X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Czasem nie wiem czy stosuje się do diety tak na 1000%.... Czy cos co jem na bank jest dobre no ale skoro po posiłkach jest ok?
    Ja to jeszcze się uczę tej diety więc też sama dobrze nie wiem. Podobno ważne że jesz posiłki zgodne z cc to nie powinno nic szkodzić tylko nie zawsze wszystko akurat Ty możesz... To niezła zabawa 🤔

syllwia91 lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, do kiedy ta promocja?

co w ogóle polecacie z Rossmana? trzeba mieć chyba ich aplikację, żeby była promocja? czy tą kartę Rossnę już teraz mogę założyć?

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:
    My przed narodzinami córki przygotowaliśmy pokoik, żeby kot się przygotował, po urodzeniu że szpitala mąż przynosił ubranka, żeby wąchała i oswajała się z zapachem, a jak tylko przywieźliśmy małą do domu, obwąchała ją, obejrzała i schowała się w dziecięcym pokoju za zasłoną i wyszła po 3 miesiącach. Miała depresję i prowadziła nocne życie dzikiego kota 🙈 ale mój kot jest z tych płochliwych i nie akceptuje wszystkich, którzy pojawią się w domu. Choć z reguł spotkania kot-noworodek przebiegają dobrze.
    No wlasnie nasz kot akceptuje tylko nas więc możliwe że będzie jak u Was 😂
    No cóż wyjścia nie ma, co będzie to będzie 😜 a będzie musiał się przyzwyczaić

Coleen lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:

co w ogóle polecacie z Rossmana? trzeba mieć chyba ich aplikację, żeby była promocja? czy tą kartę Rossnę już teraz mogę założyć?

Od dzisiaj. Ja zamawiałam przez aplikacje do sklepu. Mozesz sobie tez w sklepie z apliakcja poszaleć. Najlepiej sciagnij ja sobie w domu, wybierz w sklepie co Ci pasuje i przy kasie to pani odbija. I 2 najtańsze produkty z 4 sa za free.

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Te kosze są przepiękne. Mój właśnie przyszedł. Dzisiaj znalazłam w nim kota :)
    d142083d2627.jpg

U nas podobnie, wszystko jedno co pozostawimy na chwilę bez uwagi zostaje zasiedlone przez Ciciory ;)

Przykład:
    Kokon dla młodej

a5b105432d98.jpg

Albo kocyk, który skończyłam zaplatać i chciałam zrobić zdjęcie :)

97e11e4c74d5.jpg

Majowa_nadzieja, Katy, Mia ❤️, Agulkowa, Dorjana, Olalasz lubią tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrów na czczo to próbowałaś wypić tak około 22 przed snem szklankę mleka ? Niektórym pomaga:)

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:

Z tego co czytam to do jutra tylko :/ Tak trzeba miec ich aplikację, mozesz juz założyć karte Rossne :p
    Ja polecam chusteczki nawilzane Babydream bialo-zielone, uzywam ich od poczatku i sa bardzo spoko :p tak samo zel do mycia dla dzieci ;)

Sweetmalenka, ja poki co mowie synkowi, ze w brzuchu jest dzidzia, wczoraj przegladalam ubranka to mu mowilam, ze to dla dzidzi i jakos dziwnie na mnie popatrzyl 😂 Mam w planach kupic jakies książeczki o takiej tematyce, moze latwiej mu bedzie przyswoic :p Chce tez zeby maz go przyprowadzil do szpitala (oczywiscie na korytarz) zeby sie najpierw poznali na neutralnym gruncie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Z tego co czytam to do jutra tylko :/ Tak trzeba miec ich aplikację, mozesz juz założyć karte Rossne :p
    Ja polecam chusteczki nawilzane Babydream bialo-zielone, uzywam ich od poczatku i sa bardzo spoko :p tak samo zel do mycia dla dzieci ;)

Sweetmalenka, ja poki co mowie synkowi, ze w brzuchu jest dzidzia, wczoraj przegladalam ubranka to mu mowilam, ze to dla dzidzi i jakos dziwnie na mnie popatrzyl 😂 Mam w planach kupic jakies książeczki o takiej tematyce, moze latwiej mu bedzie przyswoic :p Chce tez zeby maz go przyprowadzil do szpitala (oczywiscie na korytarz) zeby sie najpierw poznali na neutralnym gruncie :p

Dzięki za informację ;)
    Jeszcze dzisiaj polecę się obkupić.

A jeżeli nie jesteście pewne co do składów kosmetyków, których chcecie używać to jest dziewczyna z wykształceniem chemicznym, która bada te oto składy dla dzieci :)

https://www.srokao.pl/

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka my tez mowimy ze w brzuchu dzidzia to chodzi i pokazuje ale na bank nie kuma o co biega 😀

Gdzies przeczytalam zeby dac prezent od nowego dziecka starszemu jak sie go do domu przywozi, takze bedziemy kombinowac w te strone. I tez mysle ze do szpitala ja przyprowadzi ale kurcze boje sie placzu i ze sie uwiesi nie bedzie chciala wyjsc :( W sumie to chyba moze nawet caly dzien u mnie byc tylko sie zanudzi tam.

Dorjana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Co do cukrów na czczo to próbowałaś wypić tak około 22 przed snem szklankę mleka ? Niektórym pomaga:)
    Chyba już każdego sposobu próbowałam 😔

• Katy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, tez mysle o jakims prezencie od dzidzi:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj puściłam glukometr w ruch. Po kolacji cukier 101, rano na czczo 74, po śniadaniu (owsianka z owocami) 133, potem zjadłam dwa cukierki w czekoladzie, zmierzyłam po niecałej godzinie i cukier 83. Wiec ja nie wiem skad ten wynik 99 na czczo przy krzywej... ale będę dalej sprawdzać :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też robimy prezenty od dzidziusia dla starszaka. Teraz to wyjdzie ze dla 2 starszakow będziemy musieli się przyszykowac.
    🙉🙈🙊

Widzę ushio że zrobiłaś podobny kocyk.
    Też uzylas delpfine baby ???

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam corce przy Gabrysiu. U nas na korytarz dopiero dzieci od chyba 12 roky życia wpuszczaja wiec odpada... ja ostanio pokazywałam na yt filmiki noworodków. Jak plakaly to gabrys tez udawal ze placze :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    My też robimy prezenty od dzidziusia dla starszaka. Teraz to wyjdzie ze dla 2 starszakow będziemy musieli się przyszykowac.
    🙉🙈🙊

Widzę ushio że zrobiłaś podobny kocyk.
    Też uzylas delpfine baby ???

Ja użyłam włóczki Alizee Puffy i plotłam palcami :)

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy dawać prezent od Maluszka dla córki. Już mamy nawet wybrany :) ponieważ teraz u córki w łóżeczku zostało z karuzeli samo to "radio" grające to ona sobie włącza je przed snem i przy tym zasypia. A jak się urodzi Mały to będę chciała założyć tę karuzelę u niego i żeby córce nie było smutno to chcemy jej kupić króliczka Alilo, żeby też mogła sobie włączać kołysanki przed snem :)

Młoda też wie, że w brzuchu jest dzidzia, mówi że tam jest Jasiu, przynosi czasami smoka i mu daje, przytula się i głaszcze, ale wątpię, że wie z czym to się wiąże :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam specjalizacje z chemii kosmetyków i żywności. I mogę Wam polecić kosmetyki z derma eco baby. Oliwkę też mają o dobrym składzie chociaż mówi się że od oliwek się odchodzi(Ale myślę że dlatego że większość ma w składzie parafinę). Ja zamierzam olej kokosowy kupić nierafinowany. A chusteczki to tylko Water Wipes. Reszta ma całą tablicę mendelejewa...I większość jest bielona chlorem niestety....

Ushio, Elo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23528ada5875.jpg

Szyjka długa zamknięta, 1200g waży

Majowa_nadzieja, vanilia120, Mia ❤️, Gratka, bummy, Agulkowa, Inka150, Elo, Nikodemka, kate2friend, Natalia05, Makt, talku, Katy, Olalasz, iriiska, KolendrA, GWHT lubią tę wiadomość

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja, a te Water Wipes są chyba ze 2 razy droższe od innych? też słyszałam, że dobre, ale ja zastanawiam się nad zwykłymi wacikami, tzn trochę większymi i samą wodą moczyć, trzeba przegotowaną?

Wysłany: 16 grudnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    Majowa_nadzieja, a te Water Wipes są chyba ze 2 razy droższe od innych? też słyszałam, że dobre, ale ja zastanawiam się nad zwykłymi wacikami, tzn trochę większymi i samą wodą moczyć, trzeba przegotowaną?

No kosztują około 13 zł za opakowanie. Ale np. Na blizejciebie.pl skąd zamawialam większość wyprawki jak zamówi się 15 opakowań to są coś koło 10 zł . Więc myślę że jak kupować chusteczki to właśnie takie, co w sumie mają wodę i tyle.

Waciki też super. Nie trzeba przygotowana. (Jedynie buźka i oczki musi być woda przehotowana, wiem że zalecają sol fizjologiczna do oczu ale uważam że lepiej zacząć od wody A dopiero jak się coś dzieje to sol morska). Do pupy, ciała zwykła woda z kranu :) jak skórę przyzwyczaimy do wody przegotowanej, przefiltrowanej to jak przyjdzie nam później myć malucha w normalnej wodzie z kranu którą nie oszukujmy się, jest mocno chlorowana to się pojawia uczelania, krostki i inne cuda.

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ