Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My w sumie od prawie dwoch lat jesteśmy w remoncie bo ciagle cos trzeba bylo poprawiac xd Taki generalny remont robilismy jak juz synek byl na swiecie, siedzielismy przez chyba miesiac zamknieci w pokoju praktycznie, troche u mamy siedzialam, przy lezacym dziecku to jeszcze da sie zrobic, jak już dziecko mobilne to sobie nie wyobrazam remontu xd
Dzisiaj w koncu kupilismy stol i krzesla do jadalni bo mielismy, ale takie byle jakie i strasznie duzo miejsca zajmowały, teraz od razu lepiej i miejsca wiecej :p
-
Dołączam do grona źle śpiących
ja zasypiam ok 2-3:00, przed 8:00 budzi mnie córka, która szykuje się do przedszkola, a później dosypiam jeszcze ze 2h. Masakra.
Jak to u Was dziewczyny, śpicie na wznak i na prawym boku? Ja staram się spać głównie na lewym, ale mam już od tego taki ból pleców, że chyba oleję to i będę spała jak mi wygodnie. Czytałam dziś artykuł u mamy ginekolog, że można spać zarówno na prawym jak i lewym boku, jedynie w 3 trym powinno unikać się spania na wznak. -
Czyli tylko ja dobrze śpię tfu tfu.
Ale ja mam tyle emocji, zajęcia i ruchu przez cały dzień że po prostu padam.
Nawet dzisiaj na siku nie wstawałam co mi się bez ciąży nie zdarza.
I śpię jak mi wygodnie. Na plecach też.
Chociaż mój gin kazał unikać leżenia na plecach. Ale czasami mi się zdarzy.
-
Ja zauważyłam że jak w nocy za długo śpię na prawym boku to budzę się ze zdretwiałą noga. Myślę że mały uciska mi na zyle główna. I wtedy boi mnie cały bok. Muszę spać na lewym, czasem na wznak trochę.16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Mi sie lepiej spi na prawym boku, na wznak w ogóle nie lubie :p Ogolnie to wstaje w nocy przynajmniej 3 razy bo psa musze wpuscic, przy okazji siku robie, potem sie synek budzi zazwyczaj i tez mam problem pozniej z zasnieciem
Eh zepsulam sobie piekarnikTaki prezent na Mikolaja...q
-
nick nieaktualny
-
Ja się pytałam lekarki ostatnio jak to jest z tym leżeniem i kazała się słuchać swojego ciała. Ja na zalecanym w ciąży lewym boku nie mogę uleżec 5 min, od razu mnie dusi, czuje że krew mi przestaje do głowy dopływać. Na prawym jest w miarę ok ale najlepiej mi na plecach z lekko przekręconą na bok miednica i głównie tak śpię
a pobudka o 3... No cóż, już się przyzwyczaiłam
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
słonykarmel wrote:w sumie ja lubię czytać, ale teraz jakoś mi nie idzie a muszę zdążyć do porodu z niektórymi książkami
Też lubię czytaćtylko łatwo mnie wybić dlatego wolę czytać w nocy, gdy jest totalna cisza... Zawsze uczyłam się po nocach, wstawałam np o 2 i ryłam...
U mnie taki troszkę maraton się zacząłstaram się 2 książki w tygodniu łyknąć. Postanowiłam przeczytać wszystkie ksiazki jakie mam w domu (lubię tematykę psychologiczną, poradniki itp.)
Lubię wracać do tych ksiązek cyklicznie. Teraz na tapecie mam książki oparte o prawa biblijne...
Pamiętam jak po urodzeniu Oli, sypały się nam operacje i zabiegi Tobiaszka a ja nie mogłam wygospodarować chili dla siebie... Cięzko mi było skończyć książkę
Teraz wykorzystuję kazdą wolna chwilę na czytanie, co by się nasycic na zapas (jeślito tylko możłiwe)
Co do strony spania to u mnie różniejak sie przekrece tak śpię. Jeszcze mi brzuszek nie ciąży więc nie odczuwam większego dyskomfortu. Jedynie martwi mnie jak czuję że malutka się rozkopuje i wtedy mam stresa aby jej nie przygnieść
(wiem głupie ale z rególy w teakich momentach zmieniam ułożenie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 09:36
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy Wy już też golicie się z lusterkiem ?
bo ja już przez brzuch nic tam kompletnie na dole nie widzę
A już myślałam ogarnąć ten teren bo trawa taka wysoka że aż wstyd 😂
talku lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
Gratka wrote:Majowa jeszcze mi się udaje bez ale już niedługo 😆. Teraz żałuję że na jakieś laserki nie chodziłam wcześniej.
Ja też żałuję! Miałam się wybrać na laser od jesieni, no ale w lipcu się dowiedziałam o ciazy więc no niestety;D nie zdążyłam:D zostaje mi lusterkoGratka lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
Dziewczyny, ja się strasznie denerwuję tym łożyskiem centralnie przodującym. Cały czas jestem w histerii, że dostanę krwotoku🙈To oczywiście nasila moje stany lękowe. Pocieszam się, ze wciąż jest niewielka szansa na podniesienie.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️