X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt 🙂 za pozostałe trzymam kciuki. Co do tego, że będzie u nas dziewczynka to sama jeszcze nie dowierzam i boję się cieszyć bo bardzo bym chciała mieć dziewczynkę, wiadomo z chłopca też będę się cieszyc a najważniejsze to żeby było zdrowe ale ta córcia bardzo mi się marzy 🙂
    Jeśli chodzi o ruchy to sama dzisiaj się martwiłam, że bardzo słabo czuje, z synkiem na tym etapie to pamiętam że już dobrze czułam i takie pierwsze bulgotania/laskotania to po 13 tyg czułam, tutaj niby podobnie ale dalej jest to bardzo słabe i sporadycznie się zdarza. Od wczoraj nic nie czułam i dzisiaj już zaczynałam się martwić, dopiero jak Stasia uspilam na drzemke i sama się położyłam jak zjadłam słodkie to dzidziuś się odezwał i teraz też czuję delikatne ruchy więc stres przeszedł.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Cześć Marcela, u mnie ta sama sytuacja, same chłopy i ja jednego już też mam, ma 16 miesięcy. I teraz będzie dziewuszka. Wymarzony układ, zawsze marzyłam o starszym bracie, a mojej malutkiej to szczęście będzie dane. :) Pewnie urodzimy podobnie, bo ja mam termin na 03.04., ale ze względu na cukrzycę tydzień przed wywoływanie. Trzymam kciuki za Twoje polowkowe. :)
    Ja mam wpisany termin z usg na 3.04 bo dzidziuś był mniejszy na początku, ale później trochę wyrównał 🙂 ja myślę, że urodzie i tak wcześniej bo pierwszy poród to cc więc myślę, że ze względu na dość mała różnice teraz też tak będzie.
    Czyli u Ciebie też będzie mała różnica między dziećmi, fajnie że nie jestem sama 🙂 boisz się trochę? Bo ja momentami bardzo 😁

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, mówiłam Wam,że będzie ok!

Martwię się o dziewczyny który się dużo udzielaly i nagle cisza.... W ogóle jest nas teraz garstka 😔

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a twoje badania jak?

Talku dobrze sie nje powieksza to dobry znak.

No wlasnie poznikaly dziewczyny... Dorjana jak u ciebie?

Macie gdzies wartosc przeplywu przez tetnice maciczna/pepowinowa PI ?

talku lubi tę wiadomość

• amethyst Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja mam wpisany termin z usg na 3.04 bo dzidziuś był mniejszy na początku, ale później trochę wyrównał 🙂 ja myślę, że urodzie i tak wcześniej bo pierwszy poród to cc więc myślę, że ze względu na dość mała różnice teraz też tak będzie.
    Czyli u Ciebie też będzie mała różnica między dziećmi, fajnie że nie jestem sama 🙂 boisz się trochę? Bo ja momentami bardzo 😁
    Ja mam cykora ogromnego, ale u mnie jest tak, że bardziej boję się, czy wszystko będzie ok z ciążą i z małą, jeszcze nie zaczęłam się martwić tym niewątpliwym trzesieniem ziemi tutaj. Mój syn jest żywym srebrem i kurczę... Już wiem, że będzie kolorowo. :)

db91f7f0a3.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Sylwia a twoje badania jak?

Talku dobrze sie nje powieksza to dobry znak.

No wlasnie poznikaly dziewczyny... Dorjana jak u ciebie?

Macie gdzies wartosc przeplywu przez tetnice maciczna/pepowinowa PI ?
    Ja tego nie miałam oznaczonego na połówkowym.
    18/11 idę jeszcze raz to podpytam

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :p

Natalia, super wiesci ;)

Talku, na pewno ostatecznie sie okaże, ze wszystko jest tak jak powinno :)

Gratka, gratuluje udanej wizyty i zdrowej dzidzi:p

No wlasnie strasznie duzo dziewczyn sie nie udziela, szkoda..Pineapple tez sie wczesniej udzielala i nagle zamilkla :/ Odezwijcie sie dziewczyny jak nas podczytujecie ;)

talku, Gratka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia PI - 1.21

Natalia05 lubi tę wiadomość

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele - nie martw sie :) U mnie ruchy pojawily sie z dnia na dzien w 19+3. Do tej pory nie czuje ich jakos wybitnie.
    Dziewczyny, badacie krzywa w 24tc czy tez wczesniej? Moj lekarz zaleca mi zrobic ja juz, a ja nie wiem czy robic czy jeszcze poczekac...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Adele - nie martw sie :) U mnie ruchy pojawily sie z dnia na dzien w 19+3. Do tej pory nie czuje ich jakos wybitnie.
    Dziewczyny, badacie krzywa w 24tc czy tez wczesniej? Moj lekarz zaleca mi zrobic ja juz, a ja nie wiem czy robic czy jeszcze poczekac...
    Mi też wychodzi ze będę robić krzywa w 24tc

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robie w 24tc :p Zrobiłbym pozniej, ale kazal na wizyte 19.11 xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie 24 +parę dni

• Elo Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Moja siostra która jest lekarzem tez mi mówiła zeby się zaszczepiać. Co do grypy pani doktor tez zalecała, o krztuscu jeszcze z nią nie rozmawiałam :)

Już mam mętlik w głowie, mama lekarz też mówi, żeby się szczepić...

Ja robię krzywą dopiero po kolejne wizycie, na początku grudnia, to będzie jakieś 24/25+

A te przepływy to raczej na połówkowym? bo nigdzie w USG wczorajszym takiej wartości nie widzę

yN7Pp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nie jest za szczepieniem, nigdy wcześniej tego nie robiłam i słyszałam tak różne opinie że stwierdziłam że nie... Na krztusiec bym chciała ale to później później. Na grype to i tak już chyba za późno? Bo to wcześniej się powinno w nie w fazie największej szansy na chorobę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te przeplywy to na polowkowym. Juz sama nie wiem jakie wartosci sa optymalne, troche mnie martwi ten moj :/

A to w polsce jakas epidemia krztuscia czy o co chodzi z tymi szczepieniami?

• PannaB Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez ruchy czujecie nisko? Lekarz oststnio pytal czy nie mam boli bo dziecko jest nisko i rzeczywiście tam czuje ruchy,wczoraj inny mowil ze to lozysko nisko szyjka 3,2 I trzeba kontrolować triche mnie to martwi wszystko dziecko nisko lozysko nisko szyjka nie aż tak długa w sumie pobolewania co jakiś czas jakos tak nie wiem chyba poprosze o częstsze wizyty ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziewczyny czy Wy tez ruchy czujecie nisko? Lekarz oststnio pytal czy nie mam boli bo dziecko jest nisko i rzeczywiście tam czuje ruchy,wczoraj inny mowil ze to lozysko nisko szyjka 3,2 I trzeba kontrolować triche mnie to martwi wszystko dziecko nisko lozysko nisko szyjka nie aż tak długa w sumie pobolewania co jakiś czas jakos tak nie wiem chyba poprosze o częstsze wizyty ;)
    Nie martw sie ;) moja szyjka tez 3,2 i tez nisko, ale jak to lekarz stwierdził "w bezpiecznej odleglosci". Ruchy czuje na lini majtek, czasem trochę wyzej

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki! Próby w normie uf za to trojglicerydy i cholesterol wysoki ale zadzwonię do tego hepatologa bo to on kazał mi to zrobić. I w moczu ketony mało ale są... Nie było nigdy... Bakterie pojedyncze i pasma śluzu.. Ale tyle go mam że dziwne jakby nie było go w moczu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość minęła.... Kwasy żółciowe 17.70 norma 6 więc cholestaza

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerazona waga... codziennie wskakuje mi praktycznie 1 kg... juz mam 9 na plus. Nie wiem co jest grane...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ