X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekord wagowy dolny to bedzie mojej, nie wiem czy 2 kg chociaz. Tu akurat widze po brzuchu i czuje po wadze ze sie mniej wiecej zgadza.

• bummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam to samo właśnie uczucie i zastanawiałam sie czy to dzidzia czy cos faktycznie tam sie dzieje. Mega dziwne uczucie az oddech ciezko zlapac. Mówili cos na to?

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Agulkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia macica ćwiczy. Już teraz to tylko czekać aż się zacznie. Tych porodowych na pewno nie przegapisz 🤣
    Przy tych porodowych to się wygląda jak z filmu egzorcysta 😂😂😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Sylwia mam to samo właśnie uczucie i zastanawiałam sie czy to dzidzia czy cos faktycznie tam sie dzieje. Mega dziwne uczucie az oddech ciezko zlapac. Mówili cos na to?
    Nie nic nie mówili, miałam zgłaszać jak będą boleć i mówili że to całkowicie normalne jest.

bummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Sylwia macica ćwiczy. Już teraz to tylko czekać aż się zacznie. Tych porodowych na pewno nie przegapisz 🤣
    Przy tych porodowych to się wygląda jak z filmu egzorcysta 😂😂😂
    Mnie to cieszy, niech ćwiczy 😄😄😄😄 czekam na te porodowe jak na wygraną w totka 🙈😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułyście że np się zaczyna albo że wody odejdą? 😄 SA jakieś znaki na niebie i ziemi?

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po 4 dniach na patologii mam taką refleksję, że porod to żywioł i ze trzeba się nastawić na każdą opcję. Ale jest tu tez kilka sal gdzie leżą tzw położnice i nagroda w postaci tych maluchów jest mega. Także miejcie na względzie, ze porod może się zakończyć szybką cesarką nawet jeżeli tego nie planowaliście.

Elo lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • bummy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz ja biore kazda ewentualność pod uwagę :) wiem ze jest teraz taki ogólny trend na poród sn jednak myślę ze to mnie nie dotyczy. Gdybym miała mieć cesarke to nie czułabym sie z tego powodu jakas rozczarowana - ot życie. A jak Ci mija czas w oczrkiwaniu na pon? Szybko wolno ? :D

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też na nic nie nastawiam dla mnie liczy się tylko żeby mały byl zdrowy a jak go urodze... Czy będzie to cc czy poród 20 godzinny to już oddaje w ręce tych decyzyjnych 🙂

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej bylabym zawiedziona gdybym miała cesarke, bo bardzo chce rodzic sn, ale jak nie bedzie wyjscia innego to dam sie pociachac :p

Ja żadnych znakow z nieba nie mialam, po prostu wstalam i zaczely wody leciec xd

Co do wagi to naprawdę zdarzaja sie spore pomylki, mojej siostrze szacowali wage dziecka na 3400, a urodzila 2890 o ile dobrze pamiętam:p Kolezanka miala niespodzianke w druga strone, dziecko mialo wazyc 3700, a wazylo 4700 🙈

Syllwia91, Ushio lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam znowu ze duzo kobiet chce cc i specjalnie sobie ja "załatwiają " co dla mnie jest glupota...
    Co do cc to w 1 ciazy w ogole nie brałam pod uwage takiej sytuacji. Nic nie czytalam i nie wiedzialam. I tu byl blad. Dlatego dziewczynki- czytajcie :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Olalasz ja biore kazda ewentualność pod uwagę :) wiem ze jest teraz taki ogólny trend na poród sn jednak myślę ze to mnie nie dotyczy. Gdybym miała mieć cesarke to nie czułabym sie z tego powodu jakas rozczarowana - ot życie. A jak Ci mija czas w oczrkiwaniu na pon? Szybko wolno ? :D
    Pierwszy dzień był okropny, a teraz już się przystosowałam. Moje przyjaciółki na zmianę z mężem mnie odwiedzają, wiec czas szybciej płynie. No i cieszę się z każdego dnia Stacha w brzuchu, bo mówią mi, ze jak tylko coś zacznę krwawić to od razu na stół.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz ja nie wiem co oni cie tak strasza tym krwawieniem skoro niczego takiego nie ma... To jakas dziwna nowa moda stresowania kobiet w ciazy 😮

Ja znowu nigdy nie bralam pod uwage porodu sn. Gdyby nie istnialy cc to bym dzieci nie miala 🤣 Mnie tam kompletnie nie interesuje kto jak rodzi, kazdy powinien tak jak chce i to tylko jego interes jest i nikt obcy nie powinien miec na temat zdania. Za duzo ludzi chcialoby decydowac o innych, mam uczulenie na takie cos. To tak jakby mowic innym co maja jesc i jak sie ubierac albo jakim autem jezdzic, oj to by nikt nie chcial ale kobiecie to mozna gadac i sie wymadrzac jak ma rodzic 🤦‍♀️

Katy, Agulkowa, Syllwia91, bummy, Inka150, Olalasz, Ushio lubią tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91 wrote:
    Czułyście że np się zaczyna albo że wody odejdą? 😄 SA jakieś znaki na niebie i ziemi?
    Ja zadnych znaków nie miałam. Poszłam pod prysznic i chlusnelo...

W pierwszej ciąży chciałam rodzić sn a miałam CC na biegu bo było zagrożene mojej córki życie i moje. Teraz nawet nie chce słyszeć o próbach sn. I cieszę się, że mogę sama zadecydowac jak chce rodzić. Bo to jest mega komfort psychiczny

Syllwia91 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Ja zadnych znaków nie miałam. Poszłam pod prysznic i chlusnelo...

W pierwszej ciąży chciałam rodzić sn a miałam CC na biegu bo było zagrożene mojej córki życie i moje. Teraz nawet nie chce słyszeć o próbach sn. I cieszę się, że mogę sama zadecydowac jak chce rodzić. Bo to jest mega komfort psychiczny
    A czego to zagrożenie? Co się stało? 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też to zauważyłam... Ciągłe straszenie..... DOPIERO pamiętam jak się balas Olalasz żeby chociaż do 32 dotrwać a popatrz już gdzie jesteś! Ja wiem ze 36 to jeszcze ciąża nie donoszona.... Ale niech już dądzs sobie spokój i pozwolą (o ile to w szpiralu możliwe) Ci się zrelaksować przed tym wielkim dniem który już niedługo 😘 jaka waga u Twojej dzidzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola by spokojnie do 38 tc dala rade skoro nic sie nie dzieje dziecku jest dobrze...

Ja za to sie juz szykuje ze na dniach szpital.

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91 wrote:
    A czego to zagrożenie? Co się stało? 😔

Porod się zatrzymał bo dziecko zawisło mi na kości miedniczej. Skoczył jej bardzo puls a ja dostałam wysokiej goraczki. Po CC jak ja położyli u mnie to miała ranę na głowie kółko o średnicy prawie 4 cm czyli tak jak doszło rozwarcie.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam ze Olalasz za bardzo straszą. Ciagle cos a w sumie nic sie nie dzieje. Tym bardziej ze lozysko przoduje brzeznie a nie centralnie.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa brzmi strasznie! Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło.

Tak się teraz z tą wagą dziecka zaczęłam zastanawiać... Czy przed samym porodem sprawdzają w szpitalu wagę? Bo jak nie, to skąd np. w moim przypadku (ostatni pomiar w grudniu) będzie wiadomo, że nie urósł mi jakiś mały sumo? 😁 Wy wszystkie znacie na tym etapie przybliżona wagę dziecka?

Agulkowa lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ