Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydziarana mama - tez mam taka nadzieje! Nie moze byc inaczej.
Ja sie wlasnie zestresowalam, bo jadlam borowki i prawie zjadlam zaplesniala. Teraz jestem w panice, ze ta plesn przeszla na pozostale i sobie zaszkodze 😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie dostalam, ale tsh zrobilam na wlasna reke, morfologie i mocz robilam chwile przed pozytywnym testem wiec chyba bardzo sie nie zmieniło:p
Skonczylismy pakowanie, teraz trzeba posprzątać w naszym mieszkaniu i sie rozpakować..jeszczs synek ma katar wiec troche marudzi co nie ulatwia :p
Wspolczuje plamien i mam nadzieje, ze to tylko takiw straszaki i bedzie wszystko ok juz do konca
Witam nowe dziewczyny;) -
Dziewczyny poproście jeszcze o skierowanie na badanie przeciwciał dla ospy wietrznej. Chyba, że macie swoje książeczki i macie udokumentowane przebycie choroby w dzieciństwie. W ciąży co prawda nie można się zaszczepić pw. ospie, ale wtedy będziecie wiedziały żeby bardziej uważać. Ospa w ciąży może być niestety bardzo groźna dla płodu.
Ja dziś lekarz na 14, bardzo jestem ciekawa czy zrobi mi usg... -
nick nieaktualny
-
White Innocent wrote:Dziewczyny poproście jeszcze o skierowanie na badanie przeciwciał dla ospy wietrznej. Chyba, że macie swoje książeczki i macie udokumentowane przebycie choroby w dzieciństwie. W ciąży co prawda nie można się zaszczepić pw. ospie, ale wtedy będziecie wiedziały żeby bardziej uważać. Ospa w ciąży może być niestety bardzo groźna dla płodu.
Ja dziś lekarz na 14, bardzo jestem ciekawa czy zrobi mi usg...
Ja niestety nie zdazylam sie zaszczepic ;(( a w domu 4 latka i bardzo sie boje -
PannaB wrote:Ja niestety nie zdazylam sie zaszczepic ;(( a w domu 4 latka i bardzo sie boje
A wyszczepiona? Pełen cykl daje naprawdę dużą ochronę przed zachorowaniem (bodajże 98%), więc nawet jakby w przedszkolu była ospa, to mała szansa, że się zarazi -
Jak najbardziej możesz nie ma ryzyka dla ciężarnej wbrew temu co można przeczytać na różnych stronach w internecie a będziesz chronić nie tylko siebie, ale też stworzysz kokon dla Maluszka w marcu
Edit. Piszę oczywiście o szczepieniu dziecka, nie ciężarnej mamy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 13:26
-
Dziewczyny, widziałam dzisiaj moją żabkę. Ma rączki i nóżki i bijące serduszko. Niesamowity widok. Przez dwa tygodnie urosła prawie o 1,5 cm i teraz ma prawie 2 cm.
Strasznie się dzisiaj wzruszyłam.
Zreszta zobaczcie same:Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 14:10
Katy, Kazio14, Nikodemka, wydziarana_mama, Morwa, Agabk40, kate2friend, syllwia91, Lili_E, iriiska lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Jestem po wizycie. Pojechała, żeby być spokojniejsza. Kropek żyje! Serce bije ❤️ urósł. Ma już 1,2 cm
Nie wiadomo skąd plamienie, jestem w Tera w terminie miesiączki, gin powiedziała że tak może być.
Poza tym w okolicy 9-10 tyg jest spadek progesteronu i może powodować plamienia.
Dała mi receptę na Duphaston jakby plamienia do jutra nie ustałyKaty, Olalasz, Nikodemka, syllwia91 lubią tę wiadomość