X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt 🙂 za pozostałe trzymam kciuki. Co do tego, że będzie u nas dziewczynka to sama jeszcze nie dowierzam i boję się cieszyć bo bardzo bym chciała mieć dziewczynkę, wiadomo z chłopca też będę się cieszyc a najważniejsze to żeby było zdrowe ale ta córcia bardzo mi się marzy 🙂
    Jeśli chodzi o ruchy to sama dzisiaj się martwiłam, że bardzo słabo czuje, z synkiem na tym etapie to pamiętam że już dobrze czułam i takie pierwsze bulgotania/laskotania to po 13 tyg czułam, tutaj niby podobnie ale dalej jest to bardzo słabe i sporadycznie się zdarza. Od wczoraj nic nie czułam i dzisiaj już zaczynałam się martwić, dopiero jak Stasia uspilam na drzemke i sama się położyłam jak zjadłam słodkie to dzidziuś się odezwał i teraz też czuję delikatne ruchy więc stres przeszedł.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Cześć Marcela, u mnie ta sama sytuacja, same chłopy i ja jednego już też mam, ma 16 miesięcy. I teraz będzie dziewuszka. Wymarzony układ, zawsze marzyłam o starszym bracie, a mojej malutkiej to szczęście będzie dane. :) Pewnie urodzimy podobnie, bo ja mam termin na 03.04., ale ze względu na cukrzycę tydzień przed wywoływanie. Trzymam kciuki za Twoje polowkowe. :)
    Ja mam wpisany termin z usg na 3.04 bo dzidziuś był mniejszy na początku, ale później trochę wyrównał 🙂 ja myślę, że urodzie i tak wcześniej bo pierwszy poród to cc więc myślę, że ze względu na dość mała różnice teraz też tak będzie.
    Czyli u Ciebie też będzie mała różnica między dziećmi, fajnie że nie jestem sama 🙂 boisz się trochę? Bo ja momentami bardzo 😁

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, mówiłam Wam,że będzie ok!

Martwię się o dziewczyny który się dużo udzielaly i nagle cisza.... W ogóle jest nas teraz garstka 😔

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a twoje badania jak?

Talku dobrze sie nje powieksza to dobry znak.

No wlasnie poznikaly dziewczyny... Dorjana jak u ciebie?

Macie gdzies wartosc przeplywu przez tetnice maciczna/pepowinowa PI ?

talku lubi tę wiadomość

• amethyst Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja mam wpisany termin z usg na 3.04 bo dzidziuś był mniejszy na początku, ale później trochę wyrównał 🙂 ja myślę, że urodzie i tak wcześniej bo pierwszy poród to cc więc myślę, że ze względu na dość mała różnice teraz też tak będzie.
    Czyli u Ciebie też będzie mała różnica między dziećmi, fajnie że nie jestem sama 🙂 boisz się trochę? Bo ja momentami bardzo 😁
    Ja mam cykora ogromnego, ale u mnie jest tak, że bardziej boję się, czy wszystko będzie ok z ciążą i z małą, jeszcze nie zaczęłam się martwić tym niewątpliwym trzesieniem ziemi tutaj. Mój syn jest żywym srebrem i kurczę... Już wiem, że będzie kolorowo. :)

db91f7f0a3.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Sylwia a twoje badania jak?

Talku dobrze sie nje powieksza to dobry znak.

No wlasnie poznikaly dziewczyny... Dorjana jak u ciebie?

Macie gdzies wartosc przeplywu przez tetnice maciczna/pepowinowa PI ?
    Ja tego nie miałam oznaczonego na połówkowym.
    18/11 idę jeszcze raz to podpytam

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :p

Natalia, super wiesci ;)

Talku, na pewno ostatecznie sie okaże, ze wszystko jest tak jak powinno :)

Gratka, gratuluje udanej wizyty i zdrowej dzidzi:p

No wlasnie strasznie duzo dziewczyn sie nie udziela, szkoda..Pineapple tez sie wczesniej udzielala i nagle zamilkla :/ Odezwijcie sie dziewczyny jak nas podczytujecie ;)

talku, Gratka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia PI - 1.21

Natalia05 lubi tę wiadomość

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele - nie martw sie :) U mnie ruchy pojawily sie z dnia na dzien w 19+3. Do tej pory nie czuje ich jakos wybitnie.
    Dziewczyny, badacie krzywa w 24tc czy tez wczesniej? Moj lekarz zaleca mi zrobic ja juz, a ja nie wiem czy robic czy jeszcze poczekac...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Adele - nie martw sie :) U mnie ruchy pojawily sie z dnia na dzien w 19+3. Do tej pory nie czuje ich jakos wybitnie.
    Dziewczyny, badacie krzywa w 24tc czy tez wczesniej? Moj lekarz zaleca mi zrobic ja juz, a ja nie wiem czy robic czy jeszcze poczekac...
    Mi też wychodzi ze będę robić krzywa w 24tc

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robie w 24tc :p Zrobiłbym pozniej, ale kazal na wizyte 19.11 xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie 24 +parę dni

• Elo Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Moja siostra która jest lekarzem tez mi mówiła zeby się zaszczepiać. Co do grypy pani doktor tez zalecała, o krztuscu jeszcze z nią nie rozmawiałam :)

Już mam mętlik w głowie, mama lekarz też mówi, żeby się szczepić...

Ja robię krzywą dopiero po kolejne wizycie, na początku grudnia, to będzie jakieś 24/25+

A te przepływy to raczej na połówkowym? bo nigdzie w USG wczorajszym takiej wartości nie widzę

yN7Pp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nie jest za szczepieniem, nigdy wcześniej tego nie robiłam i słyszałam tak różne opinie że stwierdziłam że nie... Na krztusiec bym chciała ale to później później. Na grype to i tak już chyba za późno? Bo to wcześniej się powinno w nie w fazie największej szansy na chorobę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te przeplywy to na polowkowym. Juz sama nie wiem jakie wartosci sa optymalne, troche mnie martwi ten moj :/

A to w polsce jakas epidemia krztuscia czy o co chodzi z tymi szczepieniami?

• PannaB Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez ruchy czujecie nisko? Lekarz oststnio pytal czy nie mam boli bo dziecko jest nisko i rzeczywiście tam czuje ruchy,wczoraj inny mowil ze to lozysko nisko szyjka 3,2 I trzeba kontrolować triche mnie to martwi wszystko dziecko nisko lozysko nisko szyjka nie aż tak długa w sumie pobolewania co jakiś czas jakos tak nie wiem chyba poprosze o częstsze wizyty ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziewczyny czy Wy tez ruchy czujecie nisko? Lekarz oststnio pytal czy nie mam boli bo dziecko jest nisko i rzeczywiście tam czuje ruchy,wczoraj inny mowil ze to lozysko nisko szyjka 3,2 I trzeba kontrolować triche mnie to martwi wszystko dziecko nisko lozysko nisko szyjka nie aż tak długa w sumie pobolewania co jakiś czas jakos tak nie wiem chyba poprosze o częstsze wizyty ;)
    Nie martw sie ;) moja szyjka tez 3,2 i tez nisko, ale jak to lekarz stwierdził "w bezpiecznej odleglosci". Ruchy czuje na lini majtek, czasem trochę wyzej

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki! Próby w normie uf za to trojglicerydy i cholesterol wysoki ale zadzwonię do tego hepatologa bo to on kazał mi to zrobić. I w moczu ketony mało ale są... Nie było nigdy... Bakterie pojedyncze i pasma śluzu.. Ale tyle go mam że dziwne jakby nie było go w moczu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość minęła.... Kwasy żółciowe 17.70 norma 6 więc cholestaza

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerazona waga... codziennie wskakuje mi praktycznie 1 kg... juz mam 9 na plus. Nie wiem co jest grane...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ