst, Makt, meetme, Katy, KolendrA lubią tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Talku o ktorej masz wizyte?
O 16:40 dopiero. Bo ja normalnie jeszcze chodzę do pracy.
Ty też już nasz wizytę? Będziesz już miała wszytskie wyniki?
Gratka, fajnie że razem wizytujemy. Ty masz połowkowe?
I chyba Sylwia też jutro miała wizytować.
Dziękuję za kciuki ✊
Jestem dobrej myśli, jestem dość spokojna, mam wielką nadzieję że nerki będą zdrowe i bez żadnych zastojów. Co prawda jest obciążenie genetyczne różnymi chorobami nerek od strony mojego ojca ale ja mam w sobie jakiś spokój. Mam nadzieję, że słusznyMia ❤️, Natalia05, Gratka, White Innocent lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, gratki z powodu udanych połówkowych, super, że macie to za sobą! A za jutrzejsze badania - kciuki!!!
Nikodemko, łożysko w zdecydowanej większości przypadków się podnosi, myślę, ze5na kolejnym usg będzie dobrze.
Mia ❤️ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jaka kupujecie glukoze do badania ?
Taka w proszku do zmieszania czy gotowa w butelce ?polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
My po naszej wizycie comiesięcznej - Mała ma się dobrze, waży 305g, rusza się i fika. Troszeczkę mnie zaniepokoiło, że mi Usg "wydłużyło" termin porodu, z prenatalnych wyszło 25.03., teraz 29.03 - lekarka mówi, żeby się nie martwić, bo to się zdarza (wynika to chyba z pomiaru obwodu główki - robiła dwa, jeden ponad 17, drugi ponad 15 i jakoś do obliczeń wzięto ten drugi, dla młodszego wieku).
Poza tym pytałam ją o szczepienie od grypy (szczepię się co roku) - ona mówi, że generalnie jest zwolenniczką szczepień i sama szczepi się co roku, ale w ciąży by sobie darowała.
Z okazji połówki kupiłam sobie wczoraj tą książkę:
https://www.empik.com/polozna-iza-dembinska-radzi-rodzic-mozna-latwo-dembinska-izabela,p1219504103,ksiazka-p
I myślę, że dla osób, które jak ja nie mają pojęcia o co cho z tym porodem może być bardzo wartościowa:) wczoraj połknęłam 1/3
(polecam kupić w świecie książki, mieli dobrą cenę)Mia ❤️, amethyst, Nikodemka, Katy, talku, Agulkowa lubią tę wiadomość
-
słonykarmel wrote:Elo, szukałam tej książki wczoraj w Empiku
ale może zamówię tam gdzie Ty, skoro taniej
jakie jeszcze książki polecacie? ja przeczytałam tylko "Ciężarówką przez 9 miesięcy"...
Najlepiej to wygooglaj, widziałam w kilku internetowych księgarniach, akurat Świat Książki mam pod nosem:) -
słonykarmel wrote:Elo, szukałam tej książki wczoraj w Empiku
ale może zamówię tam gdzie Ty, skoro taniej
jakie jeszcze książki polecacie? ja przeczytałam tylko "Ciężarówką przez 9 miesięcy"...
https://www.empik.com/pierwszy-rok-zycia-dziecka-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1140166025,ksiazka-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPoLCoEvBgNDXULsdRiUAjaUAn3VgfIf4KHbl8GfOx1UzuuwDl2uPKkaAiT0EALw_wcB
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:41
bummy lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Chciałbym do Was dołączyć, jestem już mama małego Stasia i kolejny Maluch w drodze, termin porodu wg om wychodzi mi na 27 marca. Pewności co płci jeszcze w 100% nie mam, ale drugie usg wskazuje, że prawdopodobnie będzie to dziewczynka :)Sama w to do końca nie wierzę bo w rodzinie sami chłopcy się rodzą. Za tydzień w środę na badaniach połówkowych mam nadzieję będę miała już pewnośćWhite Innocent, Natalia05, bummy, Mia ❤️, Katy, amethyst, Jejku, Gratka, Makt, kate2friend, syllwia91, Agulkowa, KolendrA, Alunis, Sofijka85 lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dużo osób poleca "Mamy dla mamy" - są dwa tomy, pierwszy o ciąży, drugi o macierzyństwie. Sama nie czytałam, ale przeglądałam u koleżanki, wydaje się fajna
Cześć Marcela, też mam termin na 27to znaczy wg lekarza, bo z moich wyliczeń wychodzi 28
Ja sobie niedługo chyba strzelę w łebcóra była chora ostatnio i w końcu po 3 tygodniach już prawie przestała kaszleć. To w sobotę ja zaczęłam, do tego katar i ból stawów. Mi już powoli przechodzi, to Mała zaczęła cherlać na nowo, tralala...
już od 1.5 miesiąca odkładam szczepienia, chyba dopiero na wiosnę się uda jak tak dalej pójdzie
Dziewczyny, dajcie znać po wizytach, trzymam za wszystkie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:50
marcela123 lubi tę wiadomość
-
Mia ❤️ wrote:Też e to mam za sobą. A przede mną :
https://www.empik.com/pierwszy-rok-zycia-dziecka-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1140166025,ksiazka-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPoLCoEvBgNDXULsdRiUAjaUAn3VgfIf4KHbl8GfOx1UzuuwDl2uPKkaAiT0EALw_wcBMia ❤️ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcela witaj ☺️
Ja juz tez po wizycie. Mam pelne wyniki genetyczne, zdrowa córka!!! Mialam tez drugie polowkowe i tez wszystko w porzadku poza tym zoladkiem z prawej strony. Wazy 320 g. Za tydzien we wtorek rezonans i w piątek omowienie wyniku. Oby tam juz nic nie wyszlo zlego 🙏🙏🙏 Narazie jestem dobrej mysli ☺️❤️
Dziekuje za kciuki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 15:05
White Innocent, marcela123, Mia ❤️, Elo, Katy, amethyst, bummy, Gratka, Makt, kate2friend, talku, Rusałka06, syllwia91, Agulkowa, KolendrA, iriiska, Alunis, Nikodemka, Sofijka85, Sofijka85, Sofijka85 lubią tę wiadomość