X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz no właśnie my też goniliśmy ale chwila nie uwagi i już była ...
    Ale pamiętam jak wróciliśmy ze szpitala z córką do domu. Postawiliśmy nosidło i daliśmy jej się przywitać, obwachac itp... od tamtej pory pilnuje małej jak cholera. Ktoś obcy przyjdzie to już siedzi obok. Wystarczy , że przy wygłupach zacznie piszczeć to już kot reaguje na tą osobę co się z Wiki wydurnia. Nawet w nocy jak jej się coś śni to idzie i sprawdza... Naprawdę przyjaźń ❤️

Mia ❤️, Olalasz, Katy lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a Twoj syn tez po Tobie skacze? Albo rzuca się na brzuch? Moj to strasznie wariuje.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot jest pod tym względem straszny też.... Na dodatek sttssznie kudlaty i masę kudlow zostawia ale męża się boi więc nam nadzieję że dostanie parę razy opieprz i nie wejdzie do pokoju. Będę tego pilnować bo jestem uczulona na takie jego chodzenie wszędzie mimo że tylko w domu siedzi. Do nas do sypialni wie że nie można wejść i tyle

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa a jakoś przyzwyczajaliscie kota na nadejście dziecka?
    Nasz to niedługo skończy 13 lat. Przez ten czas cisza i spokój a zaraz wrzask, krzyki... Nie wiem czy to przeżyje 😂
    Czytałam że warto przed narodzinami puszczać mu głos płaczu dziecka żeby się przyzwyczajal.. + że szpitala po urodzeniu przynosić brudne ciuszki dziecka żeby oswoil się z zapachem...
    Moze przesadzam ale boję się że tego nie wytrzyma i na zawał padnie 😂

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mój kot jest pod tym względem straszny też.... Na dodatek sttssznie kudlaty i masę kudlow zostawia ale męża się boi więc nam nadzieję że dostanie parę razy opieprz i nie wejdzie do pokoju. Będę tego pilnować bo jestem uczulona na takie jego chodzenie wszędzie mimo że tylko w domu siedzi. Do nas do sypialni wie że nie można wejść i tyle
    Ja mam to samo. No kocham to zwierzę bardzo, ale ta sierść wszędzie... 😜
    U nas nigdzie nie może wchodzić w sensie do szaf, na kanapę i łóżko ale oczywiście czasem i tak robi jak chce 🤦‍♀️

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia nie totalnie nie szykowaliśmy. Kot już i tak wie , że w brzuchu masz dziecko. Pewnie wcześniej niż ty wiedział 😂 daliśmy się tylko właśnie przywitać z dzieckiem. Nie odganialismy itd. po prostu zaakceptowała i pokochała córkę chyba... Do dziś ona jako jedyna może z nią robić co chce... Nawet ubrać 😂 i nic jej nie zrobi nas to by zadrapała 😂😂😂😂 albo czekała aż skończymy a później zemsta na zimno.... Wredna bestia 🤣

Olalasz, Mia ❤️ lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kot tez wlochaty bo to maine coon 😀

Bardziej od kota zazdrosny byl moj chihuahua bo nie mial miejsca lezec na mnie jak brzuch juz byl duzy to tak patrzyl z zalem a jak mala przynieslimy ze szpitala to takie miny robil i uciekal hahah

Moja pokazuje na brzuch i mowi dzidzia 😀 Ale chyba nie czai o co kaman 😀 A rzuca sie na brzuch i skacze po mnie ciagle, nie raz dostane tez kopa. Straszny lobuz niej sie zrobil.

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz zastanawiam jak to będzie z królikiem bo to oszołom. I lata luzem jak my jesteśmy w domu. Tylko na noc lub na wyjście jest zamykany. A ten to nie patrzy dostanie jobla i skacze 😂 jest pieszczoch ale młody i durny

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Ja mam to samo. No kocham to zwierzę bardzo, ale ta sierść wszędzie... 😜
    U nas nigdzie nie może wchodzić w sensie do szaf, na kanapę i łóżko ale oczywiście czasem i tak robi jak chce 🤦‍♀️
    Też go kocham i psa też ale najchętniej ogolilabym ich na lyso 😋 o kota się tak nie boję bo on tylko jedzenie widzi ale pies jest okropny zazdrosnik... Będę musiala uważac.
    Mia jak radzisz sobie z cukrzyca? Mnie te naczczo wyniki dobijaja...

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Mia nie totalnie nie szykowaliśmy. Kot już i tak wie , że w brzuchu masz dziecko. Pewnie wcześniej niż ty wiedział 😂 daliśmy się tylko właśnie przywitać z dzieckiem. Nie odganialismy itd. po prostu zaakceptowała i pokochała córkę chyba... Do dziś ona jako jedyna może z nią robić co chce... Nawet ubrać 😂 i nic jej nie zrobi nas to by zadrapała 😂😂😂😂 albo czekała aż skończymy a później zemsta na zimno.... Wredna bestia 🤣
    To prawda. Jak okazało się że jesteśmy w ciąży to kot zaczął się inaczej zachowywać. Strasznie jeczal o pieszczoszki i przytulanki. Było widać że wyczuł.i był zazdrosny. Ale że on żadnego doświadczenia z dziećmi nie ma boję się jak zareaguje 🤔
    Mam nadzieję że będzie się podobnie zachowywał jak Wasz 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 11:06

Agulkowa lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia nasz też nie miał. On był przez nas jak dziecko traktowany. Nie stresuj się. Będzie dobrze. Zwierzęta są mądre.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Też go kocham i psa też ale najchętniej ogolilabym ich na lyso 😋 o kota się tak nie boję bo on tylko jedzenie widzi ale pies jest okropny zazdrosnik... Będę musiala uważac.
    Mia jak radzisz sobie z cukrzyca? Mnie te naczczo wyniki dobijaja...
    Tak na łyso 😍 też bym chciała :p

Co do cc to na razie od środy korzystam z glukometru i na razie żadnych przekroczen nie mam ani na czczo ani po posiłkach.
    Staram się zdrowo jeść ale też próbuje wielu potraw bądź zachcianek sprzed cc i na razie ok, ketony w moczu tez☺️ ale testuje nadal, zobaczymy...
    Co do Ciebie to widziałam że u Ciebie różnie niestety :( a długo już badasz te cukry?

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Mia nasz też nie miał. On był przez nas jak dziecko traktowany. Nie stresuj się. Będzie dobrze. Zwierzęta są mądre.
    Wierzę że bedzie dobrze ale w te jego mądrość mega wątpię 😜

Agulkowa lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka, czasem mi lazi po brzuchu i skacze, ale juz troche mniej niz wczesniej na szczescie:p

U mnie tez pelno siersci, pies sie leni caly rok niestety:/

Ja musze wyciagnac meza do kina jeszcze przed porodem bo później to sami gdzies wyjdziemy pewnie nieprędko xd

W ogole mi znowu wysypka wyszla na twarzy, wiec to nie od nie zelaza...Taki moj urok w ciazy chyba :/

A zapomniałam, W Rossmannie promocja 2+2 na produkty dla dzieci :p ja kupiłam dla maluszka Bephanten do pupy i zel do mycia xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 11:34

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Tak na łyso 😍 też bym chciała :p

Co do cc to na razie od środy korzystam z glukometru i na razie żadnych przekroczen nie mam ani na czczo ani po posiłkach.
    Staram się zdrowo jeść ale też próbuje wielu potraw bądź zachcianek sprzed cc i na razie ok, ketony w moczu tez☺️ ale testuje nadal, zobaczymy...
    Co do Ciebie to widziałam że u Ciebie różnie niestety :( a długo już badasz te cukry?
    Od 24 tc. Więc teoretycznie nie długo ale przed ciąża miałam już io, mam insulinę i jak po posiłkach 1h po jest ok tak naczczo ciągle zwirkszsm dawkę i nic.... Jeden dzień krok do przodu kolejny do tyłu... 😔 Mam nadzieję że nie krzywdze małego tym...

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Od 24 tc. Więc teoretycznie nie długo ale przed ciąża miałam już io, mam insulinę i jak po posiłkach 1h po jest ok tak naczczo ciągle zwirkszsm dawkę i nic.... Jeden dzień krok do przodu kolejny do tyłu... 😔 Mam nadzieję że nie krzywdze małego tym...
    Skoro stosujesz się do diety to na pewno go nie krzywdzisz :)
    Tylko niestety najwidoczniej musisz się jeszcze pomeczyc aby dotrzeć co u Ciebie dobrze wpłynie na te cukry na czczo... Mogę sobie wyobrazić że to mega dolujace i męczące. Ale wierzę że niedługo już się to ustabilizuje :)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Skoro stosujesz się do diety to na pewno go nie krzywdzisz :)
    Tylko niestety najwidoczniej musisz się jeszcze pomeczyc aby dotrzeć co u Ciebie dobrze wpłynie na te cukry na czczo... Mogę sobie wyobrazić że to mega dolujace i męczące. Ale wierzę że niedługo już się to ustabilizuje :)
    Czasem nie wiem czy stosuje się do diety tak na 1000%.... Czy cos co jem na bank jest dobre no ale skoro po posiłkach jest ok?

• Coleen Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo wrote:
    Nikodemka, możemy sobie piątkę przybić, bo ja nie kupiłam jeszcze nic - dostałam trochę ciuchów od koleżanki, mam plany, co potrzeba, ale nic jeszcze nie wdrożyłam w życie :)
    Przybijam piątkę dziewczyny 🙈 ja też nieprzygotowana. Mam trochę ubranek niemowlęcych po córce w neutralnych kolorach, łóżeczko, wanienkę i bujaczek. No i kupiłam wózek ostatnio.
    Chciałabym, żeby ktoś kupił za mnie resztę brakujących rzeczy i dostarczył do domu ;)

Nikodemka lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Agulkowa a jakoś przyzwyczajaliscie kota na nadejście dziecka?
    Nasz to niedługo skończy 13 lat. Przez ten czas cisza i spokój a zaraz wrzask, krzyki... Nie wiem czy to przeżyje 😂
    Czytałam że warto przed narodzinami puszczać mu głos płaczu dziecka żeby się przyzwyczajal.. + że szpitala po urodzeniu przynosić brudne ciuszki dziecka żeby oswoil się z zapachem...
    Moze przesadzam ale boję się że tego nie wytrzyma i na zawał padnie 😂
    My przed narodzinami córki przygotowaliśmy pokoik, żeby kot się przygotował, po urodzeniu że szpitala mąż przynosił ubranka, żeby wąchała i oswajała się z zapachem, a jak tylko przywieźliśmy małą do domu, obwąchała ją, obejrzała i schowała się w dziecięcym pokoju za zasłoną i wyszła po 3 miesiącach. Miała depresję i prowadziła nocne życie dzikiego kota 🙈 ale mój kot jest z tych płochliwych i nie akceptuje wszystkich, którzy pojawią się w domu. Choć z reguł spotkania kot-noworodek przebiegają dobrze.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- zapomniałam ze Ty tez masz malucha i to jeszcze młodszego;p a jakos przygotowujecie starsze dzieci na maluchy? Bo o ile 8 latka kuma , o tyle 20 miesięczniak nie koniecznie.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ