X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Majowa nadzieja - piekny pokoik 😍 U nas bedzie ta sama komoda + stol do przewijania tez z Ikei i na razie tyle. Lozeczko bedzie stalo u nas w sypialni. Mam glupie pytanie :D Do namalowania tych gór uzywalas farb o standardowej pojemnosci 2,5l czy znalazlas jakies, ktore maja mniejsza pojemnosc?

Agulkowa - masz racje, jestem o wiele spokojniejsza po tej wizycie. Czuje sie w koncu zaopiekowana i bezpieczna :) Chyba ze sto razy otwieralam dzis zdjecie Kacperka.

Ja zamowilam ten sam laktator co Talku. Biedronke z aliexpress. Ma naprawde dobre opinie, jest elektryczny, na dwie piersi i nawet jesli nie bedzie konieczne uzywanie go, to nie bedzie mi szkoda tych 80 zl.

Tak to były farby po 2.5 L z Magnatu i sporo ich zostało. Nie mogliśmy znaleźć mniejszej pojemności. Ja na tą komodę zamawiam przewijak taki robiony na wymiar tej komody :) żeby dodatkowo Jeszcze nie zabierać miejsca na kolejny mebel z przewijakiem:P

Nikodemka lubi tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Agulkowa ten to raczej jako anegdote napisalam 😀 Moze pomysl i fajny ale przesadzili z cena. Jak jestes w pl to obadaj te lovi i canpola laktatory, tez podobno spoko. No tu kazdy musi sam zdecydowac czy bedzie korzystac czy raczej nie, faktycznie jak doraznie to reczny moze dac rade. Chociaz ja mialam zespol ciesni madgarstka w ciazy i po ciazy tez bolalo wiec kazdy taki ruch a trzeba sie troche namachac powodowal bol (cycka i reki 🤣)

Widzialam oba. Ten canpola prawie 200 zł ten lovi ponad 300. Tylko ja to totalnie zielona jestem 😂 lovi wydaje się fajniejszy.
    Właśnie z córką użyłam raz ręcznego i teraz posłucham rady tej ekspedientki. Zawsze można coś zamówić na eBay 😉
    Nikodemka albo talku pokażcie ten co wy zamowilyscie. Wrzućcie link.

W ogóle powiem wam, że w Niemczech jest wybór spory ale w pl w sklepach dziecięcych można dostać oczopląsu i ogłupienia z wyborem... 😂😂😂😂 Szał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 09:19

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Katy mi tez twardnieje i skurcze tez sie pojawiaja. Pewnie od noszenia mlodych, swoje juz waza. Moja jakos ok 11 kg i juz mi niewygodnie ja trzymac na rekach jak cos robie w kuchni to zawsze przybiega :/ Tak na biodrze ja nosze i czesto rownoczesnie dziecko wypycha w brzuchu i to boli. Juz walcza o mame 🤣

Nie polecam takiej malej roznicy wieku 😀

No pewnie to przez to, mój juz wazy pewnie z 12kg, a teraz to go naprawde duzo nosze, modle sie zeby w koncu ten katar mu przeszedl bo dzis juz kolejna ciezka noc za nami i brzuch od rana twardy, o bolu plecow nie wspominajac..

Coz ja nie planowałam takiej roznicy wieku, ale juz nie ma odwrotu 😂

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się nadrobić Was po świętach. Nie robiłam notatek i nie potrafię się odnieść do wszystkich tematów 😅.
    Święta ogolnie udane. Wigilia w miłej rodzinnej atmosferze - nasze rodzeństwo + rodzice +teście przy jednym stole. Pierwszy raz taka kombinacja Ale się sprawdziła a my nie musieliśmy dzielić wieczoru na dwa domy😊. W I dzień błogie lenistwo tylko we dwoje. A w II dzień wpadliśmy do teścia na urodziny i tu mniej błogo. Wiadomo urodziny-alkohol. Ja już do domu chciałam, mąż jeszcze nie... Ale jeszcze Sylwester a później dłuuga abstynencja 🤣.
    Mała była bardzo aktywna w święta. Śmieję się że to przez wigilijne rybki. Od wczoraj już spokojna. I zauważyłam że te ruchy się zmieniły. To bardziej takie wolniejsze, mocniejsze rozciągania, wypychania niż szybkie ruchy. Nie zauważyłam u małej tych drgawek co wspominałyście.
    Dorjana wrote:
    Ja dopiero w nowym roku biorę się za szykowanie kącika dla maleństwa. U nas niestety miejsca specjalnego nie mamy. Będę szukać gdzie się łóżeczko wcisnie. Mam obawy że będzie z tym problem 🙊🙉🙈

Mam nadzieję że nie będzie konieczne przemeblowanie w sypialni
    😭😭😭😭
    W ostateczności zamieszkam z maleństwem w salonie 🤪

Mamy podobny problem-mało miejsca. I zdecydowaliśmy się na przemeblowanie sypialni. Dzidziuś nie będzie miał narazie swojego kącika (patrząc na wasze 😍 troszkę żałuję) tylko łóżeczko dostawione do naszego.
    Wyprawkę zaczynam organizować od stycznia. Jeszcze nic nie mam 🙈. Zdecydowała się ktoras moze na wózek x-lander xcity lub puls? Nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo. A co myślicie o wózkach kubelkowych bezpieczne czy nie czy lepiej tradycyjna spacerowka?
    Iriiska wspominałaś kiedyś o monitorach oddychania przypinanych do pieluszki. Zdecydowałaś się na nie?
    Ale się rozpisalam

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka wrote:
    Mamy podobny problem-mało miejsca. I zdecydowaliśmy się na przemeblowanie sypialni. Dzidziuś nie będzie miał narazie swojego kącika (patrząc na wasze 😍 troszkę żałuję) tylko łóżeczko dostawione do naszego.
    Wyprawkę zaczynam organizować od stycznia. Jeszcze nic nie mam 🙈. Zdecydowała się ktoras moze na wózek x-lander xcity lub puls? Nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo. A co myślicie o wózkach kubelkowych bezpieczne czy nie czy lepiej tradycyjna s

Nie znam tych wózków o których piszesz ale Mi się marzy X-lander xrun :P
    Jednak czekam na czas po porodzie, jeśłi będzie okazja to może coś kupimy.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to juz 15 kg żywego chlopa ;p jestem zla bo mój facet je i je i słodycze i chińskie i wszystko i waga albo ta sama albo spada. A ja? Prawie żyje powietrzem a waga w gore... wrrrr

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam zdjecie laktatora:
    8796bc5eeb62.png
    Na facebookowych grupach jest duzo opinii, trzeba wpisac „laktator biedronka” :)

Majowa - dzieki, tak myslalam, ze nie ma mniejszych pojemnosci. Ja tez mialam miec nakladke na komode pod przewijak, ale maz sie uparl na stolik. Bedziemy kapac malego na stole w kuchni i chcial zeby ten przewijak byl mobilny, to niech ma. Chociaz w jednym temacie sie wypowiedzial :d

Majowa_nadzieja, Agulkowa, GWHT lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 01:26

Katy lubi tę wiadomość

• Makt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kontakt chyba tez od wieku zależy ;) ja z siostra zaczęłam sie powili dogadywać dopiero jak ona miała 14 lat a ja 17 ;) a teraz często tworzymy jeden front przeciw reszcie rodziny 😂 raczej mało jest tematów w których się nie zgadzamy a był czas ze strasznie mnie wkurzała 😁

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Ten kontakt chyba tez od wieku zależy ;) ja z siostra zaczęłam sie powili dogadywać dopiero jak ona miała 14 lat a ja 17 ;) a teraz często tworzymy jeden front przeciw reszcie rodziny 😂 raczej mało jest tematów w których się nie zgadzamy a był czas ze strasznie mnie wkurzała 😁

To fakt że olbrzymie znaczenie mają charaktery, wychowanie, psychologia wyjaśnia wiele czynników mających olbrzymi wpływ na kształtowanie więzi.

Ja od małego byłam zawsze w pokoiku z siostrą, razem spalysmy, plotkowalysmy. Z wiekiem ona poszła do rówieśników a ja z bratem szyame trzymałam.
    Obecnie znów jakoś tak bliżej nam do siebie (brat się odciął).
    Jednak mój kontakt z siostrą jest dość zachowawczy, zdystandowany, wydarzyły się akcje których nie da się zatrzeć.
    Za bardzo się różnimy. Różnica charakterów, wartości moralny, czy nawet samo podejście wychowawcze.

• Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trójkę rodzeństwa. Z braćmi dogaduje się bardzo dobrze, jeden starszy o 20 lat A drugi o 13. Z kolei z siostra 17 lat starsza mam bardzo słaby kontakt i jeśli mam być szczera to nawet jej nie lubię:D więc może być różnie. wszystko zależy od charakteru.:P

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, plasterki wyjatkowo nie dzialaja, na prawde ten katar wyjatkowo wredny katar..Kupilam wczoraj olejek oil bas i masc majerankowa, tez nic nie daje..Nasivin kids uzywalam, ale juz nie moge zeby nie bylo za dlugo ;/ Dzisiaj kupie ostatnia deske ratunku przed lekarzem jakis Isonasin septo czy cos takiego, podobno dziala...

Miedzy moja siostra, a mna sa 22 miesiące różnicy i raczej zawsze miałyśmy dobry kontakt, tez spalysmy razem i wszystko razem robilysmy dopoki ona nie poznala obecnego meza bo wtedy ja sie skupilam na kolezankach, a ona na nim xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 17:30

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a pijecie siemię lniane w ciąży? Ja się drugi dzień zmagam z tym zatruciem. W ciąży to nawet zatrucie jest bardziej hardcorowe. Piję zioła, ale wciąż mnie trochę boli brzuch. Dzieciak cały czas mnie kopie. Może jemu tez jest niedobrze🤷‍♀️

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi. Mam umowe do dnia porodu. Czyli potem przysluguje mi zasilek macierzyński z zus, tak? Macierzyński i rodzicielski? Czyli mogę wybrać albo 80% albo 100% i 60%? A co z moim ubezpieczeniem?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz ja kiedyś słyszałam że na zatrucie najlepsze paluszki i coca cola.
    Nie sprawdzałam ale tak mi się zapamiętało. Co do siemienia to ja uwielbiam i często pije albo do szejkow dodaje. Szczerze nie wiem czy to pomaga na zatrucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 17:28

Olalasz lubi tę wiadomość

• Alunis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje uspokoilyscie mnie, może po prostu moje dziecko ma takie humorki i nie lubi jak leżę na danym boku, bo rusza się każdego dnia, czyli chyba nic jej nie jest. 😊
    sweetmalenka wrote:
    A powiedzcie mi. Mam umowe do dnia porodu. Czyli potem przysluguje mi zasilek macierzyński z zus, tak? Macierzyński i rodzicielski? Czyli mogę wybrać albo 80% albo 100% i 60%? A co z moim ubezpieczeniem?

Tak, jestem w takiej samej sytuacji, dostajesz zasiłek tak, jakbyś była nadal zatrudniona(80% przez rok lub 100% przez pół roku i 60% przez kolejne pół), przez ten czas jesteś ubezpieczona.

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was, dla mnie Święta jakieś dziwne były, wszystko w biegu, draznilo mnie, jak najszybciej chciałam do domu wracać. W Wigilię jak jechaliśmy do moich rodziców to Mały nam wymiotowal 3 razy więc jechaliśmy dużo dłużej.
    Ja mam brata dwa lata młodszego, ale nasz konkakt ostatnio jest prawie zerowy, od kilku lat mieszka za granicą z dziewczyną, przyjeżdża raz do roku i szczerze teraz to może ze dwa słowa zmieniliśmy przez całe Święta. Ma 25 lat więc powinien już jakoś się trochę ogarnąć a ciągle koledzy w głowie i w sumie jak wychodził po południu to wracał rano i spać i tak całe Świeta się mijalismy. Zrobiło mi się mega przykro jak odjezdzalismy bo mówiłam mu ze wychodzimy, ale był tak zajęty spaniem że nawet nie wstał żeby się pożegnać. Mówiłam do męża, że czuję się jakbym rodzeństwa nie miala i chyba dlatego tak dobry kontakt mam z rodzenstwem męża.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda miałam umowę w poprzedniej ciąży do czerwca a wybrałam macierzyński na rok 80 % i te dwa miesiące jak skończyła mi się umowa to dostałam z ZUSU, teraz będę miała podobna sytuację bo zastrudznil mnie męża brat i umowa do września więc reszta macierzyńskiego też będzie z zusu

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba odchorowuje to jedzenie świąteczne, od wczoraj mnie brzuch boli i min 5 razy w toalecie ląduje w ciągu dnia,

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam umowę do dnia porodu. W dzien jak dowiedziałam się o ciąży, Pani dyrektor mi zaproponowała awans haha.

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ