X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • wydziarana_mama Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje wam! Mnie ból gardła stresuje ze stracę ciąże a co dopiero plamienie! Mam nadzieje ze tak jak zaczęłyśmy wszystkie razem tak wszystkie razem się rozpakujemy w marcu 😩

Nikodemka lubi tę wiadomość

hchyflw14pik81vl.png
    dqprj48ahpcgn9o4.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydziarana mama - tez mam taka nadzieje! Nie moze byc inaczej.
    Ja sie wlasnie zestresowalam, bo jadlam borowki i prawie zjadlam zaplesniala. Teraz jestem w panice, ze ta plesn przeszla na pozostale i sobie zaszkodze 😂

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że ten strach już od zapłodnienia jest wpisany w losy matki i zostanie z nami na zawsze.
    Ważne żeby nie panikować, tylko działać racjonalnie a często czekać. Po prostu czekać.

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mogę prosić o dopisanie na pierwszej stronie? Termin na 18.03. Pierwsza ciąża 😊

Agabk40, KolendrA lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili_E wrote:
    Hej. Mogę prosić o dopisanie na pierwszej stronie? Termin na 18.03. Pierwsza ciąża 😊

Witamy 😍

hchyflw14pik81vl.png
    dqprj48ahpcgn9o4.png

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po pierwszych wizytach. Dostaliście skierowania na badania krwi? Jak tak to jakie?

hchyflw14pik81vl.png
    dqprj48ahpcgn9o4.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydziarana_mama wrote:
    Dziewczyny po pierwszych wizytach. Dostaliście skierowania na badania krwi? Jak tak to jakie?
    Morfo mocz tokso różyczka te wszystkie wirusowe wątrobowe glukoza na czczo TSH i tarczyca progesteron

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie dostałam toxo, morfologia mocz tsh a teraz mam zrobić posiew moczu i pewnie reszte do zrobienia

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostalam, ale tsh zrobilam na wlasna reke, morfologie i mocz robilam chwile przed pozytywnym testem wiec chyba bardzo sie nie zmieniło:p

Skonczylismy pakowanie, teraz trzeba posprzątać w naszym mieszkaniu i sie rozpakować..jeszczs synek ma katar wiec troche marudzi co nie ulatwia :p

Wspolczuje plamien i mam nadzieje, ze to tylko takiw straszaki i bedzie wszystko ok juz do konca :)

Witam nowe dziewczyny;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Potrojnamama Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są na l4 co robicie w dzień? Ja mam dwójkę dzieci które jeździły do niani teraz są ze mną. A ja nie mam siły nic z nimi robić bo męczą mnie mdłości i wymioty....

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poproście jeszcze o skierowanie na badanie przeciwciał dla ospy wietrznej. Chyba, że macie swoje książeczki i macie udokumentowane przebycie choroby w dzieciństwie. W ciąży co prawda nie można się zaszczepić pw. ospie, ale wtedy będziecie wiedziały żeby bardziej uważać. Ospa w ciąży może być niestety bardzo groźna dla płodu.

Ja dziś lekarz na 14, bardzo jestem ciekawa czy zrobi mi usg...

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku poczekaj może do jutra chociaż w sumie nie masz ani luteiny ani dupka to może spadek spowodował.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Dziewczyny poproście jeszcze o skierowanie na badanie przeciwciał dla ospy wietrznej. Chyba, że macie swoje książeczki i macie udokumentowane przebycie choroby w dzieciństwie. W ciąży co prawda nie można się zaszczepić pw. ospie, ale wtedy będziecie wiedziały żeby bardziej uważać. Ospa w ciąży może być niestety bardzo groźna dla płodu.

Ja dziś lekarz na 14, bardzo jestem ciekawa czy zrobi mi usg...

Ja niestety nie zdazylam sie zaszczepic ;(( a w domu 4 latka i bardzo sie boje

93839fda79.png
    9747eadb3e.png

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja niestety nie zdazylam sie zaszczepic ;(( a w domu 4 latka i bardzo sie boje

A wyszczepiona? Pełen cykl daje naprawdę dużą ochronę przed zachorowaniem (bodajże 98%), więc nawet jakby w przedszkolu była ospa, to mała szansa, że się zarazi :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    A wyszczepiona? Pełen cykl daje naprawdę dużą ochronę przed zachorowaniem (bodajże 98%), więc nawet jakby w przedszkolu była ospa, to mała szansa, że się zarazi :)

Niestety nie byla szczepiona

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem muszę sie poradzic czy np teraz moge ją zaszczepic? Bo siebie wiem ze nie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej możesz :) nie ma ryzyka dla ciężarnej wbrew temu co można przeczytać na różnych stronach w internecie ;) a będziesz chronić nie tylko siebie, ale też stworzysz kokon dla Maluszka w marcu :)

Edit. Piszę oczywiście o szczepieniu dziecka, nie ciężarnej mamy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 13:26

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałam dzisiaj moją żabkę. Ma rączki i nóżki i bijące serduszko. Niesamowity widok. Przez dwa tygodnie urosła prawie o 1,5 cm i teraz ma prawie 2 cm.
    Strasznie się dzisiaj wzruszyłam.
    Zreszta zobaczcie same: 6be3edf2dae7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 14:10

Katy, Kazio14, Nikodemka, wydziarana_mama, Morwa, Agabk40, kate2friend, syllwia91, Lili_E, iriiska lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pojechała, żeby być spokojniejsza. Kropek żyje! Serce bije ❤️ urósł. Ma już 1,2 cm :)
    Nie wiadomo skąd plamienie, jestem w Tera w terminie miesiączki, gin powiedziała że tak może być.
    Poza tym w okolicy 9-10 tyg jest spadek progesteronu i może powodować plamienia.
    Dała mi receptę na Duphaston jakby plamienia do jutra nie ustały

Katy, Olalasz, Nikodemka, syllwia91 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super, gratulację :)

Ale coś jest ze zdjęciem nie tak. Nie mogę otworzyć.

Olalasz lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ