X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, widze temat wyprawki 🙈
    Chowam glowe w piasek, nie mam jeszcze nic oprocz rozka i kilku par bodziakow.
    Biore sie za wszystko od stycznia.
    Dziewczyny, a ile trzeba miec butelek? Przydadza sie rozne pojemnosci czy to bez sensu?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nienawidzę tej poduszki do spania... widzę że jestem jedyna 😂😂😂
    Dobrze że ją dostałam używana a nie kupiłam nowej. W ogóle nie mogę się obracać, przekręcać, denerwuje mnie wygramolenie się z niej w nich na siku.
    Leży w nogach pod łóżkiem. Już drugie podejście robiłam. Wcześniej myślałam, że mam za mały brzuch i dlatego się nie polubiłyśmy ale to chyba inna kwestia.
    A mnie też nic nie boli, nic mi nie dolega. Ćwiczę dzielnie dwa razy w tygodniu i czuję się lepiej niż przed ciążą 😊😊😊
    Dobrze śpię, wstaje na siku ale to zawsze wstawałam. Mam dużo energii i duzy apetyt 😂😂

Te kosze są piękne, ale cena mnie odstraszyła. Kupiłam stary 30letni wiklinowy kosz na OLX. Mega robi klimat. Do tego dokupiłam nowy porządny materacyk, prześcieradełka i będę tam uczyć Staśka spać 😊😊

Olalasz lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, a ile trzeba miec butelek? Przydadza sie rozne pojemnosci czy to bez sensu?

Ja zaczęłam sobie robić listę do apteki na ich stronie (Gemini) i chyba tam już kupię całą taką apteczno-kosmetyczna wyprawkę.
    Wrzuciłam do koszyka dwie butelki.
    Avent 125 ml i Tomme Tippe 150 ml
    Ale raczej na czuja to zrobiłam. Nie wiem jaka butelka spasuje Panu 😊😊

Mam za to problem z kapturkami, nakładkami na piersi. Kompletnie nie wiem jak to się dobiera. Której firmy lepsze. Przecież one muszą pasować na moje cycuchy a nie da się tego przymierzyć 🤔🤔

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Sweetmalenka, u nas chyba dopiero naszedl ten etap uciekania przy ubieraniu i przebieraniu pieluchy xd Koszmar normalnie, chyba musze kupic pieluchomajtki bo zwykla pieluche ciezko ubrac dobrze na stojaco...
    Wczesniej czasem uciekal, ale wystarczyło mu cos dac do reki i lezal, a teraz nie ma szans go ubrac na lezaco :/

Kot to jeszcze nic, mi raz pies wskoczyl do lozeczka juz jak synek byl na świecie...Cud, ze go w nim nie bylo bo raczej zle by sie to skonczylo :/
    Na szczescie potem juz tego nie robil, ale strach ciagle byl...

Jeju, zaczynam dzis 30 tydzien, jeśli urodzilabym tak jak w pierwszej ciazy to zostalo mi okolo 7 tygodni, ale planuje donosic conajmniej do 38tc wiec jeszcze 9 😂
    U nas trwa- do tego stopnia ze kladzie sie na podloge a ja mu kurtke zakładam:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - o, do pytania a cyckowe sprawy tez sie podlaczam.
    Jestem totalnie zielona w temacie... Tez planuje niedlugo zakupy na gemini i troche jestem w panice :d

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku ja z córka używałam takich bardziej szpiczastych kapturków. Tych półokrągłych nie chciała chwycić.
    I polecam coś kupić sobie w razie czego na bolące brodawki bo mi na początku straszne siniaki córka zrobiła 😭 wtedy pamiętam dostałam jakąś saszetkę leku właśnie na obolałe sutki....

Z tymi zwierzętami domowymi to jest super. Pamiętam jak szykowaliśmy pokój dla córki... Kot chyba myslal, że dla niej ten pokój robimy 😂😂😂 użytkowała wszystko wózek, łóżeczko nawet do szafy się pchała 😂 i w zasadzie do dziś jej zostalo, że śpi u córki w nogach na łóżku. Wieczorem Wiki ja wola i idą dwie przyjaciółki w kime 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 08:37

talku lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka tez zawsze wskakuje zwlaszcza jak cos jest nowe czego nie zna😀 Ale ja ją gonie z rzeczy dziecka niech sie nie przyzwyczaja. Nasmieszniej jak sobie siedziala w krzeseku do karmieni i wylizywala resztki jedzenia🤣

U nas koszmar z ubieraniem trwa. Dawno juz tylko pantsy uzywam bo normalnej pieluchy sie zalozyc nie da. I body, o body jest walka o zycie. Spodnie juz lepiej, a do wychodzenia z domu to sama sie chetnie ubiera i wychodzi 😀

Piekne te kosze, tak zaluje ale chyba musze zrezygnowac bo chyba nie sa bezpieczne za bardzo przy takim malym potworze biegajacym :( A nie boicie sie o bezpieczenstwo maluchow ze starsze cos im zrobia? Ja sie boje...

• Jejku Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kapturki, o których piszecie warto kupić faktycznie? Bo w sumie na żadnej liście wyoprawkowej ich nie widziałam i nawet o tym nie pomyślałam.

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja bez nich na początku bym nie dała rady karmić piersią.... Dla mnie niezbędne się okazały. Też ich nie kupilam... Dostałam w szpitalu od położnej i dopiero mogłam bez bólu przykładać dziecko... Później jak już cycory ruszyły to bez kapturków karmilam. Teraz zakupie na pewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 09:07

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz do SPA jadę, M mnie zabiera 🥰
    Już nie mogę się doczekać tych kilku dni spokoju, pielęgnacji i relaksu ☺️

Agulkowa, syllwia91, Katy, Natalia05, Makt, bummy, Elo, Olalasz, marcela123, Gratka, vanilia120, Nikodemka, GWHT lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam siniaki straszne i krew. Bylam bardzo pogryziona. Kapturki nie zdaly egzaminu. Ale wedlug mnie kp siedzi w glowie. Ja nie chciałam, nie moglam sie przwmoc. I bardzo szybko skonczylam karmic. To nie dla mnie bylo. Zobaczymy jak teraz;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    A ja zaraz do SPA jadę, M mnie zabiera 🥰
    Już nie mogę się doczekać tych kilku dni spokoju, pielęgnacji i relaksu ☺️
    Wczorsj przyjaciółki z wyprawka dzisiaj spa no weź! 😋
    Baw się dobrze! ✊

Mia ❤️, Makt lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapturkow nie uzywalam i nie kupowalam wczesniej wiec nie sa niezbędne:p

Natalia, ja sie boje bardzo, mam 6.5 miesięcznego siostrzenca i moj synek juz dwa razy go uderzyl :/ ostatnio jak tam bylismy i maly lezal na macie to moje dziecko w ogole nie uwazalo na niego, takze czuje, ze bedzie ciezko...

Ubieranie kurtki jeszcze jest spoko:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Wczorsj przyjaciółki z wyprawka dzisiaj spa no weź! 😋
    Baw się dobrze! ✊
    Hahaha 😂
    No jakoś tak się złożyło. My co roku na początku grudnia z M wyjeżdżamy gdzieś na rocznicę, akurat w tym roku przelozylismy to na teraz, bo wcześniej miał dużo pracy.
    Dziękuję ❤️

syllwia91 lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznicę 3 stycznia ale w tym roku że Względu na wydatki to chyba najdalej do kina 😂

Mia ❤️, bummy, Coleen lubią tę wiadomość

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    My mamy rocznicę 3 stycznia ale w tym roku że Względu na wydatki to chyba najdalej do kina 😂
    Wiem wydatki straszne, ale uznaliśmy że najprawdopodobniej to ostatni wyjazd jak jesteśmy tylko we dwoje (czytaj: jest spokój i cisza 😜) i chcieliśmy z tego skorzystać :)

Olalasz, syllwia91 lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:

Te kosze są piękne, ale cena mnie odstraszyła. Kupiłam stary 30letni wiklinowy kosz na OLX. Mega robi klimat. Do tego dokupiłam nowy porządny materacyk, prześcieradełka i będę tam uczyć Staśka spać 😊😊
    Ja tez na początku szukałam starego wiklinowego. Cena tych jest opór. Ale zapytałam teściową, czy nie chciałaby Stachowi kupić i się zgodziła 😂 Jest przepiękny. Nawet małżonek (który dość obojętnie ogląda większość moich zakupów) bardzo podziwiał :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, mój kot tak samo. Tester wszystkiego. Tez się śmiejemy, ze on myśli, ze dla niego ten pokoik. Gonię go ze wszystkiego, ale nic sobie z tego nierobi.

Agulkowa, Mia ❤️ lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:

Nikodemka, możemy sobie piątkę przybić, bo ja nie kupiłam jeszcze nic - dostałam trochę ciuchów od koleżanki, mam plany, co potrzeba, ale nic jeszcze nie wdrożyłam w życie :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

yN7Pp2.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot też wszystko testuje.... dostaliśmy matę edukacyjną.... oczywiście jak tylko ją rozlozylam to kocicha już na niej leżała.... jak wyjme sobie ciuszki dla małego do prania to też wygrzebie zawsze jakieś body czy skarpetki i nosi w pysku po domu..... ja nie wiem. Jak lozeczko rozlozymy to podejrzewam że też będzie chciała zagrzać w nim miejsce :D tragedia :D

Agulkowa, Mia ❤️, Katy lubią tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ