X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na kontroli w szpitalu no i wg nich nie jest dobrze. Wg ich pomiarow nie urosla nic przez te 2 tyg i teraz jest ponizej 3 centyla. Kontrole mam znowu w piatek :( Juz mnie straszyli szpitalem ze jak tak dalej bedzie to mnie przyjma na oddzial i beda przeciagac do 34 tyg a pozniej najdluzej jak sie. Zajebiscie. Ja napewno wykluczam hospitalizacje takze ten

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Natalia, nic a nic? Może źle pomierzyli. Często się to zdarza :(
    Byłaś u tego samego lekarza co ostatnio?
    Miałaś już 1,5 kg ostatnio to przecież nie tak źle 🤔
    To trzymam kciuki za piątek i za przybranie wagi dla malej!

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Bylam na kontroli w szpitalu no i wg nich nie jest dobrze. Wg ich pomiarow nie urosla nic przez te 2 tyg i teraz jest ponizej 3 centyla. Kontrole mam znowu w piatek :( Juz mnie straszyli szpitalem ze jak tak dalej bedzie to mnie przyjma na oddzial i beda przeciagac do 34 tyg a pozniej najdluzej jak sie. Zajebiscie. Ja napewno wykluczam hospitalizacje takze ten
    O rany. A ile wazy teraz?

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia aż dziwne , że ani trochę nie przybrała jak do tej pory było całkiem ok. Może spróbuj gdzieś indziej iść na USG.

Sylwia trzymam kciuki żeby w miarę się uspokoiło to ciśnienie. Dobrze , że pojechałaś skontrolować i jesteś pod dobrą opieką.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To asnie dopiero co bylam w czwartek u mojego gina i tam bylo prawie 1500, a dzis 1380. Inny lekarz byl mlody i srednio mu szlo z tymi pomiarami no ale... To jakies fatum w tej ciazy no

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia idź właśnie do kogoś innego, dziwne że z 1500 i ładnie rosnącej wagi nagle spadło.... 😘

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zadzwoń do swojego lekarza i idź to sprawdź. Może zwykły błąd pomiaru a nerwów od cholery.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to dzis musieli źle pomierzyć. Nie mogła przecież schudnąć!
    Trzeba iść jeszcze raz :)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    To asnie dopiero co bylam w czwartek u mojego gina i tam bylo prawie 1500, a dzis 1380. Inny lekarz byl mlody i srednio mu szlo z tymi pomiarami no ale... To jakies fatum w tej ciazy no
    Ja tez bym sprawdziła jeszcze raz. Mój młody w 31+2 ważył 1560 g i lekarz powiedział, ze to jest w normie. I tez żeby pamiętać, ze te pomiary są orientacyjne. Jutro idę na USG kontrolne i zobaczymy. To już będzie 33+3, wiec mam nadzieje na 2 kg. Ale tez pamietam pomiary z dwudziestegoktoregos tygodnia. Mój lekarz wyliczył na niecałe 500 g, a następnego dnia w szpitalu 150 g więcej 😱

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wasze samopoczucie dzisiaj? Ja się trochę czuję jakbym wróciła do I trymestru. Nudności, osłabienie, uderzenia gorąca i w ogóle kiepskie samopoczucie🙈

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- dobrze, ze zareagowalas w pore. Wczoraj podobno szpitale kipialy od ciezarnych z podwyzszonym cisnieniem...
    Natalia - kurcze, dziwny bylby taki spadek :/ moze faktycznie lekarz zle ja zmierzyl. U mnie tez byl moment, ze maly byl rzekomo za maly, a u nowego lekarza wszystko w normie...
    Ushio - ja jutro wybieram sie do przychodni do ktorej chce sie przeniesc. Przyznam szczerze, ze nie wiedzialam, ze juz moge zapisac tez dziecko, myslalam, ze mozna dopiero po porodzie 🙈

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz ja gdyby nie zgaga to całkiem całkiem. Tylko te cholerstwo tak pali, że już raz wymiotowałam...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie świetne. Zresztą wczoraj też. Mam dużo sił i energii. Słonko świeci, ja zaraz na zajęcia aby się trochę poruszać :D
    Ostatnio zgaga mnie opuściła i mam nadzieję że już nie wróci. Zrezygnowałam wieczorem z nabiału i pomidorów i jak na razie to działa :D

1usavcqgr9stsdyk.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie trochę głowa boli, bo mam włosy nieświeże- tak już mam :) mi się bardzo nie spieszy do porodu, chcę jeszcze trochę się przygotować, nacieszyć tym czasem, trochę mi brakuje rzeczy, w domu też by się przydało coś zrobić...
    no i dalej martwię się tymi ruchami, w czwartek na wizycie muszę dopytać o to dokładnie

Ushio, ja w listopadzie się przepisałam do innej przychodni, żeby już być tam z dzieckiem, tzn na razie tylko ja jestem zapisana, miałam spotkania z położną środowiskową, a dziecko to chyba po porodzie zapytają mnie gdzie ja jestem zapisana i poinformują tą przychodnię

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przychodni NFZ i lux medzie dostałam info ze środowiskowa dopiero po porodzie... 🤔

1usavcqgr9stsdyk.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    mnie trochę głowa boli, bo mam włosy nieświeże- tak już mam :) mi się bardzo nie spieszy do porodu, chcę jeszcze trochę się przygotować, nacieszyć tym czasem, trochę mi brakuje rzeczy, w domu też by się przydało coś zrobić...
    no i dalej martwię się tymi ruchami, w czwartek na wizycie muszę dopytać o to dokładnie

Ushio, ja w listopadzie się przepisałam do innej przychodni, żeby już być tam z dzieckiem, tzn na razie tylko ja jestem zapisana, miałam spotkania z położną środowiskową, a dziecko to chyba po porodzie zapytają mnie gdzie ja jestem zapisana i poinformują tą przychodnię
    Słonykarmel moja mała tez sie za wiele nie rusza, ale ja staram się tym nie martwić, moze akurat taki ma temperament. Kiedys pytalas tez o pranie ubranek, ja dzielę na białe, jasne, kolorowe, ewentualnie jak bede miec za malo białych to bede prac z jasnymi. Teraz biale pralam w 60 stopniach bo tam byly np pieluchy tetrowe, a reszte w 40. Po szpitalu wypiore w 60 - nie bede przesadzac.

Dziewczyny co do położnej środowiskowej i przychodni to w szpitalu po porodzie podpisujecie dwa oświadczenia gdzie trzeba podać te dane. Ja polozna mam ze szkoly rodzenia, przychodni jeszcze nie. Dwa razy w roku można zmienic pediatre.

Wszystkim dziewczynom, tym którym cos dolega i nie, życzę dużo zdrowia :*

Natalia czy Twoja mała jest jednak główką w dół tak jak przypuszczałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 12:49

Olalasz lubi tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko pojscie na kolejne usg gdzie indziej niewiele mi da bo oni robia swoje pomiary skoro jestem pod ich opieka do porodu wiec sie nie beda sugerowac innym lekarzem. Nawet nie patrza na te od ginekologa, bo mialam wydruk. Mysle ze zle pomierzyl glowe i brzuch bo fl uroslo sporo. Przeplywy w pepowinie niby ok ale juz te w mozgu chyba nie do konca. Podejrzenie niewydolnosci lozyska. Wzieli krew na gestoze (jak ja objawow nie mam ale ok). Ja nie chce wczesniaka 😩

A macie gdzies z usg 3 trym takie pomiary jak A. cerebri media i cpr PI?

• Ushio Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiłowałam właśnie spakować się do kabinowej walizki tak jak planowałam ale przez te wszystkie produkty higieniczne to raczej nie wchodzi w grę.

Dzisiaj na zakupach dokupię resztę i się dopakuję jednak w tę większą.
    Do przychodni planowałam się przejść pieszo, ale jakoś tak powoli zaczynam się oszczędzać. Już same zakupy spożywcze powodują ból spojenia i twardnienie brzucha. Zostaje mi więc czekać aż mąż zostawi mi samochód w jakiś dzień.

Wczoraj u lekarza wszystko ok, szkoda tylko że nie pomierzył małej.

Mam jakiś problem z niedokrwistością i przepisał mi Tardyferon-Fol i magnez dodatkowo ;)

syllwia91 lubi tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie nie sugeruję się 1 ani nawet 2 pomiarami.
    Bo wiem że to wszystko zależy od wielu czynników, np: lekarza, ułożenia dziecka, sprzętu czy nawet ostatniego posiłku.
    W poprzedniej ciązy jak brali nas na kontrolę to zawsze robili 2x usg (na początku i na końcu pobytu czyli 7-10 dni) i tez miałam sytuację że dzidziuś się skurczył.
    Oczywiście trzeba kontrolować ale 1 pomiar jeszcze nic nie znaczy.
    Może maleństwo jeszcze posiedzi w brzuszku <3 oby tylko rosło...

NA fb tez ostatnio pisałam z dziewczyną co miała podejrzenie zahamowania wzrostu i przez ostatni miesiąc maleństwo sporo podrosło.
    Chociaz te przepływy do mózgu :/ to faktycznie może niepokoić.
    Mi takich cudów to nawet nie sprawdzali :/
    U nas to chyba lekarze są przeciwnikami diagnozowania wszelkich wad :O
    Byle do porodu a później to już trzeba jakoś żyć dalej...

WHITE <3 dziękuję za info o tych kuponach <3
    Zamówiłam jeszcze jeden pakiecik Pampersow 1+2 właśnie z tą zniżką :P
    Pieluszki mam już w odpowiednim zapasie.
    <3 Dziekuję <3

Nikodemko - tobie też bardzo dziekuję ze pomysł z workami <3
    Wszystko sobie tutaj pięknie popakowałam :P w sensie pawie wsszystko ... i jakoś taka spokojniejsza jestem że się nie kurzy ;)

Kalendarz mi podpowiada ze za 3 dni mogę juz zacząc masaż krocza.... hmmm.... nigdy tego nie robiłam :? a wy ??? planujecie ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 13:27

Nikodemka, White Innocent lubią tę wiadomość

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, środowiskowa przychodzi do domu po porodzie, ale w ciąży przysługuje kilka spotkań na nfz, takie edukacyjne, mało kto z tego korzysta, ale mnie akurat lekarz wysyłał i w tej przychodni było coś takiego

bummy, ja chyba też w 60 będę prać, bo mam program ubranka dziecięce i dzisiaj sprawdzałam to tylko 60 stopni tam jest, mam nadzieję, że porządnie wypłukuje proszki itd, a ruchy rzeczywiście zawsze miał słabe, tylko teraz trzeba będzie je liczyć chyba i tu będzie ciężko

ja sobie wymyśliłam, że kupię torbę w Decathlonie, może któraś tam kupowała? dobre są?

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ