X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Sylwia trzymam kciuki, będzie dobrze! Są jakieś objawy tego czy tylko po wynikach badań?

Mnie od wczoraj tak męczy zgaga, że już nie daję rady :( Migdały na chwilę pomagają, ale bez szału... Co Wam pomaga na zgage? Albo co ją potęguje?
    Pomaga nic, albo sen ;p a poteguje jedzenie. Haha ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam Was regularnie i trzymam kciuki za każdą wizytę:)
    Ja mam swoją jutro. :) pewnie już z 600g waży ten mój Syneczek :)
    Sylwia trzymam kciuki oby wszystko było dobrze :*

talku lubi tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo wrote:
    Już mam mętlik w głowie, mama lekarz też mówi, żeby się szczepić...

Ja robię krzywą dopiero po kolejne wizycie, na początku grudnia, to będzie jakieś 24/25+

A te przepływy to raczej na połówkowym? bo nigdzie w USG wczorajszym takiej wartości nie widzę

Elo Ty jesteś z Torunia? :) tak jak ja :) może spotkamy się na porodowce:P gdzie chcesz rodzić? I do kogo chodzisz do gina ? Ja do Kipigrocha... i waham się czy Toruń czy chelmza ... sama nie wiem...

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolendra, Majowa co u Was? Jak się czujecie? Maluchy w brzuchu szaleją?
    Odezwijcie się czasami ☺️☺️☺️

Ja krzywą będę robić 23+5. Bo gin mi kazał zrobić na wizytę która mam 23+6, więc nie będę miała skończonego 24 tc. A niby powinno się między 24 a 28 bo cukrzyca w ciąży rozwija się właśnie na takim etapie. Ale może te parę dni u mnie nie zrobi różnicy.

Sylwia, trzymam kciuki żeby leki ustabilizowały Twoja sytuację. A swędzi Cię skóra? Masz jakieś objawy takich wyników badań?

relgi09kukfprg92.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam 20tc i juz dostałam skierowanie na krzywą, ale nie spieszy mi sie :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy Usg połówkowe. Na 100% chłopak 😊 wszystko w normie, poza wagą- 455g 😀 dzisiaj wg om 20+3 a wg wymiarów 21+5 więc prawdopodobnie będzie duży chłopak 😂 jak tak dalej pociągnie to może dobić do 4,5 kg. Dziwne, córka była raczej z tych mniejszych lub w normie i urodziła się 3 kg. No cóż dzieci są różne 😉

White Innocent, Makt, Nikodemka, amethyst, iriiska, Jejku, talku, Katy, Mia ❤️, Gratka, KolendrA, Elo, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość

laijp2.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Pomaga nic, albo sen ;p a poteguje jedzenie. Haha ;p
    Hehe, no właśnie tak myślałam 😂 bo już próbuję wszystkiego i nic nie pomaga... Może z rennie spróbuję.

Meetme gratuluję udanych połówkowych! Faktycznie spory chłopiec, fajnie :)

meetme lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, w poprzedniej ciazy pomagaly mi takie saszetki "Gastrotuss" jako jedyne i czasem mleko, ale na krótko...

Meetme, szykuje sie duzy synek faktycznie:p

Sylwia, trzymam kciuki zeby sie wyniki unormowaly jak najszybciej;)

To ja krzywa zrobie jakos w 24+2 :p

W ogole dzisiaj jade kupic sukienke na swoj slub cywilny, trzymajcie kciuki zebym jakas znalazła 😂 Nie chce typowej ciazowej bo za nazwe się glownie placi...

meetme lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ani rennie ani gastrotus. Porod pomogl :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rośniemy :) kurcze porównując brzuch z pierwszą ciążą to naprawdę jest spory, troche mnie to irytuje. Ale najważniejsze że wszystko w porządku z małym, który sobie bryka. U mnie też zaczyna się zgaga powoli. Zazwyczaj jak jestem głodna albo jak jestem w pozycji półleżącej, a tak usypiam starszą. Czasem zazdroszcze Wam tych Waszym pięknych zdjęć z usg 😉 ja na wizytach słucham już tylko bicia serduszka. W święta jak będę w Polsce to muszę poszukać jakiegoś lekarza i pójść na wizytę :) ja już jedną glukoze miałam w grudniu kolejna, nie jest to najfajniesze ale naprawdę da się przeżyć.

d16e329c5c.png
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Elo Ty jesteś z Torunia? :) tak jak ja :) może spotkamy się na porodowce:P gdzie chcesz rodzić? I do kogo chodzisz do gina ? Ja do Kipigrocha... i waham się czy Toruń czy chelmza ... sama nie wiem...

Tak jest:) ja najpierw chciałam Chełmża, potem myślę Toruń (że jakoś poradzę sobie z tą oziębłą i bezduszną machiną służby zdrowia) teraz znowu mam etap Chełmża:)
    Chodzę do Dr Danniger i ona w sumie twierdzi, że będę decydować i tak, gdy będę wiedziała jak ciąża przebiega, bo wiadomo, gdy się pojawią jakieś powikłania to tylko Toruń.

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

yN7Pp2.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży na zgage pomagało mleko lub jogurt naturalny, ale ja miałam bardzo sporadycznie.
    U mnie jakoś odwrotnie z wielkością brzucha. W pierwszej ciąży po 14 tyg już brzuszek był lekko widoczny a teraz każdy się mnie pyta gdzie ja mam ten brzuch a 3 kg do przodu są. Mamy które będą miały parki? Widzicie różnice w kształcie brzucha? Chodzi mi o to, że niby na chłopca taka piłeczka a z dziewczynka bardziej rozlany bo jeśli u mnie sprawdzi się, że będzie dziewczę to rzeczywiście tak będzie, z synkiem miałam tylko piłkę przed sobą a teraz ten brzuch wydaje się taki nie ciążowy jak narazie.
    Ja niby na każdej wizycie usg ale zdjęcia też żadnego ładnego nie mam, bardziej takie gdzie giin jakieś pomiary lapala, niby ten sam lekarz ale jak chodziłam do niej w pierwszej ciąży do jej prywatnego gabinetu to sprzęt był lepszy i miałam ładne zdjęcie na każdej wizycie a teraz chodzę do niej do przychodni i tu już tak nie mam

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili usg dzidzi waży ponad 500 gram, wody ok łożysko też ok mam mieć jakieś lepsze usg w sensie polowkowe ale narazie cisza. Detektorem zbadali serce, szyjka długa zamknięta wysoko twarda, pobrali wymaz że Względu na śluz obfity mimo że lekarz robił 3 tygodnie temu i wszysrko ok ale niech robią. Czekają pewnie na wynik krwi bo trochę się dziwią że tak szybko cholestaza i że czuję ruchy tak bardzo i w ogóle... Nie swędzi mnie nic i żadnych dolegliwości nie mam

amethyst, Mia ❤️, Sofijka85, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no to narazie same dobre wiesci. Ale duze juz macie te dzieci, to moja faktycznie malutka.

A powiedzcie acard poprawia przeplywy tak? To moze bede brac i sie poprawi z ta waga, sama nie wiem. Czy to moze zaszkodzic ewentualnie?

Marcela ja mam pilki a same panny ☺️ Z emilia cera tragedia wlosy wypadaly i mdlosci a turaj zero objawow cera ladna wlosy tez 😊

Po rezonansie pojde na fotki 3d. Ciekawa jestem czy dziewczynki beda podobne ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 15:30

• amethyst Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia, trzymam kciuki, najważniejsze, że pod kontrolą wszystko. :) Najgorzej to coś przegapić. Właśnie się zastanawiam, czy też sobie nie sprawdzić cholesterolu itp. W sumie pierwszy raz czemu sprawdzałas te dodatkowe rzeczy? :) Miałaś jakieś dolegliwości? Bo potem to wiem, że już kontrolnie, bo pierwsze wyszły niefajnie.

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam z swojej głupoty albo i nie głupoty. Od tak... Sama dla siebie w sumie.

Natalia ja biorę i dzisiaj mówili że lepiej brać bo nie szkodzi w ogóle a pomoc może na przepływy, ciśnienie itd

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja z córą byłam cała rozlana, teraz faktycznie mam tylko piłeczkę (póki co). No i z córą wymiotowałam do 16-17 tygodnia jakoś, teraz na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ile razy mi się zdarzyło. Ale ja i tak biorę to za przypadek bardziej, niż za "wyrocznie" dotyczącą płci ;)
    Cerę miałam normalną i w tamtej ciąży i teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 15:55

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany z synkiem wymiotowalam do 16 tyg i nie byłam wstanie funkcjonować, wszystko mąż za mnie robil🙂 teraz też co prawda wymiotowalam ale tylko rano i normalnie dałam radę zająć sie Stasiem. Ale z nim w ciąży to czułam się ładnie, a teraz jakoś jak patrzę na siebie to czuje się średnio, co by nie napisać brzydko 😆 dla mnie też to bardziej przypadek ale tak chciałam się zorientować czy rzeczywiście jakieś różnice są 🙂
    Natalia może dla Bezpieczeństwa zapytaj lekarza o ten acard, moja szwagierka też go bierze że względu na przepływy ale lepiej się upewnić 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w ciazy z synkiem taka pileczke, a teraz jest bardziej rozlany, po za tym mniej wymiotuje niz w pierwszej ciazy i ogolnie czuje sie lepiej:p Z cera roznie, ale poprzednio tez nie bylo idealnie xd Chrzestna mi wrozy drugiego chlopaka bo wczesniej w rodzinie przeważały dziewczynki, a po za tym "nic sie na twarzy nie zmienilam" 😂

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy i gdzie poszłaś sukienki szukać? W Krakowie? Pochwal się bo ja też będę potrzebować, ale na styczeń dopiero ;)

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ