Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się po wizycie. Jak się okazuje - ostatniej przed porodem! Wg lekarza w ciągu 2 tygodni powinnam urodzić, bo już coś tam się zaczyna otwierać Więc już mam po prostu czekać na poród, a jak za 2 tygodnie nadal będę w dwupaku, to IP.
I chyba dopiero teraz zaczyna to do mnie docierać, że to naprawdę Wkroczyłam w jakąś taką fazę, że muszę wykorzystać na maxa te ostatnie dni, bo potem różnie może być, hehe.
Gratka, Katy, Agulkowa, kate2friend, Inka150, Mia ❤️, Natalia05, meetme, KolendrA, iriiska, Sofijka85, White Innocent, bummy, Majowa_nadzieja, Makt, GWHT lubią tę wiadomość
-
Katy witaj w klubie chorych..mnie rozwalila jakas grypa chyba albo nie wiem co to, cieknie w gardle i na oskrzela siadlo bo mi sie odrywa wydzielina az zielina prawie. Nie wiem czy ja cos moge brac na to. Sinupred ziolowe tabletki biore i kupie Prenalen syrop, saszetki i spay do nosa bo to ciazowa seria lekow wiec to na pewno moge. Do tego inhalacje dzisiaj zrobie z ziół i pomocze nogi w soli. Do lekarza nie ma sensu bo co mi przepisze w ciazy?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Ja tez po wizycie, na szczescie waga stoi w miejscu, to raczej niestrawnosc bo szyjka trzyma, na ktg tez ok :p Takze tym razem dzidzia sie nie spieszy chyba xd Wazy juz 2800g 😍 Takze jak jeszcze troche posiedzi to przekroczy 3 kg :p
Inka150, Mia ❤️, Natalia05, Agulkowa, kate2friend, meetme, KolendrA, Sofijka85, White Innocent, bummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt
Katy u mnie tez chyba niestrawnosc albo wirus bo zaraz chyba zwymiotuje blee
Nikodemko nie wiem, ja pisalam na swoim przykladzie i mnie ten problem nie dotyczy. Do fizjo sie nie wybieram, nie widzę u siebie takiej potrzeby. -
Inka150 wrote:Jejku a pomierzyl dziecko? Ciekawe jaka waga🤔 to ostatnia wizyta była, ale na ktg też nie musisz przychodzić?
Na KTG mam przyjść za 2 tygodnie, jeśli do tego czasu nic się nie wydarzy.
-
Dziewczyny ale zaczyna się robić ciekawie. Już powoli każda może się zacząć rozpakowywać... Organizmy się szykują.
Katy wszystko na to wskazuje, że córeczka będzie większa 🤪
Jejku jak waga właśnie?
Inka Tobie też oczywiście gratuluję udanej wczorajszej wizyty.
Kate2friend płucz gardło jeszcze naparem z szałwi bo też może pomóc. I jeśli masz inhalator to rób inhalację. Współczuję choroby na końcówce... No i jak wydzielina zielona to raczej wizyta u lekarza cię nie ominie.
U mnie noc dziś dużo lepsza jak wczoraj. Te swędzenie zauważyłam łapie mnie co druga noc tak nieznośnie a tak to swędzi ale jest do zniesienia. Cholera wie co to, na szczęście jutro będzie wiadomo.Katy, Inka150, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Mnie boli jakby prawy jajnik? Jakies wiezadla? I caly dol macicy na wysokosci blizny. Gdy postoje to kręgosłup bardzo daje we znaki. I wydaje mi sie ze cos z szyjka... jutro ide do gin ale ona pewnie tylko palpitacyjnie zbada. A tak to tez moge...
-
nick nieaktualny
-
Agulkowa no właśnie nie wiem jak waga, bo mi jej nie mierzą na wizytach, tylko na usg prenatalnych ale na początku stycznia mówili, że szykuje się koło 3500 g. Tylko to w sumie wróżenie z fusów.
Szyjkę też już tylko palpacyjnie wczoraj miałam badaną.
W ogóle czuję od kilku dni jakby nacisk główki i mi wczoraj lekarz powiedział, że już jest meeega nisko. Nie wiem, czy mi to na psychikę podziałało, ale teraz to już w ogóle mam wrażenie, że mi zaraz ten dzieciak wypadnie 😂
Iriiska a jak u Ciebie? Jesteś w szpitalu czy w domu nadal?
-
Syllwia91 wrote:Na tym etapie już chyba tylko bada się szyjke ręcznie. Najlepiej ręcznie potrafią ja określić, my sobie tego nie zbadany raczej....
-
kate2friend wrote:Katy witaj w klubie chorych..mnie rozwalila jakas grypa chyba albo nie wiem co to, cieknie w gardle i na oskrzela siadlo bo mi sie odrywa wydzielina az zielina prawie. Nie wiem czy ja cos moge brac na to. Sinupred ziolowe tabletki biore i kupie Prenalen syrop, saszetki i spay do nosa bo to ciazowa seria lekow wiec to na pewno moge. Do tego inhalacje dzisiaj zrobie z ziół i pomocze nogi w soli. Do lekarza nie ma sensu bo co mi przepisze w ciazy?
Ja miałam tak jak Ty i w szpitalu podawali mi Ambrosol syrop, 2xdziennie rano i około 14. Do nosa miałam prenalen ale nie pomagał. Więc sudafed na noc brałam tylko. Do tego wit c 1000mg 3xdziennie. No i jak miałam gorączkę to 1000mg paracetamolu dostawalam co 8hkate2friend lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Jejku to życzę ci aby tak było jak przewidują bo to taka optymalna waga przy sn.
Ciekawe jak te nasze wszystkie pomiary i szacowania wagi odniosą się do rzeczywistych wymiarów po urodzeniu dzieci...
No i ciekawe u kogo będzie rekord wagowy😂 -
Agulkowa też mnie zastanawia ta waga mój tydzień temu 3100 g więc teraz pewnie już z 3.5 kg ... A gdzie dalej
.. 🙈Agulkowa lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam od wczoraj takie skurcze które dowiedziałam się że są skurczami a nie wypinaniem dopiero na ktg w szpiralu i pisały sie 70-90 ale nie bolą tylko już są nie tylko jak leżę ale siedzę, stoję też, aż mnie dusi wtedy i słabo mi się robi bo tak wysoko są...