X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Witajcie :)
    Bawicie się w zgadywanie płci dziecka ???

Teoria Ramziego polega na analizie usg w 6 tygodniu ciąży - sprawdza się wtedy położenie łożyska / kosmków względem macicy. Skuteczność tej metody to podobno 97,2% dla płci męskiej i 97,5% dla płci żeńskiej. Jeżeli położenie jest po prawej stronie względem macicy to będzie chłopak, jeśli po lewej to dziewczynka. Jednak trzeba zwrócić uwagę na to, że obraz na usg bardzo często jest odwrócony. I mimo, że na zdjęciu embrion jest po prawej stronie, w rzeczywistości znajduje się po lewej.

66001555329273.jpeg

U mnie niestety mam kiepskie zdjęcia wiec nie póki co nie zinterpretowane :/

oczywiście to tylko zabawa :P
    https://mamaginekolog.pl/najbardziej-niewiarygodna-teoria-rozpoznawania-plci-we-wczesnej-ciazy-o-jakiej-slyszalam/
    U mnie z córką się sprawdziło;)

Dorjana lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybieram się na pierwszą wizytę:) proszę o kciuki :) wizytę mam o 11.30 , ale mam kawałek drogi do kliniki ;) Dam znać jak będę po :)

talku, Dorjana, syllwia91, pineapple, Olalasz, Katy, Nikodemka, Makt, Auricomka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu macie moje usg jak byłam w ciąży z córką. Tak jak pisałam wcześniej nam się sprawdziło. To są dwa duże usg u dwóch różnych lekarzy i na dwóch różnych sprzetach. Obraz obrócony i obraz rzeczywisty. Jedno i drugie usg opisane (zaznaczone strony i kosmówka)

https://zapodaj.net/eab3c08bb3b95.jpg.html

https://zapodaj.net/a3734d6250326.jpg.html

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple wrote:
    Nie rozumiem. To jak ja mam zarodek z lewej to znaczy, że to chłopczyk?

Chodzi o położenie łożyska czyli jeśłi dobrze rozumiem to kosmowke,która jest bardziej ukrwiona i jaśniejsza na obwodzie.

Ważne aby zdjęcie było zrobione w odpowiednim widoku (czyli np głowica (zwężenie) widoczne u góry...

ec897d_494d680f57ce4bcb9b31846571212246~mv2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem 😂 chodzi o to? O ten plemnik?

d726f8e29fb6.jpg

• pineapple Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przeczuwam chłopaka :) ale fakt taki, że płeć jest tu najmniej istotna. Najważniejsze by było dziecko zdrowe i ciąża przebiegała prawidłowo.
    Ja się wczoraj tragicznie czułam, mdłości nie dawały mi żyć. Dziś tak jakby troszkę lepiej, natomiast ja jestem jakaś dziwna bo najgorzej czuję się popołudniami, a nie rano. Jeszcze teraz zaczynają się upały, ciężko będzie.
    Trzymam kciuki Kate za wizytę i piękne widoki z usg :)

zi13dqk3xd40yepk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa kciuki 3mam mocno i wyczekuję samych wspaniałych wieści :)

Morwa lubi tę wiadomość

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wręcz przeciwnie.... Nic nie czuję
    Żadnej ciąży,... Mdłości... Żadne bóle
    Jestem przerażona biorąc pod uwagę wcześniejsze przygody ciążowe (w żadnej ciąży nie miałam dolegliwości a jednak mieliśmy sporo stresów)

Więc może to dobry znak że macie ciążowe objawy bo to może świadczy o wysokim progesteronie??? Który potrzebny jest do prawidliwego rozwoju ciąży??

Tak sobie to tłumacze???
    Ale nie wiem czy to ma sens

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 10:31

• pineapple Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na moim zdjęciu mam zarodek z lewej, a jasne na dole. To co to oznacza?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorijana, Ja mam bardzo wysoki progesteron, bo ponad 50. Czasem nawet ponad 70. Może faktycznie on powoduje że tak źle się czuję.

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydziarana_mama wrote:
    A u mnie jest u góry po środku 😂 czyli ani na chłopaka ani na dziewczynkę
    U mnie też. Może podejmują decyzję w kwestii płci :)

wydziarana_mama lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • wydziarana_mama Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodać tu zdjęcie ?

hchyflw14pik81vl.png
    dqprj48ahpcgn9o4.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple wrote:
    Ja na moim zdjęciu mam zarodek z lewej, a jasne na dole. To co to oznacza?

Ja specjalistka nie jestem ale na fb są dziewczyny które pomagają w odczycie zdjęcia usg na kolejnych etapach ciąży.

Ciężko jest się wypowiedzieć nie widząc zdjęcia.

• wydziarana_mama Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej ciąży strasznie chciałam mieć synka i marzenia się spełniły. Teraz ciagle zmienił zdanie i właściwie to będę się bardzo cieszyć i z syna i z córki wiadomo ze liczę na to ze będzie zdrowe ale ostatnio bardziej mnie ciągnie w kierunku dziewczynki. Wyglądam i czuje się inaczej niż przy synku 😏

hchyflw14pik81vl.png
    dqprj48ahpcgn9o4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydziarana_mama wrote:
    Dziewczyny jak dodać tu zdjęcie ?
    Wchodzisz na stronę naforum.zapodaj.net tam wybierasz zdjęcie dajesz to 500x500 jak się załaduje to wybierasz niżej link co jest napisane że na forum miniaturka i kopiuj wklej i tu wrzucasz

pineapple lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana no nie wiem czy to ma sens bo ja w pierwszej ciazy nie czułam sie w ogole w ciazy, brzuch mialam płaski do 20 tc zero objawów, zero mdlosci wyglądałam pieknie ciąża bez żadnych problemów corka zdrowa. Takze ja dalej twierdze se to jak sie czujemy jie ma nic wspólnego ze zdrowiem ciazy tylko nasza reakcja tym danym momencie na ciaze i hormony.

A da sie to ze zdjęcia odczytać ta teorie ramziego? Pisze na necie ze najlepiej na żywo podczas usg zapytać. Zapytam he he a co mi szkodzi, pewnie lekarka zrobi minę 😂

• iriiska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie czy u mnie da się coś odczytać? :)

369578daee7b.jpg

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zdjecia z usg :p Z reszta naprawde chce mieć niespodziankę wiec nie zgadywalabym bo po co xd

Pospalam sobie trochę bo synek przez ta goraczke spi juz 2h ponad...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę , że ktoś od nas usunął konto , trzymam kciuki aby wszystko było w porządku ... Nie miałam nawet kiedy tutaj wejść, przedwczoraj ból głowy z wymiotami, a wczoraj jeszcze resztki tego bólu , dopiero dziś czuje się w miarę dobrze .

Z sąsiadką wczoraj miałam akcje ... przyjechała babka z jajkami, wziełam jajka, a ona mówi, że jeszcze te z poprzedniego tygodnia .. ja mówie , że nic a nic nie dostałam , byłam poza domem , no i potem mnie tknęło, bo mam na drzwiach wizjer z video , patrze a to taka małpa jedna zaj***ła te jajka , poszłam do niej , a ona , że nie , że nic nie brała , mimo że pokazałam jej zdjęcie, to dalej sie kłoci , że ona nic nie wzieła. Przyszedł Hausmeister (taki co się budynkiem opiekuje) i pyta czy mam dowód , mówie że mam , poszlismy do nich , pokazałam jej to nagranie , a ona od razu ze kamerowanie jest zabronione... i ty o chlebie ona o niebie , bo zrobiła źle , jeszcze pretensje ma , że ją nagrało , jak podeszła pod moje drzwi. oddała kase , ale najgorsze ze zarzekała się , nic nie wzieła i wielki problem bo kamere mam , w DE głupie prawo jest , jak nie mam naklejki, że teren monitorowany to fakt nie mogę mieć, ale wyjełam karte SD wie teraz działa to tylko jako elektroniczny wizjer. Gdyby nie to , powiedziała by , że nic nie brała , co za ludzie , w dodatku asocialni , dwójka młodych ludzi ok. 25 lat , żadne nie pracuje , mają tylko dwa psy , mieszkanie i życie płaci im państwo i żyją sobie... masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 11:18

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie umiałam znaleźć na zdjęciu tego co trzeba żeby spróbować zgadywać. Na prenatalnych za to wypatrywałam wyrostka i nawet po badaniu mówiłam mężowi, że wydaje mi się, że dziewczynka. No i się sprawdziło 😅

Teraz marzy mi się druga dziewczynka. Maleńka siostrzyczka ❤️

A co do zgadywania płci to można jeszcze do porannych siuśków wsypać łyżeczkę sody oczyszczonej. Jak się mocno zapieni to chłopak, jak będzie tylko kilka bąbelków to dziewczynka 😂

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ