Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt 🙂 za pozostałe trzymam kciuki. Co do tego, że będzie u nas dziewczynka to sama jeszcze nie dowierzam i boję się cieszyć bo bardzo bym chciała mieć dziewczynkę, wiadomo z chłopca też będę się cieszyc a najważniejsze to żeby było zdrowe ale ta córcia bardzo mi się marzy 🙂
Jeśli chodzi o ruchy to sama dzisiaj się martwiłam, że bardzo słabo czuje, z synkiem na tym etapie to pamiętam że już dobrze czułam i takie pierwsze bulgotania/laskotania to po 13 tyg czułam, tutaj niby podobnie ale dalej jest to bardzo słabe i sporadycznie się zdarza. Od wczoraj nic nie czułam i dzisiaj już zaczynałam się martwić, dopiero jak Stasia uspilam na drzemke i sama się położyłam jak zjadłam słodkie to dzidziuś się odezwał i teraz też czuję delikatne ruchy więc stres przeszedł.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
amethyst wrote:Cześć Marcela, u mnie ta sama sytuacja, same chłopy i ja jednego już też mam, ma 16 miesięcy. I teraz będzie dziewuszka. Wymarzony układ, zawsze marzyłam o starszym bracie, a mojej malutkiej to szczęście będzie dane.
Pewnie urodzimy podobnie, bo ja mam termin na 03.04., ale ze względu na cukrzycę tydzień przed wywoływanie. Trzymam kciuki za Twoje polowkowe.
Czyli u Ciebie też będzie mała różnica między dziećmi, fajnie że nie jestem sama 🙂 boisz się trochę? Bo ja momentami bardzo 😁Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
marcela123 wrote:Ja mam wpisany termin z usg na 3.04 bo dzidziuś był mniejszy na początku, ale później trochę wyrównał 🙂 ja myślę, że urodzie i tak wcześniej bo pierwszy poród to cc więc myślę, że ze względu na dość mała różnice teraz też tak będzie.
Czyli u Ciebie też będzie mała różnica między dziećmi, fajnie że nie jestem sama 🙂 boisz się trochę? Bo ja momentami bardzo 😁 -
Natalia05 wrote:Sylwia a twoje badania jak?
Talku dobrze sie nje powieksza to dobry znak.
No wlasnie poznikaly dziewczyny... Dorjana jak u ciebie?
Macie gdzies wartosc przeplywu przez tetnice maciczna/pepowinowa PI ?
18/11 idę jeszcze raz to podpytam -
Dzień dobry :p
Natalia, super wiesci
Talku, na pewno ostatecznie sie okaże, ze wszystko jest tak jak powinno
Gratka, gratuluje udanej wizyty i zdrowej dzidzi:p
No wlasnie strasznie duzo dziewczyn sie nie udziela, szkoda..Pineapple tez sie wczesniej udzielala i nagle zamilklaOdezwijcie sie dziewczyny jak nas podczytujecie
talku, Gratka lubią tę wiadomość
-
Adele - nie martw sie
U mnie ruchy pojawily sie z dnia na dzien w 19+3. Do tej pory nie czuje ich jakos wybitnie.
Dziewczyny, badacie krzywa w 24tc czy tez wczesniej? Moj lekarz zaleca mi zrobic ja juz, a ja nie wiem czy robic czy jeszcze poczekac... -
Nikodemka wrote:Adele - nie martw sie
U mnie ruchy pojawily sie z dnia na dzien w 19+3. Do tej pory nie czuje ich jakos wybitnie.
Dziewczyny, badacie krzywa w 24tc czy tez wczesniej? Moj lekarz zaleca mi zrobic ja juz, a ja nie wiem czy robic czy jeszcze poczekac... -
nick nieaktualny
-
Makt wrote:Moja siostra która jest lekarzem tez mi mówiła zeby się zaszczepiać. Co do grypy pani doktor tez zalecała, o krztuscu jeszcze z nią nie rozmawiałam
Już mam mętlik w głowie, mama lekarz też mówi, żeby się szczepić...
Ja robię krzywą dopiero po kolejne wizycie, na początku grudnia, to będzie jakieś 24/25+
A te przepływy to raczej na połówkowym? bo nigdzie w USG wczorajszym takiej wartości nie widzę
-
nick nieaktualnyMój lekarz nie jest za szczepieniem, nigdy wcześniej tego nie robiłam i słyszałam tak różne opinie że stwierdziłam że nie... Na krztusiec bym chciała ale to później później. Na grype to i tak już chyba za późno? Bo to wcześniej się powinno w nie w fazie największej szansy na chorobę?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy Wy tez ruchy czujecie nisko? Lekarz oststnio pytal czy nie mam boli bo dziecko jest nisko i rzeczywiście tam czuje ruchy,wczoraj inny mowil ze to lozysko nisko szyjka 3,2 I trzeba kontrolować triche mnie to martwi wszystko dziecko nisko lozysko nisko szyjka nie aż tak długa w sumie pobolewania co jakiś czas jakos tak nie wiem chyba poprosze o częstsze wizyty
-
PannaB wrote:Dziewczyny czy Wy tez ruchy czujecie nisko? Lekarz oststnio pytal czy nie mam boli bo dziecko jest nisko i rzeczywiście tam czuje ruchy,wczoraj inny mowil ze to lozysko nisko szyjka 3,2 I trzeba kontrolować triche mnie to martwi wszystko dziecko nisko lozysko nisko szyjka nie aż tak długa w sumie pobolewania co jakiś czas jakos tak nie wiem chyba poprosze o częstsze wizyty
moja szyjka tez 3,2 i tez nisko, ale jak to lekarz stwierdził "w bezpiecznej odleglosci". Ruchy czuje na lini majtek, czasem trochę wyzej
-
nick nieaktualnyMam wyniki! Próby w normie uf za to trojglicerydy i cholesterol wysoki ale zadzwonię do tego hepatologa bo to on kazał mi to zrobić. I w moczu ketony mało ale są... Nie było nigdy... Bakterie pojedyncze i pasma śluzu.. Ale tyle go mam że dziwne jakby nie było go w moczu....
-
nick nieaktualny