Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymamamika wrote:Mój syn wyznawał zasadę : cyc albo nic! To była jego dewiza życiowa. Nawet smoka nie tknął... Byłam uwięziona w domu na dobrnych parę miesięcy. Teraz, więc kupuje tylko jedną butelkę z nadzieją, że drugi panicz będzie łaskawszy dla matuli
Takie dzieci tez bywajaSzczerze to ja wole zeby odrzucilo piers niz butelke, i smoczek tez obowiazkowo kazda dostala. Of course na poczatku tez pluly ale ja jestem uparta 🤣 Wychodze z zalozenia ze wole dac smoczek niz sama tym smoczkiem zostac 😀
Kate nie mam suszarki w domu, narazie korzystamy z takiej wielkiem na osiedlu mamy pralnie dla lokatorow, ale tez planuje kupic pralke i suszarke do domu i tez nie wiem jaka 🤷♀️
Twistshake teraz kupilam corce, fajne maja smoczki takie anatomiczne jak sutek i miekkie, moja z tego nie umie pic bo chyba za miekkie i jej sie zasysa. Z medeli to slyszalam ze w ogole nie leci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 18:53
Olalasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMIA ale masz dobre koleżanki!
Mi się podobają butelki avent i twistshake, a smoczek na pewno jeden bibs a drugi ten kauczukowy na h bym chciała. Ja to ogólnie myślę że nie mam pojęcia co jak, czy będę umiała to ogarnąć itp 🙀Mia ❤️ lubi tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:MIA ale masz dobre koleżanki!
Mi się podobają butelki avent i twistshake, a smoczek na pewno jeden bibs a drugi ten kauczukowy na h bym chciała. Ja to ogólnie myślę że nie mam pojęcia co jak, czy będę umiała to ogarnąć itp 🙀Patrz, jak się uczymy wszystkiego. Jeszcze parę miesięcy temu byłyśmy zielone. A i tak wszystko wyjdzie w praniu.
syllwia91 lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Moj synek tez niesmoczkowy, chcac nie chcac drugie bedzie musialo czasem smoka dostac bo raczej nie bede miala jak caly czas siedziec z nim przy cycu :p Mi to "uwiazanie" jakos szczegolnie nie przeszkadzało, wychodziłam z zalozenia, ze po to siedze z dzieckiem w domu xd
Ja mam butelke Lovi, musze tylko dokupic nowy smoczek do niej xd
Do nosa mialam aspritor z Canpol babies, rzadko byl w uzyciu, ale sie sprawdzalTeraz kupilam taki sam.
-
syllwia91 wrote:MIA ale masz dobre koleżanki!
Mi się podobają butelki avent i twistshake, a smoczek na pewno jeden bibs a drugi ten kauczukowy na h bym chciała. Ja to ogólnie myślę że nie mam pojęcia co jak, czy będę umiała to ogarnąć itp 🙀
Jest jakiś plus że ostatnia zaszłam w ciążęElo, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak Wasze spanie? Używacie jakichś poduszek ciążowych albo sposobów? Zaczął mnie boleć kręgosłup i nie bardzo wiem, jak sobie ulżyć, a przecież będzie gorzej jeszcze...
O piętach nie wspomnę, chyba kilogramy robią swoje, pomimo, że pilnuję prawidłowej postawy -
Ja polecam butelki dr.brown. mialam te pierwsze aventu a potem przeszlam na dr.
Co do odciagacza to canpol baby.
Wozek jednak postawilam na taki podwójny i pojedynczy. Moze pojedynczy z dostawka-zobaczymy jak sie sprawy rozwina. Przy 2 dzieci jest ok z dostawka ale jak ja musze po najstarszą jechać do szkoly autobusem to srednio widze dostawke- chyba musiałabym najpierw starszaka, potem wozek z niemowlakiem i dostawke? Hmmm ;p
-
Elo wrote:Dziewczyny jak Wasze spanie? Używacie jakichś poduszek ciążowych albo sposobów? Zaczął mnie boleć kręgosłup i nie bardzo wiem, jak sobie ulżyć, a przecież będzie gorzej jeszcze...
O piętach nie wspomnę, chyba kilogramy robią swoje, pomimo, że pilnuję prawidłowej postawy
-
Elo wrote:Dziewczyny jak Wasze spanie? Używacie jakichś poduszek ciążowych albo sposobów? Zaczął mnie boleć kręgosłup i nie bardzo wiem, jak sobie ulżyć, a przecież będzie gorzej jeszcze...
O piętach nie wspomnę, chyba kilogramy robią swoje, pomimo, że pilnuję prawidłowej postawy
A na bol kręgosłupa moze sobie zrob trening kasi wawrzyckiej na youtube "zdrowy kregoslup" ? -
Ja mam typu c nazywanego przeze mnie rogalem
bardzo dobrze mi się na niej spi, i w drugim trymestrze mam lepszy sen niż wcześniej. Mała w nocy w ogóle mnie nie meczy wiec śpię jak dziecko 😁
Z wyprawka tez zrobiliśmy kolejny krok bo przejrzałam ciuszki od siostry, mam już posegregowaneteraz wyprać i poukładać jak będzie komoda
A z aktualizacji, to wczoraj robiłam krzywa cukrowa i trochę lipka bo na czczo wyszedł mi cukier podwyższony, a pozastale wyniki bardzo dobre, nawet lepsze niż przy pierwszej krzywej 2 tyg po odstawieniu metforminy. Także czekam co pani doktor powie, spodziewam się ze będę musiała przynajmniej kontrolować się póki co glukometrem, ale trochę tez wydaje mi się to dziwne zeby w 3,5 tyg cukier na czczo skoczył mi z 79 na 99, gdzie przez ostatnie 10 tyg bez metforminy utrzymywał się na średnim poziomie 80-83 (a robiłam dość często). Chyba po prostu zle się przygotowałam bo niefrasobliwie dzień wcześniej wieczorem zjadłam kilka krówek
A zeby tego było mało, to wyszły mi przeciwciała IgG toksoplazmozy. I nie byłoby w tym nic strasznego gdyby nie fakt, ze 27.05 przed rozpoczęciem 2 ivf IgG i IgM miałam ujemne... od tamtego badania miałam dwa razy badane same p/c IgM (w lipcu i wrześniu) i za każdym razem ujemne, teraz tez.. wiec ja nie mam pojęcia kiedy ta infekcja się zadziała...zakładam ze dawno temu skoro IgM są ujemne a IgG nie wyszły takie wysokie (96) no ale będę teraz żyć w niepewności dopóki albo pani doktor nie potwierdzi moich przypuszczeń albo nie zrobię powtórki badania/testu awidnosci.
Take tyle spokoju było
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Elo, ja używam Rogala do spania i jest mi wygodnie. Najgorsze jest przewracanie jest z boku na bok żeby się z niego wydostać 😂
Jako że mam ogólne problemy z kręgosłupem to już wcześniej sypialam na poduszce dostosowanej aby kręgosłup był w linii prostej i teraz z poduszka jest podobnie dobrze, a można dodatkowo wsadzić ja między nogi, oprzeć brzuch więc polecam mimo że brzuszek u mnie malutkiElo lubi tę wiadomość
-
Ja butelki uzywalam tony tippe.
Suszarkę kipilismy elektrolux z szuflada gdyż stoi w szafie w przedpokoju.
A tak ogólnie to u mnie jeszcze nic dla dzidziusia nie przybyło.
A przepraszam 1 zamówienie w aptece już zrealizowane ale to z produktami pod cała rodzinkę. Płyny do prania pod dzidziusia, wszystko w nich będę prala bo mi się nie chce rozdzielac 😜
Teraz jeszcze ta wanienka składana mnie korci bo u mnie już na zwykłą miejsca nie ma (za duży to gabaryt)
Co do spania. To moje dzieciątko strasznie swiruje w brzuszku po nocy. Więc ja w dzień odsypiam 🙊🙈🙉
OK 24 jak się mój chomik wscieknie, jak mnie skopie, nóżki czuje z każdej strony, aż mam stresa czy ich nie przygniote.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 21:04
-
Ja też używam poduchy rogala.. bez niej już nie daje rady zasnąć... Tak się nim oplote, że w nocy ciężko mi się z niego wydostać aby iść siku🙈😂 a znów latam po kilka razy...
A tak w ogóle to gdzie jest Amethyst? Dawno się nie odzywała... Amethyst co u was? -
A ja spie na lewym boku z poduska miedzy npgami a druga taka twarda mam pod prawym posladkiem zeby sie nie przekręcić w nocy ma plecy. Czasami poloze sie na chwile prosto bo ta lewa noga mi dretwieje, ale i tak lepiej mi sie spi na lewym boku. Na prawym nie moge bo jakow wszystko mnie coagnie. Dostalam wielka poduche ciazowa taka jakby ósemke ale dwa razy z nią spalam i wstawalam w nocy cala mokra 🙈
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
a ja jestem zła na siebie, bo zjadłam cukierka z alkoholem... kupiliśmy na choinkę, zostawiłam sobie 2, zjadłam 1 i coś mnie tknęło, żeby sprawdzić, a tam jak byk, że z alkoholem i nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i dzieci!
zdarzało Wam się coś takiego? ja alkoholu nie piję wcale, ale są takie nietypowe sytuacje, mam nadzieję, że nie zaszkodzi, zresztą i tak nic nie zrobię już... -
Mnie w nocy mega bolą biodra. Chwila na jednym boku, chwila na drugim. Najwygodniej mi na plecach bo wtedy nic mnie nie boli ale wiadomo..tak nie można. Ulgę przynosi grubszą poducha taka sztywna między kolanami. Ale czuje że to na krótko. Brzuch będzie większy to i poduszka nie pomoże już.16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
słonykarmel wrote:a ja jestem zła na siebie, bo zjadłam cukierka z alkoholem... kupiliśmy na choinkę, zostawiłam sobie 2, zjadłam 1 i coś mnie tknęło, żeby sprawdzić, a tam jak byk, że z alkoholem i nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i dzieci!
zdarzało Wam się coś takiego? ja alkoholu nie piję wcale, ale są takie nietypowe sytuacje, mam nadzieję, że nie zaszkodzi, zresztą i tak nic nie zrobię już...
Jakbyś zjadła kg to byś mogła się martwić. Bez przesady)) nic się nie wydarzyło złego:)
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Dziewczyny a macie jakąś fajną torbę do wózka do polecenia?
Z tego co przeglądam to znalazlam taka Smart bag, ma dużo przegródek ale sama nie wiem co się najlepiej sprawdzi.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Makt wrote:A zeby tego było mało, to wyszły mi przeciwciała IgG toksoplazmozy. I nie byłoby w tym nic strasznego gdyby nie fakt, ze 27.05 przed rozpoczęciem 2 ivf IgG i IgM miałam ujemne... od tamtego badania miałam dwa razy badane same p/c IgM (w lipcu i wrześniu) i za każdym razem ujemne, teraz tez.. wiec ja nie mam pojęcia kiedy ta infekcja się zadziała...zakładam ze dawno temu skoro IgM są ujemne a IgG nie wyszły takie wysokie (96) no ale będę teraz żyć w niepewności dopóki albo pani doktor nie potwierdzi moich przypuszczeń albo nie zrobię powtórki badania/testu awidnosci.
Take tyle spokoju było
O kurcze, chyba bym powtórzyła jeszcze raz cały panel, bo coś tu dziwnego się zadziało. IgG tak jak piszesz mówi o starym zakażeniu. Gdybyś przeszła toxo niedawno to miałabyś wysokie IgM... Najlepszą opcją by było gdyby się okazało, że to zarażenie było przed ciążą, ale wtedy dziwne, że w maju nic nie wyszło... Strasznie dziwna sprawa. Nie wiem jakie dokładnie są okienka przy toxo, bo np przy boreliozie z tego co gdzieś czytałam to IgM dodatnie powinno wyjść po ok 4 tygodniach, a IgG po 8 i utrzymywać się dłuuugi czas. Nie wiem też po jakim czasie zanikają przeciwciała mówiące o świeżym zakażeniu, a zostają te IgG, mówiące o starym, hmm... Ale na tyle często co miałaś powtarzane te badania to mega dziwne są te wyniki 🤔
Kiedy będziesz się konsultować z lekarzem? Trzymam kciuki, żeby się okazało, że wszystko jest ok 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 21:37