Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O nie, widze temat wyprawki 🙈
Chowam glowe w piasek, nie mam jeszcze nic oprocz rozka i kilku par bodziakow.
Biore sie za wszystko od stycznia.
Dziewczyny, a ile trzeba miec butelek? Przydadza sie rozne pojemnosci czy to bez sensu? -
A ja nienawidzę tej poduszki do spania... widzę że jestem jedyna 😂😂😂
Dobrze że ją dostałam używana a nie kupiłam nowej. W ogóle nie mogę się obracać, przekręcać, denerwuje mnie wygramolenie się z niej w nich na siku.
Leży w nogach pod łóżkiem. Już drugie podejście robiłam. Wcześniej myślałam, że mam za mały brzuch i dlatego się nie polubiłyśmy ale to chyba inna kwestia.
A mnie też nic nie boli, nic mi nie dolega. Ćwiczę dzielnie dwa razy w tygodniu i czuję się lepiej niż przed ciążą 😊😊😊
Dobrze śpię, wstaje na siku ale to zawsze wstawałam. Mam dużo energii i duzy apetyt 😂😂
Te kosze są piękne, ale cena mnie odstraszyła. Kupiłam stary 30letni wiklinowy kosz na OLX. Mega robi klimat. Do tego dokupiłam nowy porządny materacyk, prześcieradełka i będę tam uczyć Staśka spać 😊😊Olalasz lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:O nie, widze temat wyprawki 🙈
Dziewczyny, a ile trzeba miec butelek? Przydadza sie rozne pojemnosci czy to bez sensu?
Ja zaczęłam sobie robić listę do apteki na ich stronie (Gemini) i chyba tam już kupię całą taką apteczno-kosmetyczna wyprawkę.
Wrzuciłam do koszyka dwie butelki.
Avent 125 ml i Tomme Tippe 150 ml
Ale raczej na czuja to zrobiłam. Nie wiem jaka butelka spasuje Panu 😊😊
Mam za to problem z kapturkami, nakładkami na piersi. Kompletnie nie wiem jak to się dobiera. Której firmy lepsze. Przecież one muszą pasować na moje cycuchy a nie da się tego przymierzyć 🤔🤔Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Katy wrote:Sweetmalenka, u nas chyba dopiero naszedl ten etap uciekania przy ubieraniu i przebieraniu pieluchy xd Koszmar normalnie, chyba musze kupic pieluchomajtki bo zwykla pieluche ciezko ubrac dobrze na stojaco...
Wczesniej czasem uciekal, ale wystarczyło mu cos dac do reki i lezal, a teraz nie ma szans go ubrac na lezaco
Kot to jeszcze nic, mi raz pies wskoczyl do lozeczka juz jak synek byl na świecie...Cud, ze go w nim nie bylo bo raczej zle by sie to skonczylo
Na szczescie potem juz tego nie robil, ale strach ciagle byl...
Jeju, zaczynam dzis 30 tydzien, jeśli urodzilabym tak jak w pierwszej ciazy to zostalo mi okolo 7 tygodni, ale planuje donosic conajmniej do 38tc wiec jeszcze 9 😂
-
Talku - o, do pytania a cyckowe sprawy tez sie podlaczam.
Jestem totalnie zielona w temacie... Tez planuje niedlugo zakupy na gemini i troche jestem w panice :dtalku lubi tę wiadomość
-
Talku ja z córka używałam takich bardziej szpiczastych kapturków. Tych półokrągłych nie chciała chwycić.
I polecam coś kupić sobie w razie czego na bolące brodawki bo mi na początku straszne siniaki córka zrobiła 😭 wtedy pamiętam dostałam jakąś saszetkę leku właśnie na obolałe sutki....
Z tymi zwierzętami domowymi to jest super. Pamiętam jak szykowaliśmy pokój dla córki... Kot chyba myslal, że dla niej ten pokój robimy 😂😂😂 użytkowała wszystko wózek, łóżeczko nawet do szafy się pchała 😂 i w zasadzie do dziś jej zostalo, że śpi u córki w nogach na łóżku. Wieczorem Wiki ja wola i idą dwie przyjaciółki w kime 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 08:37
talku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja kotka tez zawsze wskakuje zwlaszcza jak cos jest nowe czego nie zna😀 Ale ja ją gonie z rzeczy dziecka niech sie nie przyzwyczaja. Nasmieszniej jak sobie siedziala w krzeseku do karmieni i wylizywala resztki jedzenia🤣
U nas koszmar z ubieraniem trwa. Dawno juz tylko pantsy uzywam bo normalnej pieluchy sie zalozyc nie da. I body, o body jest walka o zycie. Spodnie juz lepiej, a do wychodzenia z domu to sama sie chetnie ubiera i wychodzi 😀
Piekne te kosze, tak zaluje ale chyba musze zrezygnowac bo chyba nie sa bezpieczne za bardzo przy takim malym potworze biegajacymA nie boicie sie o bezpieczenstwo maluchow ze starsze cos im zrobia? Ja sie boje...
-
Jejku ja bez nich na początku bym nie dała rady karmić piersią.... Dla mnie niezbędne się okazały. Też ich nie kupilam... Dostałam w szpitalu od położnej i dopiero mogłam bez bólu przykładać dziecko... Później jak już cycory ruszyły to bez kapturków karmilam. Teraz zakupie na pewno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 09:07
-
A ja zaraz do SPA jadę, M mnie zabiera 🥰
Już nie mogę się doczekać tych kilku dni spokoju, pielęgnacji i relaksu ☺️Agulkowa, syllwia91, Katy, Natalia05, Makt, bummy, Elo, Olalasz, marcela123, Gratka, vanilia120, Nikodemka, GWHT lubią tę wiadomość
-
Ja tez mialam siniaki straszne i krew. Bylam bardzo pogryziona. Kapturki nie zdaly egzaminu. Ale wedlug mnie kp siedzi w glowie. Ja nie chciałam, nie moglam sie przwmoc. I bardzo szybko skonczylam karmic. To nie dla mnie bylo. Zobaczymy jak teraz;)
-
nick nieaktualny
-
Ja kapturkow nie uzywalam i nie kupowalam wczesniej wiec nie sa niezbędne:p
Natalia, ja sie boje bardzo, mam 6.5 miesięcznego siostrzenca i moj synek juz dwa razy go uderzylostatnio jak tam bylismy i maly lezal na macie to moje dziecko w ogole nie uwazalo na niego, takze czuje, ze bedzie ciezko...
Ubieranie kurtki jeszcze jest spoko:p -
syllwia91 wrote:Wczorsj przyjaciółki z wyprawka dzisiaj spa no weź! 😋
Baw się dobrze! ✊
No jakoś tak się złożyło. My co roku na początku grudnia z M wyjeżdżamy gdzieś na rocznicę, akurat w tym roku przelozylismy to na teraz, bo wcześniej miał dużo pracy.
Dziękuję ❤️syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:My mamy rocznicę 3 stycznia ale w tym roku że Względu na wydatki to chyba najdalej do kina 😂
Olalasz, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
talku wrote:
Te kosze są piękne, ale cena mnie odstraszyła. Kupiłam stary 30letni wiklinowy kosz na OLX. Mega robi klimat. Do tego dokupiłam nowy porządny materacyk, prześcieradełka i będę tam uczyć Staśka spać 😊😊
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Agulkowa, mój kot tak samo. Tester wszystkiego. Tez się śmiejemy, ze on myśli, ze dla niego ten pokoik. Gonię go ze wszystkiego, ale nic sobie z tego nierobi.
Agulkowa, Mia ❤️ lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Nikodemka wrote:O nie, widze temat wyprawki 🙈
Dziewczyny, a ile trzeba miec butelek? Przydadza sie rozne pojemnosci czy to bez sensu?
Nikodemka, możemy sobie piątkę przybić, bo ja nie kupiłam jeszcze nic - dostałam trochę ciuchów od koleżanki, mam plany, co potrzeba, ale nic jeszcze nie wdrożyłam w życieNikodemka lubi tę wiadomość
-
Mój kot też wszystko testuje.... dostaliśmy matę edukacyjną.... oczywiście jak tylko ją rozlozylam to kocicha już na niej leżała.... jak wyjme sobie ciuszki dla małego do prania to też wygrzebie zawsze jakieś body czy skarpetki i nosi w pysku po domu..... ja nie wiem. Jak lozeczko rozlozymy to podejrzewam że też będzie chciała zagrzać w nim miejsce
tragedia
Agulkowa, Mia ❤️, Katy lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka