X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie ma jakis specjalnych preferencji co do boku, na ktorym leze :p

Ja mialam na poczatku lozysko na przedniej ścianie, a na drugch prenatalnych juz na tylnej :)

Co do tych bezpiecznych tygodni to faktycznie roznie bywa, ja dostałam sterydy na pluca dla dziecka w 28tc, a po porodzie i tak mieli jakies zastrzeżenia do jego oddychania, na szczescie szybko mu to przeszlo ;)

Dorjana, super szopka :p

Mnie tak plecy bola od noszenia dziecka, ze masakra...

Dorjana lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż z teściem dziś od godziny 13 składali komodę z ikea... Dopiero skończyli 🙈😂 w życiu nie widziałam bardziej idiotycznej instrukcji do mebli :D dobrze że na yt są filmiki jak to złożyć:D

Odnośnie pokoikow. Wstawiam nasz. Póki co tylko komoda i biurko.. na początku stycznia ma przyjść jeszcze regał. No i w lutym lozeczko, będzie stało obok komody... poza tym.takie pierdołki jak dywan, zaslony czy jakieś inne dodatki to w tzw. "Międzyczasie"😂

622fd878524b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 20:09

Dorjana, Gratka, iriiska, Makt, Mia ❤️, marcela123, Katy, Inka150, talku, syllwia91, kate2friend, GWHT lubią tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Moja tez nie lubi jak leze na lewym boku :)

Lozysko jest ruchome bo wraz z rosnaca macica moze sie podniesc (jesli przodujace) lub zmienic chyba polozenie z przedniej sciany na tylna? W sumie to nie wiem czy az tak ruchome 😀 Ale mam wrazenie ze moje sie przesunelo tez na tylna albo boczna gdzies bo tam gdzie bylo teraz czuje bardzo dokladnie dziecko. Chyba ze tak naparza ze przez lozysko czuje tak wyraznie 😀

No wlasnie jak dla mnie 32 tc to pluca napewno nie rozwiniete i daja sterydy, a bezpiecznie to tym bardziej nie jest przeciez to wczesniactwo 😮 Zreszta jak dla mnie to pojecie "bezpiecznie" nie bardzo ma odniesienie. Wczoraj wchodze na insta i post z usa, chlopczyk 3 mies jeszcze w swieta zdrowiutki a dzis pod maszynami i zalamani rodzice modla sie o cud. Takze bezpiecznie wg mnie do malych dzieci nie istnieje...
    Miałam na myśli względnie uznawane za bezpieczne prZez oddziały neonatologi. A ogólnie bezpieczne to życie nie ejst to wiadomo ;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zgagę i też ząb zaczął mnie naparzać cholera. Ja jakoś szczególnie pokoiku nie szykuje póki co. Za to mam wątpliwość co do dostawali. Miała któraś Chicco next to me ?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz musze iść do dentysty bo wiem ze to dziura ;/ i jak zimnego sie napije to taki przeszywajacy bol...
    Co do dostawki to nie pomogę bo tez myslalam o chicco czy innych ale jednak zostałam przy drewnianym bez jednej strony.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zonk - pryzmiarka moich spodni sniegowych
    😱😱😱😱😱😱😱
    Efekt świat
    obalgeda5tgx_t.jpg
    Muszę cosik pokombinować bo mi dzidzia zmarznie
    🙈🙉🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 20:30

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zamówiliśmy wózek. Termin realizacji 30 dni... Wiadomo moze być szybciej ale tak jest w umowie. Fotelik i baza już jest. Jeszcze jakieś pierdoły typu kocyk poduszeczka do wózka, pieluchy muslinowe itp kupione. Wracimy do domu to szykuje wszystko na gotowi.
    W ogóle ostatnio tyle chodzę, że mam wrażenie, że zaraz mi mały sam wypadnie...
    Byłam dziś nawet u optyka okulary sobie wyrobić bo jestem ślepa jak pień po zmroku. A jeżdżę autem 🙄

Inka, Nikodemka gratuluję wam udanych wizyt. Nikodemka cieszę się że trafiłaś na super lekarza bo już z Twojego wpisu czuc spokój.
    Dorjana bardzo ładna szopka. Z Twoich prac widać, że masz zdolności plastyczne.
    Dziewczyny super pokoiki dla dzieci.
    Iriiska swoim pomysłem świetnie pogodzilas płci dzieci. Dla mnie rewelka

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co możemy brać na zatrucie pokarmowe? Ból brzucha i wymioty 🙈 Piję miętę póki co. Myślicie, ze krople żołądkowe można?

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz ja wczoraj kupiłam dla córki takie krople bo też wymiotowała...

c8e90d6adafc.jpg

Olalasz lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropli zoladkowych na spirytusie to raczej nie bardzo... Pic duzo wody, ruminek mieta jak mowisz i samo przejdzie, bo pewnie wirus jakis.

Olalasz lubi tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Olalasz ja wczoraj kupiłam dla córki takie krople bo też wymiotowała...

c8e90d6adafc.jpg
    Dzieki. Jak mi do jutra nie przejdzie, to może kupię.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Dziewczyny, co możemy brać na zatrucie pokarmowe? Ból brzucha i wymioty 🙈 Piję miętę póki co. Myślicie, ze krople żołądkowe można?
    Węgiel aktywny. To można brać bez ograniczeń:P

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos laktatorow, widzialyscie elvie pump?😀 Fajne ale jakaaaa cena 🤣

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś chciałam kupić laktator i pani co była na tym dziale mówiła, że najlepiej zobaczyć czy w ogóle laktacja się rozhula na tyle żeby warto było zainwestować w laktator elektryczny. Na początek doradzała kupić ręczny lub najlepiej przyjść po urodzeniu dziecka bo można wszystko od ręki kupić. Z córką użyłam tylko raz przy nawale więc teraz zobaczę jak będzie. Jeśli będzie potrzebny to wtedy kupię elektryczny....

Natalia ten co wstawiałas cena kosmos 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 21:19

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam i zoladkowe i mietowe jak mialam problemym. Niby ma alkohol w skladzie ale chyba nie az tak dużo

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa ten to raczej jako anegdote napisalam 😀 Moze pomysl i fajny ale przesadzili z cena. Jak jestes w pl to obadaj te lovi i canpola laktatory, tez podobno spoko. No tu kazdy musi sam zdecydowac czy bedzie korzystac czy raczej nie, faktycznie jak doraznie to reczny moze dac rade. Chociaz ja mialam zespol ciesni madgarstka w ciazy i po ciazy tez bolalo wiec kazdy taki ruch a trzeba sie troche namachac powodowal bol (cycka i reki 🤣)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa nadzieja - piekny pokoik 😍 U nas bedzie ta sama komoda + stol do przewijania tez z Ikei i na razie tyle. Lozeczko bedzie stalo u nas w sypialni. Mam glupie pytanie :D Do namalowania tych gór uzywalas farb o standardowej pojemnosci 2,5l czy znalazlas jakies, ktore maja mniejsza pojemnosc?

Agulkowa - masz racje, jestem o wiele spokojniejsza po tej wizycie. Czuje sie w koncu zaopiekowana i bezpieczna :) Chyba ze sto razy otwieralam dzis zdjecie Kacperka.

Ja zamowilam ten sam laktator co Talku. Biedronke z aliexpress. Ma naprawde dobre opinie, jest elektryczny, na dwie piersi i nawet jesli nie bedzie konieczne uzywanie go, to nie bedzie mi szkoda tych 80 zl.

Majowa_nadzieja, talku, Agulkowa, GWHT lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Canpol Easy start elektryczny i u mnie sie sprawdzal ;)

Zestresowalam sie troche bo strasznie stwardnial mi brzuch i zaczal bolec, zazylam magnez i troche przeszlo..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mi tez twardnieje i skurcze tez sie pojawiaja. Pewnie od noszenia mlodych, swoje juz waza. Moja jakos ok 11 kg i juz mi niewygodnie ja trzymac na rekach jak cos robie w kuchni to zawsze przybiega :/ Tak na biodrze ja nosze i czesto rownoczesnie dziecko wypycha w brzuchu i to boli. Juz walcza o mame 🤣

Nie polecam takiej malej roznicy wieku 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 23:51

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w nowym roku biorę się za szykowanie kącika dla maleństwa. U nas niestety miejsca specjalnego nie mamy. Będę szukać gdzie się łóżeczko wcisnie. Mam obawy że będzie z tym problem 🙊🙉🙈

Mam nadzieję że nie będzie konieczne przemeblowanie w sypialni
    😭😭😭😭
    W ostateczności zamieszkam z maleństwem w salonie 🤪

Natalia05 wrote:
    Nie polecam takiej malej roznicy wieku 😀

Ciiii.... 🤫🤫🤫🤫🤫
    My właśnie z mężem jakoś przez święta weszliśmy na temat czwartego dziecięcia.
    Wlasnie przez wzgląd na to trzecie, zapewne będzie troszkę odsunięte od starszakow.

Takie mam obawy bo sama mam dwójkę rodzeństwa i całe życie któres z nas było na uboczu. Ja akurat środkowa jestem więc raz z młodszym bratem trzymałam a raz z siostrą starsza.
    Oni nigdy nie mieli takiego dobrego kontaktu ze sobą.

Teraz jak obserwuje Alex i Tobiego - świata poza sobą nie widzą 😍😍
    Całe dnie razem spędzają, nawet do przedszkola mogliby nie chodzić bo tam muszą się rozdzielić.
    Cudownie bybylo jakby im tak zostało.

Ja osobiście jestem mega szczęśliwa że mam taką dwójkę z małą różnica wieku. Choć nie ukrywam, pierwsze 2 lata po urodzeniu Alex to było piekło, nawet depresję zaliczyłam. Teraz wiem że mając dzieci starsze w domu to mi taki kryzys nie groźny. Tfu tfu....
    (taka mam nadzieję)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 06:21

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ